Smukke blomsterkummer, der passer ind i enhver have

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Skab hygge i haven med en blomsterkumme

En blomsterkumme kan bruges både indendørs og udendørs, men de er ofte store i størrelsen, hvorfor de er bedst egnede til udendørs brug. Blomsterkummer fås i mange forskellige størrelser, former og materialer, hvorfor der er mulighed for at få netop den blomsterkumme, der matcher din personlige smag.

Blomsterkummer i træ vil med tiden opnå en smuk patinering, når de står udenfor igennem en længere perioden. Træet vil blive mere gråligt med tiden, hvis du ikke behandler den, men nogle foretrækker den patinerede farve.

Det er stort set kun fantasien, der sætter grænser for, hvad du kan dyrke i en blomsterkumme – og det behøver ikke nødvendigvis at være blomster. Hvis du placerer din blomsterkumme på terrassen, altanen eller i gården kan den bruges som en lille køkkenhave til krydderurter og grøntsager.

Herunder finder 5 gode bud på blomsterkummer, som passer til enhver have. Der er fokuseret på forskellige modeller i forskellige materialer, så der er noget for enhver smag. Der følger samtidig en beskrivelse af de enkelte krukker og deres specifikationer.

Se også: De 12 flotteste stedsegrønne planter, der holder blade hele året

5 gode bud på blomsterkummer til haven

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

#1: Halv vintønde, Eg, 110 liter

Features:

 • Diameter bund: 57 cm.
 • Diameter top: 70 cm.
 • Højde: 47,5 cm.
 • Vægt: ca. 25-30 kg.
 • Materiale: Egetræ
Smukke blomsterkummer, der passer ind i enhver have - Halv vintoende
PRISER FRA
 

 

695,-

 

Denne blomsterkrukke i træ fungerer både som indendørs og udendørs blomsterkumme. Den kan bruges til mange ting, men egner sig især til planter og træer. Den er et fornuftigt valg til udendørs brug, da den kan holde i mange år på trods af det ustadige, danske vejr.

Se også: 20 smukke opstammede træer

Med årene vil du opleve, at blomsterkummen får en smuk patina, når den anvendes som udendørs blomsterkumme. Den er fremstillet af en vintønde som er skåret over på midten. Kanterne er blevet slebet, så du ikke får splinter i fingrene, når du anvender den.

#2: Gerbera 2 (recycle krukke)

Features:

 • Højde: 30 cm
 • Diameter i top: 65 cm
 • Diameter i bund: 70 cm
 • Vægt: 50 kg
 • Materiale: Genbrugsplast
Smukke blomsterkummer, der passer ind i enhver have - Gerbera2
PRISER FRA
 

 

1.349,-

 

Hvis du leder efter en praktisk og solid blomsterkrukke, som tilmed er miljøvenlig, bør du overveje Gerbera 2. Den er fremstillet af genbrugsplast fra kabel- og ledningsgranulering. I forbindelse med granulering af kabler og ledninger vil der være en masse restmateriale i form af plastik, som typisk ikke genbruges, hvorfor det brændes.

Det er denne plastik, som er anvendt til at fremstille blomsterkrukken. Du får derfor ikke bare en smuk og solid blomsterkrukke, men du er med til at støtte et godt formål, når du vælger Gerbera 2. Krukken er 100% frostsikker, og hver krukke har sit eget look.

Det skyldes, at det er umuligt at præcisere den plastik, der anvendes til at producere krukkerne. Du vil derfor opleve, at blomsterkrukken har små gule, orange, blå og hvide pletter, som er med til at give den et helt særligt look.

#3: InGarden – Blomsterkumme med hjul

Features:

 • Bredde: 40 cm
 • Længde: 120 cm
 • Højde: 44 cm
 • Materiale: Genbrugsplast og galvaniseret stål
Smukke blomsterkummer, der passer ind i enhver have - Blomsterkumme med hjul
PRISER FRA
 

 

4.702,-

 

Denne flotte blomsterkumme er produceret af InGarden, og den har hjul, som gør det nemt at flytte rundt på den. Den sig perfekt som udendørs blomsterkumme, da den holder i mange år på trods af det danske vintervejr.

