Optøningsplade – Vores topvalg
Bedste optøningsplade til hverdagen: Optøningsplade til kød
Med denne optøningsplade får du en variant, der er nem og enkel i brug til hurtig optøning af kød og andre madvarer. Den tør dine frosne madvarer op fire gange hurtigere end, hvis du placerer dem på en almindelig tallerken. Du kan derfor hurtigt komme i gang med at lave mad selvom, at du har glemt at tage madvarerne op af fryseren.
Bedste optøningsplade til mikroovn: WPRO DFG270 Mikroovn, optøningsplade
Denne praktiske og smarte optøningsplade skal bruges i mikroovnen. Den er lavet af plast og er BPA-fri, og så kan du vaske den nemt og hurtigt i opvaskemaskinen. Optøningspladen kan bruges til flere forskellige frosne madvarer alt efter ønske og behov.
De bedste optøningsplader
Unfreeze Pad – Optøningsplade til kød
Features:
Mål: 35,5 x 20,5 cm.
Materiale: Varmeledende metallegering
Brug: På køkkenbordet
Denne optøningsplade er velegnet til at tø alt op lige fra kød til fisk eller andre frosne madvarer. Ved brug af optøningspladen kan du nemt og hurtigt optø dine madvarer uden, at du mister smagen eller saften. Dette gør sig gældende uanset, om du skal tø kød, fisk eller noget helt tredje op.
Yderligere tør denne optøningsplade kød og fisk op fire gange hurtigere end, hvis du vælger at gøre det med hjælp fra helt almindelig optøning på eksempelvis en tallerken eller lignende. Dette er på grund af pladens særlige og yderst effektive metallegering.
Denne legering er nemlig forsynet med en varmeledningsevne og anvender luftens egen varme, som herefter bliver ledt igennem metallet og herved opnår en høj temperatur. Mens alt dette foregår, sørger pladen ligeledes for, at næringen og proteinerne i maden ikke forgår.
Derudover har den praktiske optøningsplade en non-stick overflade, hvorfor den er utrolig nem at rengøre efter brug. Du skal blot placere de frosne madvarer på pladen, hvorefter du får en nem og hurtig måde at tø din mad op på uden brug af elektricitet.
Optøningspladsen måler 1,5 millimeter i tykkelsen.
WPRO DFG270 – optøningsplade til mikroovn
Features:
Mål: 27 cm. i diameter
Materiale: Varmeledende metallegering
Brug: I mikroovnen
Med denne optøningsplade får du en model, der er velegnet til brug i mikroovnen. Ønsker du en optøningsplade, der skal bruges i mikroovnen, er denne variant derfor et yderst oplagt valg.
Skal du tø din mad op hurtigt, er det muligt at gøre dette med hjælp fra denne optøningsplade. Her placerer du blot dine frosne madvarer på pladen, hvorefter du putter den i mikroovnen. Du kan bruge pladen til forskellige typer af madvarer som for eksempel fisk, kød eller noget helt tredje.
Den blå optøningsplade er BPA-fri og er lavet af plast, så den er nem i brug. Derudover er modellen nem at rengøre, da den tåler at komme i opvaskemaskinen. Du kan derfor selv vælge, om du vil vaske den efter brug under vandhanen eller i opvaskemaskinen.
Hvad er en optøningsplade?
En optøningsplade er et smart og praktisk redskab for dig, der ønsker en metode til at tø dine frosne madvarer op på ingen tid. Vi kender nemlig alle sammen det med, at vi har glemt at tage laksen ud af fryseren om morgenen eller flæskestegen til aftenens flæskestegsandwich.
Med hjælp fra en optøningsplade undgår du, at du skal finde på nye planer til aftensmaden, da pladen tør dine frosne madvarer op på ingen tid.
Du skal blot placere de frosne madvarer på pladen, hvorefter de er meget hurtigt klar til tilberedning. Det bedste af det hele er, at du ikke skal bekymre dig om madvarernes næring, saft eller smag. Pladen sikrer, at alt dette bliver bevaret på bedste vis.
Spar tid og energi med en optøningsplade
Skal du tø dine frosne madvarer op hurtigt, er det værd at overveje en optøningsplade. Med en optøningsplade kan du nemlig optø dine frosne madvarer rigtig nemt og hurtigt, mens madvarernes næring, saft og smag stadigvæk bliver bevaret.
En optøningsplade kan du eksempelvis bruge til hurtig optøning af kød eller andre former for madvarer. Det kan være alt lige fra fisk til grøntsager eller lignende.
Det smarte ved en optøningsplade er, at den ikke anvender nogen former for elektricitet, så det er en yderst energibesparende måde. Det sikrer, at du får et miljøvenligt redskab til at optø dine frostvarer, da du ikke bruger en masse energi på det. Ydermere kan du også spare en masse tid, da optøningen af maden sker noget hurtigere.
Du skal nemlig ikke vente hele dagen på, at dine frosne madvarer er tøet op. Dette er en fordel, hvis du for eksempel skal tidligere i gang med aftensmaden, hvis du har ekstra travlt eller noget helt tredje.
Optøning af kød
At tø dit kød op kan foregå på flere forskellige måder. Det anbefales, at du tør kødet op i køleskabet eller ved at placere det i en skål med koldt vand. Sidstnævnte metode er især en god idé, hvis det skal gå ekstra stærkt. Udover disse metoder kan du også vælge en tredje mulighed.
Du kan eksempelvis gøre brug af en optøningsplade til hurtig optøning af kød, hvis du ønsker det. Dette er en smart måde, hvis du har glemt at tage dit kød op af fryseren om morgenen. På den måde vil du altid have kødet klar til aftensmaden.
Se også: de bedste køkkenvægte
Optøning af flæskesteg
Har du en flæskesteg i fryseren, og skal den nu snart bruges? Så er det værd at være i god tid med at optø den. Det kan nemlig sagtens tage en god rum tid, hvis det er en flæskesteg af en vis størrelse.
Du kan tø en flæskesteg op på præcis samme måde, som vi har beskrevet ovenfor. Det kan være i køleskabet, i en skål med koldt vand eller ved brug af en optøningsplade. Det er helt op til dig og dine præferencer.
Optøning af and
Optøningen af en and skal helst ske i køleskabet eller i koldt vand, da den har bedst af dette. Den skal derfor ikke bare placeres på køkkenbordet, da dette kan medføre, at den bliver ret tør under tilberedningen.
Du kan desuden bare lade anden blive i selve indpakningen. Derudover kan du vælge at tø anden op med hjælp fra en optøningsplade, hvis du ønsker, at processen skal gå en smule hurtigere. Selvfølgelig kommer dette an på andens størrelse.
Optøning af kylling
Når du skal tø din kylling op, er det bedst at gøre dette i køleskabet. Den langsomme optøning sikrer nemlig, at det sker på den bedste og mest hygiejniske måde. Dog kan du også sagtens tø kyllingen op i et koldt vandbad, hvis det skal foregå hurtigere. Kyllingen skal blot placeres i en lukket pose.
Endvidere kan du vælge at optø din kylling på en optøningsbakke. Dette er den bedste metode for dig, der har brug for, at optøningen sker så hurtigt som muligt. Vælger du denne metode, skal du blot placere kyllingen på pladen, hvorefter den snart er klar til tilberedning.
Mere til køkkenet: Vandhaner med kogende vand
For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces.
Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer: