Køletaske til børn: Vælg den bedste køletaske til madpakken

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Det er ikke alle skoler og institutioner, der tilbyder køleskabe til børnenes madpakker – og det kan hurtigt blive en kedelig og uhygiejnisk omgang at spise en madpakke, der har ligget i en varm skoletaske i flere timer. Dét problem kan du komme til livs, hvis du investerer i en lille køletaske til madpakke.

Køletasker til børn fås i mange størrelser og med forskellige børnevenlige design. Det er lige før, at madpakken kun bliver endnu mere interessant af at skulle pakkes ud af en spændende køletaske med glitter eller dyr på.

Det handler om at finde en effektiv køletaske til madpakke, børn vil elske. Du finder 5 gode eksemplarer herunder.

De mest populære køletasker til børn på Pricerunner

De 5 bedste køletasker til børn

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Køletaske: A Little Lovely Company – Enhjørning

Features:

 • Mål: 27 x 19,5 x 7,5 cm
 • Fås i flere design 
 • Kapacitet: 3,5 liter
 • Lomme til køleelement
a little lovely company - enhjørning - køletaske

Rummelig termotaske til børn, hvor der både er plads til madkasse, drikkedunk, frugt og køleelement. Køleelementet medfølger ikke og skal dermed tilkøbes. Tasken er super fin i pink, med en sød enhjørning og regnbue.

Denne køletaske fra A Little Company fås i følgende design:

 • Glitter Panda
 • Glitter Kanin
 • Stay Cool Glitter
 • Dinosaur
 • Regnbuer

Køletaske: A Little Lovely Company – Jungle Tiger

Features:

 • Mål: 24 x 29 x 9 cm
 • Fås i flere design
Køletaske til børn: Vælg den bedste køletaske til madpakken - A LITTLE LOVELY COMPANY KOeLETASKE MOeRKEGROeN – TIGER

Endnu en rummelig termotaske til børn fra A Little Company – dog i en anden størrelse og andre design.

Her er der masser af plads til både madpakke, frugt og drikkedunk. Der er også plads til et lille køleelement, da tasken i sig selv holder på kulden, men ikke i sig selv er kølende. Køleelement skal tilkøbes.

Denne køletaske fra A Little Company fås i følgende design:

 • Jungle Tiger
 • Space
 • Unicorn
 • Monsters

Køletaske: That’s Mine – Mini Flower

Features:

 • Mål: 30 x 19 cm
 • Fås i flere design
Køletaske til børn: Vælg den bedste køletaske til madpakken - thats mine koeletaske cooling bag mini flower

Til piger i alle aldre er køletaskerne fra That’s Mine et hit. De er meget smukt og dekorativt design, og det vil uden tvivl være et hit at hive madpakken op af tasken.

Designet er højt, så drikkevarer kan stå oprejst uden risiko for at lække. Der er desuden en praktisk lomme på ydersiden til snacks.

Køletasken fra That’s Mine fås i følgende design:

 • Mini Flower
 • Mini Flower Blue
 • Sea Shell

Sistema Mega Fold Up – Rød

Features:

 • Mål: 27 x 17,5 x 18 cm
 • Fås i flere farver
 • Foldbar
Køletaske til børn: Vælg den bedste køletaske til madpakken - Sistema Mega Fold Up Cooler

Praktisk køletaske til børn og voksne. Der er masser af plads til enten madpakke, drikkedunk og frugt – eller til hele 6 dåsesodavand til de voksne. Det smarte foldbare design gør tasken nem at opbevare, når den ikke er i brug, og den er dermed også praktisk at have med på farten.

Tasken holder i sig selv maden kølig i længere tid, men for optimal køling, bør der lægges et køleelement i tasken sammen med mad- og drikkevarer.

Køletasken fra Sistema fås i følgende farver:

 • Mørkeblå
 • Blå
 • Pink
 • Armygrøn
 • Lilla
 • Turkis

Carl Oscar Køletaske

Features:

 • Mål: 22 x 18 x 12,5 cm
 • Fås i flere design 
 • Kapacitet: 3,5 liter
 • Lomme til køleelement
Carl Oscar Køletaske

Smart køletaske til børn, i smart design med søde og sjove dyr. Køletasken fås er i et giraf-design i Turquoise eller orange med en Elg-design. Der er en indvendig lomme til at placere et køleelement i. Tasken i sig selv køler altså ikke, men der er mulighed for at bruge den som køletaske. Køleelement skal tilkøbes.

Det smarte design gør, at tasken både kan bruges som skuldertaske og som håndholdt taske. 