Blomsterkummen består af sorte stålstolper, der fungerer som hjørner, og plastplanker i siderne. Det er ideelt til afskærmning på terrassen, og du kan bruge den til både blomster, planter og lækre krydderurter, som er lige til at plukke, når du har behov for det.

Blomsterkummen er frostsikker, og den leveres samlet, så du ikke selv skal give dig i kast med at montere den. Plankerne er af genbrugsplast, hvorfor der kan forekomme forskellige pletter i overfladen. Det er dog ikke noget, der kan ses på afstand.

#4: InGarden – Blomsterkumme på ben

Features:

 • Bredde: 50 cm
 • Længde: 50 cm
 • Højde: 60 cm
 • Materiale: Genbrugsplast og galvaniseret stål
Smukke blomsterkummer, der passer ind i enhver have - Blomsterkumme paa ben
PRISER FRA
 

 

2.610,-

 

Denne blomsterkumme er produceret af InGarden og fremstillet af galvaniserede stålstolper og plastplanker. Blomsterkummen er 100% frostsikker, og du kan få den i forskellige størrelser, så du kan få én, der matcher netop dit behov.

Blomsterkummen er utroligt holdbar, og den kan holde i mange år, selvom den står placeret udenfor i det alsidige danske vejr. Selve blomsterkummen er placeret på ben, som er fremstillet af galvaniseret stål.

Det betyder, at du har en god arbejdshøjde, hvis du anvender blomsterkrukken til eksempelvis krydderurter. Denne model måler 50 x 50 x 60 cm, men du kan også få den i 60 x 120 x 60 cm (se modellen her), hvis du ønsker mere plads.

#5: Vintøndesæt

Features:

 • 1 stk. 3/4 vintønde 225 liter.
 • 1 stk. 1/2 vintønde 225 liter.
 • 1 stk. 1/4 vintønde 225 liter.
 • Gratis levering
Smukke blomsterkummer, der passer ind i enhver have - vt saet web
PRISER FRA
 

 

2.395,-

 

Hvis du alligevel skal indkøbe flere udendørs blomsterkummer, kan du lige så godt investere i et sæt, hvor du opnår en større besparelse. Dette vintøndesæt fungerer fremragende som blomsterkrukker, og de er helt unikke – og vil med garanti pynte i haven, på terrassen, altanen eller i gården.

Du kan både bruge dem som indendørs og udendørs blomsterkummer, og du vælger selv, om du vil plante blomster, planter, små træer eller krydderurter i dem. Der medfølger tre blomsterkummer i træ med forskellige mål.

Alle delene er udarbejdet af 225 liters vintønder, som importeres direkte fra spanien. Vintønderne er udstyret med en kant i pileflet, som har skånet kanterne, så de ikke har taget skade under transport og flytning.

Hvilken blomsterkumme skal jeg vælge?

Før du beslutter dig for, hvilken blomsterkumme du skal vælge, skal du først og fremmest overveje, hvad du vil plante i kummen, samt hvor den skal placeres. Der er forskellige ting, der afgør, hvilken blomsterkumme der er bedst til netop dit behov.

Overvej blandt andet følgende:

 • Hvor stor skal blomsterkummen være?
 • Skal det være nemt at flytte blomsterkummen?
 • Skal den bruges som indendørs eller udendørs blomsterkumme?
 • Hvilket materiale skal blomsterkummen være lavet af?

Når du har gjort dig ovenstående overvejelser, vil det være nemmere for dig at vælge den helt rigtige blomsterkumme til dit behov. Ønsker du at plante større planter eller små træer, skal du vælge en blomsterkumme eller blomsterkrukke med en stor diameter, så der er plads til rigeligt med jord.

