Vælg den bedste muldjord til drivhus, krukker eller græsplæne

Vores topvalg:

Bedste 1000 kg muldjord: HH Plantemuld 1000 liter

Denne plantemuld er udarbejdet i samarbejde med lokale anlægsgartnere, og den består af en perfekt sammensætning af muld, sand, kompost og gødning.

Bedste muldjord til græsplæne: Harpet muldjord i bigbag med 1000 kg

Til ny græsplæne eller reparation af den gamle plæne er denne type af harpet muldjord helt perfekt. Den leveres fragtfrit til din adresse.

Bedste plantesæk: Plantesæk fra Champost

Kvalitetsmuld i en plantesæk med 50 liter, der kan bruges til 2-3 planter i drivhus, kapillærkasser eller plantekasser.

5 gode bud på den bedste muldjord

Harpet muldjord i bigbag med 1000 kg

FEATURES

  • Mængde: 1000 kg
  • Type: Harpet muldjord
  • Fri fragt

Harpet muldjord i bigbag med 1000 kg
PRISER FRA
 

 

999,-

 

Harpet muldjord, der leveres i en big bag på 1000 kg, så der er nok til beplantning eller jordfornyelse i hele haven. Kan med fordel deles med en nabo.

Denne type muldjord er harpet, hvilket vil sige, at den er fri for sten, grene og lignende. Til gengæld er jorden samtidig blevet tilført sand. Den harpede muld er især rigtig god til etablering af ny græsplæne eller lapning af huller i eksisterende græsplæne.

Havemuld til økologisk dyrkning

FEATURES

  • Mængde: 1000 l
  • Type: Økologisk muldjord
  • Fri fragt

GreenBio Havemuld til økologisk dyrkning
PRISER FRA
 

 

1495,-

 

Big bag med 1000 l økologisk plantemuld, der er perfekt til bede og krukker. Hvis du har planer om at etablere en økologisk urtehave, er økologisk muldjord et godt udgangspunkt. Den gødning, der er tilsat jorden, er desuden godkendt til økologisk dyrkning.

Med denne type jord, der også indeholder økologisk gødning, er du næsten sikret en vellykket økologisk dyrkning.

HH Plantemuld 1000 liter

FEATURES

  • Mængde: 1000 l
  • Type: Plantemuld
  • Fri fragt

HH Plantemuld 1000 liter
PRISER FRA
 

 

1095,-

 

God muldjord, hvor indholdet er sammensat i samarbejde med lokale, danske anlægsgartnere, og som produceres lokalt i Midtjylland. Mulden er en blanding af harpet muld, bakkesand, gødning og langtidsmodnet kompost. Med denne plantemuld tilbyder du dine planter de mest optimale vækstvilkår.

Som udgangspunkt er der tale om en allround muldjord, der kan bruges over alt i haven, men som er særligt egnet til højbede, krukker, bede og drivhuse.

Planteskolejord fra Holmebo

FEATURES

  • Mængde: 40 l
  • Type: Planteskolejord

Planteskolejord fra Holmebo
PRISER FRA
 

 

39,-

 

40 liters sæk med planteskolejord, som er en spagnumjord, der indeholder gødning og ler. Planteskolejorden egner sig særligt godt til dyrkning af planter og blomster i altankasser og krukker; enten udendørs eller i drivhuse.

Vær opmærksom på, at der ikke er tale om en decideret plantesæk, og at jorden er beregnet til at fylde i krukker, altankasser og lignende.

Plantesæk fra Champost

FEATURES

  • Mængde: 50 l
  • Type: Plantesæk

Plantesæk fra Champost

God størrelse plantesæk, der er beregnet til 2 planter for de mest optimale forhold, men som sagtens kan rumme 3 planter. Jorden i Champost plantesækken er 100% organisk, og den kan bruges både udendørs og i drivhus.

Vær opmærksom på, at det anbefales at løsne jorden i plantesækken inden brug for det mest optimale resultat. Det kan f.eks. gøres ved at stille posen på højkant eller at løsne indholdet med en lille rive eller planteske.

Hvilken muldjord skal jeg vælge?

Når du skal købe muldjord til haven, skal du først og fremmest beslutte, hvor meget du skal bruge. Der er økonomiske fordele i at bestille big bags frem for plantesække, hvis du skal bruge meget. Udover prisbesparelsen, er de øvrige fordele ved big bags, at de typisk leveres direkte i din have fragtfrit, og at du slipper for en masse plastikemballage og bortskaffelsen heraf.

900 – 1000 kg er dog meget muldjord. Skal du anlægge en græsplæne eller en masse højbede, kan du måske sagtens bruge det hele, men skal du blot have jord til drivhus og krukker, kan der være fordele ved at dele en big bag med en nabo.

Selvom al muldjord er beregnet til dyrkning af planter, er der alligevel ret store forskelle på indholdssammensætningen – og deraf kan der være ret store forskelle på resultaterne. Når du vælger muldjord, kan det være en fordel at vælge harpet jord, der er fri for sten og grene, da det føles rarere at arbejde med, men i forhold til resultatet, kan det typisk bedre betale sig at se efter muldjord indeholdende kompost og gødning.

