Køleskab med vanddispenser (Komplet Købsguide 2024)

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Et køleskab med vanddispenser er en luksus, du bør unde dig selv. Der er nemlig rigtig mange fordele ved et køleskab med denne funktion. Læs om de mange fordele, og få hjælp til at vælge det helt rigtige køleskab med vanddispenser i denne guide.

Hvilket køleskab med vanddispenser skal jeg vælge?

Hvilket køleskab, du skal vælge, afhænger både af behov og budget. De fleste køleskabe med vanddispenser er såkaldte side-by-side køleskabe; altså køleskabet med dobbeltlåger. De egner sig bedst til den store familie og er typisk i overkanten til én eller to personer.

Både Samsung og LG laver fine side-by-side køleskabe med vanddispenser, mens du ofte kan få mindre modeller fra blandt andet Logik, Everglades og Fisher&Paykel.

GRATIS FRAGT
Køleskab med vanddispenser (Komplet Købsguide [year]) - lg signature side by side kolefryseskab lsr100
LG SIGNATURE side-by-side kølefryseskab LSR100
Opbevar din mad i det rummelige LG SIGNATURE side-by-side kølefryseskab LSR100, der tilbyder automatisk lågeåbning, InstaView Door-in-Door og en vand- og isdispenser til varme sommerdage. Og takket være NoFrost kan du slippe for at afrime enheden.
Pris fra 71.499
GRATIS FRAGT
Køleskab med vanddispenser (Komplet Købsguide [year]) - lg side by side kolefryseskab gsl480pzxv stal
LG side-by-side kølefryseskab GSL480PZXV (stål)
Hold dine fødevarer friske med dette LG side-by-side kølefryseskab GSL480PZXV med Multi Air Flow, NoFrost og Moist Balance Crisper. Enheden er udstyret med en vand- og isdispenser, så du altid har et koldt glas vand ved hånden.
Pris fra 7.999
GRATIS FRAGT
Køleskab med vanddispenser (Komplet Købsguide [year]) - lg side by side kolefryseskab gsxv90mcde craft ice sort
LG side by side kølefryseskab GSXV90MCDE Craft Ice (sort)
Dette LG kølefryseskab GSXV90MCDE er en side-om-side kombienhed med en række smarte funktioner og teknologier samt et rummeligt 416-liters køleskab og en 219-liters fryser. Den har også en InstaView-funktion for godt overblik samt energiforbrug.
Pris fra 19.999
GRATIS FRAGT
Køleskab med vanddispenser (Komplet Købsguide [year]) - lg side by side
LG side-by-side GSXV91MCAE
Denne fritstående side-by-side LG GSXV91MCAE har mere end plads til madopbevaring. Det kommer med en generøs kapacitet på 635 l, MultiFlow-køling, NoFrost-system, DoorCooling, InstaView dør-i-dør og vand- og isdispenser.
Pris fra 18.242
GRATIS FRAGT
Køleskab med vanddispenser (Komplet Købsguide [year]) - lg side by side
LG side-by-side GSXV91MBAF
Denne fritstående side-by-side LG GSXV91MBAF har mere end plads til madopbevaring. Det kommer med en generøs kapacitet på 635 l, MultiFlow-køling, NoFrost-system, DoorCooling, InstaView dør-i-dør og vand- og isdispenser.
Pris fra 22.999
GRATIS FRAGT
Køleskab med vanddispenser (Komplet Købsguide [year]) - lg side by side kolefryseskab
LG side-by-side-kølefryseskab GSLV31DSXM
LG side-by-side-kølefryseskabet GSLV31DSXM er miljøvenlig og effektiv madopbevaring. Det består af et 416 l køleskab og en 218 l fryser. Den har MultiFlow-nedkøling, Fast Freezing, LG Linear-kompressor, LED-oplyst interiør og smarte funktioner.
Pris fra 8.999
GRATIS FRAGT
Køleskab med vanddispenser (Komplet Købsguide [year]) - lg side by side kolefryseskab gslv71pzle
LG side-by-side-kølefryseskab GSLV71PZLE
Dette fritstående LG side-by-side-kølefryseskab GSLV71PZLE er mere end blot madopbevaring med en generøs kapacitet på 635 l, MultiFlow-nedkøling og en vand- og isdispenser.
Pris fra 10.999
GRATIS FRAGT
Køleskab med vanddispenser (Komplet Købsguide [year]) - lg side by side kolefryseskab gsjv91mcae
LG side-by-side-kølefryseskab GSJV91MCAE
Dette fritstående LG side-by-side-kølefryseskab GSJV91MCAE er mere end blot madopbevaring med en stor kapacitet på 635 l, MultiFlow-nedkøling og en vand- og isdispenser.
Pris fra 14.999
GRATIS FRAGT
Køleskab med vanddispenser (Komplet Købsguide [year]) - lg side by side kolefryseskab gslv70pzle
LG side-by-side-kølefryseskab GSLV70PZLE
Dette fritstående LG side-by-side-kølefryseskab GSLV70PZLE er mere end blot madopbevaring med en generøs kapacitet på 635 l, MultiFlow-nedkøling og en vand- og isdispenser.
Pris fra 10.999
GRATIS FRAGT
Køleskab med vanddispenser (Komplet Købsguide [year]) - lg side by side kolefryseskab gsjv91pzae
LG side-by-side-kølefryseskab GSJV91PZAE
Dette fritstående LG side-by-side-kølefryseskab GSJV91PZAE er mere end blot madopbevaring med en stor kapacitet på 635 l, MultiFlow-nedkøling og en vand- og isdispenser.
Pris fra 13.999
Indlæs flere

