Skab ekstra sovepladser med en køjeseng

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Bedste køjeseng til børn: Flexa Popsicle køjeseng

Lækker køjeseng i holdbare materialer, flot design og en god størrelse. Sengen fås i flere farver.

Bedste køjeseng med skrivebord: Hoppekids højseng med udtrækssofa 90 x 160 cm og 80 x 200 cm

Smart og alternativ køjeseng i form af en højseng med hjørneskrivebord og udtrækssofa forneden.

Bedste køjeseng til voksne: VidaXL køjeseng 140 x 200 cm + 90 x 200 cm

Rummelig og robust køjeseng, hvor nederste køje svarer til en halvandenmandsseng, og øverste køje svarer til en enkeltmandsseng.

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Hoppekids højseng med udtrækssofa 90 x 160 cm og 80 x 200 cm

FEATURES

 • Mål: 101 x 208 x 177 cm
 • Madrasmål: 90 x 200 + 80 x 200 cm
 • Ekskl. madras til køje men inkl. madras til udtræksseng
 • Materiale: Massivt fyrretræ
 • Farve: Hvid

Hoppekids højseng med udtrækssofa
PRISER FRA
 

 

4.678,-

 

5.886,-

 

Til det mindre børneværelse, er denne køjeløsning helt genial. Udover sengeplads til barnet selv, er der under køjen et indbygget hjørneskrivebord i den ene side og en loungesektion i modsatte side, der kan trækkes ud til en ekstra seng. Perfekt, når der kommer overnattende venner på besøg.

Sengen er udført i massivt fyrretræ, hvilket gør den både robust og yderst solid. Der er tale om en seng, der kan holde til at blive brugt i mange år.

Udtrækssengen er med lameller, og der er inkluderet en 5-delt madras til denne. Madras til køjesengen skal købes særskilt. Vælg en madras, der passer til dit barns vægt.

VidaXL køjeseng 140 x 200 cm + 90 x 200 cm

FEATURES

 • Mål: 140 x 200 x 153 cm
 • Madrasmål: 140 x 200 + 90 x 200 cm
 • Ekskl. madrasser
 • Materiale: Metal
 • Farve: Hvid

VidaXL køjeseng
PRISER FRA
 

 

1.769,-

 

Perfekt seng til soveværelset, hvor der skal være plads til 1-2 voksne og 1 barn. Nederste køje svarer til en halvandenmandsseng, og øverste køje til en enkeltmandsseng. Den øverste køje har af sikkerhedsmæssige årsager sideskinner hele vejen rundt, og stigen hælder, så den er nem og sikker at kravle op af, uanset alder.

Sengen er designet i pulverlakeret metal og er i farven hvid, hvilket får den til at passe ind i langt de fleste rum og indretninger. Den er nem at samle og robust og solid i brug.

Der følger ikke madrasser med, men det er kun et plus, da du så kan vælge madrasser ud fra kropsbygning og præferencer. Prisen er til gengæld i den meget fordelagtige ende af skalaen; du får rigtig meget seng for pengene.

Magne køjeseng

FEATURES

 • Mål: 114 x 206 x 164 cm
 • Madrasmål: 90 x 200 cm
 • Ekskl. madrasser
 • Materiale: MDF
 • Farve: Hvid

Magne Køjeseng
PRISER FRA
 

 

Pæn køjeseng i hvidlakeret MDF, der er nem at samle. Sengen har et fint langt liggemål på 90 cm, hvilket betyder, at den kan bruges af børnene i mange år. Madrassen skal du selv finde, men det giver dig mulighed for at vælge madrasser, der passer til børn og budget.

Nederste køje har en lille hylde i hver ende af sengen, hvilket er praktisk til aflægning af briller eller elektronik eller opbevaring af bøger og natlampe. Stigen er i et robust design, og der er sengehest på øverste køje.

Alt i alt en fin og solid seng til en rimelig pris.

Flexa Popsicle køjeseng

FEATURES

 • Mål: 108 x 204,2 x 184,7 cm
 • Madrasmål: 90 x 200 cm
 • Ekskl. madrasser
 • Materiale: Massiv eg og birk
 • Flere farver

Flexa Popsicle køjeseng
PRISER FRA
 

 

Vil du gerne have en køjeseng i et gennemført og lækkert design, så er det Flexa Popsicle, du skal gå efter. Sengerammen er udført i massiv eg, og sengegavle, stige og ben er udført i birk. Sengen fås i 3 forskellige farver; rosa, blå eller grøn. Der er tale om fine, støvede farver, der passer godt ind i den minimalistiske og skandinaviske indretning.

Udover at være i et virkelig pænt design og nogle gode, massive materialer, er sengen også meget rummelig, da den har madrasmål på 90 x 200 cm. Madrasser følger dog ikke med, men det giver dig mulighed for at vælge de madrasser, der passer bedst til børnenes behov.

