Flyt nemt rundt på din parasol om sommeren med en parasolfod med hjul

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Bedste parasolfod i granit: Sort parasolfod i granit med hjul

Her får du en smart parasolfod i sort granit, der sørger for, at din parasol ikke løber løbsk på din terrasse. Takket være parasolfodens praktiske hjul er det ingen sag at flytte rundt på din parasol, når du har behov for det.

Bedste parasolfod i beton: Enkel parasolfod med hjul i beton

Med denne parasolfod med hjul fra Citas får du en enkel og flot model i sort beton. Udover at den er forsynet med hjul, er det rent faktisk muligt at afmontere dem efter behov. Herved kan du også bruge din parasol andre steder end kun på et jævnt underlag.

Bedste smarte løsning med hjul til din parasolfod: Smart vogn til parasolfod med hjul og bremser

Smart og praktisk vogn lavet af kraftigt stål, der passer til stort set alle former for parasolfødder på markedet. Med denne vogn med hjul får du en yderst funktionel løsning til din parasolfod uden hjul.

4 smarte parasolfødder med hjul, du kan flytte rundt på efter dit skyggebehov

Sort parasolfod i granit med hjul

Features:

 • Mål: 7,5 x 55 x 55 cm.
 • Vægt: 60 kg.
 • Farve: Sort
 • Materialer: Granit og rustfrit stål
 • Kan bruges til: Stokke på mellem 38-48 mm. i diameteren.
Sort parasolfod med hjul

Leder du efter en parasolfod i sort granit, kan denne model være værd at kigge nærmere på. Her får du en enkel og stilren parasolfod med hjul, så du nemt og hurtigt kan rykke den fra sted til sted på din terrasse alt efter behov.

Selvom parasolfoden har hjul, er den stadig robust og stabil. Herved er du sikret, at din parasol står solidt plantet på din terrasse hele sommeren.

I og med at parasolfoden er sort med et rør i rustfrit stål, vil den passe godt ind på en terrasse med havemøbler i mørke farver. Da dens overflade er helt blank og glat, er den let at tørre af, hvis den på et tidspunkt bliver beskidt.

Sidst men ikke mindst passer den til parasoller med en stok på mellem 38 og 48 millimeter.

Enkel parasolfod i sort beton med hjul

Features:

 • Mål: Vides ikke
 • Vægt: 50 kg.
 • Farve: Sort
 • Materialer: Beton
 • Kan bruges til: Stokke på mellem 38-58 mm. i diameteren.
Enkel parasolfod i sort beton med hjul

Hvis du er på udkig efter en enkel og flot parasolfod med hjul, vil denne model fra Cinas muligvis falde i din smag.

Denne parasolfod vejer 50 kilo, hvorfor du er sikret, at den står stabilt og robust på din terrasse. Da der er hjul under foden kan du rykke rundt på den efter ønske og behov uden, at det bliver alt for svært eller tungt.

Det er desuden muligt at tage hjulene af og på, som du ønsker. Det er en fordel, hvis du eksempelvis ønsker, at din parasol i en periode skal stå et sted, hvor der er mere ujævnt såsom på jord eller en græsplæne.

Parasolfoden er rund og er fremstillet af sort beton samt forsynet med et kraftigt rør med en indsats til de fleste parasoller. Endvidere har denne parasolfod med hjul et patenteret system til centrering af stokken, når du placerer din parasol i foden.

Smart vogn med hjul og bremser til parasolfod

Features:

 • Mål: Vides ikke
 • Vægt: 3,1 kg.
 • Farve: Grå
 • Materialer: Stål
 • Kan bruges til: Parasolfødder på mellem 40 og 60 cm. i bredden.
Smart vogn med hjul og bremser til parasolfod

Har du allerede en parasolfod, men vil du gerne have en parasolfod med hjul? Så er der ingen grund til at smide din parasolfod væk. I stedet kan du med fordel købe denne smarte vogn i stål med hjul og bremser til en parasolfod.

Den er yderst prisvenlig og takket være den smarte udformning, kan du sagtens placere både en større eller en mindre parasolfod på den. Herved kan du nemt og hurtigt flytte rundt på din parasol, hvis der er brug for det.

Derudover kan vognen fra Outfit anvendes til stort set alle former for parasolfødder på mellem 40 og 60 centimeter i bredden uanset, hvilken form de har. Køber du på et tidspunkt en anden parasolfod, kan denne model stadig bruges.

