5 Kreative Ting til Børn (Få mere kreativitet i hverdagen)

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg

Bedste tegnesæt til børn: Tegnesæt med rumtema

Smart tegnesæt med mange dele, der både kan bruges til fritegning og finpudsning af tegneteknikker.

Bedste kreapakke til børn: Krea-mix kasse

Virkelig fin kreapakke med et væld af sjove sager, der både kan bruges til fri fantasi eller på forhånd bestemte aktiviteter, f.eks. i forbindelse med jul eller påske.

Bedste kreative gaveidé: Mal-selv nøgleringe

Meget håndgribelig og billig aktivitet, hvor produktet er nogle flotte og personlige nøgleringe, der er perfekte gaveideer.

Udover, at kreative aktiviteter er hyggelige og skaber nærvær og ro til fordybelse, er der mange gode sidegevinster ved at prioritere kreative ting til børn.

Dels hjælper kreativ udfoldelse på evnen til at udtrykke følelser. Men kreative sysler er også en måde at håndtere stress og store følelser for både børn og voksne, og i manges hverdag er dét en mangelvare.

5 Fantastisk kreative ting til børn

Nedenfor har vi samlet hele 5 kreative ting til børn, I som familie kan kaste jer over. Nogle er oplagte til rolige hyggedage, mens andre i højere grad bidrager til et færdigt produkt, der er en oplagt julegaveidé til bedsteforældrene.

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Mal-selv nøgleringe

FEATURES

 • 12 stk. nøgleringe
 • Mål: 9 x 9 x 0,3 cm
 • Flere former

5 Kreative Ting til Børn (Få mere kreativitet i hverdagen) - Mal selv noeglering 12 styk
PRISER FRA
 

 

52,-

 

Her er den perfekte kreative aktivitet til produktion af julegaverne. En æske kommer med 12 stk. nøgleringe, og I vælge mellem hjerter, cirkler og stjerner.

Nøgleringene er meget overkommelige at lave i alle aldersgrupper og sværhedsgrader. Der medfølger 24 stykker papir i valgte form – én til hver side af de 12 nøgleringe – og så kan der frit udfoldes kreativt. Efterfølgende sættes papirerne i lommerne på nøgleringene.

Finmotorikken trænes især med denne kreative aktivitet, da der tegnes eller males på små stykker papir i udvalgte former. Det er altså om at have tungen lige i munden.

De er også gode til børn, der ikke kan koncentrere sig om det helt store kreative opsætning. Her kan der laves én nøglering ad gangen, når humøret og lysten er til det.

Tegnesæt med rumtema

FEATURES

 • Papir, farveblyanter, skraberedskab og oliekridt
 • Guide og skabeloner
 • Rumtema

5 Kreative Ting til Børn (Få mere kreativitet i hverdagen) - Giotto Art Lab Easy Drawing 68 dele
PRISER FRA
 

 

299,-

 

Én ting er at tegne frit; noget andet er at finpudse sine tegneteknikker og blive bedre. Det er dette kreative tegnesæt perfekt til. Sættet indeholder hele 68 dele, der fordeler sig over farveblyanter af høj kvalitet, kvalitetspapir og oliekridt, samt et skraberedskab og en blyantspidser.

Med til sættet følger desuden en guide fra en professionelt illustrator og skabeloner til cirkler. Temaet er rummet, og det er oplagt at tegne planeter og rumskibe ud fra cirkelskabelonerne, men sættet kan sagtens bruges i andre tegnesammenhænge også.

Sættet er godt til de lidt ældre børn, der gerne vil gå fra fritegning til at forbedre egne tegneevner. Men i princippet kan sættet bruges af alle; også på tværs af aldersgrupper og i søskendegrupper.

Krea-mix kasse

FEATURES

 • Kreativt basissortiment
 • God til fri leg
 • Kan kombineres med genbrugsmaterialer fra hjemmet

5 Kreative Ting til Børn (Få mere kreativitet i hverdagen) - Krea
PRISER FRA
 

 

56,-

 

Vil du gerne udvide rammerne for kreative udfoldelser i hjemmet, eller trænger du til at få fyldt hylderne op? Så er denne kreative basiskasse et godt sted at starte. Den indeholder glitterpapir i forskellige farver, rulleøjne i forskellige størrelser, pomponer og chenille i forskellige farver, glitterfarvede mosgummikugler og sticky base.