Vanddispenseren er kun én af de ting, du skal overveje, når du køber køleskab. Mange nyere køleskabe har mange smarte funktioner, der både energioptimerer, forlænger holdbarheden på visse madvarer og desuden skaber orden og overblik.

Overvej følgende, når du skal købe køleskab:

  • Har du behov for et køleskab eller et kølefryseskab?
  • Hvilket energimærke skal køleskabet have?
  • Skal vanddispenseren tilsluttes vandforsyning eller have en vandtank?
  • Er der isterningmaskine integreret i vanddispenseren?
  • Passer målene på køleskabet til pladsen i køkkenet?
  • Passer inddelingen af hylder og skuffer til dit behov?
  • Er der frugt- og grøntskuffe, der forlænger holdbarheden?

Indbygget vandhane eller vandtank?

Hvis du gerne vil have et køleskab med vand i dispenser, har du overordnet to valg:

  • Et køleskab med tilslutning til vandhane
  • Et køleskab med indbygget vandtank

Den nemme – og billige – løsning er et køleskab med indbygget vandtank. Her skal du selv fylde tanken op med jævne mellemrum og desuden rengøre den efter behov. Du kan dermed risikere at løbe tør for koldt vand indimellem, men til gengæld er det den prisvenlige løsning.

Vil du være sikker på ikke at løbe tør for koldt vand – og vil du desuden gerne slippe for at opfyldning og rengøring af vandtank – skal du vælge en model, der kan tilsluttes vandforsyningen. Det kræver typisk, at køleskabet står i umiddelbar nærhed af køkkenvasken og et besøg af en VVS’er.

Det er lettere at drikke nok vand

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at voksne drikker 2 liter vand om dagen. Alligevel er det langt fra alle, der når op på den mængde. For lidt vand kan resultere i dehydrering og hovedpine og en krop, der i det hele taget ikke fungerer optimalt. Det er nemlig vandet, der sørger for at transportere næringsstoffer rundt til cellerne i kroppen – og samtidig fjerne affaldsstoffer.

En integreret vanddispenser er en konstant reminder til at få drukket nok – og vandet er tilmed lige ved hånden og dejlig koldt.

Mere miljørigtigt end plastikflasker

Til de, der gerne vil have koldt vand lige ved hånden, har plastikflasker været det nemme valg. Et køleskab med koldt vand i dispenser er dog både en mere miljøvenlig løsning, der mindsker produktionen af plast – og samtidig er det også i dagligdagen en væsentlig billigere løsning.

Vandet fra vanddispenseren i køleskabet kommer nemlig fra vandhanen, og dén løsning er noget billigere end supermarkedernes kildevand.

Overvej et køleskab med danskvand

Det er vigtigt at drikke nok vand – helst omkring 2 liter om dagen – men det gør ingen sundhedsmæssig forskel, om vandet er med eller uden brus. Mange mennesker synes, at det er kedeligt at drikke så store mængder vand, og det kan derfor være et mere læskende valg af drikke vand med brus.

Og faktisk kan du købe køleskabe med integreret sodastream. Fordelen er ikke kun, at danskvandet er koldt, men også at du både sparer bordpladsen fra en sodastream, og at køleskabsløsningerne typisk har en indbygget tank på hele 60-70 liter, så du ikke skal genopfylde hele tiden.

Relateret: Smarte køleskabe med fryseboks

FAQ

Kan man få køleskab med isterninger?

Ja, du kan godt få et køleskab, der både har vanddispenser og isterninger. Typisk i form af et side-by-side kølefryseskab med vanddispenser og isterningsmaskine – og dét er især lækkert om sommeren.

Hvad er et amerikansk køleskab?

Et amerikansk køleskab er et stort køleskab. En del forhandlere er begyndt at kalde det side-by-side køleskabe. Begge dele er køleskaber med dobbeltlåger og masser af plads.

Se også: Flotte køleskabe med glaslåge

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.