Vælg en parasol med tilt og undgå at flytte rundt på den hele tiden

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Parasol med tilt – Vores topvalg

Bedste parasol med tilt til altanen: Smart altan parasol med tilt

Her får du en smart og praktisk parasol med tilt, der er velegnet til dig med en altan. Parasollen kommer med et beslag, så du nemt kan sætte den op på rækværket eller gelænderet.

Bedste parasol med tilt til den store terrasse: Stor parasol med tilt til terrassen

Med Cinas Pomino Rio får du en stor parasol med vippefunktion, der er perfekt til en større terrasse med meget sol. Denne parasol er ekstra holdbar og robust, så du kan nyde godt af den i mange år frem i tiden.

Bedste hængeparasol med tilt: Hvid hængeparasol med tilt

Flot hængeparasol med tilt i et moderne og klassisk design, så den vil passe godt ind på stort set alle former for terrasser. Den fremragende hængeparasol kan tiltes alt efter, hvor solen står henne på himlen.

5 smarte parasoller, du kan tilte alt efter, hvor solen er

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

  • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
  • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
  • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
  • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
  • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Smart altan parasol med tilt

Features:

Mål: 220 x 180 cm.

Farve: Sort

Materialer: Hårdttræ og polyester

Vælg en parasol med tilt og undgå at flytte rundt på den hele tiden - Smart altan parasol med tilt

Selvom du ikke har en have, kan det stadig være nødvendigt med en parasol. Denne model er nemlig rigtig god, hvis du har en altan, hvor solen skinner lystigt ned på den meget af dagen.

Her får du en smart altan parasol med tilt, som er en del mindre end andre modeller. Herved kan du nemt have den på din terrasse. Den praktiske kip-funktion sikrer, at du kan tilte parasollen alt efter, hvor solen befinder sig.

Selve stokken er lavet af massivt og hvidvasket hårdttræ, mens dugen består af sort polyester. Den er både vandtæt og slidstærk og vil se pæn ud i mange år.

Ved køb af denne altan parasol med tilt medfølger der beslag, så det er muligt af fastgøre den direkte på din altans gelænder eller rækværk. På den måde er du ikke nødsaget til at købe en parasolfod.

Cane-line – Sunshade parasol m/tilt

Features:

Mål: 324 x 260 x 294 cm.

Farve: Fås i flere farver

Materialer: Aluminium og polyester

Cane-line Sunshade parasol tilt

Cane-line er en flot parasol, som vil gå godt samme med en moderne og klassisk indretning på terrassen.

Den hvide parasol er forsynet med en dug i polyester samt en stok og ribber i aluminium. Det er muligt at indstille denne parasol i mange forskellige positioner, så du altid kan få skygge, når der er brug for det.

Takket være parasollens tilt-funktion kan du nemt og hurtigt tilte den fra sted til sted alt efter ønske og behov.

Stor parasol med tilt til terrassen

Features:

Mål: 330 x 250 cm.

Farve: Hvid og sort

Materialer: Olefin-stof og hårdttræ

Vælg en parasol med tilt og undgå at flytte rundt på den hele tiden - Cinas Pomino Rio parasol

Er du på udkig efter en stor parasol med vippefunktion til din terrasse? Så er Cinas Pomino Rio et godt bud. Her får du nemlig en flot og stor parasol, der er udført i sort og vejrbestandigt Olefin-stof.

Denne type af stof består af lette fibre, som har en yderst god holdbarhed samt en fremragende evne til at modstå fugt. Det sikrer, at du får en parasol med knæk i god kvalitet, der kan holde i mange år frem i tiden.

Derudover kommer parasollen med læderforstærkninger på alle hjørner samt robuste ribber med endebeslag. Parasolstangen er ekstra tyk, og både stang og ribber er lavet af hvidmalet hårdttræ.

Parasol med tilt og et naturligt look

Features:

Mål: 300 x 243 x 3,8 cm.

