Køb træer til haven og få leveret på din adresse

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg

Anbefalelsesværdige små træer til haven: Japansk kirsebær

Smukt lille træ til haven med store, flotte blomster i hvide og lyserøde farver.

Anbefalelsesværdige store træer til haven: Bi-træ (Euodia tetradium)

Hvis du gerne vil have et større udbytte af urtehave, frugttræer og andet spiseligt i haven, så er et Bi-træ vejen frem – og så bliver det et stort og flot træ.

Anbefalelsesværdige stedsegrønne træer til haven: Dværgmispel (Cotoneaster dammeri ‘Coral Beauty’)

Lille træ med stedsegrønne blade og røde bær, som blomstrer med flotte, hvide blomster i forsommeren.

7 gode bud på træer til haven

Vortebirk (Betula pendula)

Features:

 • 150-200 cm i potte
 • Kan blive 15-25 meter højt
 • Velegnet til større haver og parker
 • Hurtigvoksende
 • Placering i sol/halvskygge
Køb træer til haven og få leveret på din adresse - Vortebirk
PRISER FRA
 

 

699,-

 

Leder du efter store træer til haven, er en vortebirk en hårdfør og hurtigvoksende mulighed. Træet bliver med tiden op imod 25 meter højt, så det er særligt velegnet til parkområder og store haver. Vortebirk trives bedst i sol – eller som minimum i halvskygge – og vokser fortrinligt i det danske ustadige vejr.

Læs også: 5 Fantastiske hækplanter

En Vortebirk kan plantes i almindelig veldrænet havejord; forstået på den måde, at træet ikke egner sig til jord, der er konstant våd. Er jorden meget tung og tør, kan der med fordel løsnes lidt og tilføjes grus eller sand inden plantning. Indtil træet står stabilt, bør det være bundet op i 80-100 cm højde.

Dunbirk (Betula pubescens)

Features:

 • 175-200 cm i potte
 • Kan blive 15-20 meter højt
 • Velegnet til større haver og parker
 • Hurtigvoksende
 • Trives i våd/fugtig jord
Køb træer til haven og få leveret på din adresse - Vaelg stoerrelse
PRISER FRA
 

 

6.099,-

 

Er jorden meget våd eller fugtig det meste af tiden, kan der med fordel plantes en Dunbirk frem for en Vortebirk. Træerne minder meget om hinanden; de er hurtigvoksende, hårdføre, og de trives i sol eller halvskygge, og så har de den karakteristiske hvide birkestamme. En Dunbirk har dog mere opretstående grene, men den markante forskel er, at den trives rigtig godt i våd jord, hvor Vortebirk foretrækker tør jord.

Også Dunbirk kan plantes i almindelig havejord, og den kan sagtens plantes i mere tør jord også; her vokser den bare ikke nær så hurtigt som i våd jord. Tilfør evt. sand eller grus, hvis jorden er meget tør. Husk at binde træet op i 80-100 cm højde, indtil det står stabilt.

Bi-træ (Euodia tetradium)

Features:

 • 3 bambusstokke i 2 liters potte
 • Kan blive op til 15 meter højt
 • Tiltrækker bier
 • Velegnet i selvforsynende haver
Køb træer til haven og få leveret på din adresse - Bi trae
PRISER FRA
 

 

89,-

 

Vil du gerne have et større udbytte af din køkkenhave eller dine frugttræer – eller arbejder du mod at blive selvforsynende, så er et Bi-træ en god investering. Træet får store skærme af cremehvide blomster, der er rige på nektar og pollen, som bierne er vilde med.

Bitræet er 1-2 år gammelt ved køb, og det kan forventes at blomstre 2-3 år efter plantning. Bi-træet blomstrer typisk i juni-oktober. Det er et meget hårdført træ; også over vinteren. Og så pynter det i haven.

Himalayabirk (Betula utilis)

Features:

 • 175-250 cm i potte
 • Kan blive op til 15-20 cm højt
 • Velegnet til større haver og parker
 • Hurtigvoksende
 • Hårdfør over for blæst
Køb træer til haven og få leveret på din adresse - Himalayabirk
PRISER FRA
 

 

599,-

 

Leder du efter en ”rigtig” birk med den karakteristiske hvide stamme, så er det Himalayabirken, du skal gå efter. Det er nemlig den birk, der har den hvideste stamme af de forskellige birkesorter. Himalayabirken er hårdfør; også over for vind, og den egner sig derfor fortrinligt til mere åbne områder. Får den lov, kan den blive op til 20 meter høj, så derfor er det et træ, der er velegnet til store haver og parkområder.

