Musikinstrumenter Til Børn: Guide til de mest populære instrumenter til de små

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg

Bedste musikinstrument til mindre børn: Xylofon til børn

Alle børn elsker musik – og selv at kunne frembringe musikken er kun endnu bedre. En xylofon er det perfekte første instrument, da selv små børn selv kan manøvre at slå på tangenterne og frembringe lyde – og senere kan der hurtigt læres lette toner og melodier.

Bedste musikinstrument til større børn: Guitar til børn

En guitar er ét af de mest populære instrumenter, og mange større børn vil gerne lære at spille guitar. Ikke mindst fordi, det ofte er guitaristen, der er i fokus i både film og bands. Denne guitar er i en god størrelse til børn – men det er stadig en “rigtig” spansk guitar.

Bedste musikinstrument til at lære at spille: Klaver til børn

Et klaver er det oplagte instrument at lære at spille på, hvis intentionen er at lære at manøvre et instrument. For de fleste børn er det let at lære tangenternes placering og toner sammenlignet med andre instrumenter.

Blandt alt det legetøj, nutidens børn har, er det en god idé at supplere med musikinstrumenter, børn kan øve sig på. Musik motionerer hjernen, fordrer kreativiteten og fremmer børns koncentrationsevne, hukommelse og indlæringsevne. Så der er altså virkelig mange gode grunde til at præsentere børn for instrumenter – allerede i en tidlig alder.

8 gode instrumenter til børn

Nedenfor er der inspiration til 8 forskellige musikinstrumenter, der er oplagte til små begyndere. De første 4 musikinstrumenter er til mindre børn, mens de efterfølgende 4 instrumenter er til større børn. Instrumenterne til de større børn kan naturligvis også bruges til mindre børn, men de har potentiale til at blive brugt til egentlig musikalsk træning.

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Musikinstrumenter til mindre børn

Begynder klaver børn

Features:

 • Klaver med 18 tangenter
 • Anbefalet alder: Fra 1 år
 • Mål: 32 x 29 x 21 cm
Musikinstrumenter Til Børn: Guide til de mest populære instrumenter til de små - Vilac klaver sort
PRISER FRA
 

 

699,-

 

Sødt lille klaver fra Vilac til små børn fra 1 år. Klaveret ligner et gammeldags klaver i designet, det har 18 tangenter og kan spille rigtige melodier. Der medfølger et lille nodeark, så husets mindste medlemmer kan give koncerter til hele familien.

Blokfløjte til børn

Features:

 • Blokfløjte i træ
 • Anbefalet alder: fra 5 år
 • Mål: 32 cm
Musikinstrumenter Til Børn: Guide til de mest populære instrumenter til de små - Goki blokfloejte i trae
PRISER FRA
 

 

41,-

 

Blokfløjte fra Goki i træ til børn fra omkring 5 år, der gerne vil lære at spille blokfløjte. Fløjten kan også sagtens bruges til mindre børn, der bare gerne vil lege med musikalske lyde og instrumenter. Børn ned til 2 års alderen kan typisk puste i en fløjte og frembringe lyde.

Xylofon til børn

Features:

 • Xylofon med 12 tangenter
 • Anbefalet alder: fra 3 år
 • Mål: 33 x 22 cm
Musikinstrumenter Til Børn: Guide til de mest populære instrumenter til de små - Vilac xylofon i trae
PRISER FRA
 

 

229,-

 

Flerfarvet xylofon i træ fra Vilac. Xylofonen er tiltænkt børn fra 3 år, men kan også snildt bruges til mindre børn, da instrumentet er stort og med hele 12 tangenter. Der medfølger 2 stikker, og xylofonen er nem at bruge allerede fra 1 års alderen.

Se også: Sjov med kasseapparat til børn

Guitar til små børn

Features:

 • Guitar i børnestørrelse
 • Anbefalet alder: fra 3 år
 • Mål: 55 x 7 x 22 cm
Musikinstrumenter Til Børn: Guide til de mest populære instrumenter til de små - Xylofon til boern
PRISER FRA
 

 

249,-

 

Rigtig fin lille guitar til de mindste. Guitaren ligner en “rigtig” guitar, har 6 strenge og kan spille melodier. Der medfølger endda plekter, og strengene kan strammes for den helt rigtige lyd. Det kan være svært for de spilleglade voksne at holde fingrene væk.

Musikinstrumenter til større børn

Guitar til børn

Features:

 • DiMavery AC-303 Klassisk Spansk Guitar 3/4
 • Anbefalet alder: 7 – 10 år
 • Egnet til musikundervisning
Musikinstrumenter Til Børn: Guide til de mest populære instrumenter til de små - DiMavery AC 303 Klassisk Spansk Guitar
PRISER FRA
 

 

549,-

 

Til de lidt større børn, er denne spanske guitar i en lidt mindre størrelse helt perfekt. Fra 10 års alderen kan de fleste børn benytte en guitar i almindelig størrelse. Guitaren her er lavet i ægte træsorter, og der medfølger en smart opbevaringstaske.

Keyboard til børn

Features:

 • Keyboard med 49 tangenter
 • Anbefalet alder: fra 7 år
 • Mål: 78 x 12 x 30,5 cm
Musikinstrumenter Til Børn: Guide til de mest populære instrumenter til de små - Bryce Music 49 tangenters keyboard
PRISER FRA
 

 

449,-

 

Et ægte keyboard i en lidt mindre størrelse med 49 tangenter, der er helt perfekt til både begyndere og mere øvede børn. Keyboardet fra Bryce Music har 16 lyde, 10 rytmer, 8 knapper med percussion og 6 demosange.

Trommer til børn

Features:

 • 2 sammenhængende bongotrommer
 • Anbefalet alder: fra 3 år
 • Mål: 49,5 x 26 x 8,5 cm
Musikinstrumenter Til Børn: Guide til de mest populære instrumenter til de små - Bryce Music Mini Bongo Saet
PRISER FRA
 

 

249,-

 

Bongotrommer kan benyttes allerede fra omkring 3 års alderen til lege med lyd, men skal der spilles egentlig melodier, er trommerne et godt instrument til nybegyndere i alle aldre. Trommeskindet kan strammes efter behov.

Rytmeinstrumenter til børn

Features:

 • Inkl. tamburin, maracas, guiro-fisk, claves og bjælder
 • Opbevaringstaske medfølger
 • Anbefalet alder: fra 3 år
Musikinstrumenter Til Børn: Guide til de mest populære instrumenter til de små - Boerne Percussion Saet Med 5 Dele
PRISER FRA
 

 

249,-

 

Lækkert sæt med rytmeinstrumenter til børn i alle aldre. Sættet indeholder tamburin, maracas, guiro-fisk, claves og bjælder, så det er oplagt til søskendeflokken, der kan lave et band, eller blot til at udforske musikkens mange muligheder.

Mere til børn: Plakater til børnene

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.