Sommerfuglebuske: Tiltræk sommerfugle til haven med en sommerfuglebusk

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg af sommerfuglebuske

Bedste sommerfuglebusk med hvide blomster: Sommerfuglebusk

Hvis du gerne vil pynte din have med en skøn sommerfuglebusk med hvide blomster, er denne variant et godt bud. Her får du nemlig en fantastisk busk, der tiltrækker sommerfuglene på bedste vis.

Bedste sommerfuglebusk med rosa blomster: Sommerfuglebusk ’Pink Delight’

Her er der tale om en smuk sommerfuglebusk med pink til lillarosa blomster, der vil pryde enhver have. Busken kommer med elegante blomsterstande, der ofte bliver helt op til 25 centimeter lange.

Bedste sommerfuglebusk med blå blomster: Sommerfuglebusk ’Empire Blue’

Med denne dejlige sommerfuglebusk vil din have blive lyst op af skønne mørkeblå blomster. Den vil tiltrække talrige sommerfugle, hvilket du virkelig vil sætte pris på, når du sidder udenfor og nyder din have.

5 flotte sommerfuglebuske til haven

Sommerfuglebusk

Features:

Højde: 1-3 m.

Bredde: Ukendt

Bladfarve: Grågrøn

Blomsterfarve: Hvid

Placering: Sol

Sommerfuglebuske: Tiltræk sommerfugle til haven med en sommerfuglebusk - buddleja davidii nanhoensis alba 1bf8
PRISER FRA
 

 

154,-

 

Her får du en skøn sommerfuglebusk med en dejlig duft, der vil tiltrække sommerfugle til din have. Denne lille og velforgrenede busk har en kompakt vækst og er velegnet til krukker samt til den mindre have.

Så hvis du ikke har meget plads, men stadigvæk drømmer om en sommerfuglebusk, er denne busk et oplagt valg for dig. Sommerfuglebusken har rene hvide blomster i lange og spidse stande, der ofte er op til 15 centimeter lange.

Derudover kommer busken med smalle og lancetformerede grågrønne blade med en hvidfiltet underside. De elegante blomsterstande kan ses fra august til oktober, og det er netop disse, der får sommerfuglene ind i haven.

Sommerfuglebusk ‘Black Knight’

Features:

Højde: 2-3 m.

Bredde: 2-3 m.

Bladfarve: Grågrønne

Blomsterfarve: Violet

Placering: Fuld sol

Sommerfuglebuske: Tiltræk sommerfugle til haven med en sommerfuglebusk - buddleja davidii black knight 5602

Med denne sommerfuglebusk får du en middelstor busk med en vaseformet/opret vækst. Busken har sortlilla blomster i lange spidse stande, der ofte er helt op til 25 centimeter langt.

Disse blomster har en skøn duft og kan ses fra august til oktober. Du kan være sikker på, at de flotte blomsterstande vil tiltrække talrige sommerfugle. Selve bladene er lancetformede og grågrønne med en hvidfiltet underside.

Sommerfuglebusk ‘Pink Delight’

Features:

Højde: 2-3 m.

Bredde: 1,8-2 m.

Bladfarve: Grågrønne

Blomsterfarve: Rosa

Placering: Fuld sol

Sommerfuglebuske: Tiltræk sommerfugle til haven med en sommerfuglebusk - mi383 buddleia davidii pink delight 0432

Her er der igen tale om en middelstor sommerfuglebusk med en vaseformet/udbredt vækst. Ønsker du en farverig busk, der virkelig vil pynte i haven, så bør du tage et kig nærmere på denne variant.

Denne sommerfuglebusk kommer nemlig med pink til lillarosa blomster i lange og spidse stande, der ofte er op til 25 centimeter langt. Blomsterne har en skøn duft, så du vil virkelig kunne nyde busken, når du sidder i haven. De elegante blomsterstande ses fra august og til og med oktober.

Ikke nok med at busken har skønne blomster, så har den ydermere lancetformede grågrønne blade med en hvidfiltet underside. Alt i alt er det en yderst flot sommerfuglebusk, som sommerfuglene vil elske.

Sommerfuglebusk ‘Empire Blue’

Features:

Højde: 1,2-1,8 m.

Bredde: 60-80 cm.

Bladfarve: Grågrøn

Blomsterfarve: Blå

Placering: Fuld sol

Sommerfuglebuske: Tiltræk sommerfugle til haven med en sommerfuglebusk - p249 38418 image 9a80
PRISER FRA
 

 

79,-

 

Denne klassiske mørkeblå sommerfuglebusk er en fryd for øjet. Du vil helt bestemt elske at kunne kigge på denne busk, der tiltrækker sommerfugle på bedste vis. Derudover er blomsterne velduftende, hvilket altid er et plus.

