Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg

Den ultimativt bedste kontorstol: IOO KMD – Multifunktionel Ergonomisk Kontorstol

Anmelderrost ergonomisk kontorstol med mange funktioner. Selv folk med rygproblemer kan sidde en hel arbejdsdag uden gener i denne stol.

Bedste ergonomiske kontorstol til prisen: YoGA Twist – Ryglænet Bevæger Sig Synkront Med Rygsøjlen

Flot og prisvenlig kontorstol i er gennemført ergonomisk design med et ryglæn, der bevæger sig synkront med rygsøjlen for optimal støtte. Hertil kommer en masse gode justeringsmuligheder.

Bedste ergonomiske kontorstol ift. antallet af justeringsmuligheder: ErgoHuman Kontorstol Læder – Multi Ergonomisk Kontorstol

Lækker stol i læder med et hav af justeringsmuligheder – der er nærmest intet på denne kontorstol, der ikke kan justeres eller indstilles, så det passer præcis til dig.

Uanset mængden af timer, du dagligt bruger din kontorstol, er det værd at kigge efter en model med ergonomiske funktioner. Især støtte centrale steder og mulighed for at ændre siddestilling, f.eks. via vippefunktioner og øvrige justerbare funktioner giver mulighed for at tilpasse siddestillingen, så den passer dig bedst muligt. Det giver også mulighed for at variere indstillingerne i løbet af dagen, så kroppen aflastes ved behov, og der kan komme bedre gang i blodomløbet.

Specielt hvis du arbejder eller studerer hjemmefra i mange timer ad gangen, er en ergonomisk kontorstol et vigtigt arbejdsredskab, der ikke må undervurderes. Den rigtige kontorstol kan afhjælpe rygproblemer, hovedpine og træthed, hvilket giver et langt større effektivt udbytte af det, du sidder og arbejder med.

Få hjælp i guiden her til at vælge den helt rigtige kontorstol til dit formål og dine præferencer – og læs mere om, hvorfor en ergonomisk kontorstol er så vigtig.

De 10 bedste kontorstole

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

IOO KMD – Multifunktionel Ergonomisk Kontorstol

Features:

 • Flere farver
 • Justerbar sædehøjde og siddeflade
 • Justerbar rygstøtte og hovedstøtte
 • Justerbare armlæn
 • Vippefunktion
Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol - Multifunktionel Ergonomisk Kontorstol
PRISER FRA
 

 

4.799,-

 

IOO KMD er en anmelderrost ergonomisk kontorstol, der kan justeres, så den passer præcis til dig. Det betyder, at du både kan justere sædehøjde, hældning på ryglænet, selve siddefladen, hovedstøtten og også armlænene.

Selv dig, der døjer med rygsmerter eller gener efter en diskusprolaps vil med stor sandsynlighed kunne tilbringe mange flere sammenhængende timer i denne stol sammenstillet med en traditionel kontorstol.

Materialet er åndbart, og ryglænet er i netmateriale, der sikrer en god ventilation ved brug. Selv på varme dage, bliver du ikke fugtig på ryggen af at tilbringe en arbejdsdag i stolen.

Alt i alt en virkelig god ergonomisk kontorstol. Prisen er til den høje side, men stolen er alle pengene værd.

YoGA Twist – Ryglænet Bevæger Sig Synkront Med Rygsøjlen

Features:

 • God pris
 • Ryglæn følger rygsøjlen
 • Justerbar lændestøtte
Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol - yoga twist kontorstol med fleksibelt ryglaen 01
PRISER FRA
 

 

1.500,-

 

Denne ergonomiske kontorstol har et virkeligt smart design, der egner sig godt til dig, der bruger mange timer dagligt foran en computer. Ryglænet på stolen er udviklet, så det følger rygsøjlens bevægelser. Det betyder i praksis, at ryggen støttes dér, hvor der er behov for det – også selvom du sætter dig anderledes, drejer dig, eller bevæger dig fra bordet og hen til reolen.

