Solfanger – hvor finder du de bedste priser på solfangeranlæg?

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores Topvalg

Bedste udvalg af solfangerpakker: DBVVS – køb færdige solfangerpakker klar til montering

Hos DBVVS kan du finde en lang række færdige solfangerpakker med alt det nødvendige udstyr. Forhandleren tilbyder desuden hurtig levering og stor ekspertise i solfangeranlæg, ligesom de kan levere nogle af de bedste og billigste løsninger på markedet.

Bedste varieret udvalg inden for solfangere: Hedestoker – tilbyder alt inden for varme og VVS

Hedestoker har specialiseret sig i pillefyr, men tilbyder alt inden for varme og VVS. Med hensyn til solfangere har Hedestoker både færdige pakker, men sælger også separate produkter til solfangeranlægget. Hedestoker kører med prisgaranti og er et af de mest erfarne firmaer på markedet.

Bedste mulighed for at indhente tilbud på solfangere: 3byggetilbud.dk – giver dig flere uforpligtende tilbud

3byggetilbud.dk giver dig mulighed for at indhente 3 håndværkertilbud ud fra dine egne ønsker til opgaven. Kundeserviceteamet matcher dig op med de bedste muligheder i håndværkerdatabasen, hvor der er mere end 1500 håndværkere at vælge mellem.

Er du begyndt at tænke i grønne baner og overvejer at installere solfangere på taget derhjemme?

Eller er du stadig i tvivl og spørger dig selv: Hvad er en solfanger? Hvilke fordele får jeg med et solfangeranlæg? Kan det overhovedet betale sig at skifte over til denne vedvarende energikilde?

Vi giver dig svaret og introducerer dig for nogle af de bedste forhandlere af solfangeranlæg.

Hvor finder du de bedste tilbud på solfangere?

Der findes en lang række forhandlere af solfangere på det danske marked, og hvor du kan indhente tilbud på solfangeranlæg, solvarmeanlæg, ud fra dine specifikke behov. Her vil du også kunne få rådgivning til, hvad der helt specifikt kan betale sig i din situation.


Lad fagfolkene give dig et professionelt indspark til, hvordan du foretager den bedste miljøvenlige omstilling.  

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

  • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
  • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
  • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
  • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
  • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Vi anbefaler

Solfanger – hvor finder du de bedste priser på solfangeranlæg? - dbvvs

★★★★★

DBVVS

DBVVS står for Danmarks Billigste VVS, og de har en målsætning om ikke alene at tilbyde de billigste, men også bedste VVS-produkter. DBVVS har egen import og har derfor sparet de dyre mellemled væk i leverandørkæden.

DBVVS har stor ekspertise i solfangeranlæg og tilbyder forskellige pakker inden for kategorien. De enkelte pakker indeholder alle de nødvendige elementer og skal blot samles og monteres, men pakken kan også ændres alt efter dine personlige præferencer. Pakkerne tager højde for forskellige behov som varierende størrelser på solvarmebeholderen.

DBVVS tilbyder gratis rådgivning både telefonisk og skriftligt. Virksomheden har gjort en dyd ud af at tilbyde en personlig kundeservice, hvor det ofte er chefen selv, du får i røret.

Solfanger – hvor finder du de bedste priser på solfangeranlæg? - hedestoker

★★★★★

Hedestoker

Den danske forhandler Hedestoker er Danmarks ældste og største forhandler af pillefyr, som er virksomhedens kerneprodukt, men de forhandler også alt inden for VVS og varme. Hedestoker tilbyder derfor også flere solfangerpakker med det komplette udstyr, ligesom du kan vælge separate produkter og tilbehør. Det tæller bl.a. solfangerbeholdere i forskellige litermål, solvarmestyringer og forskelligt ekstra udstyr og tilbehør.

Hedestoker kører med hurtig levering, prisgaranti og giver altid mulighed for at indhente ekstra rådgivning om deres produkter.

