Væglampe til børn: Skab aftenhygge på børneværelset

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg

Bedste væglampe i træ: Ferm Living My Deer Væglampe

Super fin væglampe i egetræ, som enten fås i den naturlige træfarve eller i en malet version. En perfekt kombi af lys og dekoration til børneværelset.

Bedste lampe til morgenvækning: AGU Sunny Smart Væglampe

Smart væglampe, der kan imitere det naturlige sollys i forskellige grader og imitere en solopgang som morgenvækning. Et perfekt valg til morgentrætte børn.

Bedste sengelampe: Roomate Moon Væglampe

Sød væglampe, der forestiller en måne med et sovende ansigt – perfekt som sengelampe, da den også giver et behageligt lys.

I guiden her har vi samlet 7 af de fineste og sejeste væglamper til børn. Der er altså både en væglampe til det stilrigtige værelse med de sarte farver – og til barnet, der har behov for en imiteret solopgang for at få en god start på dagen.

I guiden her får du inspiration til at finde den helt rigtige væglampe til dit barns værelse.

7 af de flotteste væglamper til børn

Væglamper er både belysning til værelset – især nær sengen – og en fin vægdekoration i ét og samme produkt. Herunder får du et udvalg af 7 flotte væglamper til børn.

Roomate Elephant Væglampe

Features:

 • Fås i flere farver
 • Mål: 33 x 29 cm
Roomate Elephant Væglampe til børn

Super fin væglampe designet som en elefant. Væglampen er i metal og monteres tæt til væggen for et hyggeligt og dæmpet lys. Den søde elefant fås i blå, grøn, pink og turkis.

Ferm Living My Deer Væglampe

Features:

 • Fås i flere farver
 • Mål: 38,5 x 27 cm
Ferm Living My Deer Væglampe til børn

Ferm Living er kendt for deres skønne produkter til hjemmet, og rådyr-væglampen er ingen undtagelse. Den lille, fine bambi er designet i egetræ og fås i autentiske træfarver og i en sart lyserød.

Liewood Vega Cat Væglampe

Features:

 • Fås i flere farver
 • Mål: 25,3 x 32,5 cm
Liewood Vega Cat Væglampe til børnevæørelset

Super fin katte væglampe i sarte farver. Lampen er fra Liewood, der er kendt for at lave lækkert interiør til børn. Lampen er med tænd/sluk-knap på ledningen og energibesparende LED-pærer.

Ferm Living Air Balloon Væglampe

Features:

 • Fås i flere farver
 • Mål: 26,5 x 34,5 cm
Ferm Living Air Balloon Væglampe

Endnu en smuk væglampe fra anerkendte Ferm Living. Denne er designet som en fin luftballon. Lampen sidder tæt til væggen og giver en hyggelig belysning. Lampen er udført i træ og fås uden farve eller i grå eller lyserød.

AGU Sunny Smart Væglampe

Features:

 • Smart-lampe der kan imitere naturligt lys
 • Tilsluttes app
AGU Sunny Smart Væglampe til børneværelse

Super smart solskinslampe, der imiterer naturligt lys. Det er en behagelig måde for børn at vågne på, da lampen kan indstilles som en solopgang, der gradvist øger intensiteten på lyset. Den er også oplagt til at skabe mere energi om eftermiddagen i de mørke måneder.

Ferm Living Cloud Væglampe

Features:

 • Fås i flere farver
 • Mål: 25 x 40 cm
Ferm Living Cloud Væglampe

Denne fine sky væglampe er lavet i eg og fås i mange fine og sarte farver. Uanset, om børneværelset er med naturfarver eller sarte pastelfarver, kan du få en sky-lampe, der passer. Lampen er designet i egetræ, og den monteres tæt ved væggen.

Roommate Moon Væglampe

Features:

 • Farve: Grå
 • Mål: 25,5 x 27 cm
Roommate Moon Væglampe

Rigtig sød væglampe i måne-design, der er perfekt som natlampe på børneværelset. Lampen er designet i metal og har en fin grå farve, der passer ind i de fleste indretninger – og så giver den et behageligt lys til godnatlæsningen.

Hvilken væglampe til børn skal jeg vælge?

En væglampe skal naturligvis give lys – måske nær sengen eller ved tegnebordet på værelset. Men en lampe kan samtidig være en fin vægdekoration. Derfor kan du til mindre børn vælge at tage udgangspunkt i de materialer og farver, som du kan lide, og til større børn tage udgangspunkt i de farver og figurer, som barnet kan lide.

Tænk over, at værelset skal være et rart og trygt sted at være – også til aften og nat. Det kan være fristende at vælge en superhelt med et alvorligt blik (som superhelte jo har), som barnet er fan af. Men overvej, hvordan selvsamme superhelt ser ud i mørket om aftenen, når barnet skal sove – er det optimalt?

For nogle børn vil det ikke være et problem, mens det for andre kan virke uhyggeligt og besværliggøre søvnen. Til de børn er det bedre med en måne, en sky eller en luftballon, der ikke på samme måde kan give associationer til noget uhyggeligt.

Se også: Vækkeur til børn – 5 Sjove vækkeure med musik og lys

Brug sengen om dagen for en lettere putning

Det kan for mange børn være svært at sige farvel til dagen og overgive sig til søvnen – det kan størstedelen af alle forældre skrive under på. Et trick er også at bruge sengen om dagen, så den bliver et trygt og hyggeligt sted at være.

Indret værelset med mulighed for at bruge sengen. Måske til tumlelege, læsning, lydbøger eller hule. En natlampe giver også mulighed for at afslutte dagen i netop sengen med godnatlæsning- eller sang.

At sengen forbindes med noget rart og hyggeligt hjælper til en lettere putning og en bedre søvn – og hvem vil ikke gerne bidrage til netop dét?

Overvej en lampe med solopgang til trætte børn

Nogle børn har bare virkelig svært ved at stå op om morgenen – især tidligt og i vinterhalvåret. Og i princippet er der ikke noget at sige til det, for om natten produceres melatonin – og det produceres, så længe det er mørkt.

Derfor kan en imiteret solopgang være en rigtig god løsning for morgentrætte børn. Det giver en naturlig og behagelig vækning, der formentlig kan give en konfliktfri morgen. Melatoninniveauet sænkes automatisk, og barnet vil blive klar til at stå op på en helt anden måde – og ikke blive sur eller ked over for skarpt lys, da lysniveauet øges gradvist.

Og det er faktisk ikke kun børn, der har rigtig godt af denne “naturlige” morgenvækning. Også unge mennesker og voksne i alle aldre kan gavne af at stå op til en imiteret solopgang, så kroppen langsomt og naturligt bliver klar til dagen.

Se også: Plakater til børneværelset

FAQ

Hvor anbringer man sengelampe?

En sengelampe kan anbringes efter smag og behag, men hvis du er i tvivl, er udgangspunktet at placere den cirka 1 meter over gulvet.

Hvordan sætter man en lampe op i beton?

En almindelige boremaskine kan ikke klare huller i hårde betonmure. Her risikerer du at ødelægge dit bor. Du skal i stedet have fat i en borehammer.

Du kan også overveje kunstige stearinlys for ekstra hygge.

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.