Slip dit barns indre fotograf løs med et kamera til børn

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg

Bedste kamera til børn med sjove funktioner velegnet til piger og drenge: DC500 – Digital kamera til børn med optage funktion – Blå eller pink

Sjovt og smart digitalkamera til piger og drenge i en flot lyseblå eller pink farve, der både kan tage billeder og optage videoer. Desuden har kameraet en selfietilstand, som barnet kan hygge sig med.

Bedste polaridkameara til børn: Fujifilm Instax Mini 11

Gør fotografering sjov og nem for de små med dette brugervenlige, kompakte kamera. Perfekt belyste billeder, selfie-funktion og tilgængelig i fem moderne farver. Skab uforglemmelige minder på et øjeblik!

Bedste kamera til børn velegnet til piger: X200 Digital Kamera til Børn

Med dette kamera til børn får du en model, som enhver pige vil elske takket være de fine lyserøde farve. Kameraet kan både optage videoer og tage billeder, så det kan udfolde enhver piges kreativitet. Fås også i blå til drenge.

Bedste kamera til børn velegnet til drenge: D6 Digital Kamera til Børn

Kamera til børn i blå og gule farver, der er oplagt til drenge, som elsker at tage billeder og optage videoer. Dette solide børnekamera kan holde til stort set det hele, så det kan holde i mange år -kameraet er desuden et oplagt valg til ferier.

Hvordan vælger jeg et kamera til børn?

Det vigtigste at overveje ved køb af et kamera til børn, er barnets alder. Et barn foretrækker forskellige gadgets i forskellige aldre.

Yngre børn vil nyde at tage billeder med brugervenlige og holdbare kameraer. For små børn er fotografering mere som en leg, hvor kameraet fungerer som legetøj. Heldigvis findes der legetøjslignende kameraer, der faktisk fungerer og kan tage billeder.

Men senere kan ældre børn finde den kunstneriske og tekniske side af fotografering mere interessant. De interesserer sig måske mere for at tage gode billeder eller filme videoer, lege med zoom m.m.

Et barn har også forskellige interesser og hobbyer gennem forskellige aldre. De kan bruge disse kameraer til at dokumentere deres foretrukne ting, sport eller lignende. Husk på dette og udvælg et godt kamera til børn, der eventuelt er vandtæt og stødsikkert, hvis der er brug for det.

Se også: Bedste traktor til børn

Herunder finder du fem bud på gode kameraer til børn, så du kan vælge det kamera, der passer bedst til barnets behov.

10 smarte og sjove kameraer til børn

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

DC500 – Digital kamera til børn med optage funktion – Blå eller pink

FEATURES

 • Farve: Blå
 • Indbygget kamera: Ja
 • Videooptagelse: Ja
 • Skærmtype: LCD

DC500 - Digital kamera til børn
PRISER FRA
 

 

189,-

 

Super fint kamera i en flot lyseblå eller pink farve, der både kan tage billeder og optage videoer. Kameraet fylder og vejer meget lidt og kan ligge i lomme eller taske, når barnet er på tur.

Som en sjov og børnevenlig indstilling, er der en masse digitale fotorammer, der er underholdende at bruge, og som gør fotografierne endnu mere personlige.

Kameraet har en udmærket opløsning på henholdsvis 1440 x 1080 for billeder og 640 x 480 for video, så der kan tages nogle flotte billeder, der også egner sig til fremkaldelse. Der kan tilsluttes et MikroSD på maks. 32 GB, så der er god plads til billeder.

X200 Digital Kamera til Børn

FEATURES

 • Farve: Lyserød
 • Indbygget kamera: Ja
 • Videooptagelse: Ja
 • Skærmtype: LCD

Pink digitalkamera til børn
PRISER FRA
 

 

339,-

 

Enhver lille pige vil elske det her søde lyserøde kamera. Men ikke nok med, at selve designet er virkelig sødt, så er der også tale om et kamera med en rigtig flot opløsning, en god størrelse skærm og et hav af sjove funktioner.

Opløsningen er imponerende for et børnekamera i den prisklasse med 3264 * 2248 for billeder og hele 1920 * 1080 for video. Billederne er altså meget egnede til fremkaldelse, og både billeder og videoer gør sig også godt på større skærme, f.eks. ved overførsel til computer.

Kameraet har mange sjove funktioner som f.eks. digitale klistermærker og filtre, som kan påføres billederne og skaber timevis af underholdning. Det er også muligt at justere farver, og der er timer, så barnet kan tage billeder af sig selv. Der medfølger desuden en praktisk halssnor, der mindsker risikoen for at tabe kameraet.

