Lav lækker hjemmelavet saft med en saftkoger

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Bedste saftkoger på 8 liter: Day Saftkoger, 8 liter

Har du behov for en stor saftkoger, kan denne 8 liters model være løsningen. Dog kan denne saftkoger også fås i en 5 liters udgave. Den mindre saftkoger kommer naturligvis med alle de samme fordele som den større model.

Bedste saftkoger til prisen: Funktion saftkoger – 7,8 liter

Er du på jagt efter en stor saftkoger, der er god til prisen, bør du tage denne model fra Funktion med i dine overvejelser.

Bedste saftkoger til 4 kilo frugt: Tectake Saftkoger – sølv

Med denne saftkoger i sølv får du en god og rummelig model, der kan indeholde helt op til 4 kilo frugt og bær fra din have

3 lækre og smarte saftkogere

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

  • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
  • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
  • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
  • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
  • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Day Saftkoger, 8 liter

Features:

Mål: 34 x 26 cm.(h x ø)
Mærke:
Day
Farve: Sølv
Kapacitet: 8 l.

Lav lækker hjemmelavet saft med en saftkoger - Day Saftkoger

Har du en masse bær og anden frugt i din have, kan det være en god idé at lave din egen saft af dem. Det kan du blandt andet bruge denne saftkoger fra Day til. Day-modellen er en moderne udgave af den gammeldags og klassiske Tutti-Frutti-saftkoger, der typisk var at finde i enhver bedstemors køkken.

Denne saftkoger er udstyret med en silikoneslange således, at det er nemt at få den færdige saft over i flasker til senere brug. Der medfølger desuden en klips i metal, der bruges til at lukke for slangen, når den ikke er i brug.

Saftkogeren består af tre lag, hvor der øverst er et glaslåg med et damphul. Du kan bruge saftkogeren på alle typer af komfurer, hvilket også omfatter induktion. Den er desuden nem at rengøre, da du bare kan smide den i opvaskemaskinen.

Har du ikke brug for en saftkoger med en kapacitet på 8 liter, kan du ydermere få Day-saftkogeren i en mindre størrelse på 5 liter.

Funktion saftkoger – 7,8 liter

Features:

Mål: 40 x 22,5 cm.(h x ø)
Mærke:
Funktion
Farve: Sølv
Kapacitet: 7,8 l.

Lav lækker hjemmelavet saft med en saftkoger - Funktion saftkoger 78 liter

Hvis du har en saftkoger fra Funktion i dit køkken, har du altid mulighed for at lave din helt egen saft. Det er eksempelvis en god idé, hvis du har en masse frugt og bær i din have.

Da saftkogen har en kapacitet på 7,8 liter, og derved kan rumme mellem to og tre kilo bær, kan du på ingen tid fremstille en masse af din egen lækre saft. Det er især rigtig lækkert om sommeren.

Med denne saftkoger får du en tredelt gryde, der skal stables. I den øverste del skal du komme bær, frugt og sukker i. I den nederste del af gryden skal der være vand. Derefter sætter du saftkogeren på komfuret.

Denne saftkoger virker på alle komfurtyper, hvilket også inkluderer induktion. Når saftkogeren er på komfuret, kan du følge med i hele processen takket være det gennemsigtige låg, der ydermere er forsynet med en dampventil.

Den midterste del af gryden er saftbeholderen. I denne del er der en slange, så du nemt kan få saften ud i en flaske eller lignende.

Tectake Saftkoger

Features:

Mål: 41 x 26 cm.(h x ø)
Mærke:
Ukendt
Farve: Sølv
Kapacitet: Op til 4 kg. frugt

Lav lækker hjemmelavet saft med en saftkoger - Saftkoger soelv

Der er noget helt særligt ved at lave din egen saft af frugter og bær, du har fremavlet i din have. Og det er slet ikke så svært selv at lave saft, når bare du har en saftkoger. Det kan eksempelvis være denne sølvfarvede saftkoger, der kan bruges på både en glaskeramisk kogeplade, et induktionskomfur, et gaskomfur og et elkomfur.

