Altan parasol: Få skyggen på altanen med en af disse 5 altanparasoler

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Altan parasol – vores topvalg:

Bedste altan parasol til almindelig altan: Cinas Balcony

Cinas Balcony er en smart altanparasol med en kip-funktion, så du nemt kan vippe den. Egner sig til dig, der har en mindre altan eller balkon. Du kan tilkøbe beslag, så du kan fastgøre parasollen på et gelænder eller rækværk.

Bedste altan parasol med beslag: Parasol fra Havemøbelland

Denne altan parasol egner sig til dig, der har sparsom plads på altanen. Der medfølger beslag, så du kan montere den på altangelænderet eller havebordet, så du sparer plads. En god altan parasol, hvis du har en lille terrasse.

Bedste altan parasol med halvskygge: Vråka

Vråka er en praktisk altan parasol med halvskygge, der gør, at den er oplagt til altanen. Den optager ikke mere plads end nødvendigt, og du kan indstille den i højden, så den passer på stort set alle altaner.

Få skygge på altanen med en altan parasol

Der er ikke noget bedre end at nyde en fridag i solen på sin altan. Det kan dog hurtigt blive for varmt, og her er en altan parasol den ultimative løsning. Når solen begynder at bage for meget, slår du din altan parasol op, så du kan sidde i skyggen og nyde den friske luft.

Altan parasoller er ofte mindre end almindelige parasoller, da de skal passe ind på en altan, hvor der ofte er sparsom plads. Du kan dog sagtens bruge en almindelig parasol, hvis din altan er af en vis størrelse.

Når du skal vælge din altan parasol, afhænger det derfor af, hvor meget plads du har på altanen. Før du køber en parasol til din altan, skal du overveje, om den skal være rund eller firkantet, når den er slået ud.

Det kan have betydning for, hvordan skyggen falder på din altan. Hvis du har en lille altan, hvor der kun lige nøjagtigt er plads til en parasol, kan det være en god idé at vælge en lille model, som har en firkantet skærm.

Herunder finder du fire bud på altan parasoller, som passer til forskellige altaner. Hvis du har en stor altan, bør du vælge en af de større modeller, mens du bør vælge en af de mindre modeller med en firkantet skærm på en mindre altan.

Altan parasol: De 5 bedste modeller

Cinas Balcony

Features:

 • Diameter: 180 cm
 • Højde: 220 cm
 • Materiale: Hårdttræ
 • Farve: Sort
 • Parasolfod: Medfølger ikke
Altan parasol: Få skyggen på altanen med en af disse 5 altanparasoler - Cinas Balcony altanparasol i sort med sort stang

Cinas Balcony er en altan parasol, som egner sig til dig, der bor i lejlighed og har en balkon eller altan. Den har en smart kip-funktion, som gør den velegnet til den mindre altan, og dens størrelse gør, at der altid er plads til den.

Du kan indstille den i højden, og der medfølger altanbeslag, så du kan montere den direkte på altangelænderet eller rækværket. Du behøver altså ingen parasolfod til at fastgøre denne Cinas Balcony.

Skærmen har en diameter på 180 cm, og højden på stangen er 220 cm. Du kan justere den i højden, så den passer til din altan og dit behov. Stangen er af sortmalet hårdttræ, som kan tåle at stå udendørs i løbet af vinteren.

Læs også: Bedste poarasolfod med hjul

Parasol fra Havemøbelland

Features:

 • Diameter: 135 cm
 • Højde: 90 cm
 • Materiale: Aluminium
 • Farve: Hvid
 • Parasolfod: Beslag medfølger
Altan parasol: Få skyggen på altanen med en af disse 5 altanparasoler - altanparasol beige

Hvis du leder efter en simpel altan parasol, som hverken er besværlig at have med at gøre eller har et prisskilt, som ikke er til at overkomme, så bør du vælge denne altan parasol fra Havemøbelland.

Den er blandt de helt billige altan parasoller, hvilket skyldes, at den udelukkende fungerer med beslag. Du anvender det medfølgende beslag til at fastgøre altan parasollen på dit havebord eller gelænder, hvorfor du ikke behøver en parasolfod.

Denne altan parasol egner sig til dig, der bor i lejlighed og har en lille altan eller balkon. Den kan anvendes på stort set alle altaner, hvor der er behov for skygge, og den er utroligt nem at montere, uanset hvor du anvender den.

Cinas Alezio

Features:

 • Diameter: 300 cm
 • Højde: 275 cm
 • Materiale: Hårdttræ
 • Farve: Sort
 • Parasolfod: Medfølger ikke
Altan parasol: Få skyggen på altanen med en af disse 5 altanparasoler - Cinas Alezio parasol

Cinas Alezio er en kvadratisk parasol, som sikrer et godt lysindfald på terrassen. Parasollen er ikke en klassisk altan parasol, men den passer ind på større terrasser med sin kvadratiske udformning, der skærmer perfekt for solen.

Skærmen er af gennemfarvet olefin-stof, som har en høj slidstyrke og er god til at transportere fugt. Det er med andre ord en parasol, der er god til udendørs brug. Du kan nemt placere parasollen, som du vil, via drejefunktionen.

Parasollen er tre meter bred, og stangen er 48 mm tyk. Du skal altså have rigeligt med plads til denne parasol, hvorfor den primært egner sig til tagterrasser. Alle beslag, der medfølger, er af rustfrit stål, som tåler det danske udeklima. Passer til en parasolfod på minimum 30 kg.

