Tablet til børn: De 5 bedste tablets til børn

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Bedste tablet til mindre børn: Lenovo Smart Tab M10 32 GB

Her får du virkelig meget tablet for pengene med håndfri brug, tv-holder med lader og kids-tilstand.

Bedste tablet til større børn: Lenovo Smart Tab M8

Med denne Lenovo tablet er der rigeligt med plads til mere omfangsrige spil, en god mængde batteribrug pr. opladning og et godt kamera.

Bedste tablet til hele familien: Apple iPad Air 2020 64 GB

Skal familien have en tablet til deling, er en Apple iPad Air et virkelig godt bud med masser af features, godt med plads og et rigtig godt kamera.

De 5 bedste tablets til børn

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Lenovo Tab M10 HD 32 GB

Features:

 • 10,1” skærm
 • 32 GB hukommelse
 • 5 megapixel bagkamera
 • Op til 9 timers brug pr. opladning
Tablet til børn: De 5 bedste tablets til børn - Lenovo Tab M10 HD 32GB

Denne tablet fra Lenovo er en rigtig god og prisvenlig løsning til en billig tablet til børn, der skal have deres første tablet.  Tabletten har en god størrelse skærm, der også kan bruges på bagsædet i bilen som tv-skærm, og der er med 32 GB fint med plads til at downloade spil til tabletten.

Det bagerste kamera har 5 megapixel, så det tager udmærkede billeder, og det forreste kamera kan præstere en lidt ringere kvalitet med 2 megapixel. Børn vil dog typisk stadig finde det sjovt med muligheden for selfies.

Lenovo Smart Tab M8 32 GB

Features:

 • 8” skærm
 • 32 GB hukommelse
 • 5 megapixel bagkamera
 • Op til 12 timers brug pr. opladning
 • Kids-tilstand
Tablet til børn: De 5 bedste tablets til børn - Lenovo Smart Tab M8 32GB

En Lenovo Smart Tab M8 er en opgraderet (og en smule dyrere), men lidt mindre udgave af Lenovo Tab M10. Du får dog rigtig meget ekstra for de få hundrede kroners forskel. Tabletten kommer med en ladestation, der også kan bruges som holder til tabletten, så den kan bruges håndfrit. Til barnet, der ser tegnefilm eller streamer videoer, er dét en rigtig god løsning, da det ikke er sundt for nakken i længden at sidde og kigge ned på en tablet i skødet.

Den håndfri løsning kommer med stemmestyring, så du der f.eks. kan afspille musik fra playlisten. Én af de helt store fordele ved netop denne tablet er dog, at den kan sættes på Kids-tilstand, der kun har sikkerhedsgodkendt indhold for børn.

Samsung Galaxy Tab A7 32 GB

Features:

 • 10,4” skærm
 • 32 GB hukommelse
 • 8 megapixel bagkamera
 • Ansigtsgenkendelse
Tablet til børn: De 5 bedste tablets til børn - Samsung Galaxy Tab A7 32 GB

Samsung er kendt for kvalitet, og denne tablet er ingen undtagelse. Den er prisvenlig og har en god størrelse og kapacitet til børn og et styresystem, der er nemt at lære at kende. Skærmen hører til de større af slagsen og egner sig rigtig godt til at tage med på længere bilture, hvor der er behov for tv på bagsædet.

Der er et godt 8 megapixel bagkamera, hvilket tager nogle gode billeder, der også egner sig til fremkaldelse. Frontkameraet tager også fine billeder med sine 5 megapixel.

Apple iPad Air 2020 64 GB

Features:

 • 10,9” skærm
 • 64 GB hukommelse
 • 12 megapixel bagkamera
 • Op til 10 timers brug pr. opladning
Tablet til børn: De 5 bedste tablets til børn - apple ipad air 4th gen 2020 wi fi 109 64gb grn

iPad til børn fra Apple med en imponerende 10,9” skærm, der er mere end rigeligt til både spil og tv – også i bilen, hvor iPaden monteres bag på forsædet. Der er godt med plads til selv større spil med 64 GB hukommelse, og iPaden åbnes nemt med fingeraftryksgenkendelse (f.eks. en forælders, så barnet ikke selv har adgang). Apples styresystem giver også mulighed for at begrænse adgangen til indhold for børn.

Der er et rigtig godt 12 megapixels bagkamera, der tager virkelig flotte billeder, og selv frontkameraet tager billeder i god kvalitet med 7 megapixel (hvilket er mere end flere tablets bagkamera). Prisen er til den høje side, men Apples iPads er også i tilsvarende kvalitet. Prisen taget i betragtning, er en iPad til børn primært til større børn og teenagere – eller til hele familien.

Lenovo Yoga Smart Tab 32 GB

Features:

 • 10,1” skærm
 • 32 GB hukommelse
 • 8 megapixel bagkamera
 • Op til 10 timers brug pr. opladning
Tablet til børn: De 5 bedste tablets til børn - Lenovo Yoga Smart Tab 64 GB

Endnu et godt bud på en børnevenlig tablet fra Lenovo, hvor styresystemet er nemt at lære at kende, og der er rigeligt med plads til selv større og mere omfangsrige spil og programmer – og også masser af plads til lagring af billeder og videoer.