Modellen her er en prisvenlig ergonomisk kontorstol, der tager god højde for ryggen i forhold til det bevægelige ryglæn og den justerbare lændestøtte. Stolen fås også i en dyrere Pro-version, der udover de nævnte funktioner også byder på justerbare armlæn, justerbar nakkestøtte, vippefunktion og benstøtte.

Med denne kontorstol får du rigtig meget for rigtig lidt.

Speedy 1 Kontorstol

Features:

 • Kunstlæder
 • Justerbar sædehøjde
 • God pris
Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol - Speedy 1 gaming stol

Kontorstolen Speedy 1 er ikke en decideret ergonomisk kontorstol, men den har nogle ergonomiske træk, der gør den bedre at sidde i end andre traditionelle kontorstole. F.eks. har stolen her armlæn i en god højde, justerbar sædehøjde og et fornuftigt design i forhold til lænde- og rygstøtte.

Stolen er udført i sort kunstlæder med flotte mesh-detaljer og kontrastsyninger. Derudover har den hjul for mere fleksibilitet.

Nietzche Patenteret Ergonomisk Kontorstol Fra HaraTech

Features:

 • Vægtfordelende design
 • Åndbart materiale
 • Tilt-funktion og justerbart sæde
Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol - Nietzche Patenteret Ergonomisk Kontorstol Fra HaraTech
PRISER FRA
 

 

5.500,-

 

Nietzche fra HaraTech er ikke en æstetisk pæn stol – der er til gengæld tale om revolutionerende ergonomisk design, der tager kontorstole til et helt nyt niveau. Både sæde og ryg er todelt og kan bevæge sig uafhængigt af hinanden, hvilket skaber en god vægtfordeling; også i forhold til bevægelse. Hvor ergonomiske stole generelt symptombehandler, forebygger denne kontorstol spændinger og smerter.

Netop fordi sæde og ryglæn er i et fleksibelt og bevægeligt materiale, er der ikke behov for de store justeringsmuligheder. Sædehøjden kan naturligvis justeres, og der er tiltfunktion. Materialet er åndbart og ventilerende.

vidaXL Kontorstol – Sort Kunstlæder

Features:

 • Justerbar sædehøjde og ryglæn
 • Ergonomisk polstring
 • Sommerfuglesæde
 • God pris
Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol - vidaXL kontorstol sort kunstlaeder

Flot “direktør stol” i sort kunstlæder med drejehjul og mulighed for 360 graders rotation. Stolen er med sommerfuglesæde og ergonomisk polstring i ryglænet for en behagelig og støttende siddekomfort. Dertil kommer armlæn for mulighed for støtte i skuldre og arme.

Kontorstolen her har justerbar sædehøjde og justerbart ryglæn, så arbejdsstillingen kan tilpasses dig.

ACT NORDIC Earth Kontorstol

Features:

 • Nakkestøtte
 • God pris
 • Justerbar sædehøjde
ACT NORDIC Earth kontorstol

Klassisk kontorstol i et enkelt design med sæde i sort kunstlæder. Stolen her er med justering i sædehøjden, armlæn og hjul for fleksibilitet, men er ikke som sådan en ergonomisk kontorstol. Den er egnet til dig, der sidder ved computer eller arbejdsbord i kortere tid ad gangen, og hvor stolens design er vigtigere end ergonomien.

YoGA Spine – Ergonomisk Kontorstol Med Revolutionerende Ryglæn

Features:

 • S-formet og fleksibelt ryglæn
 • Justerbar sædehøjde
 • Justerbare armlæn
 • Vippefunktion
Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol - Ergonomisk Kontorstol Med Revolutionerende
PRISER FRA
 

 

2.990,-

 

Ofte er det enten ergonomi eller design, du kan få, når du vælger kontorstol, men denne YoGA Spine kombinerer det ergonomiske med det æstetiske – og det er endda til en overkommelig pris.

Selve ryglænet er inspireret af rygsøjlen; det er S-formet og fleksibel med mulighed for bevægelighed i forhold til dine bevægelser. Det giver ikke kun virkelig god støtte, men også en komfort, du ikke er vant til fra traditionelle kontorstole.

Udover at være justerbar i højden, er også armlænene justerbare. Dertil kommer det fleksible ryglæn og en smart vippefunktion. Alt i alt mange gode funktioner til en optimal siddekomfort – selv i mange timer dagligt.