Farve: Hvid og sort

Materialer: Aluminium og polyester

Vælg en parasol med tilt og undgå at flytte rundt på den hele tiden - miami parasol o3mknaektilt alupoly natur

Hvis du leder efter en hvid parasol med knæk, kan det være, at denne parasol falder lige i din smag. Med denne parasol med vippefunktion kan du nemt sidde i skyggen uanset, hvor solen står på himlen. Den er nem at tilte alt efter, hvor du ønsker, at den skal skygge.

Parasollen er lavet i et naturligt look af polyester og aluminium, som skaber en helt unik fred og ro på din terrasse. Endvidere er det nemt at slå parasollen op og ned. Den er udstyret med et praktisk håndsving, så du kan hejse og sænke den på ingen tid.

Trieste parasol med krank og tilt

Features:

Mål: 200 x 300 cm.

Farve: Grå, hvid eller sort og træ

Materialer: Aluminum og polyester

Taranto parasol med krank og tilt

Med Taranto får du en enkel og stilren parasol med vippefunktion. Det betyder, at parasollen kan tiltes i toppen, så du let kan skygge for solen, når du sidder på din terrasse.

Selve parasollen er lavet af en polyesterdug, mens stokken består af aluminium. Det giver parasollen et klassisk look, så den vil passe godt ind sammen med de fleste typer af havemøbler.

Hvorfor vælge en parasol med tilt?

Der findes mange parasoller på markedet. Det betyder også, at du kan få parasoller med forskellige funktioner. En af de smarteste funktioner er det, der bliver kaldt for en tilt-funktion.

Med sådan en parasol har du mulighed for helt selv at indstille og tilpasse din parasol vinkel alt efter, hvor solen står henne på himlen. Det gør, at du altid kan sidde i skyggen uanset hvad.

En parasol med knæk kan knækkes næsten helt oppe ved selve parasollens skærm. Herved kan du placere den i en lang række af vinkler alt efter dine ønsker og behov. Det er udelukkende parasollens hoved, der justeres, da alt det andet forbliver på sin plads.

Den største fordel ved en parasol med vippefunktion er, at du kan opnå skygge hele dagen lang. Når det er morgen og formiddag samt om aftenen, er solen en del lavere end om eftermiddagen.

Med den helt klassiske parasol uden tilt-funktion kan det være vanskeligt at skygge helt for solen. Men med en parasol med tilt er det ikke et problem lige meget, om det er morgen, formiddag, eftermiddag eller aften. Selvom at en parasol med vippefunktion virker som en dyr investering, kan du rent faktisk finde disse parasoller til en overkommelig pris.

Læs også: Firkantet solsejl til terrassen

Det skal du overveje inden køb af en ny parasol med tilt

Der er mange fordele ved at vælge en parasol med tilt. Men inden du begiver dig ud i at købe en ny parasol, er det vigtigt, at du overvejer nogle helt specifikke ting. Det kan nemlig hjælpe dig med at ende med den helt rigtige parasol med knæk til dine behov.

Noget af det vigtigste ved valg af en ny parasol er størrelsen og udformningen. Du kan finde parasoller i stort set alle størrelser. Derfor skal du tænke over, hvor stor din terrasse rent faktisk er samt, hvor store dele af terrassen selve parasollen skal kunne dække.

Læs også: Smarte parasolfødder med hjul

Hvis du har meget plads, er det en fordel med en stor parasol, så du kan få så meget skygge som overhovedet muligt. Er der derimod tale om en mindre terrasse, skal du vælge en mindre parasol, der ikke fylder det hele. Det vil desuden være en fordel, hvis parasollen ikke dækker hele terrassen, så det både er muligt at sidde i sol og skygge på samme tid.

Har du ikke en have, men skal du i stedet placere din parasol på en altan, er det en god idé at kigge efter en altan parasol med tilt. Sådan en parasol kan sommetider sættes fast på din altans gelænder eller rækværk, så du ikke skal bruge plads på en parasolfod.