Himalayabirk kan plantes i almindelig havejord, men har de bedste vilkår, hvis jorden periodisk er våd. Er jorden meget tung, kan den med fordel løsnes og blandes med sand eller grus inden plantning. Træet bør bindes op i 80-100 cm højde, frem til det står helt stabilt.

Kugleløn (Acer platanoides ‘Globosum’)

Features:

 • 80 cm i potte
 • Velegnet til mindre haver og alléer
 • Kugleformet trækrone
 • Hårdfør over for vind og vejr
Køb træer til haven og få leveret på din adresse - p32 29 acer platanoides globosum e3cd
PRISER FRA
 

 

749,-

 

Leder du efter små træer til haven, f.eks. til en almindelig villahave eller til en allé, er denne type ahorntræ lige sagen. Kuglelønnen er en tyndere, simpel stamme, der er kunstigt podet, så den for en kuglerund trækrone af de karakteristiske ahornblade.

Kugleløn er en hårdfør træsort, der tåler al slags vejr, og som er relativt hurtigvoksende. Træet kan plantes i alle typer af havejord, men det bør bindes op i 80-100 cm højde, indtil det står helt stabilt.

Se også: 20 typer opstammede træer til haven

Japansk kirsebær

Features:

 • 12-14 cm med jordklump
 • Kan blive 5-6 meter højt
 • Trives bedst i fuld sol
 • Hårdfør over for blæst
Køb træer til haven og få leveret på din adresse - hvid japansk kirsebaer
PRISER FRA
 

 

2799,-

 

Små træer til haven kan også være meget smukke; det er et japansk kirsebærtræ et meget godt eksempel på. Træet bliver typisk et par meter højt, men kan over årene bliver op til 6 meter. I foråret bugner grenene af store, hvide eller lyserøde blomster, der dufter pragtfuldt og ser lige sådan ud.

Japansk kirsebær er et hårdført træ, der kan plantes i almindelig havejord, men som trives bedst på solrige steder med højst let skygge over dagen. Ønsker du en hurtigere vækst, kan du med fordel tilføje næringsrig muldjord til plantestedet. Derudover kan du med fordel gøde træet jævnligt i dets spæde år.

Dværgmispel (Cotoneaster dammeri ‘Coral Beauty’)

Features:

 • Lille træ i 1,5 liter potte
 • Bliver op til 50 cm højt
 • Stedsegrønt træ
Køb træer til haven og få leveret på din adresse - Dvaergmispel
PRISER FRA
 

 

64,-

 

Stedsegrønne træer til haven er nemme at holde, da de ikke taber bladene om efteråret som løvtræer. Derudover er de pæne at se på hele året, da de bevarer den grønne farve. De mest almindelige stedsegrønne træer i Danmark er nåletræer, men de bliver typisk meget høje og er ikke den store fryd for øjet. Det er en Dværgmispel til gengæld. En Dværgmispel kan bruges som mindre træ eller busk. Den får flotte røde (ikke-spiselige) bær, og smukke, hvide blomster i maj-juni. Træet egner sig bedst til små prydhaver, da det ikke bliver mere end 50 cm højt.

Se også: Inspiration til bunddække

fra frø til træ husmagasinet

Ofte stillede spørgsmål

Hvilke træer er grønne hele året?

Træer, der er grønne hele året, inkluderer cedertræ, rødgran, nordmannsgran, skovfyr, taks, thuja, cypres og kristtorn.

Hvornår planter man træer i haven?

Træer bør normalt plantes i perioden efter frost og før varme sommertemperaturer, typisk om efteråret eller tidligt forår.

Hvilke træer vokser hurtigt?

Træer, der vokser hurtigt, inkluderer bl.a. populære arter som piletræer, bøg, ege, lind, birk, ask og ahorn. De kan vokse op til 1-2 meter om året under gode vækstbetingelser. Det er vigtigt at vælge en træsort, der passer til jordforholdene og pladsen i haven.

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.