Good Chair Ergonomisk Kontorstol

Features:

 • God pris
 • Rygformet design
 • Justerbar sædehøjde
 • Justerbare armlæn
Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol - Good Chair ergonomisk kontorstol UNI antracitgraa BA C 6 B C DC17 B
PRISER FRA
 

 

1.164,-

 

Prisvenlig ergonomisk stol, der har et rygformet design for optimal støtte. Stolen er udviklet på baggrund af forskning fra ergoterapi, fysioterapi, ortopædi og biomekanik – og det kan mærkes ved brug. Stolen forebygger i højere grad rygproblemer end at symptombehandle, og siddekomforten er god.

Både sædehøjde og armlæn er justerbare. Dertil kommer den konvekse form på sædet, der også bidrager til en god ergonomisk oplevelse. Af en ergonomisk stol at være, er der tale om et klassisk og pænt design, der vil klæde de fleste kontorer og arbejdsværelser.

Futura Multifunktionel Ergonomisk Kontorstol

Features:

 • Justerbare armlæn i 3 funktioner
 • Justerbar sædehøjde og sædedybde
 • Automatisk tilt funktion
 • Åndbart materiale
Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol - Futura Multifunktionel Ergonomisk Kontorstol
PRISER FRA
 

 

2.700,-

 

Futura stolen er en åndbar kontorstol, hvor ryglænet er i ventilerende netmateriale. Både lænde- og rygstøtte er justerbare i højden, sædedybden er justerbar, og hvis du tilvælger nakkestøtte, kan den både justeres i højde og dybde. Dertil kommer justerbare armlæn i 3 trin og automatisk tilt funktion.

Alt i alt er der tale om en virkelig god ergonomisk kontorstol med mulighed for justering af alt, der overhovedet giver mening i forhold til siddekomfort og ergonomi.

ErgoHuman Kontorstol Læder – Multi Ergonomisk Kontorstol

Features:

 • Sæde i læder
 • Justerbar ryg- og lændestøtte
 • Vægtregulering
 • Justerbar armlæn i 3 funktioner
 • Justerbar nakkestøtte
Guide: Sådan vælger du den bedste kontorstol - ErgoHuman Kontorstol Laeder
PRISER FRA
 

 

5.999,-

 

ErgoHuman stolen er i den høje ende prismæssigt, men du får til gengæld virkelig meget kontorstol for pengene – og mulighed for justeringer af alt fra lænde- og rygstøtte til sædedybde, armlæn og nakkestøtte. Derudover kan stolen vægtregulere, så den indstillingsmæssigt passer til præcis din vægt.

Vil du gerne have en stol i et lækkert design – samtidig med, at du ikke vil gå ned på komfort og ergonomi – så er det den verdenskendte ErgoHuman kontorstol i læder, du skal have fingrene i.

Hvad er en ergonomisk stol?

En ergonomisk stol – eller en ergonomisk kontorstol – er en stol, der er designet ud fra et ergonomisk grundlag. Ergonomi handler om at tage hensyn til kroppen, så den ikke overbelastes i forbindelse med arbejde. En ergonomisk stol har altså til formål at sørge for, at du ikke belaster din krop unødigt, når du sidder ved dit skrivebord.

En almindelig ikke-ergonomisk kontorstol vil få dig til at falde sammen, når du sidder på den i længere tid. Du vil desuden ikke have støtte til dine arme og skuldre, og din lænd og dit bækken vil belastes af din overkrops vægt. En ikke-ergonomisk siddestilling kan føre til smerter i ryg, nakke, skuldre og lænd, ligesom det også typisk kan medføre “musearm” og hovedpine.

Bruger du kun din kontorstol en gang imellem, når du skal sende en mail eller bestille varer online, behøver du i princippet ikke en ergonomisk stol. Her sidder du ikke i stolen længe nok til, at din krop vil opleve en reel belastning.

Bruger du til gengæld din kontorstol i flere timer ad gangen – måske endda en hel arbejdsdag – bør du skåne din krop og dig selv for smerter ved at investere i en ergonomisk stol.

