Skab stemning i soveværelset med en himmelseng

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Bedste himmelseng til voksne: VidaXL sengestel til himmelseng i fyrretræ

Flot, tidløs himmelseng med et madrasmål på 180 x 200 cm i robust fyrretræ med mulighed for opsætning af baldakiner.

Bedste himmelseng til børn: Worlds Apart Junior Rose Himmelseng

En rigtig prinsesseseng med hjerteudskæringer og fine gardiner med lyserøde kantbånd og sløjfer. Sengen har et pænt madrasmål på 90 x 200 cm.

Bedste himmelseng til baby: Baby seng med sengehimmel 

Hvid tremmeseng i målene 60 x 120 cm med stativ og sengehimmel. Stativet kan afmonteres, så tremmesengen kan bruges længe.

Himmelseng til voksne

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

VidaXL sengestel til himmelseng i metal 

Features:

 • Mål på sengestel: 211 x 189 x 227 cm
 • Madrasmål:  180 x 200 cm
 • Materiale: Metal og krydsfinér
 • Ekskl. madras
 • Fås i flere farver
Skab stemning i soveværelset med en himmelseng - vidaXL sengestel til himmelseng

Romantisk udseende himmelseng, der passer til en madras i størrelsen af en standard dobbeltseng på 180 x 200 cm. Der er altså tale om en seng, der dels skaber et hyggeligt og romantisk look i soveværelset, men som samtidig byder på masser af plads. Madrassen vælger du selv, hvilket kun er en fordel, da du så kan vælge en madras, der komfortmæssigt passer til dig og din kropsbygning.

Himmelsengen her er med top, hvilket gør den særligt velegnet til baldakiner eller myggenet, der kun skaber en endnu mere hyggelig atmosfære i soveværelset.

Sengen fås i hvid, grå, pink og sort, og det er også muligt at vælge sengeramme i andre størrelser end den angivne.  

vidaXL Four-Poster Sengeramme 180x200cm

Features:

 • Mål på sengestel: 204 x 184 x 200 cm
 • Madrasmål: 180 x 200 cm
 • Materiale: Massivt fyrretræ og krydsfinérlameller
 • Ekskl. madras
 • Fås i flere farver
vidaXL Four-Poster Sengeramme 180x200cm

Tidløs himmelseng i gyldenbrunt, massivt fyrretræ, der passer perfekt ind i den skandinaviske indretning, men som med sit elegante og afdæmpede design stort set kan passe ind i en hvilken som helst indretningsstil.

Sengen kan bruges som dekoration, som den står, men det er også oplagt at opsætte baldakiner, der passer til din smag for at skabe privatliv og følelsen af hygge og tosomhed i soveværelset.

Denne himmelseng fås i mange farver udover gyldenbrun, herunder umalet fyrretræ, grå, hvid og mørkebrun. Der er altså masser af muligheder for at få en seng, der også farvemæssigt passer ind i den stil, du ønsker i soveværelset. Himmelseng til børn

Hoppekids basic himmelseng med himmelgardin

Features:

 • Mål på sengestel: Flere størrelser
 • Madrasmål: Flere størrelser
 • Materiale: Massivt fyrretræ
 • Ekskl. madras
 • Farve: hvid
Skab stemning i soveværelset med en himmelseng - Himmelseng Basic

Meget fin himmelseng til pigeværelset, hvor der både medfølger sengeramme og sengehimmel. Materialet er massivt fyrretræ, hvilket er robust og holdbart, og så er sengen Svanemærket og EN 747-sikkerhedsgodkendt.

Sengen er i en god størrelse af 90 x 200 cm, hvilket betyder, at dit barn kan bruge sengen længe. Sengen er desuden robust nok til, at en forælder kan ligge med i sengen og putte eller læse godnathistorie, ligesom den sagtens kan rumme flere børn, der leger hule eller prinsesselege i dagtimerne.

Madrassen skal du købe særskilt. Det giver dig dog mulighed for at vælge dén madras, du foretrækker til dit barn. Derudover er det muligt at tilkøbe sengehest, pudesæt og skuffer til sengen i matchende design.

