kikkert til børn

Kikkert til børn: 5 fantastiske kikkerter til natur og leg

Vores topvalg

Bedste kikkert til mindre børn: Kikkert til børn fra Navir

God kikkert til mindre børn, da den kan holde til noget, og der medfølger udstyr til at passe på den. Den forstørrer kun x3, hvilket er nemmere at styre for de små.

Bedste kikkert til større børn: Focus Junior 6x21 - Grøn/Orange

Virkelig fin kikkert i god kvalitet, der også kan bruges til at kigge på både fugle og natur, og som ikke bare er legetøj.

Bedste kikkert til at kigge på fugle: Die Spiegelburg Nature Zoom 8x21 kikkert til børn

Kikkert, der kan forstørre helt op til x8, hvilket er imponerende for en børnekikkert. God til at kigge på fugle og andre objekter, der er langt væk.

De 5 bedste kikkerter til børn

National Geographic 6x21 Børnekikkert

Features:

 • Forstørrelse: x6
 • Lysåbning: 21 mm

Fin kikkert i sort og gul fra National Geographic. Kikkerten har både en god forstørrelse på x6 og en lysåbning på 21 mm, der tilsammen giver mulighed for rigtigt at studere natur og dyr. 

Prisen er også meget overkommelig, og det er dermed en rigtig fin gaveidé til selv mindre børn. Kvaliteten gør dog, at større børn også sagtens kan få glæde af den.

Moulin Roty kikkert til børn

Features:

 • Kan stille skarpt
 • Halssnor medfølger

Smart kikkert til den lille eventyrer. Kikkerten kan stille skarpt, indstilles i bredden, og der medfølger en praktisk halssnor, så kikkerten ikke bliver væk og desuden er lige ved hånden.

Med til kikkerten følger en fin lille æske, som den kan opbevares i, når den ikke er i brug. Selvom forhandleren anbefaler denne kikkert til børn på 6+ år, kan den sagtens bruges af mindre børn også.

Kikkert til børn fra Navir

Features:

 • Fås i flere farver
 • Forstørrelse: x3
 • Halssnor og opbevaringsæske medfølger

Virkelig fin kikkert til børn, der til forveksling ligner en voksenkikkert i mindre størrelse - men som fås i en masse fine farver. Med til kikkerten medfølger både halssnor og opbevaringsæske, ligesom der medfølger beskyttelse til glassene.

Prisen er virkelig fin i forhold til, hvad du får. Der er kun x3 forstørrelse, men til nybegynderen er det rigeligt. Der er nemlig tale om en hårdfør kikkert, som også kan bruges af de mindste.

Focus Junior 6x21 - Grøn/Orange

Features:

 • Forstørrelse: x6
 • Lysåbning: 21 mm
 • Halssnor medfølger

Her får du en kikkert af virkelig god kvalitet, som også større børn - og selv voksne - kan få glæde af. Der er god forstørrelse og lysåbning, og kikkerten er lavet i kvalitetsmaterialer. Du får følelsen af en “rigtig” kikkert og ikke en plastikversion til børn.

Prisen er lidt højere end flere af de øvrige kikkerter, men du får også mere for pengene. Det er en rigtig lækker kikkert.

Die Spiegelburg Nature Zoom 8x21 kikkert til børn

Features:

 • Forstørrelse: x8
 • Lysåbning: 21 mm

Her får du en virkelig billig kikkert, der til gengæld kan forstørre x8, hvilket er virkelig meget for en børnekikkert. Kikkerten her er derfor god til de åbne vidder og til at kigge på fugle og flyvemaskiner, men egner sig til gengæld knap så godt til brug hjemme i villahaven.

Prisen hører til blandt de laveste af de nævnte på siden her - og du får næppe en billigere børnekikkert. Den egner sig bedst til de lidt større børn, der formår at finde fokus længere væk, og som kan passe på den.

Derfor bør du købe en kikkert til dit barn

Børn er af natur interesserede i at lære om det, der omgiver dem. En kikkert giver en helt særlig mulighed for at kigge nærmere på noget af alt det, der ikke ses særlig godt med det blotte øje.

Fra vinduet kan der kigges på fugle i træerne eller flyvemaskiner på himlen, i skoven kan der kigges efter egern, og ved havet kan der kigges efter måger eller ænder.

En kikkert er meget mere end et stykke legetøj. Det har en reel funktion, som barnet kan gøre brug af, og det giver mulighed for at se nærmere på ting, der ikke kan lade sig gøre med det blotte øje.

Det fordrer også til rollelege og brug af fantasi. For hvem bruger en kikkert? Det gør opdagelsesrejsende, pirater, søfolk og eventyrer - og en kikkert vil med stor sandsynlighed give dit barn lyst til at lege netop sådan nogle lege.

Se også: Kreative ting til børn