lille vaskemaskine

Vælg en lille vaskemaskine til lejlighed eller campingvogn

Vores topvalg:

Bedste lille vaskemaskine campingvogn: VidaXL Mini Vaskemaskine Enkelttromle 2,6 kg

Transportabel vaskemaskine, der er oplagt at tage med i campingvogn eller autocamper. Fylder og vejer ikke særligt meget.

Bedste lille vaskemaskine til den lille bolig: Whirlpool vaskemaskine DST7000N

Lille vaskemaskine, der kan indstilles i forhold til tøjmængde, og som kan tumble tøjet i op til 6 timer efter endt vask, så det ikke bliver surt af at ligge i maskinen.

Bedste lille vaskemaskine til skånevask: LG LST100

Smart mini vaskemaskine i skuffeform, der er det perfekte supplement til din vaskemaskine, når der skal vaskes små mængder tøj eller skånevask.

5 gode bud på den bedste lille vaskemaskine

Whirlpool vaskemaskine DST7000N

FEATURES

 • Mål: 40 x 90 x 60 cm
 • Topbetjent
 • Energimærke: E
 • Kapacitet: 7 kg

Whirlpool vaskemaskine DST7000N lille
PRISER FRA
 

 

3999,-

 

Smart lille vaskemaskine, der kan rumme hele 7 kg vasketøj og dermed er på et kapacitetsmæssigt niveau med mange af de større vaskemaskiner. Maskinen her er dog smallere og topbetjent, hvilket gør den endnu mere praktisk i et lille rum, da det ikke kræves, at der er plads til at åbne en låge i fronten.

Maskinen har indikator for resterende tid, og derudover en lang række smarte funktioner. Der er et program, der tager ekstra hensyn til tøjets farve, et vandbesparende program, samt den såkaldte FreshCare-funktion, der tumbler tøjet i op til 6 timer, så det holdes frisk, selvom maskinen ikke tømmes umiddelbart efter vask. Tøjet kan dermed sagtens vaskes over natten eller over en arbejdsdag uden at blive surt i maskinen, inden du får tid til at hænge det op.

Electrolux vaskemaskine EW6T4326E2

FEATURES

 • Mål: 40 x 89 x 60 cm
 • Topbetjent
 • Energimærke: F
 • Kapacitet: 6 kg

Electrolux lille vaskemaskine EW6T4326E2
PRISER FRA
 

 

2999,-

 

Praktisk lille vaskemaskine, der justerer vasketiden efter mængden af tøj, der fyldes i maskinen via det smarte SeniCare-system. Systemet tilpasser også vand- og energimængde. Det er dels en fordel for miljøet, men det holder også tøjet flot i længere tid, da det ikke vaskes unødvendigt længe hver gang. Både farve, facon og blødhed bevares dermed bedre.

Maskinen har ”udsæt”-funktion, så du kan udsætte starten til et ønsket tidspunkt. På den måde behøver tøjet ikke ligge og blive surt i maskinen efter vask. Vasken kan simpelthen startes automatisk, så det passer med, hvornår du er hjemme til at hænge det op.

Til allergikere er denne maskine helt genial. Den har nemlig et Anti-Allergy-program, der kombinerer vask med damp, så fibrene i tøjet vaskes i dybden. Det gør, at tøjet i langt højere grad bliver fri for f.eks. støvmider eller pollen.

VidaXL Mini Vaskemaskine Enkelttromle 2,6 kg

FEATURES

 • Mål: 33 x 49 x 32,5 cm
 • Topbetjent
 • Kapacitet: 2,6 kg

vidaXL mini-vaskemaskine enkelttromle 2,6 kg
PRISER FRA
 

 

549,-

 

Lille vaskemaskine til campingvogn, kolonihavehus eller dig, der bor alene. Maskinen fylder meget lidt sammenlignet med de øvrige mini vaskemaskiner, og den kan rumme 2,6 kg vasketøj. Vaskemaskinen her er simpel at bruge uden de store programmuligheder. Til gengæld har den 15 minutters timerfunktion, hvor den automatisk slukker efter endt vask.

Det særligt smarte ved netop denne mini vaskemaskine er, at den er transportabel. Det vil sige, at du kan tage den med på camping ved behov. Skifter du campingvogn eller bolig, kan vaskemaskinen uden problemer følge med, da den er udstyret med et praktisk bærehåndtag.

Fås også i en version med dobbelttromle, der i alt har en kapacitet på 3,6 kg.

LG LST100

FEATURES

 • Mål: 59,5 x 36,5 x 70 cm
 • Topbetjent
 • Kapacitet: 2 kg

LG F8K5XN3 lille vaskemaskine
PRISER FRA
 

 

7999,-

 

Handy lille vaskemaskine i skuffeform, der har en kapacitet på 2 kg. Den er perfekt til den lille lejlighed eller sommerhuset. Den er dog også oplagt som supplement til en almindelig vaskemaskine til enten sart vasketøj eller vasketøj, der skal vaskes ofte i mindre mængder; f.eks. babytøj eller uldtøj. Der er adskillelige specialiserede programmer, herunder f.eks. programmer til babytøj, lingeri og håndvask.

Vaskemaskinen kan overvåges eller betjenes via din smartphone, og du kan derfor nemt sætte tøjet over, når du er på vej hjem, eller lige tjekke, hvor lang tid, der er tilbage – uden at bevæge dig ned i kælderen. Maskinen kan med fordel køre sideløbende med en almindelig vaskemaskine, der klarer hverdagens tøjvask.

