Er Morsø Forno Pizzaovn den perfekte udeovn til pizzaer?

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Pizza skal helst smage, som hvis man sidder på en italiensk fortovsrestaurant, hvor man kan ane kokken jonglere med pizzadej inde i køkkenet, og duften af pizza spreder sig ud over gader og stræder.

Når jeg laver pizza hjemme i køkkenet, kan den oplevelse tilnærmelsesvis nås med en pizzasten i ovnen, men nu har jeg fundet en løsning, der er så tæt på den sprøde, italienske pizzabund, som dansklavet pizza kan komme – og som ovenikøbet kan sprede den italienske stemning ud over gader og stræder: Morsø Forno Pizzaovn.

Morsø Forno Pizzaovn

Fordele:

  • Kan bruges til alle typer af grill- og ovnmad
  • Transportabel
  • Flot og funktionelt design

Ulemper:

  • Høj pris
  • Tilkøb har tilsvarende høj pris

morsø forno pizzaovn-1
PRISER FRA
 

 

5.300,-

 

5.695,-

 

5.990,-

 

5.992,-

 

5.995,-

 

Tager pizzabagning til næste level

Denne Morsø Forno udeovn skaber dels hygge på terrassen, men den tager også pizzabagning til næste level. Noget af det, jeg virkelig godt kan lide ved netop denne udeovn er, at der ikke kræves noget ekstra. Ovnen i sig selv er nok til at lave en 5-stjerners italiensk-smagende pizza med den helt rigtige sprøde skorpe.

Ovnen er nem at bruge og kan snildt anvendes af begyndere, men den er også oplagt til dig, der gerne vil blive endnu mere seriøs omkring din pizzabagning – og til folk som mig, der virkelig godt kan lide at lave mad udendørs.

Ikke kun til pizza

Morsø forno pizzaovn bål

Morsø Forno Pizzaovn fylder en smule på terrassen. Derfor er noget af det, jeg godt kan lide ved den, at den dels er transportabel og kan flyttes efter behov, men især at den ikke kun kan bruges til pizza, men et varieret udvalg af madlavning. Praktisk talt kan du – med lidt finesse – lave alle de retter, du ellers ville lave i ovnen eller på grillen – i Morsø pizzaovn.

Jeg er ikke alene om min begejstring – Morsø Forno Pizzaovn har vundet den eftertragtede tyske pris “IIA Award 2013” for udendørsprodukter – og det er altså ikke uden grund!

Se også: De bedste grill/stege termometere

Pizzaovn Morsø – Specifikationer

Er du vant til at lave bål i haven eller på bålfadet, er Morsø Forno udeovn lige til at gå til. Alt, den har brug for, er nemlig brænde. Det giver en autentisk oplevelse og smag, men det er også nemt, håndgribeligt og tidsbesparende at gå til.

Selvom ovnen hedder en “pizzaovn”, kan den i praksis bruges til meget mere end det. Den kan faktisk bage og grille praktisk talt al slags mad, og den kan også bruges som røgeovn med lidt tilkøb. Ovnen er oplagt til dig, der gerne vil udvide dine madlavningskundskaber – og som samtidig godt kan lide at lave mad udendørs.

Pizzaovnen måler cirka 70 x 60 cm. Den kan altså snildt stå på terrassen uden at gøre det store væsen ud af sig, men den er også en oplagt udvidelse af udekøkkenet, hvis du er så heldig at eje sådan et. Den begrænsede størrelse i kombination med det pæne – næsten skulpturelle – design, gør udeovnen passende på de fleste terrasser og udeområder. Den er desuden nem at flytte efter behov.

Du kan tilkøbe et cover til ovnen, så den er beskyttet mod skidt, møg, vind og vejr – men også så den kan tages med i bilen eller stilles ind over vinteren.

Sådan bager du pizza i din Morsø Forno Pizzaovn

Og hvordan bruger man så sådan en pizzaovn? Jo ser du, det er faktisk lige så nemt som at lave et bål. Faktisk laver du et bål inde i pizzaovnen; større stykker brænde nederst og mindre stykker foroven, og så du tænder du ellers godt op i den. Sørg for at undgå fyrretræ, da brændt harpiks udvikler giftige dampe – det ønsker du ikke at bage din mad i.

Efter en halv times tid, er ovnen klar til pizzabagning – eller anden madlavning. Her roder du det resterende brænde jævnt ud i ovnen og afventer, at flammerne ikke er for store – og så smider du ellers pizzaen ind på din pizzaspade. Nu kan du inden for ganske få minutter mærke den italienske stemning sprede sig i takt med, at maven begynder at rumle.

Relateret artikel: Sådan rengør du din grillrist

Hvad gør Morsø Forno Pizzaovn speciel?

Der findes mange pizzaovne og udeovne på markedet, så hvorfor synes jeg, at Morsø Forno er det bedste valg? Det er en god kombination af design og funktionalitet. Morsø Forno har et virkelig lækkert design, der oser af kvalitet. Den kan bage de bedste pizzaer, der bringer dig en tur til fortovscaféen i Rom eller bjergrige landskaber i Toscana. Men den kan også bare fungere som hygge i baggrunden en efterårsaften på terrassen.

Derudover kommer det mangfoldige udvalg af tilbehør, der kan købes til netop denne udeovn, så den praktisk talt kan bruges til al slags madlavning, uanset om du er til pizza med sprød bund, røde bøffer eller røget fisk.

FAQ

Kan man bruge gas pizzaovn indendørs?

Generelt anbefales det ikke at bruge gas pizzaovne indendørs, da de udleder kulilte, som kan være farligt i et lukket rum. Altid brug gas pizzaovne udendørs eller i godt ventilerede områder.

Kan man bage brød i pizzaovn?

Ja, man kan bage brød i en pizzaovn. Pizzaovne har høj temperatur og jævn varmefordeling, hvilket giver et lækkert, sprødt skorpe og luftig indre krumme på brødet.

Kan man grille i en pizzaovn?

Selvom en pizzaovn primært er designet til pizza, kan den også bruges til at grille kød, fisk og grøntsager ved at placere dem direkte på stenoverfladen eller ved hjælp af et grillrist.

Hvor varm er en rigtig pizza ovn?

En autentisk pizzaovn kan nå temperaturer mellem 450-500°C (840-930°F). Disse høje temperaturer tillader hurtig madlavning og giver pizzaen en sprød skorpe og en lækker smag.

Hvor stor skal en pizzaovn være?

Størrelsen på en pizzaovn afhænger af dine behov og det tilgængelige plads. En mindre pizzaovn (60-80 cm i diameter) er passende til hjemmebrug, mens en større ovn (100-120 cm) kan være nødvendig for kommercielle formål eller større begivenheder.

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.