Få en optimal støtte og komfort med en sofa med høj ryg

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Bedste sofa med høj i klassisk design med et moderne twist

Copenhaven er en elegant og tidløs sofa med høj ryg, der både fås som 2-personers, 3-personers og sofasæt. Det klassiske design vil tilføre et indbydende og attraktiv look til enhver stue eller et andet rum i hjemmet.

Bedste sofa med høj ryg til stuen: Selesta 3. pers. – Gråt stof

Med Selesta får du en smart højrygget sofa forsynet med praktiske funktioner, der optimerer din siddekomfort. Den er nemlig udstyret med en høj ryg samt en indbygget fodskammel, der kan justeres alt efter behov.

Bedste sofa med høj ryg til haven: Sika Design Loungesofa Dawn 3. pers. – Hvid

Højrygget sofa i vedligeholdelsesfri polyrattan, der er det perfekte valg til haven eller terrassen. Med den dejlige bløde hynde, den høje ryg samt mulighed for at fylde sofaen med tæpper og puder får du det ultimative afslapningssted udenfor.

7 komfortable sofaer med høj ryg, der sikrer en ultimativ siddeplads

Copenhagen sofa med høj ryg (fås i 2-, 3-personers og som sofasæt)

Features:

Mål: 166 x 86 x 85 cm.

Farve: Lysegrå

Materialer: Stof og metalben

copenhagen sofa med høj ryg
PRISER FRA
 

 

6.398,-

 

Copenhagen sofa med høj ryg får vores bedste anbefalinger, da du her kan vælge mellem 2-personers, 3-personers eller et helt sofasæt. Du skal ikke bekymre dig om at puderne på sofaen begynder at flyde rundt, da de sidder godt fast med kvalitets velcro-bånd – derudover skal det også nævnes at puderne er lavet af PU-skum, der blandt andet er kendt for sin stabilitet, holdbarhed og flesibilitet.

Madrid 2 personers sofa – Lysegråt stof

Features:

Mål: 165 x 91 x 85 cm.

Farve: Lysegrå

Materialer: Stof og træben

Få en optimal støtte og komfort med en sofa med høj ryg - Madrid 2personers Stof Sofa Graa Erling Christensen Mobler
PRISER FRA
 

 

2.999,-

 

Her får du en klassisk og tidløs sofa med høj ryg i lysegråt stof og træben. Kombinationen af det lysegrå stof og de slanke træben tilfører lethed og en vis elegance til denne voluminøse sofa, hvorfor den ikke vil overtage et helt rum.

Madrid er en lækker 2-personers sofa, som er forsynet med to sædehynder samt to løse pyntepuder, du kan flytte rundt på efter ønske og behov.

Takket være sin høje ryg vil du sidde ekstra komfortabelt i denne sofa, og den kan med fordel placeres i en stor entré eller en stue. Desuden er det muligt at sætte sofaen sammen med den samme model i en 3-personers udgave.

Chicago 3 pers. sofa – sort

Features:

  • Mål: 213 x 103 x 87 cm
  • Farve: Sort
  • Materiale: Semianilin/spalt okselæder
Få en optimal støtte og komfort med en sofa med høj ryg - Chicago 3 pers
PRISER FRA
 

 

16.999,-

 

Leder du efter en højrygget sofa med en virkelig god siddekomfort, er det denne lædersofa, du skal gå efter.

Der er plads til 3 personer, der alle sidder godt i formsyede sæder med god lænde- og rygstøtte. Sofaen er i sort semianilin og okselæder; der er altså tale om kvalitetsmaterialer, som sikrer dig en sofa, du kan have glæde af mange år ud i fremtiden.

Udover at byde på rigtig god siddekomfort, er designet også så smart, at der er god plads under sofaen, til at støvsugeren nemt kan passe ind under.

Chicago sofaen kan også købes som en del af et sæt med en 2 og 3 pers. sofa, ligesom den også fås i en model med armbarker i ubehandlet egetræ.

Selesta 3. pers. – Gråt stof

Features:

Mål: 222 x 101 x 96 cm.

Farve: Grå

Materialer: Mikrofiberstof og kromben

Få en optimal støtte og komfort med en sofa med høj ryg - Selesta 3. pers. – Graat stof
PRISER FRA
 

 

9,999,-

 

Selesta er en enkel og moderne 3-personers sofa med høj ryg i gråt mikrofiberstof med kromben. Med denne indbydende sofa får du en model med flere smarte funktioner, der gør den til alletiders afslapningssted i stuen.

Det er nemlig muligt at læne den høje ryg tilbage lige såvel, som du kan gøre brug af den indbyggede fodskammel. Begge funktioner betjenes med hjælp fra betjeningsknapper, du finder i gavlen. Som en ekstra attraktiv funktion er der ydermere et USB-stik i gavlen, som du kan benytte dig af alt efter behov.

