Pynt din have eller terrasse med plantekasser med espalier

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Bedste høje plantekasse med espalier til terrassen: Høj plantekasse på ben med espalier

Her får du en praktisk og høj plantekasse med espalier, så du ikke skal bukke dig ned hver gang, at du skal ordne dine planter. Plantekassen er udført i et stilrent og enkelt design, så den kan nemt implementeres i dit udendørsmiljø.

Bedste plantekasse til en stor terrasse: Enkel plantekasse i træ med espalier

Med denne store plantekasse med espalier får du en smart og praktisk model, der er forsynet med fire hjul. Den er ideel til dig, der ønsker at have mulighed for hurtigt at flytte rundt på din plantekasse.

Bedste plantekasse til en lille terrasse: Lille plantekasse i sort med espalier og hjul

Plantekasse i et simpelt og lækkert design, der især gør sig godt til en terrasse, hvor der ikke er meget plads. Takket være plantekassens mindre størrelse er der plads til den på stort set alle terrasser samt i snævre områder.

5 praktiske og flotte plantekasser med espalier

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Høj plantekasse på ben med espalier

FEATURES

 • Mål: 137 x 88 x 37 cm.
 • Høj plantekasse med ben og praktisk hylde
 • Farve: Sort

Pynt din have eller terrasse med plantekasser med espalier - Hoej plantekasse paa ben med espalier

Mangler du en høj plantekasse til haven eller terrassen, er denne flotte og store model med ben et godt bud. Her får du en lækker plantekasse lavet af fyrre- og grantræ. Den er grundmalet i sort og vil derfor komplementere farverige planter på bedste vis.

Derudover kommer plantekassen med en hylde, der er placeret under selve kassen. På den måde kan du placere små krukker med urter og blomster eller anden form for pynt.

Takket været espalieret kan du plante alt lige fra klatreplanter til slyngplanter, som vil gøre sig godt i netop dit udendørsområde.

Gråbrun plantekasse med espalier og hjul

FEATURES

 • Mål: 87 x 50 x 130 cm.
 • Forsynet med hjul      
 • Farve: Gråbrun med stålhjørner

Pynt din have eller terrasse med plantekasser med espalier - Plus blomsterrumdeler Cubic blomsterrumdeler

Med denne plantekasse med espalier får du en smart og mobil model, du nemt kan rykke fra sted til sted. Den er nemlig forsynet med fire hjul, så du kan køre den rundt på din terrasse uden problemer.

Plantekassen er udført i en enkel og simpel gråbrun farve og kommer med både en fibertex dug samt en bund. Herved kan du nemt og hurtigt gå i gang med at plante dine slyngplanter eller klatreplanter.

Smart plantekasse i rattan med espalier

FEATURES

 • Mål: 120 x 30 x 84 cm.
 • Forsynet med beslag og tre indvendige potter
 • Farve: Sort

Pynt din have eller terrasse med plantekasser med espalier - Saltum plantevaeg med 3 potter sort

Saltum er den perfekte løsning for dig, der ønsker en naturlig plantekasse til dine slyngplanter eller klatreplanter. Plantekassen er nemlig forsynet med espalier, så dine planter nemt kan kravle i højden.

Samtidigt er denne smarte plantekasse fremstillet i sort rattan, så den kan nemt implementeres i dit udendørsmiljø. Desuden er den forsynet med to beslag, så du har mulighed for at montere den på en væg eller andre steder.

Endvidere kommer plantekassen med tre indvendige potter, så du nemt kan opdele dine forskellige planter.

Enkel plantekasse i træ med espalier

FEATURES

 • Mål: 124 x 88 x 48 cm.
 • Stor plantekasse med fire hjul
 • Farve: Sort

Pynt din have eller terrasse med plantekasser med espalier - plus plantekasse mespalier

Her får du en enkel og stor plantekasse med espalier, så du kan skabe et hyggeligt og frodigt miljø på din terrasse. Plantekassen er udstyret med fire smarte hjul, så du let kan flytte den fra et sted på terrassen til et andet, hvis du ønsker det.

I og med at plantekassen er forsynet med et espalier, kan dine slyng- og klatreplanter slå sig løs på bedste vis. Du kan ligeledes bruge den til krydderurter, hvis du ønsker det. Denne plantekasse er lavet af fyrre- og grantræ, der er malet sort.

