Firkantet solsejl: De 5 bedste modeller til terrassen

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Firkantet solsejl – vores topvalg

Bedste vandtætte firkantede solsejl: Vandtæt solsejl(3,6 x 3,6 m)

Dette firkantede solsejl fra måler 3,6 x 3,6 meter, hvilket gør det oplagt som overdækning på terrassen. Det er et vandtæt solsejl, hvorfor det både skærmer for solens UV-stråler og regnvejr.

Bedste vandtætte trekantede solsejl: Vandtæt trekantet solsejl

Et flot trekantet solsejl. Dette er også vandtæt, Det er et vandtæt solsejl, hvorfor det både skærmer for solens UV-stråler og regnvejr.

Bedste firkantede solsejl til pergola: Jabo solsejl solsejl til pergola (2,6 x 2,6 m)

Dette firkantet solsejl egner sig til brug i pergolaer. Det er beregnet til Jabos pergolaer, men du kan også montere det på andre modeller, såfremt de har de rigtige mål. Hvis du selv planlægger at bygge en pergola, er dette solsejl også oplagt.

Et firkantet solsejl sikrer optimal skygge på terrassen

Med et firkantet solsejl er du sikret optimal skygge på terrassen, i haven eller hvor du ønsker skygge i sommerhalvåret. Et solsejl skærmer for solen, men sikrer samtidig at du kan side i læ for regnen. De fleste solsejl har UV-beskyttelse, som sikrer dig mod de skadelige stråler.

Et firkantet solsejl giver den bedste afskærmning, da dets kvadratiske form skaber en mere jævnt fordelt skygge i forhold til eksempelvis et trekantet solsejl. Et firkantet solsejl bliver enten monteret på husvæggen eller stolper, afhængigt af hvad der er muligt.

Der findes mange forskellige former for solsejl, hvorfor du først og fremmest skal overveje, om du ønsker et solsejl, der skygger for solen og/eller regnen. Mange solsejl er vandtætte, mens nogle er vandgennemtrængende, hvilket sikrer, at vandet ikke lægger sig på solsejlet.

Herunder finder du en række firkantede solsejl, som egner sig til brug, uanset om du ønsker at skærme for solen eller regnvejret. Det er vigtigt, at du vælger et firkantet solsejl af høj kvalitet, hvis du monterer det på husvæggen, da det ellers kan forårsage skade på huset.

Firkantet solsejl: De 5 bedste modeller

Vandtæt solsejl (3,6 x 3,6 m)

Specifikationer:

 • Dimensioner: 3,6 x 3,6 meter
 • Vandgennemtrængende/vindstærk: Nej
 • Vandafvisende: Ja
 • Farve: Cremehvid, varmgrå, lyserød, limegrøn, himmelblå
 • UV-beskyttelse: Op til 90%
 • Materiale: Vævet polyester (160 gr./m2.)
Firkantet solsejl: De 5 bedste modeller til terrassen - firkantet solsejl til haven
PRISER FRA
 

 

695,-

 

Dette firkantede solsejl er blandt de absolut bedste på markedet. Det firkantede solsejl har en indadvendt kurve, som holder sejlet udspændt. Det monteres med et fald på 20 grader, så regnvand nemt kan løbe af solsejlet.

Du kan vælge mellem fem forskellige farver – cremehvid, varmgrå, lyserød, limegrøn og himmelblå – så du kan få et solsejl, som matcher din terrasse. Dets firkantede form gør, at det egner sig perfekt som solsejl til terrassen.

Det er vandafvisende, hvilket betyder, at vand ikke kan trænge igennem det. Det har dog også den effekt, at vinden heller ikke er i stand til at komme igennem det, hvorfor du bør sikre dig, at det er monteres stramt, så vinden ikke risikere at løsrive de beslag, det monteres med.

Vandgennemtrængende solsejl (3,6 x 3,6 m)

Specifikationer:

 • Dimensioner: 3,6 x 3,6 meter
 • Vandafvisende: Nej
 • Vandgennemtrængende/vindstærk: Ja
 • Farve: Beige/natur
 • UV-beskyttelse: Op til 90%
 • Materiale: Vævet polyester (190 gr./m2.)
Firkantet solsejl: De 5 bedste modeller til terrassen - FIRKANTET SOLSEJL 36X36 MTR
PRISER FRA
 

 

695,-

 

Dette firkantede solsejl måler 3,6 x 3,6 meter, men adskiller sig fra ovenstående model ved ikke at være vandafvisende. I stedet er det et vindstærkt, vandgennemtrængende solsejl, hvilket betyder, at regnvand kan løbe igennem det.

Når regnvandet kan løbe igennem det, risikerer du ikke, at vandet lægger sig på toppen af solsejlet. Det kan risikere at udgøre en risiko for dem, der er placeret under solsejlet. Samtidig kan vinden trænge igennem det, så der er mindre risiko for at beslagene river sig løs, hvilket er praktisk, hvis de er monteret i husvæggen.

Det er nemt at montere det firkantede solsejl, og det kræver minimal vedligeholdelse, da det kan sidde oppe det meste af sæsonen. Det egner sig perfekt som sejl til overdækning til terrasse, da det tåler vind og vejr – og hvis det primære formål er at skygge for solens UV-stråler.

Jabo solsejl solsejl til pergola (2,6 x 2,6 m)

Specifikationer:

 • Dimensioner: 2,6 x 2,6 meter
 • Farve: Hvid
 • Materiale: Polyester
 • Producent: Jabo
Firkantet solsejl: De 5 bedste modeller til terrassen - Jabo ekstra solsejl

Hvis du leder efter et firkantet solsejl til din pergola, er denne model fra Jabo et oplagt valg. Den egner sig primært til Jabos egen pergola, men du kan sagtens anvende den til pergolaer fra andre producenter eller hjemmelavede pergolaer.