X500 Digital Kamera til Børn

FEATURES

 • Farve: Blå eller lyserød
 • Indbygget kamera: Ja
 • Videooptagelse: Ja
 • Skærmtype: LCD

X500 Digital Kamera til Børn
PRISER FRA
 

 

339,-

 

Alle små drenge og piger vil blive lykkelige over dette digitale kamera, der har bløde kanter og et stødsikkert design. Kameraet fås både i lyseblå og lyserød, og så er der en imponerende stor LCD-skærm på hele 3,5”, hvilket gør det både nemmere og sjove at bruge kameraets mange digitale klistermærker og filtre.

En ekstra sjov feature ved netop dette kamera er, at det indeholder en række oldschool spil som Tetris og Snake, hvilket uden tvivl vil skabe god underholdning for hele familien.

For at gemme billeder, skal der sættes et MikroSD på maks. 32 GB i kameraet. Dette skal tilkøbes, men så er det også legende let at overføre billeder fra kamera til computer.

Fujifilm Instax Mini 11

FEATURES

 • Farve: Blå, lyserød, Grøn, Sort eller Hvid
 • Indbygget kamera: Ja
 • Kameratype: Polaroid
 • Smart Selfie-funktion

Fujifilm Instax Mini 11 polaroid kamera til børn

Gør dine børns fotografering til en leg med Fujifilm Instax Mini 11 – det ideelle polaroidkamera designet specielt til børn. Med sit kompakte og brugervenlige design er Instax Mini 11 nemt at tage med på eventyr og fange de bedste øjeblikke. Kameraet har automatiske funktioner, der sikrer perfekt belysning og fokus, samt et indbygget selfie-spejl, der gør det nemt at tage fantastiske selfies og close-up billeder.

Fujifilm Instax Mini 11 er tilgængelig i fem moderne farver, der vil appellere til ethvert barns smag. Den nye “Automatic Exposure Control” forbedrer billedkvaliteten, og den dedikerede selfie-funktion gør det nemt at tage skarpe billeder på kort afstand. Billederne printes hurtigt og måler 6,2 x 4,6 cm, hvilket gør dem perfekte til at dele med venner og familie.

Pakken inkluderer batterier, en håndledsrem og 2 tilbehørsdele til kameraets udløserknap, så dit barn kan personliggøre deres kamera og gøre det endnu sjovere at bruge. Giv dine børn mulighed for at udtrykke deres kreativitet og skabe varige minder med Fujifilm Instax Mini 11 – det ultimative kamera til små fotografer.

D6 Digital Kamera til Børn

FEATURES

 • Farve: Blå
 • Indbygget kamera: Ja
 • Videooptagelse: Ja
 • Skærmtype: LCD

D6 Digital Kamera til Børn
PRISER FRA
 

 

409,-

 

Børnekamera i et virkelig fint design, der er solidt og ligger godt i små hænder. Der er kamera både foran og bagpå, og kameraet kan også videooptage – til stor glæde for børn i alle aldre. Billedopløsningen er på 4896 x 3672, og videoopløsningen er på 1920×1080, hvilket begge er i den meget pæne ende; især videoopløsningen.

Den integrerede plads på kameraet er på 1 GB, hvilket svarer til cirka 300 billeder eller omkring 10 minutters video. Det er muligt at isætte et MikroSD på op til 32 GB – og så er der virkelig meget plads at lagre billeder og videoer på.

Kameraet fylder ingenting, og det vejer under 100 gram. Det er nemt at tage med på ferie og tur, og der medfølger en smart halssnor, så barnet ikke taber kameraet ved et uheld.

AgfaPhoto Digitalkamera 1 MPix Blå – Lille og handy

Features:

Farve: Lyseblå

Indbygget kamera: Ja

Videooptagelse: Ja

Skærmtype: LCD

Slip dit barns indre fotograf løs med et kamera til børn - AgfaPhoto Digitalkamera 1 MPix Blaa

Med dette børnekamera får du et smart digitalkamera i en fin lyseblå farve, der kan tage flotte billeder og optage spændende videoer. Med den indbyggede selfietilstand kan dit barn ydermere tage selfies med dig eller sine venner, hvis barnet er gammelt nok til det.

Derudover kommer kameraet med flere spil, der allerede er installeret. Herved kan dit barn underholde sig med spil, når det bliver for kedeligt at tage billeder.

Dette lille og handy digitalkamera er sjovt for både piger og drenge og er forsynet med en dejlig stor LCD-skærm samt få knapper.

Easypix Kiddypix Mystery

Features:

Farve: Lyserød

Indbygget kamera: Ja

Videooptagelse: Ja

Skærmtype: LCD

Easypix Kiddypix Mystery

Her kan du forkæle dit barn med et sjovt digitalkamera til børn i en lyserød farve, der er yderst nemt at bruge. Kameraet kan både tage billeder samt optage videoer, så den lille fotograf kan få stor glæde af denne model.