Lille plantekasse i sort med espalier og hjul

FEATURES

 • Mål: 105 x 48 x 48 cm.
 • Lille plantekasse med hjul i træ
 • Farve: Sort

Pynt din have eller terrasse med plantekasser med espalier - 182770 15 1 fritlagt

Hvis du er på udkig efter en lille plantekasse til din terrasse, er denne sorte model i fyrre- og grantræ det perfekte valg. Det er en kvadratisk plantekasse, der er ideel på terrasser, hvor pladsen er trang eller til snævre steder samt hjørner på terrassen.

Denne plantekasse er ydermere forsynet med et espalier, som er velegnet til klatreplanter og slyngplanter lige såvel som urter. Den lille plantekasse kan desuden nemt og hurtigt flyttes rundt takket være de fire hjul.

Hvad er en plantekasse med espalier, og hvad kan jeg bruge den til?

Som navnet antyder, er plantekasser helt generelt en form for kasse, hvor du kan plante diverse planter, krydderurter, blomster, grøntsager m.m. Vælger du en plantekasse med espalier, betyder det, at kassen har en form for hegn eller tremmeværk, som planterne kan gro op af.

Disse typer af plantekasser kan fås i mange forskellige størrelser, farver og materialer. Det mest populære valg til plantekasser er træ, men du kan også få dem i andre materialer såsom rattan, beton m.m. Du kan tilmed vælge at bygge din helt egen plantekasse, hvis du har hænderne skruet rigtigt på.

Plantekasser med espalier bliver ofte brugt af personer, der ønsker at skabe mere hygge og liv i deres have samtidig med, at deres planter kan gro på en overskuelig måde. De er nemlig nemme at placere i enten din have eller på terrassen og kan på ingen tid være med til at give området et helt nyt udtryk.

For at få den størst mulige succes med en plantekasse med espalier er det essentielt, at dine planter og blomster får de bedst mulige leveforhold. Hvis du placerer dine planterkasser direkte i solen, er det vigtigt, at du vælger planter, som kan tåle dette. Gør du ikke det, er der ikke stor chance for, at dine planter kan klare sig igennem en hel sæson.

Med en plantekasse kan du, som tidligere nævnt, dyrke stort set alle former for planter, krydderurter og blomster. Men hvis du har en plantekasse med espalier, er det en fordel, at du benytter dig af eksempelvis klatreplanter og slyngplanter, der netop har behov for espalieret.

Læs også: Smarte minidrivhuse til altanen

Skab en hyggelig oase på din terrasse eller i din have med en plantekasse med espalier

En af de bedste ting ved at have en plantekasse med espalier er det faktum, at du kan dyrke planter lodret. Og det er en stor fordel, hvis du ikke har meget plads på din terrasse eller bare gerne vil pynte din terrasse med flotte planter.

Plantekasser kan bruges til mange formål, så du kan skabe nyt liv i din have eller på din terrasse. Herved kan du tilpasse brugen af dine plantekasser til netop dine ønsker og behov. Her finder du nogle idéer til, hvordan du kan anvende dine plantekasser med espalier:

Del din have eller terrasse op

Plantekasser er perfekte til brug på din terrasse eller i din have, hvis du ønsker at dele området op. Især en høj plantekasse er velegnet til dette formål, da de fungerer som en form for rumdeler eller væg, der giver fornemmelsen af et opdelt område.

Er du ikke interesseret i at placere et hegn eller en hæk det specifikke sted, er en eller flere plantekasser med espalier et godt bud.

Få mere læ og privatliv

En anden ting, du kan bruge en plantekasse med espalier til, er at få mere læ samt mere privatliv.

Dog er det vigtigt, at du i sådan et tilfælde vælger en høj plantekasse. Sådan en plantekasse kan nemlig give dig mere ly og læ, hvis det eksempelvis blæser en smule. Samtidigt kan du opnå mere privatliv, da den kan skygge for nysgerrige blikke, der kigger ind i din have.

Frodigt, hyggeligt og dekorativt miljø

Hvis du gerne vil skabe en hyggelig atmosfære på din terrasse eller i din have, kan plantekasser være med til dette.