Sika Design Loungesofa Dawn 3. pers. – Hvid

Features:

Mål: 180 x 95 x 76 cm.

Farve: Hvid

Materialer: Polyrattan

Få en optimal støtte og komfort med en sofa med høj ryg - dawn 3 seater9398

Mangler du en komfortabel sofa med høj ryg til haven, terrassen eller udestuen, er Charlot det perfekte valg. Her er der nemlig tale om en lækker loungesofa, hvor du opnår en yderst god siddekomfort takket være den høje ryg.

Den hvide sofa fra Sika Design er egnet til 3 personer og kommer med en hynde i enten grå eller hvid. Den er fremstillet af vedligeholdelsesfri polyrattan, så det er nemt og enkelt at rengøre den, når der er brug for det.

For at gøre sofaen endnu mere behagelig kan du fylde den med bløde puder og varme tæpper, så du kan sidde og nyde de dejlige sommeraftener med venner og familie.

Bremen sofasæt i sort læder – 2 + 3 pers.

Features:

Mål, 3-personers: 217 x 100 x 99 cm.

Mål, 2-personers: 166 x 100 x 99 cm.

Farve: Sort

Materialer: Okselæder

Få en optimal støtte og komfort med en sofa med høj ryg - Bremen sofasaet
PRISER FRA
 

 

13.799,-

 

Dette smukke og moderne sofasæt er for dig, der ønsker mange behagelige siddepladser i din stue.

Du får nemlig her både en 2-personers samt en 3-personers sofa, der begge er fremstillet i sort okselæder. Sofaerne er udstyret med en høj ryg og formsyede siddepladser, så du er sikret en ultimativ siddekomfort.

Derudover kommer sofaerne med en elektrisk ryg- og fodskammel, der kan justeres alt efter, hvordan du gerne vil sidde. Disse to funktioner kan styres på siden af den specifikke sofa, så du opnår den perfekte siddeposition.

Vita retrosofa – Blå

Features:

Mål: 146 x 102 x 95 cm.

Farve: BlåMaterialer: Stof og træben

Få en optimal støtte og komfort med en sofa med høj ryg - Vita retrosofa
PRISER FRA
 

 

5.999,-

 

Hvis du er på udkig efter en smart og farverig højrygget sofa til stuen eller entréen, bør du tage et kig nærmere på Vita. Vita er en klassisk retrosofa til 3 personer med flotte detaljer. På den høje ryg finder du eksempelvis forskudte lyseblå knapper, der lige giver sofaen det ekstra.

Den blå sofa er forsynet med træben samt betrukket med lækkert tekstil og stof, så den vil føles yderst blød at sidde på. I og med at sofaen har en høj ryg, opnår du en optimal siddeposition og komfort. Det sikrer, at du sidder ekstra behageligt.

Se også: Lækre bløde sofaer i velour

Køb en sofa med høj ryg, der passer til dig og din families behov

En sofa er en af dine mest betydningsfulde investeringer i forhold til møbler, da den gerne skulle holde i mange år. Du vil sandsynligvis bruge din sofa hver dag, og så er det et møbel, som vil have en enorm indflydelse på din livsstil og det overordnede udseende af dit hjem. Derfor er det vigtigt, at du finder den rigtige.

At vælge en ny sofa bør være en fornøjelig oplevelse, men det kan også være skræmmende, da der er så meget at tænke på. Du skal finde en sofa, som opfylder alle dine behov, og der er flere faktorer at overveje.

Læs også: Lækre ryatæpper til alle rum

Funktion

Det er utroligt, hvor ofte du sidder på din sofa, og hvor mange funktioner dette møbel skal opfylde. Tænk nøje over, hvordan du vil bruge din sofa og vælg et design, der passer ind i dit daglige liv.

Det er uanset, om sofaen primært skal være et afslapningssted, et underholdningssted for familie og venner eller, om din sofa skal fungere som et overnatningssted.

Selvfølgelig skal du også tænke over, hvor din sofa skal placeres henne. Skal den placeres udenfor i haven eller på terrassen, skal du vælge en model til udendørs brug.

Størrelse

Før du forelsker dig i en bestemt sofa, er der et par praktiske ting at overveje. Din nye sofa skal nemlig kunne passe perfekt ind i det rum, hvor du ønsker at placere den.

Det er vigtigt, at den ikke optager al pladsen og blender godt ind sammen med din eksisterende indretning medmindre, at du gerne vil rykke rundt på tingene.

Antal personer

En anden faktor, du bør overveje, er, hvor mange der skal bruge sofaen. Hvis I er en stor familie, er det nødvendigt med en stor sofa eller et sofasæt til flere personer.

Er det kun dig, eller er I blot to i husstanden, er det ikke altid nødvendigt med mere end en 2- eller 3-personers højrygget sofa medmindre, at I gerne vil have mere plads.

