Find den perfekte havesofa til terrassen eller udestuen

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Den smare havesofa i moduler: Cobana Lounge Sofa – Udendørs modulsofa

På grund af de slidstærke og holdbare materialer kan du uden problemer have havesofaen stående udenfor. Samtidigt kan du få havesofaen i fire forskellige farver, så du kan vælge din favorit.

Den holdbare loungesofa: Brafab Funkia

Brafab Funkia er en havesofa i polyrattan med et smukt design og høj komfort. Den leveres med offwhite hynder og puder.

Designperlen: Sika Design Belladonna

Du kan næsten høre det på navnet ”Belladonna”. Den smukke havesofa er designet af den italienske kreatør Franco Albini og stråler af elegance og godt håndværk. Sofaen er udformet i i Alu-Rattan og ArtFibre, som gør den utrolig hårdfør. Den bløde medfølgende hynde er i Quick Dry Foam, som sikrer hurtigere tørring, når den har været våd. Denne havesofa er gennemført ned til mindste detalje.

6 havesofaer med fokus på design, kvalitet og komfort

Hvorfor ikke nyde samme gode komfort som du kender fra sofaen, men under åben himmel! En lækker havesofa giver dig mulighed for at slappe af i selskab med venner og familie – eller bare en god bog og solens varme stråler.

Her får du 5 gode bud på en havesofa i lækker kvalitet, som tilbyder god komfort og naturligvis flot design til terrassen eller udestuen.

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

  • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
  • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
  • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
  • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
  • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Brafab Funkia 3-personers Loungesofa

Find den perfekte havesofa til terrassen eller udestuen - image 16

Designet er udført i naturfarvet halvrund polyrattan, som giver havesofaen stor slidstyrke og sikrer nem vedligeholdelse. Der medfølger store hynder og puder i offwhite polyester, som er i perfekt harmoni med sofaens farve.

Selve stellet er i aluminium, mens fødderne er af plastisk og rustfrit stål – hvilket giver en herlig indtænkt kontrast til sofaens naturlook. 

Sofaen er i forvejen stor og tilbyder god pladsDerfor udgør den store loungesofa også en fantastisk base.

Indret din terrasse eller udestue med de skønne Brafab Funkia møbler, hvis du er på udkig efter den perfekte kombination af design og komfort.

Sika Design Belladonna sofa

Find den perfekte havesofa til terrassen eller udestuen - image 16

Belladonna sofaen er en sand designperle fra Franco Albini, som var en italiensk arkitekt og designer. Han er blandt andet kendt for sit moderne og minimalistiske design – som har været udstillet på Museum of Modern Art i New York.

Det sofistikerede italienske håndværk skinner tydeligt igennem i denne elegante havesofa. Bemærk blot de flotte kurvede former og konturerer samt det åbne flet, som gør møblet let og luftigt.

Med til sofaen hører en flot hynde, som du kan vælge i den farve, du synes bedst om. Hynden er udformet i Quick Dry Foam. Dette skummateriale er særligt velegnet til udendørsmøbler, fordi det kan dræne vandet og sikre bedre luftcirkulation i hynden. Det gør, at hynden bliver hurtigere tør efter regn. Og så er den naturligvis lækker blød.

Selve rammen på havesofaen er udført i Alu-Rattan og ArtFibre. Det betyder, at sofaen er vedligeholdelsesfri og kan stå ude hele året. Nemmere bliver det ikke!

Den smukke Belladonna havesofa fås desuden også i farverne moccachino og hvid.

Se også: Fede amerikanske havestole

Cobana Lounge Sofa – Udendørs modulsofa

Cobana Lounge Sofa - Udendørs modulsofa
PRISER FRA
 

 

9.596,-

 

Er du på udkig efter en smart havesofa, som du selv kan designe? Så bør du tage et kig nærmere på denne Cobana Lounge Sofa, der er lavet i moduler. Havesofaen kan altså skræddersys efter dine behov, da du selv kan bestemme størrelsen og formen.

Det vil sige, at det er lige meget, hvor lidt eller meget plads du har. Der vil altid være plads til denne lækre havesofa. Takket være det enkle og eksklusive design vil havesofaen passe godt ind i mange forskellige udemiljøer. Desuden kan du være sikker på, at du kommer til at sidde yderst behageligt.

Havesofaen er udelukkende fremstillet af kvalitetsmaterialer. Den er nemlig både opbygget af en aluminiumsramme, quick dry foam og slidstærkt Cobanastof. Selve aluminiumsrammen er pulverlakeret og rustfri, så du ikke skal bekymre dig om, hvorvidt den ruster.