Bagkameraet byder på hele 8 megapixel, hvilket er et fint kamera, og selfiekameraet i front følger trop med 5 megapixel. Skærmen har desuden en god størrelse; både til at streame film og tegnefilm, men også til interaktive spil, der er lettere for barnet at udføre, når skærmen er lidt større.

Vores favorit – bedste børne tablet

Alle 5 tablets og iPads i guiden her er velegnede til børn. De fleste hører til i en lavere prisklasse, hvilket kan være en fordel til mindre børn, der ikke helt forstår vigtigheden af at passe på dyr elektronik. En mulighed er dog at købe en udvidet elektronikforsikring, og i så fald kan du sagtens investere i en dyrere og mere lækker version som f.eks. Apples iPad Air.

Imidlertid er vores favorit dog følgende:

Lenovo Smart Tab M8 32 GB

Kan du leve med en mindre skærm på 8”, er en Lenovo Smart Tab et virkelig godt valg til den første tablet til dit barn. Først og fremmest har den en decideret kids-tilstand, hvor du kan begrænse barnets adgang til indhold, så du er sikker på, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Derudover er batterilevetiden uden sammenligning den bedste med hele 12 timers brug pr. opladning. Det gør den også meget velegnet til at tage med på bilture, ferier og familiebesøg. Slutteligt kan den benyttes håndfrit og fungere som decideret mini-tv med den smarte 2-i-1 holder og oplader.

Alt i alt er der tale om en virkelig god tablet til børn med mange smarte funktioner – til en meget overkommelig pris.

Husk et cover til din børnetablet

Børn – især mindre børn – kan være hårdføre ved elektronik. De forstår simpelthen ikke konsekvensen ved at smide med tabletten eller nødvendigheden af at være forsigtig omkring mere eller mindre skrøbelig elektronik. Derfor bør du altid forsyne en tablet til børn med et cover.

Afhængigt af den model tablet, du vælger, kan du finde covers her:

Derfor bør du købe dit barn en tablet

Elektronik er en fast del af vores hverdag, og det gælder også børnene. Det er ikke unormalt, at et barn på under 2 år kan finde ud af at scrolle på en tablet eller smartphone og selv klikke ind på yndlingstegnefilmen eller favoritspillet – eller at bruge kameraet for den sags skyld.

Se også: Bedste kamera til børn

Der er mange gode grunde til at købe en tablet til dit barn; også allerede i en tidlig alder. Dels slipper du for at have din egen device fyldt med børnespil og selfies taget alt for tæt på, men det er også praktisk at have en tablet, der kan bruges som tv i bilen på længere køreture eller på en tur i sommerhuset.

Mange mindre børn har en tendens til at stå op noget tidligere, end forældrene kunne ønske. Her kan det være smart at snige en tablet ned i tremme- eller juniorsengen med lidt morgen-tv for på den måde at købe sig selv lidt snoozen under dynen, inden dagen for alvor banker på.

Dertil kommer den læring, elektronikkens verden byder på. Der findes et utal af pædagogiske læringsspil- og redskaber, som kan komme barnet til gode. Alt fra at lave puslespil til at lære om former og farver og dyr; men også sproget og finmotorikken kan trænes via tabletten.

Se også: Smartwatch til børn

Gode råd til brug af tablet for børn

Selvom en tablet til børn kan være en rigtig god investering på mange områder, er det vigtigt som forælder at tage stilling til, hvornår, hvordan og hvor meget, tabletten skal bruges. Dit barns brug af tabletten er altid dit ansvar.

Du kan derfor overveje følgende:

 • Hvad må mit barn bruge sin tablet til?
 • Hvornår på dagen må den bruges?
 • Hvor lang tid om dagen er der skærmtid?

For mindre børn bør alt indhold være superviseret af en voksen; gerne i form af en børnetilstand, hvor indholdet er begrænset af sikkerhedsmæssige årsager.

Selve skærmtiden er et meget omdiskuteret emne. Nogle lader deres børn bruge skærm ubegrænset, mens andre har helt faste tidsrammer. Som udgangspunkt bør du tænke over, at dét at blive færdig er vigtigere end det præcise minuttal. Ét afsnit af yndlingsserien er at foretrække frem for 30 minutter med et æggeur. Det vil skabe mindre konflikter – også selvom afsnittet måske kun varer 20 eller 25 minutter – for barnet vil føle sig færdigt, hvilket ikke er tilfældet, hvis det bliver afbrudt halvvejs.

Se også: Høretelefoner til børn

Hvornår er mit barn gammel nok til en tablet?

Der er delte meninger omkring, hvornår et barn bør få sin første tablet. Nogle bruger tablets, fra barnet kan sidde selv, og andre bruger det først langt senere. Der er intet rigtigt og forkert; køb en tablet til dit barn, hvis du synes, han/hun skal have en tablet.

Hvilken er den bedste tablet til børn?

Den bedste tablet til børn afhænger af barnets alder. Mindre børn bør få en billigere version, der er nem at navigere rundt i. Det er også en klar fordel, hvis der er en form for kids-tilstand, så du som forælder kan styre adgangen til indhold.

Er en dyrere tablet bedre end en billig tablet?

En dyrere tablet – som f.eks. Apples iPads – har en bedre teknologi og nogle bedre features. For voksne vil det måske gøre en forskel, men for mindre børn har det absolut ingen betydning. Det er nærmere en god idé at spare pengene og købe en billig tablet som den første.

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.