kemisæt til børn

Kemisæt til børn – De 6 bedste kemisæt til leg og læring

Vores topvalg

Bedste kemisæt med mange eksperimenter: Alga – Crazy Chemistry Kemisæt

Sjovt kemisæt med mange forskellige eksperimenter, som børn i de fleste aldersgrupper kan få glæde af.

Bedste kemisæt til børn 5 år: Kidzlabs Vulkan Eksperiment

Sjovt og lærerigt vulkansæt, der er nemt at gå til – også for de mindre børn (i samarbejde med en voksen). Byg en vulkan – og få den til at gå i udbrud!

Bedste kemisæt til børn 10 år: Scientific Discovery Eksperimentsæt

Kæmpe kemisæt til børn med over 40 eksperimenter i forskellige emner og sværhedsgrader. Her er virkelig til mange timers sjov.

Eksperimenter er sjove og lærerige! De er en god hjælp til at forstå den verden, der omgiver os – og de fleste børn, synes, at eksperimenter er spændende. Kemisæt til børn kan både bruges til at dykke ned i interesser og til at understøtte skoleopgaver.

Nedenfor har vi samlet nogle af de bedste kemisæt til børn på markedet. Der er forskellige emner, og de henvender sig til forskellige aldersgrupper, så der er noget til alle børn og deres voksne.

Alga – Crazy Chemistry Kemisæt

Features:

 • Anbefalet alder: fra 8 år
 • Mange forskellige eksperimenter

Sjovt kemisæt til de større børn. For en ganske overkommelig sum penge, får du et komplet kemisæt, der kan bruges til en lang række forskellige eksperimenter. Der medfølger en udførlig vejledning til de voksne deltagende, så barnet eller børnene kan sættes forsvarligt ind i eksperimenterne.

Sættet her giver både mulighed for at lave vulkaner i udbrud, bloddråber, ulækkert slim, sjove orme og hoppende bolde. Udover en masse sjov og ballade, er der også god læring om blandt andet bevægelse og kemiske reaktioner.

Der er vitterligt lagt i ovnen til mange timers eksperimentering, og flere børn kan sagtens være med om sættet.

Kidzlabs krystal eksperimenter

Features:

 • Anbefalet alder: fra 10 år
 • Alt til eksperimentet er inkluderet i pakken

Virkelig smart kemisæt til børn med fokus på at lære om og gro krystaller. Alle dele medfølger i æsken, og den kan derfor tages med på rejsen eller sommerhusturen.

Sættet giver indgående viden omkring krystaller og dyrkning heraf og giver mulighed for selv at eksperimentere med krystaller og få dem til at gro – for efterfølgende at lave et fantastisk dinosaur-landskab med de medfølgende plastikdinoer.

Krystallerne kan efterfølgende gemmes i det lille terrarium til dekoration på børneværelset eller i stuen.

Scientific Discovery Eksperimentsæt

Features:

 • Anbefalet alder: fra 8 år
 • +40 eksperimenter

Kæmpe kemisæt til børn med over 40 sjove og lærerige eksperimenter. Her får du rigtig meget for pengene og mulighed for på en underholdende måde at lære om alt fra magnetisme til kemiske reaktioner og elektricitet.

Nogle af de eksperimenter, der er inkluderet, er at få en vulkan til at gå i udbrud, lavet en firkantet boble og bygge en magnetisk bil. Alt i alt kommer I vidt omkring, og der er helt sikkert noget for alle, uanset interesseområder og alder.

Alle eksperimenter bør udføres sammen med en voksen, men der er til gengæld god mulighed for at være flere børn med – eller at flere børn laver forskellige eksperimenter på samme tid.

Selvom den anbefalede alder er fra 8 år, kan flere af eksperimenterne sagtens laves med yngre børn.

Relateret: Magneter til børn

Kidzlabs Videnskabelig Magi

Features:

 • Anbefalet alder: fra 8 år
 • 20 videnskabelige tricks

Dette er ikke et egentlig kemisæt, men det gør det ikke mindre interessant. Sættet indeholder 20 videnskabelige tricks, til at barnet kan lave sit eget trylleshow. Det ligner ren magi, men alle tricks har en videnskabelig forklaring, og på den måde forenes trylleri, sjov og læring på fineste vis.

Dette er en god gave til barnet, der godt kan lide trylleri, men også til barnet, der bare ikke kan få nok af videnskab. Har I allerede været igennem nogle af de sjove og lærerige kemisæt, er dette en god forlængelse.

Kidzlabs Vulkan Eksperiment

Features:

 • Anbefalet alder: fra 7 år
 • Vulkan i udbrud der kan genbruges

Til barnet, der er fascineret af vulkaner, er dette en genial gave! Her får barnet selv lov at udforme vulkanen i det medfølgende gips, som efterfølgende kan males og dekoreres, så det ligner en ægte vulkan.

Og herefter begynder det virkelig sjove og spændende! Vulkanen kan nemlig gå i udbrud ved hjælp af en ganske simpel kemisk reaktion mellem bagepulver og eddike! Det betyder også, at så længe disse ingredienser er på lager i køkkenet, kan vulkanen gå i udbrud igen og igen.

Selvom den anbefalede alder er fra 7 år, kan yngre børn – i samarbejde med en voksen – sagtens få glæde af sættet, der er meget nemt at gå til.

Kidzlabs Køkken Videnskab

Features:

 • Anbefalet alder: fra 8 år
 • 6 eksperimenter

Videnskabelige, fysiske og kemiske eksperimenter behøver hverken at være besværlige eller tidskrævende at lave. Faktisk kan mange af dem laves hjemme i køkkenet med mange af de ting, I allerede har til rådighed.

Dette kemisæt er et fint startsæt til at komme i gang med små eksperimenter i hjemmet. Her skal I blandt andet lære lidt om elektricitet, lave et frugt-ur og skrive med usynlig skrift.

Selvom de fleste af eksperimenterne er relativt nemme at gå til, bør de stadig udføres under opsyn af en voksen.

Relateret: Kikkert til børn