Inspiration til terrassen: 10 fantastiske forslag fra Pinterest

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

I takt med, at både morgener og aftener bliver lysere, inviterer terrassen til at blive brugt i højere grad. Lige fra morgenkaffe på terrassen til aftenhygge med et tæppe om skuldrene, når solen går ned.

Den helt rigtige indretning på terrassen skaber et ekstra – udendørs – rum, som hurtigt kan blive familiens samlingssted henover sommeren. I artiklen her får du inspiration til terrassen med flotte billeder fra Pinterest – og links til, hvordan du kan efterligne stilen.

10 gode ideer til terrassen

Romantisk lounge

Denne romantiske lounge er helt fantastisk. Den er både behagelig og indbydende, og der er ingen tvivl, om at dét bliver familiens samlingssted. Tykke, behagelige hynder kombineret med et væld af puder og tæpper i sarte farver danner rammerne for det romantiske hjørne.

Hele herligheden er suppleret med matchende gulvtæppe og puf, krukker med grønne planter og hyggelig belysning.

Efterlign stilen:

Kurvemøbler til den store terrasse

Kurvemøbler er en evergreen, og de er både behagelige at sidde i og skaber et rigtig lækkert udtryk på terrassen. I dag fås kurvemøbler i et hav af forskellige designs – og det er ingen skam at matche på kryds og tværs.

Et stort udendørs gulvtæppe giver en fin samling på møbler i forskelligt design, ligesom lyse hynder, puder og tæpper skaber en indbydende stemning.

Efterlign stilen:

Naturlige materialer

De fleste af os hiver mere eller mindre ubevidst en masse naturlige materialer ind i hjemmet; møbler i træ, planter og blomster og hynder i skind og pels. Det skaber ro.

Især i uderum som på terrassen giver det mening at bruge de naturlige materialer som i dette Pinterest-opslag, hvor møbler er i træ pyntet med skind og pels i forskellige afskygninger, flet som udsmykning og grønne planter omkring.

Efterlign stilen:

Afslappende spa

En terrasse kan naturligvis bruges til at spise eller drikke kaffe på, men den kan også gøres ekstra indbydende med et udendørs spa. Du kan efterhånden få mange oppustelige spabade, som ikke fylder det store, og som er nemme at sætte op.

Fordelen ved de udendørs spabade er, at de kan opvarme vandet, hvilket forlænger brugen til hele året.

Efterlign stilen:

Sydlandsk stemning med hængemøbler

Sydpå er de glade for hængemøbler som hængestole og sågar hængesofaer. Det giver et let og luftigt udtryk, og så er det sjovt og behageligt for både store og små at vugge afslappende med en god bog.

Suppler eventuelt med et solsejl for at skærme terrassen for sol eller udefrakommende blikke.

Efterlign stilen:

Dekorativt med store krukker

Uanset, om du har valgt et havesæt, en havesofa eller loungestole, er det dekorativt med planter og blomster. Store krukker skaber et eksklusivt look og giver mulighed for at bringe lidt af naturen ind på terrassen.

Vælg matchende krukker eller mix krukker i forskellige størrelser, farver og designs for et mere personligt look.

Efterlign stilen:

Kaffeplads på den lille terrasse

Er der ikke så meget plads på terrassen, er det værd at prioritere siddepladser nok til udendørs spisning. Med den rigtige indretning, kan der måske blive spiseplads til 4 eller 6, så det er muligt at have gæster udendørs.

Skab hygge omkring havesættet med krukker med blomster og en kurv med tæpper til kølige sommeraftener, og hæng eventuelt en lyskæde op for hyggelig belysning.

Efterlign stilen:

Hyggelig stemning med lanterner

Belysning på terrassen giver mulighed for at forlænge de mørke sommeraftener til langt ud på natten. Lanterner giver den perfekte, hyggelige belysning.

Netop fordi lanterner kun giver et svagt lys, er der en fordel i at placere mange rundt omkring på terrassen. Det giver også en magisk stemning.

Suppler eventuelt med en lyskæde eller to, hvis lyset fra lanternerne ikke er nok.

Efterlign stilen:

 • Lanterner
 • Lyskæder

Budgetvenlig hyggekrog

Vil du gerne have en indbydende terrasse, der ikke koster en bondegård, kan du med en simpel diy-løsning lave en pallesofa af gamle paller.

Pyntet med hynder, puder, tæpper, planter og belysning, kan en simpel og billig løsning danne grundlag for en rigtig hyggekrog.

I forslaget er der tilføjet et udendørs tæppe og nogle sofaborde, som lige er prikken over i’et.

Efterlign stilen:

 • Byg pallemøbler af gamle paller
 • Hynder og puder
 • Tæpper
 • Udendørs gulvtæppe
 • Små haveborde

Det rustikke look

Er du til rustikke look, er denne terrasse lige sagen. En rå pallesofa med et lige så råt havebord i en kombination af rustikt træ og jern. Perfekt til gør-det-selv-projektet.

Looket er personliggjort med krukker med grønne planter, billeder på væggen og puder og tæpper til at gøre sofaen komfortabel og indbydende.

Efterlign stilen:

 • Byg en pallesofa og et pallebord
 • Puder
 • Tæpper
 • Vægbilleder
 • Grønne planter
Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.