På grund af de slidstærke og holdbare materialer kan du uden problemer have havesofaen stående udenfor. Samtidigt kan du få havesofaen i fire forskellige farver, så du kan vælge din favorit.

Se også: Matchende udendørs loungestol

Cane-line Breeze 2-personers havesofa i sort

Find den perfekte havesofa til terrassen eller udestuen - Cane line Nest 2 pers. sofa Hvid med hvide hynder 1
PRISER FRA
 

 

16.799,-

 

Care-line Breeze serien er det perfekte valg til dig, der vil have skarpt og minimalistisk design. Designet har en elegance, der både fungerer i sig selv eller sammen med et par gode puder i sommerfarver eller en let kontrast fra f.eks. beige nuancer. Du kan i øvrigt bestille sofaen med en tilhørende skræddersyet siddehynde.

Breeze-modellen er udformet af Strand+Hvass, som er et prisvindende designstudio, der er kendt for deres tidløse design. Her får du moderne skarpe linjer i stilen – og materialer, som tilpasser sig kroppen. Det betyder, at havesofaen følger dine bevægelser, så du altid opnår god siddekomfort. Materialerne er desuden UV-resistente, så de ikke blegner i solen, men bevarer det flotte look.

Bemærk at Cane-line Breeze serien fås med matchende havestole, loungestole og highback-stole til sofamodellen. Du kan derfor bruge havesofaen som den er eller indrette dig med matchende stole, hvis du ønsker at stilfuldt loungeområde.

Serien fås også i en flot hvid og lysegrå farve.

Halong 3-personers Loungesofa i bambus

Find den perfekte havesofa til terrassen eller udestuen - Halong Loungesofa 1
PRISER FRA
 

 

Halong loungesofaen bringer naturen ind på terrassen eller i din udestue med sin flotte kombination af bambus og hynder i naturfarvet polyester.

Det stærke bambusmateriale leder tankerne hen på eksotiske lande, men rammes samtidig ind af de komfortable hynder og puder i nordisk design, så du kan nyde den danske sol med stort velbehag.

Den stærke bambus gør, at havesofaen kan bruges i årtier, hvis den står under en overdækket terrasse eller i en udestue om sommeren, mens den bør opbevares tørt og ventileret i vinterperioden.

Halong havesofaen passer perfekt til trenden, hvor naturens stemning og det lette designmæssige udtryk bringes i spil som elegant kontrast til f.eks. en mere rå stenterrasse.

Bemærk at Halong er en del af en loungeserie, hvor du også kan få matchende havebænk, loungebord eller liggestol, hvis du ønsker at skabe et komplet havesæt.

Lene Bjerre 2-personers sofa i rattan – Norah

Find den perfekte havesofa til terrassen eller udestuen - Lene Bjerre sofa i rattan
PRISER FRA
 

 

3.499,-

 

Nyd synet af den smukke rattan havesofa fra Lene Bjerre. Her får du håndlavet smagfuldt design, der er lavet i det populære rattan-materiale. Rattan er meget efterspurgt, fordi det er bæredygtigt og utroligt slidstærk samt næsten helt vedligeholdelsesfrit. Derudover er materialet smukt og romantisk, hvilket falder i manges smag.

Her ser du Norah-serien, hvor havesofaen har flot flet, god rygstøtte samt en stilren og komfortabel hvid pude. Designet gør møblet velegnet til alt fra have til terrasse, altan eller udestue.

Norah-serien er produceret af kvinder i Myanmar i Sydøstasien. Kvinderne har mulighed for at producere møblerne i deres eget hjem, så de samtidig kan passe deres børn, mens de sikrer familien bedre livsvilkår. Når du køber et møbel fra Norah-serien, bidrager du derfor til et bedre liv for andre.

Til serien finder du desuden denne smukke stol her og et matchende sofabord af Lene Bjerre.

Derfor er havesofaer blevet så populære

I Danmark har vi tradition for at nyde sommerens milde vejr ved at sidde ude under åben himmel. Taget i betragtning af, at klimaet tvinger os til at opholde os inde mange måneder af året, er det ikke så underligt, at vi elsker at være udenfor, når det er muligt.

Mange boligejere har derfor taget skridtet videre og suppleret det klassiske borde- og stole setup med næsten loungeagtige afslapningsområder. Her er komfort og velvære nøgleord, som selvfølgelig ledsages af et flot design, som prikken over i´et.

Find det perfekte match til din bolig

Havesofaer findes i en verden af forskellige design. Det gør det muligt at finde det perfekte match til din bolig!

