Patagonia tasker – Guide til de forskellige modeller

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Patagonia er et af de måske mest anerkendte outdoor-brands i Danmark. Det handler både om kvalitet og klima. Patagonia ejes nemlig i dag en non-profit organisation, hvis overskud går til forskning i klimaforandringer og naturbeskyttelse.

Også Patagonias produkter, herunder taskerne, er udviklet af økologisk bomuld og genbrugsmaterialer – uden at gå på kompromis med den sublime kvalitet, som både tøj og udstyr er kendt for. Og det er forståeligt nok et trækplaster.

I guiden her kommer vi omkring de forskellige typer af Patagonia tasker, der er på det danske marked. Patagonia har nemlig et bredt udvalg af tasker, som er designet til forskellige formål. Nogle er gode til backpacking og rejser, mens andre egner sig bedre til vandring eller sport. Og nogle er fantastiske som hverdagstasker.

Er du også vild med Patagonias produkter, kan du her få et samlet overblik over deres tasketyper.

Fire forskellige typer af Patagonia tasker – og deres formål

Patagonias tasker er fortrinsvis designet til outdoor-brug. Den stigende efterspørgsel har dog også medvirket til flere tasker, der er egnede til hverdagsbrug, rejser og sport. Nedenfor får du en guide til, hvilken Patagonia tasker, der egner sig, til hvilke formål.

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Patagonia Rygsæk

Features:

 • Fås i flere størrelser
 • Vandafvisende
 • Regncover medfølger
 • God ruminddeling
 • Mange smarte løsninger

Hverdagsrygsæk

Patagonia har et pænt udvalg af hverdagsrygsække, der både kan bruges til dagsture, arbejdstasker og som håndbagage på rejsen. De fleste af deres tasker er på mellem 25 og 32 liter, hvilket er en pæn størrelse, og der er god plads til både laptop, madpakke, ekstra tøj og det basale, du har behov for på farten.

Rygsæk til vandring

Patagonia laver også lækre vandrerygsække i størrelser fra 28 til 55 liter. Uanset, om du skal på dagsvandring eller flere dages vandring, kan du altså få en rygsæk, der passer til dit behov.

Vandrerygsække fra Patagonia er typisk vandafvisende og har mange smarte features såsom keyhangers, forskellige rum, elastiske netlommer, forberedelse til drikkesystem og regnslag. De er også ergonomiske med gode hofte- og brystbælter; ligesom ventilationen er i orden.

Rygsæk til backpacking

Patagonia laver modeller af helt store vandrerygsække på op til 55 liter, som også med fordel kan bruges til backpacking. Leder du efter en meget stor backpacker rygsæk, må du dog enten kombinere med en duffelbag eller lede efter én i et andet mærke.

De store rygsække fra Patagonia er udviklet til trekking og vandring i et holdbart design, der blandt andet er vandafvisende og særligt slidstærkt. De er udstyret med smarte kompressionsremme, så størrelsen kan tilpasses, og der er masser af rum og remme til udstyr, ligesom der er tænkt på de ergonomiske forhold med gode bælter over hofte og bryst.

Patagonia Crossbody / Sling

Features:

 • Lille og let
 • Billigere end en rygsæk
 • Plads til det essentielle
 • Vandafvisende
 • Rum til tablet

Crossbody til hverdag

En crossbody – også kaldet sling – er det perfekte mix mellem en rygsæk og en skuldertaske. Den sidder tæt til kroppen, holder dine hænder fri og giver plads til det mest basale – og der er også plads til mindre indkøb på farten eller en tablet. Desuden vejer og fylder en crossbody typisk mindre end en rygsæk. Patagonias sling tasker er perfekte hverdagstasker til både mænd og kvinder, hvor komforten er i højsædet.

Det rigtig smarte ved Patagonias crossbody er modellerne med den lille taske på brystet. I praksis er der altså tale om en smart mellemting mellem en crossbody og en bæltetaske, som tillader dig at have dine sager med på ryggen – og det mest essentielle såsom pung og mobil lige ved hånden; uden du behøver at tage tasken af for at komme til det.

Crossbody til arbejde

En crossbody er en mere moderne udgave af en rygsæk. Den er nem at svinge over skulderen, og der kan være det essentielle, som du har behov for at medbringe på arbejde; f.eks. din madpakke, din pung, din smartphone og måske en tablet.

Har du behov for at medbringe en computer, bør du overveje at opgradere til en rygsæk, der er større og har en mere firkantet form end en crossbody.

Crossbody til skole

Også til skolebrug kan en crossbody være et hipt alternativ til en skoletaske, skuldertaske eller rygsæk. Vær dog opmærksom på, at den er bedst til en tablet eller en minicomputer, og at større computere ikke passer i tasken.