Køber du denne saftkoger, får du en model i flot og skinnende rustfrit stål med et glaslåg. Glaslåget har en fin knop, så låget er nemt at sætte på og tage af. Der kan være op til 4 kilo frugt i gryden ad gangen, så du får en masse smagfuld saft.

Når saften skal ud af saftkogeren, bruger du blot den hygiejniske silikoneslange, så det er nemt at få saften over i en flaske. Hvis slangen ikke skal bruges, lukker du den bare med den medfølgende låseklemme. Efter at du har lavet en masse saft, kan du putte saftkogeren i opvaskemaskinen. Herved skal du ikke bruge en masse tid på at rengøre den.

Lav nemt din egen saft med en saftkoger

Efterhånden som sommeren skrider frem, modnes både frugt og bær. Hvis du har en masse frugttræer og bærbuske, kan det kun anbefales, at du bruger afgrøderne fra disse til at lave din helt egen saft.

For at lave saft er det en god idé, at du anskaffer dig en saftkoger. Sådan en maskine er nemlig nem at bruge og let at rengøre.

Du skal starte med at fylde den nederste del af saftkogeren med vand. Den nederste del er selve vandbeholderen. Sæt vandbeholderen på dit komfur. Derefter placerer du den midterste del af saftkogeren oven på vandbeholderen. Den midterste del er saftbeholderen, som opsamler al saften. Saftbeholderen er ligeledes den del, der er forsynet med en slange. Husk at sætte klemmen om slangen, inden du går i gang med at koge saft.

Til sidst skal du fylde frugtbeholderen med frugt og bær, hvorefter du placerer den oven på saftbeholderen. Læg låget på og sæt komfuret på den højeste varme. Du skal nu vente til, at vandet koger. Når vandet koger, skruer du ned for varmen. Du skal ikke skrue mere ned for varmen end, at vandet fortsætter med at koge.

Så snart der kommer saft i slangen, bør du tappe omkring en halv liter af og sætte klemmen på igen, så der fortsat kan dannes et tryk. Hæld saften over bærrene i frugtbeholderen, så de kan sprække og afgive mere saft.

Når der igen kommer saft i slangen, bør du tappe den af og derefter sætte klemmen på. Sådan fortsætter du til, at der ikke produceres mere saft.

Få saften til at holde i længere tid

Vil du gerne have, at saften skal holde i længere tid, bør du hælde den færdiglavede saft i en gryde. Bring gryden i kog og tilsæt Atamon til saften.

Atamon er et flydende konserveringsmiddel, der får din saft til at holde sig længere. Du skal ikke være nervøs for, at dette konserveringsmiddel giver en dårlig lugt eller smag til din saft, da det ikke er tilfældet.

FAQ om saftkoger

Hvordan virker en saftkoger?

For at få en saftkoger til at virke skal dens tre dele stilles oven på hinanden. Der skal vand i den nederste del og frugt i den øverste del. Når vandet begynder at koge, bliver der fremstillet saft, som samles i den midterste del af gryden. Til sidst får du saften ud af saftbeholderen og over i en flaske ved at bruge slangen, der sidder på beholderen.

Hvor længe kan hjemmelavet saft holde sig?

Hjemmelavet saft kan som regel holde sig 1 til 2 uger i køleskabet, hvis du altså ikke tilsætter konserveringsmiddel. Tilsætter du konserveringsmiddel til din hjemmelavede saft, kan den holde meget længere.

Hvorfor bruge en saftkoger?

Det er en fordel at bruge en saftkoger, da den er designet til at lave saft på den mest optimale måde. Den består af en vandbeholder, en frugtbeholder og en saftbeholder, så saften laves hurtigt og effektivt.

Mere til køkkenet: De bedste løghakkere – ikke flere tårer

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.