Når du skal finde din havesofa, er det ofte værd at tænke i kontraster. Det betyder ikke, at du skal finde noget radikalt anderledes, som slet ikke matcher din nuværende boligindretning, men at du med fordel kan finde et stilmæssigt udtryk, der bliver fremhævet i det miljø, det skal stå i.

F.eks. giver det en god effekt, når man kombinerer materialer. Skal du bruge en havesofa eller et helt loungesæt til en stenterrasse, kan produkter i rattan med puder i blødere farvenuancer derfor være et godt valg. Her vil kontrastforholdet være med til at fremhæve designet på dit nye møbelsæt, så det netop får den her fremtrædende lounge-stemning, hvor også luksus er implicit.

Hvad der i sidste ende fungerer bedst til din bolig, er naturligvis individuelt. Tænk dog gerne i kontraster, hvor det mere ’hårde’ fra sten eller mørke trægulve i en udestue møder naturmaterialer som netop rattan eller bambus i lysere toner – naturligvis også gerne med hynder og puder i et let modspil. 

Havesofaer fås i alt fra rattan til bambus, teak, polyester etc.

Tænk over brugsscenarierne 

Foruden at tænke i design, bør du forholde dig til, hvordan din havesofa skal bruges. Hvis du skal bruge en havesofa sammen med venner eller til hele familien, kan du med fordel vælge en større model. Nogle modeller findes med chaiselong og er baseret på moduler, hvormed du reelt selv kan bestemme størrelsen – samt om din chaiselong skal være til højre eller venstre side.

De store havesofaer gør det muligt at slappe af flere personer samlet, hvor man er tæt på hinanden. Denne løsning kræver naturligvis også mere plads på terrassen eller i udestuen, da møblet skal være større.

Alternativt kan du kombinere en 2-personers havesofa med stole, hvormed du stadig har plads til flere personer, men ikke har et møbel, som optager samme mængde plads.

Planlægger du at skulle nyde kaffe, vin, snacks eller andet fra din nye sofa, kan du med fordel finde et matchende havebord.

Relateret artikel: Hyggelige bordbænkesæt til haven

Værd at vide

Hvad koster en havesofa?

En havesofa koster typisk alt fra et par tusinde kroner til 20.000+ kr. Prisen afhænger af størrelse, kvalitet, design og mærke.

Tip: De fleste webshops har en prissorteringsfunktion, hvormed du kan vælge kun at se møbler i den prisklasse, der passer til dit budget.

Hvordan plejer du bedst din havesofa?

Der er forskel på, hvordan du skal pleje din havesofa afhængigt af materialet. I dag er mange modeller heldigvis tæt på vedligeholdelsesfrie, da de blot skal rengøres med vand, pH-neutral sæbe og en klud. Det er blandt andet produkter i kunstmaterialer som plastik, kunsttræ eller polyratten.

Havesofaer i træ- og naturmaterialer kan du med fordel stille lidt på skrå, så vandet kan løbe af. Dette gælder også for bordet. På den måde beskytter du overfladen, så møblerne ser pænere ud længere – og du kan vente længere, inden du skal oliere dem igen. Tør også gerne møblerne af efter regn og hold dem i læ, når de ikke bruges.

Spørg efter råd til den bedste pleje der hvor du bestiller dine produkter. 

NB! Er der medfølgende hynder eller puder til din havesofa, så husk at følge vaskeanvisningerne, hvis du beslutter dig for at opfriske betrækket ved at vaske det. 

Hvordan skal du opbevare din havesofa?

Når vejret slår om og bliver koldt og vådt, kan det være en god idé at gemme havemøblerne væk. For det første vil du ikke bruge dem i samme omfang grundet det dårligere vejr, og for det andet vil møblerne holde flere sæsoner, hvis du opbevarer dem hensigtsmæssigt.

Det anbefales, at du opbevarer din havesofa – og havemøbler generelt – i et rum, som er frostfrit, tørt og let ventileret. Det forlænger levetiden.

Når du ikke bruger din havesofa, kan du desuden med fordel komme hynderne i en hyndeboks. Det holder dem pænere, samtidig med at du ikke risikere at sætte dig på en våd hynde og få våde bukser.

NB! Dæk gerne din havesofa til med et cover eller en presenning, de dage du ikke bruger møblet hen over sommeren samt om natten.

Se også: Søde havemøbler til børnene

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Frederik

Mit navn er Frederik. Jeg er skribent på Husmagasinet.dk, og mine primære interesseområder er elektronik, gadgets og værktøj, der gør hverdagen lidt sjovere og nemmere. Jeg interesserer mig desuden for boligindretning, hvorfor mine artikler omhandler alt fra elektronik til brugskunst.