Robot til børn – 6 Robotter til leg og læring

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg

Bedste robot til store børn: Xiaomi Mi Robot Builder

Super smart robot til de større børn, der både kan konstruere, programmere og efterfølgende afprøve deres robotter i leg.

Bedste robot til små børn: Robosapien Remix

Til de små robot-elskere er denne sjove robot, der kan udføre kommandoer, helt perfekt. Den kan køre, danse og alarmere.

Bedste robot med app til børn: Lego Boot 17101

Sjovt sæt med mulighed for at bygge 5 forskellige robotter med 5 forskellige funktioner, der kan vækkes til live via den brugervenlige app.

6 af de bedste robotter til børn

Robotlegetøj er for de fleste børn et stort hit. Det behøver dog langtfra at være et stykke plastik, der til forveksling ligner en robot, og som kan gå frem og tilbage og sige en lyd eller to. Det kan være meget mere spændende end dét!

Robotter til børn er i dag meget veludviklede og kan være ekstremt lærerige. Selv yngre børn kan snuse til programmering eller øve sig i at træne et kæledyr – og de større børn kan selv bygge og fuldt ud programmere deres robot.

Nedenfor har vi samlet 6 af de bedste robotter til børn på markedet, og der er noget for enhver alder og pengepung.

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Powerman Robot

Features:

 • Taler dansk
 • Mange funktioner
 • Bruger 7 x AA-batterier
Robot til børn - 6 Robotter til leg og læring - Powerman Robot

En sjov robot med en sjov historie. Powerman er nemlig styrtet ned med sit rumskib og blev beskadiget på vejen. Han har brug for barnets hjælp til at reparere sit rumskib, så han kan vende hjem!

Barnet hjælper Powerman ved at løse lærerige gåder – og han er en sjov fætter at gøre det med. Han fortæller nemlig både historier og sjove vittigheder, danser fjollet og skyder rundt med skumringe. Faktisk kan han være ret svær at holde styr på, men det gør det ikke mindre sjovt.

Xiaomi Mi Robot Builder

Features:

 • Konstruktion af 3 forskellige robotter
 • Programmering af robot
 • Bruger batteri og app
Robot til børn - 6 Robotter til leg og læring - Xiaomi Mi Robot Builder

Denne robot er genial til større børn. Det er en god blanding mellem konstruktion, programmering og leg. Sættet kan bruges til at bygge 3 forskellige robotter; en traditionel robot, et fly eller en dinosaur.

Efterfølgende kan barnet via den medfølgende app vække robotten til live via simpel programmering. Få robotten til at danse, når der spilles musik, eller udføre en opgave på et bestemt tidspunkt. Selve programmeringen kan ske på forskellige sværhedsgrader, så robotten kan bruges af børn i flere aldersgrupper.

Lego Boot 17101

Features:

 • Konstruktion af 5 forskellige robotter
 • Leg via app
 • Bruger 6 x AAA-batteri
Robot til børn - 6 Robotter til leg og læring - LEGO BOOST 17101 Kreativ vaerktoejskasse

Dit barn kender formentlig allerede Lego i forvejen, og dette sjove robotsæt tager Lego-universet til et helt nyt level. Nu kan du nemlig først bygge din egen robot i Lego og efterfølgende vække den til live via den medfølgende app.

Sættet kan bruges til 5 forskellige konstruktioner; en traditionel robot, en kat, et multi-tool, en guitar eller en autobygger. Hver konstruktion kan bruges på forskellig vis. Barnet kan spille på guitaren, lege med katten eller sætte autobyggeren i sving!

Xtreme Bots – Robbie Robot

Features:

 • 50 funktioner
 • Bruger 2 x AA-batteri
 • Med fjernbetjening
Robot til børn - 6 Robotter til leg og læring - Xtreme Bots Robbie Robot

Til barnet, der trænger til en ny ven, er Robbie Robot en god gave! Robotten har masser personlighed med hele 50 forskellige funktioner, 20 slags humør, 16 forskellige lyde og 25 slags lys.

Robotten styres med en fjernbetjening med en masse knapper, der hver især viser funktionen. Den er nem at bruge for børn helt ned til 5-års alderen. 

Xtreme Bots – Mazzy

Features:

 • Konstruktion af robot
 • Simpel programmering
 • Bruger 4 x AA-batteri
Robot til børn - 6 Robotter til leg og læring - Xtreme Bots Mazzy

For barnet, der gerne vil starte med simpel programmering, er denne sjove robot oplagt. Alt, barnet skal bruge, er den medfølgende skruetrækker – og så er det bare i gang med at konstruere Robotten Mazzy via den medfølgende trin-for-trin-vejledning, hvor der kan vælges mellem to forskellige modeller.

Via kontrolpanelet på robotten eller den medfølgende app kan barnet selv lave simple programmeringer af blandt andet bevægelse, musik og lyd.

Sharper Image – Træn din egen dino-robot

Features:

 • Kan følge kommandoer
 • Bruger 2 x AAA-batteri
Robot til børn - 6 Robotter til leg og læring - Sharper Image Fjernstyret Robot Robotsaur Trainable

Til de mindre børn, der har en forkærlighed for dinosaurer, er denne sjove dino-robot oplagt. Den kan blandt andet gabe, snorke og brøle – og så kan den trænes til at følge kommandoer.

Barnet kan for eksempel få dinoen til at lede efter ting i hjemmet eller alarmere, hvis uvedkommende er på vej ind på værelset uden tilladelse. Et stort hit til de mindste dino-elskere.

Robosapien Remix

Features:

 • Mange funktioner
 • Forskellige “personligheder”
 • Bruger AAA-batterier
Robot til børn - 6 Robotter til leg og læring - Robosapien

En lille, sød robot til børn fra omkring 5 år. For en lille sum penge får du en robot med hele 4 forskellige personligheder, der nemt kan ændres ved at udskifte en chip. Det giver mulighed for forskellige lege med samme robot.

Til hver personlighed hører en udskiftelig hånd. Én kan for eksempel kaste en boksehandske afsted, mens en anden kan samle ting op. Robotten kan mange forskellige lyd- og lyseffekter, kan danse og har i det hele taget bare mange funktioner.

Relateret: De bedste droner til børn

Derfor er en robot til børn en god gave

Børn udvikler sig helt enormt ved at lege rollelege; både med sig selv og med andre. Rollelegene er en enestående mulighed for at bearbejde deres hverdag og miljø og udvikle sociale evner.

Interaktivt legetøj som robotter er oplagte til rollelege – især til børn, der kan have svært ved at komme i gang med rollelegene selv. Her får de et skub og bliver hjulpet på vej, og de kan øve sig i at “indgå i relationer” derhjemme i ro og mag.

Derudover har en del robotter den fordel, at de skal konstrueres. Det styrker finmotorikken og forståelsen for at følge en vejledning, hvilket også er gode egenskaber at træne. Og så er robotter jo bare sjove.

Mere hjerne-legetøj: Kemisæt til børn

FAQ

Hvad er fordelene for robot byggesæt til børn?

Fordelene ved robot byggesæt til børn er: Udvikling af tekniske færdigheder, Forståelse af grundlæggende programmering, Øget interesse for teknologi og videnskab, Udvikling af problemløsnings- og kritisk tænkningsevner.

Hvornår kan børn begynde at lege med robotter?

Børn kan begynde at lege med robotter, når de er klar til at lære om teknologi og programmering, det kan variere fra barn til barn og kan være omkring 6-7 år. Det er vigtigt at vælge en robot, der er designet til deres alder og er nem at bygge og programmere.

Se også: Sjove magneter til børn

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.