Busken er middelstor og har en vaseformet/opret vækst. De flotte blomster kommer i lange spidse stande og bliver ofte helt op til 25 centimeter lange. Disse blomsterstande kan ses fra august til oktober. Ydermere har sommerfuglebusken lancetformede grågrønne blade med en hvidfiltet underside.

Sommerfuglebusk ‘Royal Red’

Features:

Højde: 2-3 m.

Bredde: 1,8-2,5 m.

Bladfarve: Grågrøn

Blomsterfarve: Rosa

Placering: Fuld sol

Sommerfuglebuske: Tiltræk sommerfugle til haven med en sommerfuglebusk - p256 33913 buddleia davidii royal red ffb0
PRISER FRA
 

 

79,-

 

Er du på jagt efter en sommerfuglebusk med flotte mørkrosa blomster? Så skal du tage denne busk med i dine overvejelser. Blomsterne kan blive helt op til 10 til 25 centimeter store, og så har de en skøn duft.

Denne busk blomstrer fra juli til september og er perfekt til din have. Selve bladene er lancetformede og grågrønne. Du vil bestemt ikke blive træt af at have denne flotte sommerfuglebusk i din have.

Hvorfor købe en sommerfuglebusk til haven?

Der er ingen tvivl om, at en sommerfuglebusk er en af de smukkeste buske i haven. Ikke nok med at sådan en busk er fyldt med flotte blomster og skønne farver, så tiltrækker den også sommerfugle.

Det er klart de største fordele ved at have en sommerfuglebusk. Der findes nemlig ikke noget bedre end at sidde udenfor i haven og kunne nyde synet af talrige sommerfugle, der får glæde af din busk.

Derudover kan du se frem til, at sommerfuglebuske som regel har velduftende blomster. Så hvis du er i nærheden af busken, kan det sagtens være, at du lige pludseligt får færten af en skøn duft.

Selvfølgelig er sommerfuglebuske typisk dejligst i blomstringsperioden. Men det er skam også muligt at nyde din busk resten af året. Du skal blot sørge for, at du passer og plejer busken på den helt rigtige måde. Gør du det, kan du få glæde af din sommerfuglebusk året rundt.

Se også: Flotte frugttræer til haven

Vælg den bedste sommerfuglebusk for dig

I og med at der findes så mange forskellige sommerfuglebuske at vælge mellem, kan det være svært at finde frem til den rette for dig. Dog er der flere ting, du kan overveje, så du ender med at træffe det rigtige valg.

Først og fremmest skal du tænke over pladsen. For hvor meget plads har du til sådan en busk? Sommerfuglebuske kan fås i flere størrelser, så det er værd at overveje dette. Desuden kan du tænke over, hvilken farve der vil passe bedst ind i din have.

Det kan være, at en sommerfuglebusk med blå blomster er det perfekte valg, eller at du i stedet skal gå efter en busk med hvide blomster. Det kommer helt an på, hvad du mener vil være pænest i lige netop din have.

Relateret: Sådan inviterer du fuglene ind i haven med et fuglefoderhus

Værd at vide om sommerfuglebuske

Hvornår blomstrer sommerfuglebuske?

Sommerfuglebuske er kendt for at have en lang blomstringsperiode. Blomstringsperioden går fra juli til oktober. Dog kommer dette an på, hvilken sommerfuglebusk der er tale om.

Hvornår skal sommerfuglebuske klippes?

Det anbefales, at du klipper din sommerfuglebusk i det tidlige forår omkring marts eller april for at sikre, at der kommer så mange blomster som muligt. Har det været en hård vinter, kan du sagtens beskære din busk ret kraftigt.

Hvor høje bliver sommerfuglebuske?

Det varierer fra sommerfuglebusk til sommerfuglebusk. Typisk bliver dværgsorterne mellem 60 til 150 centimeter høje. Andre sorter kan sagtens blive fra 150 centimeter og helt op til 2 til 3 meter. Det kommer an på beskæringen samt vækstbetingelserne.

Hvor hurtigt vokser sommerfuglebuske?

Det kommer an på arten, vækstbetingelserne samt, hvordan du passer og plejer din sommerfuglebusk.

Hvilken sommerfuglebusk tiltrækker flest sommerfugle?

Buddleja er især en populær sommerfuglebusk, da den tiltrækker mange sommerfugle. Men det kan være en god idé at snakke med en forhandler eller din lokale planteskole, hvis du vil vide mere om dette.

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.