Kassen lægger op til fri leg i børnehøjde, men er også god til årstidsbestemte aktiviteter som påske- eller julekrea. Derudover er der inspiration til kreative udfoldelser på pakken, der især indbyder til brug af genbrugsmaterialer fra hjemmet såsom paprør og mælkekartoner.

Udover denne basiskasse, findes der også andre basissæt fra samme hjemmeside, der med fordel kan kombineres for et endnu større basissortiment – og endnu flere muligheder.

Foam Clay og Silk Clay gaveæske

FEATURES

 • 5 x Foam Clay og 5 x Silk Clay
 • Tilbehør inkluderet
 • Kan bruges til produktion af tilbehør til legekøkkenet

5 Kreative Ting til Børn (Få mere kreativitet i hverdagen) - Foam Clay® og Silk Clay® i gaveaeske
PRISER FRA
 

 

343,-

 

Stor gaveæske med i alt 10 æsker Foam Clay og Silk Clay, der hver især indeholder flere forskellige farver med og uden glitter. Derudover indeholder sættet en hel masse tilbehør såsom kagerulle, udstiksforme, modellerpinde, ispinde, nøgleringe, fjedere og styropor i forskellige forme.

Både Foam Clay og Silk Clay udmærker sig ved at være rigtigt behageligt at arbejde med for børn i de fleste aldersgrupper. Derudover er det brugbart i den forstand, at det, der produceres, kan gemmes og leges med.

Foam Clay og Silk Clay kan for eksempel bruges til at lave nøgleringe til julegaver eller til at producere vellignende slik eller is til legekøkkenet.

Nogle børn foretrækker at have et formål med de kreative sysler og har behov for på forhånd udstukne rammer for at gå til opgaven – og her kan det være en stor hjælp at skulle producere noget, der efterfølgende tjener et formål.

Mal-selv blomsterkrukker

FEATURES

 • Købes stykvis eller i pakker af 12 stk
 • Materiale: Hvid keramik
 • Mål: 6,7 cm høj

5 Kreative Ting til Børn (Få mere kreativitet i hverdagen) - Mal selv blomsterpotte 1 styk
PRISER FRA
 

 

13,-

 

Alle børn vil være stolte af, at deres kreative værker kan bruges til noget nyttigt og vises frem i hjemmet – og det er disse mal-selv blomsterkrukker virkelig egnede til. De er både gode til produktion af julegaver til familiemedlemmer og til brug i eget hjem i vindueskarmen eller drivhuset.

De små, fine blomsterkrukker er lavet i hvid keramik. På indersiden er de glaseret for at kunne holde til vand, og på ydersiden er de ubehandlede, hvilket gør dem modtagelige over for både maling, lim og tusser.

Dette er altså et krea-projekt, hvor du ikke behøver indkøbe en masse forskellige ting, da de tusser, I har hjemme i reolen, kan bruges til formålet. I kan også dekorere med glimmerlim eller lime palietter på.

Tip: Et efterfølgende lag lak vil forlænge holdbarheden, hvis krukkerne skal bruges udendørs.

Kreative børn er kloge børn

Det er ikke for sjov, at de kreative fag på skoleskemaet er omdiskuterede. Mange undersøgelser viser nemlig, at kreative aktiviteter er ren hjernegymnastik for børn. Det bidrager blandt andet til en bedre indlærings- og koncentrationsevne.

Og det er naturligvis ikke kun i skoler og institutioner, det gælder – men i høj grad også derhjemme. I bund og grund handler det om, at kreative aktiviteter lader begge hjernedele arbejde sammen – og dét er en god idé.

Relateret: Sjove magneter til børn

Ud med skærm og ind med kreative aktiviteter

Hjerneforsker Ann E. Knudsen peger på en kedelig udvikling, hvor børn vælger skærmen over kreative aktiviteter og leg, fordi ipad’en er det nemme og hurtige underholdningsmæssige valg. Det kan dog betyde, at børnene dels ikke udvikler sig fagligt og socialt, fordi de har mulighed for at klikke væk eller videre, når noget bliver udfordrende.

Derudover er en væsentlig ulempe, at børnene også kommer til at mangle empati og har motoriske udfordringer, fordi de ikke bliver udfordret mentalt og fysisk, ikke bevæger sig nok og ikke interagerer nok med andre mennesker.

Relateret: Plakater til børn – fantasifuld billedkunst til de mindste

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.