Samtidig vil en større blomsterkrukke give tyngde, når den fyldes med muldjord, så den ikke vælter, når det blæser. Det er især væsentligt, at der er modstand, hvis du planter et mindre træ i den, hvor der er mulighed for, at vinden får fat i grene og blade.

Hvis blomsterkummen skal kunne flyttes, bør du overveje, om den skal have hjul. Hvis den er placeret på et plant og fast underlag som eksempelvis en flisebelagt terrasse eller lignende, er det desuden nemmere at flytte den.

Størrelsen er ligeledes værd at overveje, da en større blomsterkumme har behov for mere plads. Det er formentlig ikke nogen udfordring, hvis den skal anvendes som udendørs blomsterkumme, hvor der er mulighed for at optage mere plads end indenfor.

Hvilket materiale skal blomsterkummen være lavet af?

Du kan få blomsterkummer i beton, blomsterkummer i træ og blomsterkummer i plastik. Der findes mange forskellige modeller, hvert materiale har sine egne fordele og ulemper. Du bør derfor først og fremmest overveje, hvilke egenskaber der er vigtigste for dig.

Blomsterkummer i træ er pæne, men de bliver patinerede med tiden, og de holder ikke i lige så lang tid som blomsterkummer i beton. Til gengæld vejer de ikke lige så meget, hvorfor de er nemmere at flytte rundt på.

Blomsterkummer i beton er praktiske og holder i lang tid, men de er besværlige at flytte rundt på – særligt, når de først er blevet fyldt med jord. Derfor er en blomsterkumme i beton en mere permanent løsning end en blomsterkumme i træ eller plastik.

Blomsterkummer i plastik er en oplagt løsning, hvis du ønsker en slidstærk og holdbar løsning, som kan tåle det danske vejr. Til gengæld er du ofte nødt til at gå en smule på kompromis med det æstetiske udtryk, da naturmaterialer ofte passer bedre ind i haven.

Se også: Flotte plankasser med espalier

Vedligeholdelse af blomsterkummer

Blomsterkummer i træ tager ikke skade af at stå udenfor i længere tid ad gangen, men de vil med tiden blive patinerede, så de får et gråligt udseende. Nogen foretrækker det patinerede udtryk, mens andre ønsker at træfarven bevares.

Hvis du synes, at din blomsterkumme trænger til en smule opfriskning, kan du påføre en olie til hårdt træ. Olien frisker træet op og indeholder samtidig et svampedræbende middel, som er med til at forøge træets levetid.

Du bør bruge olien efter behov, når du synes, at træet begynder at se trist ud. Hvis du har valgt en blomsterkrukke i beton eller plastik, kan du i stedet nøjes med at rengøre den, når du synes, den trænger til det. De bliver ikke så påvirkede af det danske vejr som blomsterkummer i træ.

Se også: Bunddække til haven

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke planter er gode til plantekasser?

Planter, der er gode til plantekasser, inkluderer lavendel, petunia, pelargonium, fuchsia, rosmarin, timian, salvie, ærteblomst, blåregn og klatreroser.

Hvilke planter kan stå ude om vinteren?

Planter, der kan stå ude om vinteren i Danmark, inkluderer vinterglans, stedsegrønne træer og buske som gran, enebær, taks og thuja, kornelløn, vinterjasmin, krybende potentil, dværgtaks og vinterramsløg.

Hvilke blomster passer sig selv?

Blomster, der passer sig selv, er ofte nemme at passe og kræver minimal vedligeholdelse. Nogle eksempler inkluderer stedsegrønne buske og træer, sommerfuglebusk, solhat, storkenæb, kornblomst, vinterglans, klokkeranke, valmue og lavendel.

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Frederik

Mit navn er Frederik. Jeg er skribent på Husmagasinet.dk, og mine primære interesseområder er elektronik, gadgets og værktøj, der gør hverdagen lidt sjovere og nemmere. Jeg interesserer mig desuden for boligindretning, hvorfor mine artikler omhandler alt fra elektronik til brugskunst.