Dette kamera kan optage videoer med en høj opløselighed og er desuden lavet med flere foto- og videoeffekter. Samtidigt kommer kameraet med et indbygget snakespil, så det hele ikke altid behøver at handle om billeder og videoer.

 På bagsiden af kameraet er der en LCD-skærm samt få knapper, så der ikke er så meget, der skal holdes styr på. Ved køb af kameraet medfølger der både en rem samt et USB-kabel.


V-Tech VTech KidiZoom Duo DX – Kompakt og blåt

Features:

Farve: Blå

Indbygget kamera: Ja

Videooptagelse: Ja

Skærmtype: LCD

Slip dit barns indre fotograf løs med et kamera til børn - V Tech VTech KidiZoom

KidiZoom Duo DX er et brugervenligt digitalkamera til børn, der kan bruges til at tage billeder med sjove fotoeffekter eller filme videoer med live ansigtsfiltre.

Derudover er dette kompakte kamera udstyret med en LCD-skærm, en lydindspilningsfunktion med flere effekter samt en indbygget højtaler. Der er også sjove indbyggede spil, som giver barnet mulighed for at lave andet end at tage billeder og optage videoer.

Sidst men ikke mindst kommer dette børnekamera med et selfiekamera samt en indbygget blitz. Med kameraets mange sjove og kreative funktioner får barnet mulighed for at forbedre sine fotografievner.

Celly KidsCamera, Børne digitalkamera, Pink, Gul, Plast, Pige, LCD, 0,3 MP – Pink kamera til piger

Features:

Farve: Pink og gul

Indbygget kamera: Ja

Videooptagelse: Ja

Skærmtype: LCD

Slip dit barns indre fotograf løs med et kamera til børn - CELLY KidsCamera

Et smart digitalkamera til børn i et frisk og farverigt design i pink og gule farver. Her får du et kamera, der er perfekt til piger, som gerne vil forbedre deres evner inden for fotografiens verden.

Med dette børnekamera er det muligt både at optage videoer samt tage billeder. Kameraet har en stor LCD-skærm, så det er muligt at se de billeder, der bliver taget. Desuden kan barnet også tage billeder med sjove rammer.

Takket være kameraets robuste opbygning i hård plast er det modstandsdygtigt overfor diverse fald og stød. Børnekameraet har ydermere et indbygget genopladeligt batteri med en batterilevetid på 1 time.

Celly KidsCamera, Børne digitalkamera, Blå, Gul, Plast, Dreng, LCD, 0,3 MP – Blåt kamera til drenge

Features:

Farve: Blå og gul

Indbygget kamera: Ja

Videooptagelse: Ja

Skærmtype: LCD

Slip dit barns indre fotograf løs med et kamera til børn - Celly KidsCamera Boerne digitalkamera

KidsCamera er det perfekte digitalkamera til drenge, der elsker at tage billeder og optage videoer. Med kameraet kan barnet hygge sig med diverse aspekter inden for fotoverdenen, og det er desuden også muligt at tage billeder med rammer, hvis dette ønskes.

Børnekameraet er opbygget af hård plast i blå og gulve farver, så det kan holde til lidt af hvert. Det er en fordel, da barnet herved ikke så nemt kan ødelægge det. På bagsiden er der en LCD-skærm samt flere knapper. Takket være skærmen kan barnet følge med i de billeder, der bliver taget.

Derudover kommer dette kamera til børn med et genopladeligt batteri. Batteriet har en levetid på i alt 1 time før, at det skal oplades.

Lær dit barn at tage billeder med et børnekamera

Fotografering er noget, som børn i alle aldre kan hygge sig med. Men jo ældre barnet bliver, jo mere kan han eller hun øve og finpudse sine fotograferingsevner. For små børn bruges et kamera mere som et legetøj, men det giver dem stadig forståelsen for, hvordan det fungerer.

Selvfølgelig vil du ikke være i stand til at lære helt små børn så meget om færdigheden inden for fotografering. Men du kan gøre dit barn bekendt med et kamera og finde på forskellige aktiviteter, de kan have det sjovt med.

Du kan altid lade dit barn lege med et børnekamera, så han eller hun kan tage billeder af lige præcis de situationer, barnet ønsker. Det kan rent faktisk ende med at blive nogle rigtig gode og sjove billeder, som I kan få glæde af som familie.

Start med at lære dit barn det grundlæggende om, hvordan man holder på kameraet samt, hvordan man trykker på udløserknappen. Du kan også vise dit barn, hvordan han eller hun kan se billederne. Fotografering kan derfor sagtens starte tidligt i et barns liv.