Af sikkerhedsmæssige årsager er der skridsikre trin på trappen, ligesom der er integrerede håndtag, der gør det nemmere at kravle op i overkøjen. Derudover er overkøjen skærmet godt af for at undgå fald.

Alt i alt en meget stilrigtig og sikkerhedsmæssig forsvarlig køjeseng.

MOBI Furniture delbar køjeseng

FEATURES

 • Mål: 98 x 208 x 157,4 cm
 • Madrasmål: 90 x 200 cm
 • Ekskl. madrasser
 • Materiale: MDF og massiv bøg
 • Farve: Hvid og natur

MOBI Furniture delbar køjeseng
PRISER FRA
 

 

 

Smart køjeseng, der også kan deles til to enkeltsenge ved behov, f.eks. når børnene bliver større eller ved flytning til større eller særskilte værelser. Sengen er i et minimalistisk design, der passer rigtig godt ind i den skandinaviske indretning med sin farvekombination af hvid og træ.

Madrasmålet er på 90 x 200 cm, hvilket svarer til en rummelig enkeltmandsseng, og der er dermed masser af plads til børnene både nu og i fremtiden. Hver køje har en maks. belastning på 80 kg.

Den øverste køje har en god størrelse sengehest, og stigen har integrerede håndtag, så det er nemmere at kravle op i den øverste køje. Sengen er EN 747-sikkerhedsgodkendt.

En god seng til en god pris.

Sov sammen med en køjeseng

Uanset, om det er dig, der ønsker at sove sammen med dit barn, eller dine børn, der ønsker at sove sammen, er der en køjeseng, der passer til formålet. Flere og flere studier tyder på, at det er både sundt og godt for børn at sove sammen med andre; hvad enten det er forældre eller søskende. Det en del af vores flokmentalitet at opholde os i umiddelbar nærhed af andre om natten. At sove sammen med andre skaber derfor en bedre og tryggere søvn hos børn.

Selvom soveværelserne er små og ikke umiddelbart kan rumme to juniorsenge eller en dobbeltseng og en juniorseng, kan der stort set altid skabes flere sovepladser i rummet. Det handler om at tænke opad. Ved at udnytte pladsen i højden til sengepladser, skabes der samtidig mere gulvplads, hvilket især er praktisk på et børneværelse, hvor der skal være plads til leg og udfoldelse.

I guiden her finder du både køjesenge til børn i forskellige størrelser og køjesenge med mulighed for at sove forældre og børn i samme værelse, hvor underkøjen svarer til en halvandenmandsseng, og derfor både kan rumme én og to forældre.

Se også: Højseng med skrivebord

Skab mere gulvplads med en køjeseng

Uanset, om du har børn, der skal sove på samme værelse, eller om du bare ønsker at skabe overnatningsmulighed for dit barns venner, findes der smarte kombimøbler, der kan netop dét. Du kan blandt andet få en køjeseng i en mere alternativ version, hvor underkøjen er en lille sofa, der kan trækkes ud til seng ved behov, og hvor modsatte side er et hjørneskrivebord med plads til at lave lektier, tegne eller anden kreativ udfoldelse.

Ved at fjerne den primære seng fra gulvet og løfte den op i højden, får du altså plads til både sofa og skrivebord dér, hvor sengen ellers ville have fyldt gulvpladsen. Det giver mulighed for en helt anden og mere rummelig indretning i et rum med begrænset plads.

Læs også: Tyngdedyne til børn

Vælg en køjeseng i en god størrelse

Medmindre en køjeseng er en midlertidig løsning, bør du tænke i at finde en så rummelig køjeseng som muligt til dine børn. De bliver nemlig kun længere med tiden. På et tidspunkt foretrækker de måske hver deres værelser, og medmindre du er indstillet på at udskifte køjesengen til den tid, kan det være en god idé at overveje en delbar køjeseng, der ved behov kan laves om til to enkeltsenge.

De mest gængse mål på køjesenge er 200 cm i længden og mellem 70 og 90 cm i bredden. Enkelte køjesenge fås også i juniormål på 160 cm i længden, men det kan ikke anbefales, da barnet hurtigt vil vokse ud af den. En køjeseng på 200 cm i længden svarer til målet på en voksenseng, og barnet vil dermed ikke vokse ud af den.

Relateret: Madrasser efter mål

Har du plads, bør du overveje en så bred køjeseng som muligt. Du ved sikkert selv, at det er rart med rigeligt med plads at vende sig på om natten, og det er det samme for dit barn. En seng på 70 cm i bredden kan hurtigt blive trang, så hvis pladsen er til det, så vælg en så rummelig køjeseng som muligt.

Se også: Flotte himmelsenge

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.