Samtidigt kan du låse alle fire hjul individuelt, så din parasol ikke lige pludseligt løber løbsk på din terrasse. Vognens maksimalbelastning er helt op til 100 kilo, og den vejer kun 3,1 kilo.

Grå parasolfod i granit med hjul

Features:

 • Mål: Vides ikke
 • Vægt: 40 kg.
 • Farve: Grå
 • Materialer: Granit
 • Kan bruges til: Vides ikke
Grå parasolfod i granit med hjul

Denne flotte og stilrene parasolfod i granit med hjul fra Venture Design vil pynte på enhver terrasse, der er indrettet med fokus på det stilfulde og moderne. Parasolfoden er lavet af grå granit og har et yderst fint mønster, der gør, at den er spændende at kigge på.

I og med at denne parasolfod er grå, vil den især komplementere lysere havemøbler. Derudover får du en parasolfod med hjul, hvorfor du på ingen tid kan rykke rundt på den, hvis der på et tidspunkt er behov for det. Endvidere har parasolfoden et håndtag i den ene side.

Parasolfoden vejer omkring 40 kilo, hvorfor den er lettere end andre modeller. Dog er det stadig en vægt, der sørger for, at din parasol vil stå stabilt placeret på din terrasse.

Det skal du være opmærksom på ved køb af en parasolfod med hjul


Når det er sol og sommer, elsker vi alle sammen at sidde udenfor og nyde det gode vejr. For ikke at få for meget sol samt for at kunne sidde i skyggen er det optimalt med en parasol på din terrasse eller din altan.

Relateret artikel: Bedste altan parasol

Du bør dog ikke bare vælge den første og den bedste parasolfod med hjul, du finder. Det anbefales i stedet, at du vælger en parasolfod med den helt rigtige vægt. Det er nemlig parasolfodens vægt, der sørger for, at din parasol står stabilt og ikke flyver væk, hvis det eksempelvis blæser.

For at finde en parasolfod med hjul med den helt rigtige vægt bør du overveje flere faktorer. Du skal i hvert fald tænke over, hvor du ønsker at placere din parasol, vejret samt hvilken form for parasol, du har.

Hvor vil du placere din parasol og parasolfod?

Hvor skal du nyde godt af din parasolfod og din parasol? Er der tale om, at den skal stå på din terrasse eller din altan? Det er vigtigt, at du ved dette inden, du begiver dig ud i at købe en parasolfod.

Hvis du placerer din parasol og parasolfod på terrassen, vil den som regel være større, end hvis du placerer disse ting på en altan. Og jo større en parasol du har, jo mere bør din parasolfod typisk også veje for at sikre, at den står stabilt.

Desuden bør du være opmærksom på, om der er plads til parasolfoden på din altan. Nogle altaner er forholdsvis små, hvorfor det ikke er særlig anvendeligt med en stor parasolfod.

Hvilken form for parasol er der tale om?

I dag findes der mange forskellige parasoller på markedet. De er både forskellige, når det kommer til størrelsen, funktionerne og konstruktionen. Den parasol, du har derhjemme, har derfor stor betydning i forhold til, hvilken parasolfod du skal have.

Hvis du har investeret i en forholdsvis tung og stor parasol, skal du benytte dig af en parasolfod, der er tung. Er der derimod tale om en parasol, der ikke vejer særlig meget, behøver du selvfølgelig ikke en lige så tung parasolfod.

Endvidere anbefales det, at du vælger en tung og solid parasolfod, hvis du eksempelvis er indehaver af en parasol med en tilt-funktion. Når du tilter din parasol, vil den nemlig nemmere kunne flyve rundt i vinden, hvorfor det er vigtigt, at den står godt fast.

Hvordan er vejret i det område, hvor din parasol og parasolfod skal stå?

Den sidste ting, du bør tænke over, er, hvordan vejret er i det område, hvor du placerer din parasol og parasolfod. Der er nemlig ofte stor forskel på, hvor du placerer din parasol i forhold til vind m.m.

Bor du tæt på havet, er der som regel langt mere vind end, hvis du bor langt væk fra havet. Samtidigt kan der være en del mere vind og flere kraftige vindstød, hvis du bor et sted, der er ekstra åbent og ikke er dækket af diverse træer m.m.