Solsejlet måler 2,6 x 2,6 meter, hvilket gør det til et lille firkantet solsejl. Du kan med fordel investere i to solsejl, hvis du ønsker, at det skal dække over et større areal. Solsejlet egner sig primært til brug i en pergola, hvorfor det ikke fungerer som overdækning til terrasse.

Det er nemt at montere dette firkantede solsejl, da det blot fæstnes til pergolaens beslag. Du bør dog sikre dig, at det er monteret, så det sidder stramt. Det gør dig særligt gældende, hvis din pergola er fritstående og på stolper, som er gravet ned i jorden.

Vandtæt firkantet solsejl (5×5 m)

Specifikationer:

 • Dimensioner: 5 x 5 meter
 • Vandgennemtrængende/vindstærk: Nej
 • Vandafvisende: Ja
 • Farve: Cremehvid, varmgrå, lyserød, limegrøn, himmelblå
 • UV-beskyttelse: Op til 90%
 • Materiale: Vævet polyester (160 gr./m2.)
Firkantet solsejl: De 5 bedste modeller til terrassen - Vandtaet firkantet solsejl fra Solsejlspecialisten 5x5 m
PRISER FRA
 

 

1.095,-

 

Dette firkantede solsejl er det samme som det første i denne artikel. Dog er dimensionerne anderledes, da dette vandtætte solsejl til terrassen måler hele 5 x 5 meter. Det betyder, at det egner sig til større terrasser, da det i alt kan dække 25 meter.

Der er både fordele og ulemper ved at vælge et solsejl af denne størrelse, da det dækker et stort areal, men samtidig er yderst følsomt overfor blæst. Du skal derfor sørge for at tage solsejlet ned, når der varsles uvejr.

Solsejlet fungerer som overdækning til større terrasser, hvor du ikke har noget imod, at det kræver lidt ekstra arbejde. Ønsker du mindre arbejde forbundet med dit solsejl, kan du i stedet benytte en kombination af flere mindre solsejl.

Vandgennemtrængende solsejl (5×5 m)

Specifikationer:

 • Dimensioner: 5 x 5 meter
 • Vandafvisende: Nej
 • Vandgennemtrængende/vindstærk: Ja
 • Farve: Beige/natur
 • UV-beskyttelse: Op til 90%
 • Materiale: Vævet polyester (190 gr./m2.)
Firkantet solsejl: De 5 bedste modeller til terrassen - FIRKANTET SOLSEJL 5X5 MTR
PRISER FRA
 

 

1.095,-

 

Dette firkantede solsejl er det samme som nummer to på denne liste, men blot i en større udgave. Det har den fordel, at det kan dække et areal på helt op til 25 meter. I modsætning til vandtætte vindsejl på denne størrelse, har de vandgennemtrængende en fordel.

Selvom de ikke kan skærme lige så godt for regnvejret, så har de den egenskab, at vinden har nemmere ved at komme igennem dem. Det betyder, at du ikke er nødsaget til at pille det ned, når der varsles uvejr, hvilket er en stor fordel.

Vandet trænger nemt gennem åbningerne i vævet, så solsejlet ikke tynges ned af regnvejr. Luft kan samtidig nemt passere gennem, så vinden ikke rusker i det og ender med at ødelægge det – eller den husmur, som det er monteret i.

Guide: Sådan vælger du det rigtige solsejl

Når du har besluttet dig for at investere i et sejl til terrassen, skal du først og fremmest finde ud af, hvilken model der egner sig bedst til lige netop din terrasse. Der er flere faktorer, der er afgørende, og du bør blandt andet overveje følgende:

 • Hvor stort et areal skal solsejlet dække?
 • Hvilken form skal solsejlet have?
 • Skal solsejlet være vandtæt?
 • Skal det være nemt at vedligeholde?

Alle ovenstående spørgsmål bør du stille dig selv, før du vælger den model, der egner sig som overdækning til din terrasse. Hvis solsejlet skal dække et større areal, kan det være en god idé at investere i et firkantet solsejl, som sikrer, at alle sidder i læ for sol og regn.

Se også: Bedste parasol med tilt

De trekantede varianter dækker et mindre areal, hvorfor der typisk skal flere solsejl til, før du opnår samme funktionalitet som et firkantet solsejl. I denne artikel finder du en række firkantede solsejl, som egner sig til større arealer.

Et firkantet solsejl er den perfekte overdækning til terrasse

Der er mange fordele ved at vælge et firkantet solsejl som overdækning til terrasse. De er typisk mindre besværlige end en parasol, som du skal sørge for at flytte, i takt med at solen bevæger sig over himlen. Vælger du et vandgennemtrængende solsejl, slipper du samtidig for at skulle tage det ned, når det bliver uvejr.

Du kan primært vælge mellem vandtætte solsejl og vandgennemtrængende solsejl. De vandtætte solsejl skærmer både for solens UV-stråler og regn, mens de vandgennemtrængende solsejl udelukkende skærmer for UV-strålerne.

Med det vandgennemtrængende solsejl skal du dog ikke tage det ned, hver gang det blæser op til storm, hvilket du skal med de større modeller af det vandtætte solsejl. Det skyldes, at luften ikke kan komme igennem sejlet, når vinden blæser, og derfor risikerer du at ødelægge det.

Se også: Bedste parasolfod med hjul

Photo of author

Om Frederik

Mit navn er Frederik. Jeg er skribent på Husmagasinet.dk, og mine primære interesseområder er elektronik, gadgets og værktøj, der gør hverdagen lidt sjovere og nemmere. Jeg interesserer mig desuden for boligindretning, hvorfor mine artikler omhandler alt fra elektronik til brugskunst.