Hoffmann Altan Parasol Ø110cm

Features:

 • Diameter: 110 cm
 • Materiale: Metal
 • Farve: Sort
 • Parasolfod: Monteres på bord eller gelænder
Dacore Altan Parasol

Hoffmann Bordparasol er en elegant parasol, der nemt kan monteres på et bord, en altan eller endda en barnevogn uden brug af værktøj. Den er ideel, hvis du har en mindre altan eller balkon og gerne vil have mulighed for at montere din parasol direkte på dit bord eller gelænder.

Hoffmann Bordparasol er en smart løsning til dig, der bor i lejlighed og har en balkon eller altan. Dens størrelse gør, at der altid er plads til den, og den kan nemt monteres direkte på dit bord, altangelænder eller endda en barnevogn.

Skærmen har en diameter på 115 cm. Den er af sort farve og kommer med et beslag, så du ikke behøver en parasolfod til at fastgøre denne Hoffmann Bordparasol.

Vråka

Features:

 • Dybde: 250 cm
 • Længde: 125 cm
 • Højde: 218 cm
 • Materiale: Aluminium og polyester
 • Farve: Cremehvid
 • Parasolfod: Medfølger ikke
Altan parasol: Få skyggen på altanen med en af disse 5 altanparasoler - VRAaKA ALTAN PARASOL
PRISER FRA
 

 

299,-

 

Vråka er en altan parasol, som egner sig til de fleste altaner, hvor der er sparsom plads. Det er en halvrund altan parasol, hvorfor den ikke optager mere plads end højest nødvendigt. Stellet er af aluminium, hvilket gør den nem at have med at gøre.

Dugen er en klassisk cremefarve i 100% polyester, som du kender det fra de traditionelle parasoller. Altan parasollen vejer omkring 3 kilo uden fod, så du kan nemt flytte rundt på den efter behov. Der medfølger ikke en fod, men den passer til de fleste parasolfødder.

Det er nemt at lukke og åbne parasollen via drejehåndtaget, som er monteret på stellet. Her har du samtidig mulighed for at justere højde på parasollen, så den passer til lige netop din altan eller balkon og solens lysindfald.

Skærm for solen med lille og handy altan parasol

Når sommeren nærmer sig, rykker vi danskere udenfor. Dem, der bor i lejlighed – og er så heldige at have en altan – bruger derfor altanen flittigt i løbet af sommeren. Når solen endelig er fremme i løbet af sommeren, skal den nydes.

Ligegyldigt, hvor meget vi elsker solens varme stråler, er det dog vigtigt at passe på huden. Det gælder også, når man bor i en lejlighed og har en balkon eller altan. Her er det dog sjældent, at der er plads til en traditionel parasol, hvorfor en altan parasol er nødvendig.

En altan parasol er som udgangspunkt det samme som en almindelig parasol, men den er blot mindre. Samtidig er der ikke de samme krav til parasolfoden, som ofte skal veje 25+ kilo, hvis den skal kunne bære en traditionel parasol.

Hvis du har sparsomt med plads, kan det være en god idé at vælge en altan parasol med beslag, som kan monteres direkte på altangelænderet eller havebordet. Det sikrer, at der altid er plads til parasollen, samt at det er nemt at rykke rundt på den.

Mere til altanen: De flotteste altanborde

En altan parasol kan medbringes overalt

En altan parasol har den fordel, at den er lille og handy. En almindelig parasol er ofte stor og tung, hvorfor den kan være svær at have med at gøre. Uanset, om du bor i hus eller lejlighed, kan det være en fordel at anskaffe dig en mindre parasol, som du kan medbringe overalt.

Altan parasoller er små parasoller, som egner sig perfekt til altanen eller balkonen med sparsom plads, men de har også den fordel, at du kan have dem med overalt. Små parasoller kommer ofte med et beslag, så de kan monteres på et havebord eller lignende.

Det betyder, at du kan flytte dem rundt efter behov – og hvis du skal på stranden, kan du nemt medbringe din altan parasol. Hvis du har en liggestol, der kan klappes sammen, kan du eksempelvis fastgøre parasollen direkte på ryglænet, så din hud er beskyttet mod solens stråler.

Gode råd til indretning med altan parasol

Det er væsentligt, at du kan skygge for solen, når du bruger din altan. Nogle vælger bevidst parasollen fra, fordi den fylder for meget og er for svær at have med at gøre. Det gælder typisk dem, der bor i storbyen og derfor har en mindre altan.

Her er der behov for en mindre parasol, for solens stråler er lige skadelige, uanset om du bor i storbyen eller på landet. Hvis du har en meget lille altan, kan du nemt montere din altan parasol på bordkanten eller gelænderet, så du sparer på pladsen.

Har du en større altan eller måske endda en tagterrasse, kan du købe en traditionel parasol. Du bør dog købe en, der er mindre i størrelsen end de helt store modeller. Det kræver mindre plads, ligesom du ikke behøver at slæbe en stor og tung altanfod op på altanen.

Se også: Parasoller med tilt

Ofte stillede spørgsmål

Hvad fylder man i en parasolfod?

Parasolfoden kan fyldes med sand, vand, sten eller kugler for at give stabilitet til parasollen.

Hvor tung fod til parasol?

Vægten af parasolfoden afhænger af størrelsen og materialet, men det er vigtigt at vælge en fod, der er tung nok til at holde parasollen stabil, især i blæsende vejr.

Er en parasol vandtæt?

Det afhænger af parasollen, men mange parasoller er ikke helt vandtætte. Det er vigtigt at undersøge dette før køb, eller at dække parasollen med et vandtæt dække, hvis det regner.

Photo of author

Om Frederik

Mit navn er Frederik. Jeg er skribent på Husmagasinet.dk, og mine primære interesseområder er elektronik, gadgets og værktøj, der gør hverdagen lidt sjovere og nemmere. Jeg interesserer mig desuden for boligindretning, hvorfor mine artikler omhandler alt fra elektronik til brugskunst.