Er dette tilfældet, bør du igen overveje at købe en tung parasolfod, der kan holde til lidt af hvert. Det vil være trist at skulle løbe rundt efter din parasol i haven, fordi der har været et enkelt vindstød.

Sådan vælger du en parasolfod med den rette vægt

En god tommelfingerregel siger, at du bør følge disse anbefalinger, når det kommer til vægten af din parasolfod:

 • Har du en parasol på din altan på op til mellem 1,5 og 3 meter, bør du vælge en parasolfod, der vejer omkring 20 til 50 kilo. (Det kommer an på din parasol, altanen, området m.m.).
 • Har du en parasol på op til mellem 2,8 og 3 meter i diameter, bør du vælge en parasolfod, der vejer omkring 30 kilo.
 • Har du en parasol på op til mellem 3 og 3,5 meter i diameter, bør du vælge en parasolfod, der vejer omkring 40 til 50 kilo.
 • Har du en parasol på op til mellem 3,5 og 4 meter i diameter, bør du vælge en parasolfod, der vejer omkring 50 til 60 kilo.

Dette er blot anbefalinger til valg af vægt, når det kommer til din parasolfod med hjul. Det bedste er, at du vælger en parasolfod, som du mener kan opfylde dine behov samt vil stå stabilt placeret på din terrasse eller altan uden at flyve rundt.

Det er dog en god oversigt at have in mente, hvis du på et tidspunkt skal på jagt efter en ny parasolfod og ikke har en anelse om, hvad du skal gå efter.

Hvad koster en parasolfod med hjul?

Hvis du er træt af din nuværende parasolfod, der er vanskelig og tung at flytte rundt på, er der heldigvis en løsning på dette. Du kan nemlig vælge at udskifte din gamle parasolfod med en ny smart løsning. Her taler vi naturligvis om en parasolfod med hjul.

Der findes mange forskellige former for parasolfødder med hjul, der har hver deres fordele og ulemper samt funktioner. Det betyder også, at de kan købes i mange forskellige prisklasser. Og det er kun en fordel for dig, da du herved er sikret, at der findes parasolfødder med hjul til ethvert budget.

Du kan sagtens finde billige parasolfødder med hjul til en god pris. De billige modeller behøver ikke nødvendigvis at være af dårlig kvalitet. Det vigtigste er blot, at du tjekker funktionerne, vægten samt hvilke parasoller, der passer til den pågældende parasolfod.

Det er muligt at købe parasolfødder med hjul til kun et par hundrede kroner, hvis der er tale om de helt billige modeller. Vælger du derimod en af de dyrere varianter, kan du sagtens komme helt op på et par tusinde kroner eller mere.

Det er derfor en god idé at lave et budget og tænke over, hvor meget du rent faktisk ønsker at betale for en parasolfod, inden du giver dig i kast med dit køb. Laver du et budget, før du begynder at søge rundt på nettet, vil det hjælpe dig med at indskrænke din søgning. Det kan gøre udvalget meget mere overskueligt. På den måde behøver du nemlig ikke at tage et kig på alle de forskellige parasolfødder, du finder medmindre, at de ligger inden for dit valgte budget.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor tung skal en parasolfod være?

En parasolfod skal være tilstrækkeligt tung til at sikre stabilitet og forhindre parasollen i at vælte under normale vejrforhold. Generelt anbefales det, at en parasolfod vejer mellem 20 og 30 kg. Hvis du bor et område med kraftig vind, kan det være nødvendigt at bruge en tungere parasolfod eller yderligere forankring for at undgå at parasollen bliver beskadiget.

Kan en parasol stå ude om vinteren?

Det afhænger af parasollens materiale og vejrbestandighed. Nogle parasoller er specielt designet til udendørs brug året rundt og kan modstå vind, regn og sne. Disse parasoller er normalt fremstillet af vejrbestandige materialer som aluminium eller rustfrit stål og har solide stofmaterialer, der er behandlet for at være vandtætte og modstandsdygtige over for UV-stråler.
Hvis din parasol ikke er specifikt designet til udendørs brug om vinteren, er det bedst at opbevare den indendørs eller i en tør, beskyttet opbevaring som f.eks. en garage eller et skur. Ekstreme vejrforhold som kraftig vind, sne og is kan beskadige en parasol, der ikke er egnet til vinterbrug. Hvis du er i tvivl, kan det være en god idé at kontakte producenten for at få specifikke anbefalinger til din parasol.

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.