Electrolux PerfectCare 700 Vaskemaskine

Features:

 • Mål: 40 x 89 x 69 cm
 • Topbetjent
 • Energimærke: E
 • Kapacitet: 6 kg
PRISER FRA
 

 

6999,-

 

Meget smal topbetjent vaskemaskine med en kapacitet på 6 kg. Den smalle maskine på kun 40 cm i bredden passer perfekt ind på det lille badeværelse, eller hvor gulvpladsen i øvrigt er trang, da der heller ikke er behov for at kunne åbne en låge i front.

Vaskemaskinen har hele 14 forskellige programmer, der blandt andet inkluderer dampfunktion, uldprogram og cashmere-program, udover alle standard programmerne. Der er desuden mulighed for en imponerende centrifugering på 1300 omdrejninger i minuttet.

Maskinen justerer automatisk vaskelængden ud fra mængden af tøj. Det betyder, at den kun bruger den tilstrækkelige mængde energi og vand ved hver vask.

Candy Smart Vaskemaskine CST07LE1S

Features:

 • Mål: 48 x 89 x 65 cm
 • Topbetjent
 • Energimærke: F
 • Kapacitet: 7 kg
PRISER FRA
 

 

4.999,-

 

Lille vaskemaskine på 48 cm i bredden, der er perfekt til det lille badeværelse eller køkken. Maskinen er topbetjent, så der behøver ikke engang at være gulvplads til at åbne en låge. Til trods for sin beskedne størrelse, rummer maskinen alligevel hele 7 kg tøj.

Vaskemaskinen fra Candy Smart har mange smarte funktioner. Du kan blandt andet vælge et Eco-program, der vasker ved lavere temperaturer, hurtigvask på 30 minutter og uldprogram.

Der er mulighed for at udskyde start, så ikke tøjet ligger vådt i maskinen i mange timer, så det risikerer at blive surt. Vasken kan i stedet være klar til ophæng i det øjeblik, du står op eller kommer hjem.

Spar penge med en lille vaskemaskine

En lille vaskemaskine koster ofte nogenlunde det samme som en større maskine. Men på sigt sparer du – hvis du kun har et lille vaskebehov – penge på at vælge en lille maskine. Det skyldes, at en 8 kilos maskine typisk bruger den samme mængde vand; også selv du kun fylder 3 eller 5 kilo i maskinen.

Udover, at det koster unødvendigt meget i vand- og elforbrug at køre en halvtom maskine, slider det også mere på tøjet, når der bruges for meget vand, eller når programmet ikke passer til mængden af tøj, og derfor vasker unødvendigt længe. Dertil kommer den unødige miljøbelastning, det er at bruge mere vand eller strøm end nødvendigt.

Mange af de mindre vaskemaskiner har desuden mulighed for at tilpasse både tid og vandmængde til den mængde tøj, du fylder i maskinen. Selvom du har en 6 kilos maskine, kan du altså sagtens nøjes med at fylde 3 eller 4 kilo i den og så bare tilpasse vasken, så den passer til tøjmængden. Det sparer dig penge, værner om miljøet og bevarer dit tøjs farve og form i længere tid.

Se også: Underskab til vaskemaskine

En vaskemaskine kan forbedre din campingoplevelse

Uanset, om du er fastlægger eller sommercampist, vil du ved et ophold på mere end en uge have brug for at vaske tøj. Har du mindre børn, vil behovet måske allerede opstå efter et par dage.

De fleste campingpladser tilbyder vaskerum med vaskemaskiner og tørretumblere i ét eller andet omfang. Det er selvfølgelig en meget god nødløsning, men typisk koster det både ekstra og kræver en del ventetid; afhængigt af campingpladsens størrelse og antallet af maskiner. Derudover skal du være tilstede på pladsen til at tømme din maskine, så snart den er færdig, så den næste campist kan komme til.

En transportabel mini vaskemaskine er en rigtig god løsning til campingbrug, uanset om det er en kortere eller længere campingtur. Den fylder og vejer meget lidt og kan tages frem ved behov. Den kræver kun lidt vand og strøm for at køre, og du kan bruge den, præcis når behovet opstår – uden at du behøver at blive på campingpladsen for at ordne vasketøj.

Det smarte ved en transportabel vaskemaskine er også, at du kan lade den blive hjemme, hvis du skal afsted på en kortere tur – og den kan også bruges derhjemme, i sommerhuset eller kolonihaven.

Relateret artikel: Sådan giver du din vaskemaskine en ordenlig rengøring

Drop den fælles vaskekælder til fordel for en lille vaskemaskine

Hvis du bor i en lejelejlighed, vasker du måske tøj i den fælles vaskekælder. Det er selvfølgelig en meget fin service fra udlejers side, men det kan også give anledning til frustration at dele vaskemaskine med en hel opgang.

Dels er der det tidsmæssige perspektiv, hvor du skal huske at booke tid til brug, og hvor din tøjvask afhænger af, om den tidligere bruger har overholdt sin tid og husket at tømme maskinen efter brug. Det giver også udfordringer, hvis du akut har brug for at få vasket tøj, da maskinen måske først er ledig om flere dage.

Dertil kommer de forskellige vaskevaner, vi nu har. Er du allergiker eller bare miljøbevidst, så du foretrækker vaskeæg eller vaskemiddel uden parfume, kan det give både fysiske gener og lugtgener, hvis brugeren inden dig har benyttet parfumeret vaskemiddel.

Det er heller ikke sikkert, at alle brugere har samme rengøringsvaner, så det måske bliver en opgave i sig selv at rengøre maskine inden brug.

Alt det kan du slippe for ved at investere i en lille vaskemaskine. Vaskemaskiner fås i dag i så små størrelser, at de kan passe ind i enhver bolig. Det giver dig både fleksibilitet, overskud og mere tid i hverdagen at have en vaskemaskine i egen bolig.

Se også: De bedste poseløse støvsugere