Solfanger – hvor finder du de bedste priser på solfangeranlæg? - 3byggetilbud

★★★★★

3byggetilbud.dk

Vi har her på siden anbefalet nogle af de forhandlere, som har det bedste ry og de største udvalg inden for solfangere. Du kan dog også vælge at søge noget bredere, hvis du vil have flere tilbud at sammenligne med hinanden. Det kan i øvrigt også være en god idé, hvis du skal indhente tilbud på flere større projekter.

Vi anbefaler den danske hjemmeside 3byggetilbud.dk, hvor du kan indtaste din opgave og gratis få 3 uforpligtende tilbud fra de håndværkere, 3byggetilbud.dk samarbejder med. Netværket omfatter mere end 1500 håndværkere, der kommer fra hele landet.

Det gode ved 3byggetilbud.dk er, at du løbende er i personlig kontakt med kundeserviceteamet, som hjælper med at afstemme tidsfrister og forventninger til opgaven. Det sikrer, at du bliver matchet op med det helt rigtige håndværkerteam. Tilbudsprocessen bliver derofr ikke automatiseret i alle led, som man ellers har set det med andre lignende systemer.   

Hvad er en solfanger?

solfanger

Konceptet bag solfangere er egentlig forholdsvis simpelt: Solfangeranlægget – i form af plansolfangere eller rørsolfangere – har til formål at indfange solens stråler og omdanne dem til varme. Det sker via solfangervæske i panelerne samt en cirkulationspumpe og varmtvandsbeholder.


Du skal være opmærksom på, at der findes flere forskellige løsninger, om du kun vil opvarme brugsvandet eller også vil opvarme boligen.

Kan en solfanger tjene sig selv hjem?

Solfangeranlægget er en miljøvenlig løsning og et godt supplement til opvarmningen af boligen, når du vel at mærke har en vandbåret centralvarme. Du skal også have en forholdsvis stærk tagkonstruktion, der kan bære solfangerne, ligesom solfangerne skal have mulighed for at absorbere solens stråler. Her kan både taghældning og bevoksning spille ind på effektiviteten.

Solfangere skal ses som et supplement til din eksisterende varmekilde såsom elvarme eller naturgasfyr. Supplementet til varmekilden kan give dig besparelser i det lange løb. Generelle beregninger afslører, at solfangere kan levere omkring 30% af varmeforbruget og godt 70% af opvarmningen til brugsvandet til husholdningen.

Solfangeranlæg koster som regel mellem 30.000 og 50.000 kroner alt efter, hvor omfattende det skal være – større solfangeranlæg og tilhørende installationer kan sagtens betyde en højere pris.


Du bør få fagfolk til at vurdere, hvor mange m2 du har behov for i forhold til dit daglige forbrug og husstandens størrelse, og om du eventuelt har behov for yderligere installationer. Som udgangspunkt vil din investering i solfangere sagtens kunne tjene sig hjem inden for en overskuelig årrække, hvis du har et varmtvandsbehov på over 100 liter dagligt. Du vil spare et par tusind kroner om året.

Relateret: Se de bedste solcellelamper til haven

FAQ

Hvad er en solfanger?

Solfangere omdanner solens stråler til varme – ikke at forveksle med solceller – og kan bruges både til opvarmning af hjemmet og brugsvandet. Installationen kræver, at du har vandbåret centralvarme, ligesom solfangeranlæg skal ses som et supplement til den eksisterende varmekilde.

Hvad koster et solfangeranlæg?

Typisk vil et solfangeranlæg koste i omegnen af +/- 30.000-50.000 kroner, men det kommer meget an på, hvor omfattende anlægget skal være. Prisen kan derfor også sagtens løbe op. Her kan du med fordel få rådgivning fra virksomheder med ekspertise i solfangeranlæg såsom DBVVS og Hedestoker.

Hvad skal jeg tænke på med et solfangeranlæg?

Du skal først og fremmest have en vandbåret centralvarme og betragte solfangere som en supplerende varmekilde. Tænk også over, om dit tag er stærkt nok til konstruktionen og har den rette hældning; derudover om en eventuel bevoksning kommer til at skygge for solfangerne.

Relateret: Her finder du brænde i sække til de bedste priser

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.