Se også: Flotte spisestuesole med armlæn

Hvad gør en stol ergonomisk?

En ergonomisk stol sørger først og fremmest for, at du sidder behageligt og ikke belaster din krop, mens du arbejder eller i øvrigt opholder dig stillesiddende i arbejdsstilling. Hvor ergonomisk, en ergonomisk kontorstol er, varierer.

Nogle kontorstole aflaster hele kroppen virkelig godt ved hjælp af åndbare, fleksible materialer og mange muligheder for justering og tilpasning – andre fokuserer mere på dele af kroppen og har mere begrænsede muligheder for justering.

Typisk hænger pris og mængden af funktioner sammen, og det lønner sig dermed at kigge på stolens specifikationer frem for at vælge den billigste stol, der kaldes “ergonomisk”.

Hvad koster en ergonomisk kontorstol?

Priserne på ergonomiske kontorstole variere fra under 1.000 kr. til det tidobbelte. Stolene i guiden her koster fra 900 kr. til 6.000 kr. – og dyrere behøver det ikke at blive.

At priserne svinger så meget skyldes, at “ergonomisk” ikke er et begreb, der kræver dokumentation. Er der f.eks. én eller anden form for lændestøtte, kan stolen kaldes ergonomisk. At det så i praksis ikke betyder, at det er særlig ergonomisk at sidde i stolen i længere tid ad gangen, er en anden sag.

Derfor skal du være skeptisk, når du leder efter en ergonomisk kontorstol. Kig på de enkelte stoles funktioner, og læs om tankerne bag designet. Tag derefter et kvalificeret valg på dén baggrund – det vil din krop blive glad for i det lange løb.

Se også: 6 fede lænestole med høj ryg

Behøver en kontorstol være ergonomisk?

Ergonomiske kontorstole er en nyere udvikling af traditionelle kontorstole. De traditionelle kontorstole var fleksible med hjul, et behageligt og godt polstret sæde og justering i sædehøjden. Og de funktioner er der bestemt ikke noget galt med. Bruger du dit arbejdsbord sporadisk, er det ofte tilstrækkeligt med en sådan kontorstol.

Bruger du til gengæld arbejdsbordet ofte eller i længere tid ad gangen – f.eks. i forbindelse med hjemmearbejdsdage, studie, gaming eller kreative sysler – vil du hurtigt opleve, at din krop bliver træt og øm ved brug af en traditionel kontorstol.

Når du sidder i samme stilling i længere tid ad gangen – især i en stilling, der belaster bækken og den nedre ryg – bliver din krop belastet, og det vil give symptomer som ondt i lænd, ryg, nakke og skuldre og måske også hovedpine. Typisk vil du rejse dig, fordi du bliver øm, men ømheden kan faktisk fortsætte og sætte sig som smerter i det lange løb – specielt hvis du belaster din krop på samme måde ofte.

En kontorstol, der bruges flere timer ad gangen, bør være ergonomisk. På den måde passer du på og skåner din krop, hvilket betyder, at du ikke skal døje med smerter som følge af en dårlig arbejdsstilling.

Valg af kontorstol til hjemmekontor, gaming eller studie

Valg af kontorstol afhænger først og fremmest af, hvor lang tid du dagligt skal bruge den. Dertil kommer der design- og komfortmæssige præferencer og naturligvis et budget.

Det betyder ikke så meget, om stolen skal bruges som arbejdsstol eller stol til studie eller gaming. Det afgørende er den mængde af tid, du bruger i stolen ad gangen. En halv time dagligt stiller ikke de store ergonomiske krav, fordi din krop ikke er udsat for en egentlig belastning ved at sidde på en stol i en halv time. Til gengæld vil flere timer dagligt kunne mærkes, hvis ikke kontorstolen har et ergonomisk design.

Stort set alle kontorstole kan indstilles i højden og er med hjul. Vil du have en kontorstol uden hjul, vil den typisk ikke være ergonomisk. En kontorstol uden armlæn kan være at foretrække, hvis du sidder tæt ved bordet og hviler armene på bordpladen, men en ergonomisk stol vil typisk være en kontorstol med armlæn.