Design

Hvis du er i gang med at kigge efter en ny sofa med høj ryg, har du sikkert bemærket, at der findes et utal af muligheder i forhold til designet. Du kan finde sofaer i mange forskellige farver. Derudover er det muligt at vælge en sofa i enten stof, læder m.m.

Du bør se efter en sofa, der er komfortabel, men også flot at kigge på. Sofaens design skal gerne passe sammen med dine andre møbler samt din indretningsstil. Det er nemlig altid en fordel, når dine møbler komplementerer hinanden på bedste vis, da det skaber en vis harmoni og balance i rummet.

Hvorfor vælge en sofa med høj ryg?

Har du nogensinde overvejet at gå efter en sofa med høj ryg? Der er masser af grunde til, at du burde gøre det.

Lige meget om du gerne vil have den tidløse elegance, som en højrygget sofa tilbyder, eller den ekstra komfort sofaen giver, er det værd at tænke over, om det er en mulighed for dig. Her har vi samlet et par gode grunde til hvorfor, at du bør vælge en sofa med høj ryg.

Optimal støtte til ryggen

Hvis du har problemer med ryggen, kan en højrygget sofa hjælpe enormt, da du får en bedre mulighed for at slappe helt af. Den ekstra støtte, som designet giver til din ryg samt nakke, kan bidrage til at lette spændingen i dette område og forsyne dig med en mere behagelig siddeplads.

Selv hvis du ikke lider af rygsmerter, synes mange mennesker, at en sofa med høj ryg er yderst afslappende og mere komfortabel end en sofa med en lav ryg. Det er derfor i bund og grund et spørgsmål om personlige præferencer.

Tilføjer et ekstra strejf af elegance

Hvis du kigger på en sofa med høj ryg, vil du oftest mene, at den er ekstra klassisk og elegant at kigge på. Der er en vis portion af romantik og tidløshed ved disse typer af sofaer, som vil se godt ud i stort set ethvert hjem uanset indretningsstil.

I og med at der findes højryggede sofaer i mange forskellige design, er der noget for enhver smag. Der findes sofaer med høj ryg med mere klassiske udtryk, mens du også sagtens kan finde moderne og smarte modeller.

Afbalancerer fint et rum med højt til loftet

Hvis du er velsignet med et rum, der har højt til loftet, kan en sofa med høj ryg hjælpe med at afbalancere rummet. Sofaer med en lavere ryg kan ende med at blive lidt glemt i et rum med højt til loftet. Men en højrygget sofa kan sagtens blive til omdrejningspunktet i dette rum.

Hvis du er heldig nok i forhold til at have sådan et rum i dit hjem, bør du drage fordel af det og indrette det i overensstemmelse hermed. Med et rum med højt til loftet har du mulighed for at lege med højden på dine møbler. Og det er lige præcis her, at en sofa med høj ryg kommer ind i billedet, da dette vil se utrolig stilfuldt ud.

Sid optimalt med en højrygget sofa med et justerbart ryglæn

I og med at der findes så mange forskellige sofaer med høj ryg på markedet, tilbyder de ikke præcis de samme funktioner. Mange sofaer kommer eksempelvis ikke med et justerbart ryglæn. Dog er det muligt at finde diverse modeller med sådan et ryglæn, så du kan optimere din siddeposition alt efter, hvad der er bedst for dig.

Hvis du vil opnå den absolut bedste siddeplads, er det derfor en fordel at vælge en sofa med høj ryg, der ydermere har et justerbart ryglæn. Da vi ikke alle sammen sidder helt ens, giver det mulighed for, at alle kan sidde præcis på den måde, der er mest behagelig og støttende for deres krop.

Desuden giver det mulighed for at justere ryglænet alt efter, om du skal se fjernsyn, læse en bog eller have en middagslur. Det er nemlig sjældent, at du sidder på præcis samme måde ved alle tre aktiviteter.

Hvad er en sofa med høj ryg?

En sofa med høj ryg, også kendt som en highback sofa, er meget højere i ryggen end en standardsofa. Derfor tilbyder den en stor støtte og komfort til ryg, hoved og nakke, hvilket giver dig mulighed for at sidde optimalt.

Er en højrygget sofa den bedste?

Folk kommer i alle former og størrelser, så det kan være en vanskelig opgave at finde den bedste sofa. I og med at vi alle sammen er så forskellige, har vi også forskellige behov. En højrygget sofa er ikke nødvendigvis den bedste for dig. Dog er den særligt god, hvis du har rygproblemer eller, hvis du ønsker en sofa med en ultimativ siddekomfort.

Hvad er fordelene ved en sofa med høj ryg?

Den største fordel ved en sofa med høj ryg er, at du opnår en optimal siddekomfort takket være den høje ryg. Det giver mulighed for, at du kan sidde oprejst meget nemmere.

Læs også: Sovesofa med chaiselong

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.