Gode råd til dyrkning af agurker i drivhus

Agurker er én af de grøntsager, vi i Danmark holder allermest af, og det er ligeledes én af de grøntsager, der bliver dyrket mest hjemme i haven – eller i særdeleshed i drivhuset.

Se også: Gode minidrivhuse til små haver, terrasser og altaner

Nedenfor følger nogle gode råd, hvis du vil kaste dig ud i at dyrke dine egne agurker i drivhus:

  • Vælg god muldjord indeholdende kompost og gerne gødning
  • Ved plantning må der ikke længere være risiko for nattefrost
  • Ved plantning skal jorden gerne være minimum 18 grader varm
  • Agurkerne vokser hurtigere, hvis du venter med plantning til slutningen af maj/starten af juni
  • Agurkeplanter bør plantes, så de både får sol og skygge i løbet af dagen
  • Plant agurkeplanten i 2,5-3 cm dybde
  • Større agurkeplanter bør plantes i jord, der er minimum 10-15 cm dybt, så vandet kan løbe fra rødderne (medmindre der er tale om kapillærkasser)
  • Vand planten dagligt, men sørg for, at jorden når at tørre ud, så ikke jorden er våd konstant
  • Sørg for støtte til planten i form af pinde eller snorreophæng
  • Gød evt. planten i forbindelse med vanding efter de første par uger
  • Knib sideskud af løbende for at sikre saftige og velsmagende agurker
  • Afhængigt af sorten, er agurkerne modne og klar til plukning, når de er 15-20 cm
  • En agurkeplante leverer typisk agurker løbende over hele sæsonen

Gode råd til brug af plantesæk

Vælger du en plantesæk-løsning til din plantedyrkning, er det vigtigt, at du løsner og vander jorden inden brug. Jorden i en plantesæk er mast sammen, og det kan være svært for rødder at gro ordentligt i en plantesæk, hvor jorden ikke er løsnet på forhånd.

For at løsne jorden, kan du med fordel stille den et døgns tid på højkant.

Herefter vender du den på hovedet og klipper bundhullerne ud. Fordel cirka 10 liter vand i hullerne og lad sækken ligge i en halv times tid.

Vend sækken om dér, hvor den skal ligge, og klip plantehullerne i toppen ud. Sækken er nu klar til beplantning.

Har du mulighed for det, er det en fordel, hvis du placerer plantesækken ovenpå jord, f.eks. i haven eller i et bed i drivhuset med havejord. Plantesækken består af den næringsrige jord, som giver planten et godt udgangspunkt, men det vil være mindst lige så godt for langt de fleste planter, at rødderne kan fortsætte i dybden ned gennem plantesækken og trække næring fra jorden under også. Det giver typisk flere blomster og flere grøntsager på planterne.

Gode råd til blomster i krukker

Blomsterne i krukker ved hoveddøren, på altanen, på terrassen eller på gårdspladsen kan noget helt særligt. De giver en stemning af forår og sommer og af hygge – og de får gæster til at føle sig velkomne.

Se også: Blomsterkummer til hus og have

Når du skal plante blomster i dine krukker, skal du først og fremmest vælge en god og næringsholdig muldjord. Derudover bør du overveje, om du vil have sæson- eller flerårige blomster. Sæsonblomsterne giver mulighed for årlig fornyelse, men de kræver også en tilsvarende mængde årligt arbejde. Dertil kommer økonomien i at udskifte blomsterne hvert år. De flerårige blomster skal måske nok have lidt ny muldjord, når sæsonen starter, men derudover koster de ikke ekstra, og arbejdsmængden fra år til år er meget begrænset. Til gengæld kan krukkerne ikke stables over vinteren og fylder dermed mere.

Vil du gerne have blomster, der kan stå ude hele året, og som blomstrer adskillelige år i træk, kan du blandt andet vælge følgende:

  • Hortensia
  • Rose
  • Buksbom
  • Lavendel
  • Sommerfuglebusk

Se også: Flotte træer til haven

Reparation af græsplæne

Hvis din græsplæne enten er meget ujævn eller fuld af huller; f.eks. efter fjernelse af mos, tidsler eller muldvarpeskud, kan du på en nem og billig måde reparere plænen ved hjælp af harpet muld, græsfrø og plænegødning.

Er der tale om enkelte mindre huller, kan du med fordel blande græsfrø i den harpede muld, inden den fyldes i hullerne. Ønsker du derimod at give hele plænen en opfrisker, bør du starte med at fylde huller for derefter at fordele et lag harpet muld på hele plænen. Slutteligt strør du græsfrø jævnt ud på hele jordlaget. Husk vanding og plænegødning jævnligt, indtil græsset er vokset op og dækker jorden.

Relateret artikel: Flotte bunddækkende planter

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Forrige

Vælg en lille vaskemaskine til lejlighed eller campingvogn

Næste

Få en dekorativ og praktisk siddeplads med en trallebænk