Worlds Apart Junior Rose Himmelseng

Features:

 • Mål på sengestel: 211,3 x 187,3 x 96 cm
 • Madrasmål: 90 x 200 cm
 • Materiale: Fyrretræ og MDF  
 • Ekskl. madras
 • Farve: hvid
Worlds Apart Junior Rose Himmelseng

Leder du efter en vaskeægte prinsesseseng, er det Amori fra Vipack, du skal have fat i. Her får du en himmelseng i et romantisk look med hjerteudskæringer i enderne og gulvlange gardiner med lyserøde kantbånd og sløjfer. Enhver lille prinsesse vil elske denne seng.

Gavlen ved hovedenden er højere end ved fodenden. Materialet er robust fyrretræ, så du får en seng, der kan holde i mange år. Himmelsengen kan købes med og uden himmelgardiner, og det er muligt at købe en matchende sengeskuffe med udskårne hjerter ligesom dem på gavlene.

Sengen er i en rigtig god størrelse, der passer madrasmål på 90 x 200 cm, hvilket vil sige, at barnet principielt set kan bruge sengen hele sin barndom. Der medfølger ikke madras til himmelsengen, men det betyder til gengæld, at du frit kan købe en madras, der passer til dit barn – eller genbruge madrassen fra barnets gamle seng.

Sengen er EN 747-sikkerhedsgodkendt.

Himmelseng til baby


Baby seng med sengehimmel 

Baby seng med sengehimmel 

Hvis du gerne vil lave en himmelseng til din baby, skal du selv sammensætte den af en tremmeseng, en sengehimmel og et stativ til sengehimmel. Det er nemt, og alle tre dele kan du få hos samme online forhandler.

Fordelen ved at sammensætte selv er, at du kan afmontere sengehimlen igen, når barnet bliver ældre og ikke længere har det samme behov for at blive skærmet – eller når du ændrer indretningen på værelset, så det passer bedre til en tumling end et spædbarn. Sengen kan du beholde, indtil barnet skifter til juniorseng.

Læs også: Weekendseng til baby

En himmelseng skaber trygge rammer for børn

En himmelseng eller en seng med himmel er både flot og hyggelig at se på. En himmelseng giver følelsen af at sove som en vaskeægte prinsesse. Men der er flere gode grunde til at vælge en himmelseng til sit barn.

Dels giver det mulighed for at bruge sengen som en hyggelig hule i løbet af dagen eller som afsæt til rollelege. Men også for søvnkvalitetens skyld er en himmelseng et rigtig godt valg. De fleste børn finder nemlig ro og tryghed, hvis de får lov at sove omsluttet.

Som spæd er der mange børn, der enten svøbes eller vikles for at genskabe trygheden fra livmoderen, og op igennem hele barndommen, kan det være nødvendigt eller rart for børn med en omsluttende fornemmelse; især hvis de er i gang med at lære noget nyt, udvikler sig, eller der er sket noget svært.

For større børn er det ikke den helt stramme, svøbende fornemmelse, der skal til. Det er i langt højere grad et hyggeligt rum eller en tryg hule. Og det er helt oplagt at gøre sengen til netop dét, så søvnen kan blive tryg og rolig.

Se også: Højseng med skrivebord til børneværelset

Giv soveværelset et romantisk pift med en himmelseng

Soveværelset er det sted, hvor ”the magic is happening”. Men magien sker nu nemmere, hvis omgivelserne er de helt rigtige. Søvnen bliver også kun bedre af et indbydende og rart indrettet soveværelse. En himmelseng er et sengemøbel, der virkelig kan skabe en hyggelig og romantisk stemning i ethvert soveværelse.

Det er ikke for sjov, at mange af de dyrere hoteller med et romantisk islæt vælger netop denne form for seng. Der er noget herskabeligt – næsten royalt – over at lægge sig til at sove i en himmelseng, og hvem vil ikke gerne skabe den følelse derhjemme hver eneste aften?

Det er naturligvis oplagt at fylde sengen med store bløde puder i de helt rigtige farver til at komplimentere netop dit soveværelse, og det øvrige møblement har også noget at sige, selvom det blegner lidt ved siden af den ejendommelige himmelseng.

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.