Crossbodyen kan eventuelt være til de skoledage, hvor du skal til forelæsning, i praktik eller lignende, hvor du ikke har behov for at medbringe computer.

Patagonia Bæltetaske

Features:

 • Fås i forskellige størrelser
 • Kan bruges om livet eller som crossbody
 • Let og rummelig
 • God ruminddeling
 • Vandafvisende

Bæltetaske til hverdag

En bæltetaske er et smart alternativ til den traditionelle skuldertaske, som mange kvinder bruger til hverdag. Bæltetasken er desuden et mindre og mere praktisk alternativ til en rygsæk, hvor der lige er plads til alt det basale, som du bruger til hverdag. Typisk vil det være mobil, pung og nøgler, men der er også plads til tyggegummi, smøger (eller substitutter), solbriller, osv. i tasken.

Mange er begyndt at sætte bæltetasken over skulderen a la en crossbody på maven i stedet for om livet. Og det gør den kun endnu smartere som hverdagstaske.

Bæltetaske til rejsen

Især på rejsen er bæltetasken smart, og Patagonias modeller er da netop også udviklet til netop rejsebrug. Bæltetasken kan enten bruges om livet på den traditionelle måde eller som crossover over skulderen for en mere hip måde at bruge en bæltetaske på.

Begge dele lader dig have hænderne fri, men dine værdigenstande inden for rækkevidde. En bæltetaske mindsker desuden risikoen for tyveri, fordi du har dine værdigenstande helt tæt til kroppen på din front.

Nogle af Patagonias bæltetasker er store sammenlignet med andre modeller og tillader også plads til kamera, madpakke, drikkedunk og lignende, hvilket især er praktisk på vandre- og sightseeingture.

Patagonia Duffelbag / sportstaske

Features:

 • Fås i forskellige størrelser
 • Vandtæt
 • God ruminddeling
 • Kan bæres på skulderen eller ryggen
 • Meget rummelig

Duffelbag som sportstaske

duffelbag som sportstaske
Billede: LanaStock, Depositphotos

Selvom Patagonias duffelbags egentlig er udviklet til rejser og ekspeditioner, er de også eminente som sportstasker. Dels fordi de er vandtætte, men også fordi de er rummelige, smart indrettede og har mulighed for at blive brugt som rygsæk, hvilket er en både ergonomisk og behageligere måde at transportere en sportstaske på.

Duffelbag som rejsetaske

En duffelbag er et smart valg til rejsen, da den er både smudsafvisende, slidstærk og vandtæt. Taskerne fås i mange forskellige størrelser, så valget afhænger af din rejseform. Det særligt smarte ved at bruge en Patagonia duffelbag som rejsetaske er, at du dels slipper for gennemblødte ejendele i regnvejr – og at du kan tage den på ryggen, hvilket er praktisk ved transport.

Mange af modellerne har desuden nogle ekstremt praktiske ruminddelinger, hvilket giver rigtig god mening på rejsen.

Duffelbag til ekstremsport og ekspeditioner

De store af Patagonias duffelbags er på helt op til 100 liter – og det er ikke for sjov, at de bliver omtalt som “sorte huller”. Der er plads til ekstreme mængder af grej og udstyr, og da Patagonias duffelbags er 100% vandtætte, er de også manges førstevalg, når det kommer til ekstremsport og ekspeditioner – især til brug på vand eller is.

Vores favoritter

Patagonia er et brand, der fremstiller outdoor-grej, herunder tasker, men de slidstærke tasker i lækre designs er efterhånden ret udbredte og bruges i mange forskellige sammenhænge – også til andre formål end outdoor-aktiviteter.

Nedenfor ser du vores Patagonia-favoritter til forskellige formål:

 • Bedste Patagonia taske til backpacking: Stor Patagonia rygsæk
 • Bedste Patagonia taske til vandring: Patagonia rygsæk
 • Bedste Patagonia taske til rejse: Vandtæt Patagonia duffelbag
 • Bedste Patagonia taske til træning: Patagonia duffelbag
 • Bedste Patagonia taske til børn: Patagonia bæltetaske
 • Bedste Patagonia taske til skole: Patagonia rygsæk eller crossbody
 • Bedste Patagonia taske til hverdag: Patagonia rygsæk, crossbody eller bæltetaske

FAQ

Er Patagonia tasker vandtætte?

Nogle Patagonia tasker er 100% vandtætte, såsom deres duffelbags, mens andre er lavet i vandafvisende materialer. Rygsækkene har typisk et særskilt regncover.

Hvilke slags tasker laver Patagonia?

Patagonia laver fortrinsvis tasker til outdoor-brug, men de fleste af deres tasker er også yderst velegnede til hverdag, sport og rejser.

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.