Læs også: De bedste droner til børn

Et kamera til børn kan fremme kreativitet og læring

Der er en række grunde til, at et godt kamera til børn er en fordel. Ikke nok med at det kan give dit barn et indblik i, hvordan et kamera fungerer, så giver det også et barn mulighed for at eksperimentere og fremme sin kreativitet.

Med et godt kamera til børn i hånden gør det dit barn i stand til at opbygge en forståelse af sig selv, andre og verden omkring dem. Fotografering for børn tilbyder en række spændende og værdifulde fordele såsom:

 • At lære en ny færdighed, som kan øge et barns selvværd.
 • At give et barn mulighed for at eksperimentere.
 • At give et barn mulighed for at være kreativ og stimulere sin fantasi.
 • At give et barn mulighed for at være innovativ.
 • At stimulere et barn til at udvikle sine egne idéer.
 • At give et barn mulighed for at kommunikere deres tanker, idéer og følelser.


Et kamera til børn kan bruges til mange sjove familieaktiviteter

At tage billeder med et børnekamera behøver ikke være en aktivitet, der er overladt til barnet helt alene. I kan faktisk sammen som familie finde på sjove aktiviteter, der kan inspirere dit barn til at bruge kameraet noget mere.

Når dit barn skal lære at bruge et kamera til børn, behøver det ikke nødvendigvis at være gennem forskellige undervisningstimer m.m. I stedet kan I gøre det til noget sjovt og finde på diverse fotografiprojekter. Nedenfor finder du forskellige idéer til, hvordan dit barn både kan lære noget samt have det sjovt med et børnekamera.

Se også: Bedste smartwatch med GPS til børn


Bogstaver

Hvis dit barn i øjeblikket er ved at lære at læse og skrive, vil dette projekt være en oplagt mulighed. Du kan enten bede dit barn om at tage billeder af objekter, der ligner et bogstav eller tage billeder af ting, som starter med A, B, C osv.

Idéen med dette er at lave et projekt, der er knyttet til, hvad dit barn lige nu lærer i skolen. Det kan derfor være alt lige fra bogstaver til tal eller ethvert andet emne.

En dag i livet

Bed dit barn om at dokumentere en hel dag lige fra, når barnet vågner til, at barnet går i seng. Dit barn kan tage et billede hver time (du kan eventuelt også selv gøre det med et andet kamera), så der bliver taget billeder af stort set alt, hvad barnet laver på den pågældende dag.

Dagen efter kan du sammen med dit barn tage et kig på alle billederne og snakke om dagen. Et andet alternativ kan være, at dit barn skal tage billeder af et kæledyrs dag, sine søskendes dag eller lignende.

Natur

Naturbilleder er altid helt fantastiske – så hvorfor ikke lade dit barn udfolde sin kreativitet i naturen? Uanset hvor du bor, har du sandsynligvis natur og en eller anden form for dyreliv omkring dig såsom katte, hunde, fugle, egern m.m.

Bed dit barn om at tage så mange billeder af dyr og natur, som det er muligt. Herefter skal dit barn udvælge de ti bedste billeder, som skal vises til dig.

Vælg et tema

At vælge et tema giver dit barn mulighed for at fokusere på noget helt specifikt. Det kan være både skyer, solnedgange, specifikke farver, lys og skygge eller noget helt andet. Dit barn kan tage det samme billede hver dag i et par dage i træk på samme tidspunkt.

Uanset hvilket tema du har valgt, kan dit barn tage fantastiske billeder, og du har masser at diskutere med barnet efterfølgende. Ved at sammenligne billeder kan I se, om der er nogen forskel på dem fra dag til dag.

Ovenstående er blot fem idéer, som dig og dit barn kan hygge jer med for at udvikle og lære mere om billeder og fotografering. Ikke nok med at dit barn kan lære noget og have det sjovt på samme tid, så kan I også få en masse kvalitetstid sammen.

Se også: Sækkestole til børn & engangskamera

Hvad er et godt førstegangskamera til børn?

Et godt kamera til børn, der ikke tidligere har brugt et kamera, er en model, som specifikt er lavet til børn. Et børnekamera er typisk lavet, så det er ekstra holdbart samt, så det er yderst nemt at bruge.

Hvad kan et digitalkamera til børn bruges til?

Et digitalkamera til børn kan bruges til mange ting. Sådan et kamera giver et barn mulighed for at se verden på en ny måde ved både at tage billeder og eventuelt optage videoer. Det er også et nyttigt læringsværktøj, som kan hjælpe børn med at udfolde deres kreativitet og finpudse deres historiefortællingsfærdigheder.

Hvad koster et godt kamera til børn?

Det varierer alt efter, hvilket kamera til børn du vælger. Et børnekamera kan købes helt ned til et par hundrede kroner, så det behøver ikke at være dyrt.

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.