Den bedste køletaske: Vores favorit

Vores favorit køletaske til børn er en alsidig køletaske, der både kan bruges som håndholdt køletaske, køletaske med skulderrem og rygsæk med køletaske:

A Little Lovely Company – Jungle Tiger

Køletasken har en god størrelse med plads til madpakke og drikkedunk til skolebarnet. Der skal tilkøbes et lille køleelement, og så holdes maden fint kold dagen igennem. Dertil kommer, at køletasken er i et design som en bil med print af en bi.

Se også: Geniale sækkestole til børn

Hvilken køletaske til børn skal jeg vælge?

Først og fremmest skal du sikre dig, at køletasken er stor nok til at rumme madpakken – og måske også drikkedunken. En blød køletaske har den fordel, at den er fleksibel i størrelsen og desuden kan pakkes sammen efter brug, så den kan komme i skoletasken og med hjem igen.

De bløde køletasker er dog ikke helt så effektive som køletasker med køleelementer.

En foldbar køletaske til børn er smart, fordi den ikke fylder noget, når den ikke bruges, men er det køleeffekten, der er i højsædet, er andre modeller bedre valg. 

Derudover skal du vælge en køletaske i et design, der falder i dit barns smag. Det er sjovere med en køletaske med motiv, og det opfordrer også til at passe bedre på den, så ikke den forsvinder, når madpakken er tom.

Kig også efter muligheder for at bære den som f.eks. rygstropper og lommer til snacks.

Derfor skal du købe en køletaske til dit barn

Forestil dig, at du smører en leverpostejmad, lægger den i madkassen og lægger madkassen i din taske. 6 timer senere tager du madpakken op af tasken og finder en svedende leverpostejmad i madkassen – har du lyst til at sætte tænderne i den?

Scenariet er meget retvisende for mange børn i institutioner og skoler. Nogle steder tilbydes der fælles køleskabe; andre steder gør der ikke. Går dit barn i vuggestue, børnehave eller skole uden mulighed for at sætte madpakken på køl, bør du investere i en køletaske eller termotaske med køleelement.

En madpakke, der har ligget ved stuetemperatur eller mere i flere timer, er hverken lækker eller hygiejnisk. Dels smager den kedeligt, og dels er bakterievæksten godt i gang. Det er ikke for sjov, at spegepølse og leverpostej stilles i køleskabet derhjemme.

Vælg en termotaske med køleelement

Der findes deciderede køletasker, men de er tunge og uhandy for mindre børn at fragte rundt. Vælg en lille termotaske, børn kan håndtere i størrelsen, og køb et par køleelementer, der kan skiftes imellem fra dag til dag. Et lille køleelement er rigelige til at holde madpakke og drikkedunk kølig dagen igennem.

Børn har rigeligt at slæbe på i form af skoletasker, bøger og gymnastiktøj. Det smarteste er, hvis termotasken kan passe ned i skoletasken, så der ikke skal bæres ekstra. Vælger du en termotaske, der også kan bruges som rygsæk, har barnet den perfekte tur-taske både til skole og fritid.

Og selv hvis der er køleskab på skolen, er det rart med kølig mad, når skole eller SFO skal på tur – eller hvis turen går i skoven i weekenden.

Relateret artikel: Gode drikkedunke til børn

Få kold mad på turen med en køletaske

Når du skal på tur, bliver madpakken hurtigt en kedelig sag, uanset om der er tale om en tur i ZOO, skoven eller ved stranden. Især om sommeren, kan det være en udfordring at opbevare maden, så den fortsat er lækker, når den skal spises. En madkasse er ikke nok.

Her kommer en køletaske ind i billedet – eller endnu bedre: flere køletasker. Det kan være fristende at købe en stor model og fylde al maden i, men du vil hurtigt opdage, at maden nær køleelementerne er en god temperatur, mens maden længst fra elementerne stadig kan være til den lune side.

Små køletasker til børn har den fordel, at al maden holdes kold. Der er typisk plads til en madpakke, drikkedunk og en frugt – udover et lille køleelement. Den passer dermed helt perfekt til en madpakke til en enkelt person. Vil du gerne have kolde madpakker til alle mand, skal du dermed vælge flere små køletasker frem for én stor – og så naturligvis supplere med ét køleelement til hver køletaske.

Mere til børn: Timevis af sjov med drone til børn

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er en køletaske lavet af?

En køletaske er normalt lavet af termoisolerende materialer som skum eller skumgummi, og er dækket af et vandtæt og slidstærkt materiale som nylon eller polyester.

Hvor længe kan mad holde sig i en køletaske?

En madpakke til børn kan holde sig i en køletaske i op til 24 timer, afhængigt af madens type og hvordan det er forberedt og pakket.

Hvor skal køleelementer ligge i en køletaske?

Køleelementerne bør ligge i bunden af køletasken for at sikre jævnt køling af maden. Det er også vigtigt at sørge for at køleelementerne er helt nedkølet, inden de lægges i køletasken.

Mere taske-relateret indhold: De fedeste patagonia tasker

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.