En anden vigtig overvejelse er parasollens ribber i forhold til, hvor mange der er. Ribberne holder på selve parasollens skærm, hvorfor de er med til at holde din parasol stabil. Helt generelt siges det, at det er godt med mange ribber, da parasollen vil være endnu mere stabilt placeret. Dog er nogle holdbare og robuste parasoller forsynet med færre ribber, der til gengæld er yderst kraftige. Det er derfor værd at have dette in mente, når du undersøger det.

Sidst men ikke mindst er det en fordel at tage et kig på parasoldugen. Hvilket materiale er den lavet af? Selvfølgelig skal du vælge en farve i forhold til, hvad du foretrækker samt, hvad der passer godt ind i dit udendørsmiljø. Dog bør du tænke over, at det oftere bliver varmere at sidde under en parasol i en mørk farve fremfor en parasol i en lysere farve. Selvom at farven er vigtig, er kvaliteten det vigtigste med hensyn til holdbarheden og beskyttelsen. Desuden vil det være ærgerligt at ende med en parasol, hvor farven falmer over tid.

Typisk er parasoldugen lavet af polyester, da dette er et slidstærkt materiale, der er nemt at vedligeholde. Derudover skal du tage et kig på, hvor meget parasollen beskytter mod solens UV-stråler. Jo bedre kvalitet stoffet er, jo mere beskyttelse vil du opnå.

Hvilken form skal min parasol med tilt have?

Valget af hvilken form din parasol med tilt skal have kommer an på to ting: formen af bordet eller området, du ønsker at dække og selvfølgelig din personlige æstetiske præference. Derfor bør du naturligvis ikke udelukkende vælge din parasol med tilt alt efter bordet og området, hvis du mener, at en anden type af parasol passer bedre til omgivelserne.

Runde parasoller

Hvis bordet eller afslapningsområdet, du ønsker at dække med skygge, er rundt, er en rund parasol det oplagte valg. Runde parasoller er fine og klassiske og komplementerer de fleste stilarter samtidig med, at de giver en organisk fornemmelse, der hjælper med at skabe en indbydende atmosfære.

Kvadratiske parasoller

Kvadratiske parasoller er et andet oplagt valg til symmetriske områder, da de giver maksimal skygge. De er især gode, hvis du har et kvadratisk havebord eller, hvis dit område er forholdsvis kvadratisk. Det skaber igen en rigtig fin harmoni og balance.

Rektangulære parasoller

Ovale eller længere haveborde går ofte bedst sammen med rektangulære parasoller. En firkantet eller rundt parasol er ofte ikke nok til at dække hele bordet eller det pågældende område.

Hvilken parasol med tilt er den bedste?

Svaret er – det afhænger af dine ønsker og behov. Der er mange ting at overveje, når du skal købe en parasol med tilt som nævnt i et tidligere afsnit.

Når foråret og sommeren ankommer, vil du bruge mere og mere tid udenfor sammen med både venner og familie. Her er det rigtig godt med en parasol med tilt, så du kan nyde det varme vejr uden konstant at sidde i solen. For at holde dig selv og dine gæster beskyttet mod den varme sol, er det nemlig vigtigt med rigeligt med skygge.

Det kan være en udfordring at vælge den rigtige model, da du kan være i tvivl om, hvad der er den bedste for dig. Det anbefales, at du tager et kig på flere forskellige parasoller og ser, hvad de hver især har af fordele og ulemper. De bedste parasoller er af høj kvalitet og kan holde til at stå ude i solen uden at falme i farven.

Desuden er det ideelt med en parasol, der kan stå fast selvom, at det blæser en smule. Der er ikke noget værre end at skulle finde din parasol et sted i haven fordi, at den er blevet rykket af en smule vind.

Kort og godt bør du finde en parasol med tilt, der opfylder lige præcis dine behov samt kan give skygge de steder, du har brug for det.

Læs også: Flotte haveborde med udtræk

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.