Hvilken kontorstol passer til mig?

Det er ikke sikkert, at en ergonomisk kontorstol passer til dit behov. Ønsker du dig f.eks. en særlig designer kontorstol, er det ikke sikkert, at økonomien følger med. Kontorstole design med ergonomi i fokus er ikke nødvendigvis et særligt æstetisk indslag i indretningen. Her er det selve funktionen og komforten, der er i højsædet.

Ønsker du en ergonomisk kontorstol, er der også relativt store forskelle stolene imellem. Dels er der forskel på materialer – og her vil åndbare materialer ofte være at foretrække – og dels er der forskel på de forskellige indstillinger, stolene har.

Selvom flere stole har den funktion, at de kan justeres i ryggen, er det ikke ensbetydende med, at funktionen er den samme. Nogle stole kan indstille ryglænet i forskellige positioner i forhold til vinklen, mens andre kan justere ryglænet i forhold til højden – og nogle kan begge dele. Lige sådan er det også med sædet, som stort set altid kan justeres i højden, men som også i nogle tilfælde kan justeres i dybden.

Jo flere forskellige justeringsmuligheder, en stol har, des større er chancen for, at den kan tilpasses præcis til din krops behov. Det behov kan desuden ændre sig fra dag til dag; især hvis du er plaget af smerter. Mange justeringsmuligheder giver også bedre mulighed, for at flere fra husstanden kan få glæde af samme kontorstol.

En ergonomisk kontorstol kan ikke stå alene

En ergonomisk kontorstol kan gøre det udholdeligt – og endda behageligt – at udføre stillesiddende arbejde i længere tid ad gangen. Lider du af rygsmerter, skal du dog være opmærksom på, at dét at anskaffe sig en ergonomisk kontorstol sjældent kan stå alene. Har du belastet din krop i en længerevarende periode, kan der være myoser eller deciderede skader, der har brug for at blive rettet op på.

Den ergonomiske kontorstol vil hjælpe dig til at forebygge problemer i fremtiden, men den kan ikke som udgangspunkt behandle eksisterende skader. Har du gener eller smerter i ryggen, bør du kontakte din læge eller en fysioterapeut for at få behandling for problemet.

Spar tid og penge med en god kontorstol

En ergonomisk kontorstol er typisk dyrere end en klassisk kontorstol. Men en klassisk kontorstol vil du typisk også skifte ud meget hurtigere end en ergonomisk, fordi dens manglende funktioner giver rygproblemer eller øvrige gener.

Dertil kommer, at du vil bruge mere tid på at rejse dig for at få blodomløbet i gang eller for at komme ud af den ensformige stilling, der gnaver i lænden, eller får benene til at sove. Jo oftere, du rejser dig for at lave noget andet, des mindre effektivt arbejder du.

Det er dermed både tidsbesparende og en økonomisk besparelse at vælge en god, ergonomisk stol – frem for en budgetvenlig kontorstol eller en kontorstol i et fancy design. Siddekomfort frem for alt.

Hvilken stol er en god kontorstol til dårlig ryg?

Har du dårlig ryg, bør du dels vælge en højrygget kontorstol med nakkestøtte og lændestøtte, så du har mulighed for støtte hele vejen op gennem ryggen. Derudover bør du vælge en stol med mange justeringsmuligheder, så du fra dag til dag kan tilpasse stolen til dit behov.

Er høje kontorstole bedre?

En kontorstol med høj ryg er generelt set mere ergonomisk end en kontorstol med lav ryg. Det skyldes, at den kan aflaste hele ryggen inkl. skuldrene. En ergonomisk kontorstol med nakkestøtte er at foretrække, da den også giver støtte til nakken ved behov.

Kan en retro kontorstol være ergonomisk?

Selvom de ældre kontorstole kan være i et flot design, er de som udgangspunkt ikke ergonomiske. At have fokus på gode arbejdsstillinger og ergonomi hører nyere tid til. Du kan godt få en udmærket kontorstol i et retro design, men en ergonomisk kontorstol vil typisk ikke stemme overens med et retro design.

Læs også: Sækkestole til børn

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.