Når du sidder på din terrasse, er det altid rart at kunne nyde grønne og farverige planter omkring dig. Du kan derfor med fordel placere plantekasser forskellige steder, da de er med til at tilføje et dekorativt element til dine udendørsmiljøer.

Se også: Blomster kummer til haven

Få din egen lille gårdhave med urter og grøntsager

Med plantekasser med espalier er det muligt at lave din helt egen lille gårdhave med diverse krydderurter og grøntsager. Du kan eksempelvis plante krydderurter eller tomatplanter i plantekassen, som du forhåbentligt kan høste på et senere tidspunkt.

Her er det en god idé at vælge en plantekasse med hjul, så du nemt kan flytte rundt på den. Sommetider har diverse grøntsager og krydderurter nemlig brug for at være både udenfor og indenfor i et drivhus alt efter vejret.

Fordele ved at vælge en plantekasse med espalier

Uanset om du har grønne fingre eller ej, vil du højst sandsynligt på et tidspunkt opleve, at dine planter gror så meget, at der ikke længere er styr på dem. Hvad der startede som en lille og fin tomatplante eller slyngplante, kan hurtigt vokse sig til en stor plante, der står ud til alle sider.

En af de bedste måder til at undgå, at dine planter kommer helt ud af kontrol er ved at vælge en plantekasse med espalier. Her er nogle vigtige fordele ved at lade dine planter gro i en plantekasse med et espalier:

 • Det er lettere at vande planterne ved selve rødderne, holde bladene tørre og afværge sygdomme, der kan angribe dine planter.
 • Lysfordelingen ved dine planter vil være mere ensartet, da bladene vil være mere spredt ud. På den måde er det nemmere få sollyset at lyse jævnt på hele planten.
 • Dyrker du eksempelvis tomater, vil det være nemmere at plukke dem, når de er klar. Det vil være lettere for dig at se samt finde dem lige såvel, som de er hurtigere at få af planten.
 • Du vil skabe et bedre og sundere miljø for dine planter, da de får en langt mere optimal plads at gro på.
 • Dine planter får mere plads og kan bedre vokse op.
 • Du kan lave højbede i flere niveauer samt på forskellige måder, hvis du vælger flere plantekasser. Det kan give et helt nyt udtryk samt mere liv til dine udendørsarealer.

Som du kan se, er der mange fordele ved at lade dine planter gro i en plantekasse med espalier. Har du ikke prøvet det før, er det værd at overveje, hvis du gerne vil give dine planter de bedste leveforhold.

Læs også: De bedste solcellelamper til haven

Det bør du overveje inden køb af en plantekasse med espalier

En plantekasse med espalier er en fantastisk løsning til alt lige fra slyngplanter til klatreplanter, grøntsager og meget mere. Men hvad har du egentligt helt præcist brug for til din have eller terrasse?

 • Materiale: Hvis du vælger at placere din plantekasse udenfor på din terrasse eller i din have, er det vigtigt, at den er robust, hårdfør og vejrbestandig. Især hvis den skal stå udenfor hele året rundt.
 • Funktioner: Ønsker du, at din plantekasse skal kunne noget specielt? Her kan det eksempelvis være en fordel med hjul, så du nemt og hurtigt kan rykke rundt på kassen.
 • Design: Vil du mest bruge din plantekasse med espalier til et dekorativt formål, eller er du hovedsageligt interesseret i at fremhæve dine planter? Dette er vigtigt, når du overvejer, hvordan plantekassen skal se ud.
 • Størrelsen: En anden ting, du bør overveje, er selve størrelsen. Der findes plantekasser med espalier i mange forskellige størrelser, så du kan finde en model til lige netop dit behov.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad skal I bunden af en plantekasse?

I bunden af en plantekasse skal der lægges drænlag for at sikre god dræning og undgå at planterne roder i vand. Det kan fx være småsten, grus eller perler.

Hvilke planter egner sig til espalier?

Planter, der egner sig til espalier, er de fleste klatre- og slyngplanter. Eksempler: Kaprifolie, Rådhusvin, Kamæleonbusk, Klematis, Bukketorn.

Hvilken slyngplante vokser hurtigst?

Den slyngplante, der vokser hurtigst, afhænger af flere faktorer såsom klima, jordtype og pleje. Eksempler på hurtigvoksende planter er: Efeu, klematis, arkitektens trøst og blåregn.

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.