Lad dit barn blive mobil med en mobil til børn

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Efterhånden som børn bliver ældre, vil de fleste sandsynligvis bede om deres egen mobiltelefon. Som forælder vil du typisk også gerne kunne holde kontakten med dine børn, når de tilbringer mere tid væk fra hjemmet.

Mens almindelige mobiltelefoner gør, at dit barn kan skrive beskeder og ringe når som helst, giver smartphones barnet mulighed for at være forbundet til internettet, uanset hvor han eller hun er henne. Derfor bør du nøje overveje, om og hvornår dit barn er klar til at få en mobiltelefon.

Har du besluttet dig for, at det er tid, så skal du i gang med at finde en mobiltelefon til børn. Det er dog nemmere sagt end gjort, da der findes et utal af mobiler på markedet. Heldigvis er det muligt at finde en mobil, der vil passer perfekt til netop dit barn.

8 gode mobiltelefoner til børn

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

  • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
  • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
  • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
  • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
  • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Nokia 8000 4G

Nokia 8000 4G

Nokia 8000 4G er en god og simpel mobiltelefon til børn. Leder du efter den første mobil til dit barn, er dette et godt valg. Ikke nok med at Nokia 8000 4G kommer med flere smarte funktioner, så er den også forholdsvis prisvenlig.

Denne børnemobil kombinerer sjove underholdningsfunktioner med et lækkert design. Det er muligt både at ringe og skrive beskeder. Derudover har mobiltelefonen en fantastisk batterilevetid, en indbygget lommelygte, FM-radio, MP3 og videoafspiller.

Dit barn kan derfor nyde godt af alle de mange funktioner. Ønsker du en mobil til børn til en billigere pris, hvor det ikke er muligt at gå på internettet, så er det en god idé at kigge nærmere på Nokia 8000 4G.

Nokia G21 64GB

Lad dit barn blive mobil med en mobil til børn - image 15

Hvis du er på jagt efter en prisvenlig smartphone til børn, kan du overveje, om du skal investere i Nokia G21. Her får du nemlig en rigtig fin mobil til børn, der kommer med et hav af forskellige funktioner. Modellen vil fungere godt som dit barns første mobiltelefon.

Først og fremmest er Nokia G21 forsynet med en touchskærm med et selfiekamera på toppen.

Derudover er det muligt at tage flotte billeder med denne smartphone, da den har et dobbelt bagkamera samt et kamera på fronten. Batteriet er ydermere yderst godt, så dit barn kan have mobilen med sig rundt hele dagen.

Samsung Galaxy A22

Lad dit barn blive mobil med en mobil til børn - Samsung Galaxy A22

Skal dit barn have en mobiltelefon for første gang, kan det være, at Samsung Galaxy A22 falder i jeres smag. Selvom det er en smartphone, kan den sagtens fungere som dit barns første mobil. Samsung Galaxy A22 er udstyret med en flot touchskærm i en god størrelse. Takket være den store størrelse er det nemt at se videoer m.m.

Endvidere kommer Samsung Galaxy A22 med et dobbelt bagkamera, så der kan tages flotte billeder og videoer. På fronten er der placeret et selfiekamera. Batteriet har desuden en lang levetid, og så kan mobilen oplades hurtigt, når først den er løbet tør for strøm.

Samsung Galaxy A32

Lad dit barn blive mobil med en mobil til børn - Samsung Galaxy A32

Med Samsung Galaxy A32 får du en smartphone, der er velegnet til børn, som tidligere har haft en mobiltelefon. Denne model er nemlig lidt mere avanceret samt forsynet med flere funktioner. Derfor er den også dyrere end ovenstående mobiltelefoner.

Samsung Galaxy A32 er lavet i et elegant design og kommer med en stor skærm, der viser indholdet i flotte farver og kontraster.

Derudover har mobilen et godt bagkamera og frontkamera, der giver mulighed for at optage videoer og tage billeder i en høj kvalitet. Takket være den gode batterilevetid er det ydermere muligt at gøre brug af smartphonen hele dagen uden, at den går død.

Sidst men ikke mindst er Samsung Galaxy A32 IP68-certificeret. Det betyder, at den er støvsikret og vandtæt ned til 1,5 meter i en halv time.

Nokia 3.4

Lad dit barn blive mobil med en mobil til børn - Nokia 3.4 32GB

Med Nokia 3.4 får du en praktisk smartphone, der er perfekt til mange forskellige ting. Mobilen kommer med en god skærm, der er forsynet med et lag af ridseresistent Corning Gorilla Glass.

Yderligere har Nokia 3.4 gode kameraer, så det er muligt at tage billeder i flotte farver samt optage videoer med lækre detaljer. Nokia 3.4 har ligeledes en HDR-teknologi, så videoer kan ses med spændende detaljer og livagtige farver.

Mobiltelefonen har desuden et rigtig godt batteri. Det giver mulighed for at nyde mobiltelefonen hele dagen uden, at den løber tør for strøm. Samtidigt kan Nokia 3.4 klare flere krævende apps på samme tid uden problemer.

Xiaomi Redmi 10

Lad dit barn blive mobil med en mobil til børn - Xiaomi Redmi Note 10 5G

Xiaomi Redmi 10 er endnu et bud på en smartphone til børn. Den er udstyret med to kameraer, så det er muligt at tage klare og lækre billeder samt optage videoer. Dette gælder uanset, hvilken type af billeder der skal tages.

Udover gode kameraer kommer Xiaomi Redmi 10 yderligere med en LCD-skærm samt et holdbart batteri. Takket være det gode batteri skal mobilen ikke hele tiden oplades. Den kan sagtens holde en hel dag, mens dit barn er på farten.

Designet er enkelt og stilrent, hvorfor dit barn helt sikkert vil blive glad for denne mobiltelefon.

iPhone SE

Lad dit barn blive mobil med en mobil til børn - Apple iPhone SE 64GB

Hvis dit barn drømmer om en iPhone, kan du overveje at købe iPhone SE. Du skal dog være opmærksom på, at dette er en af de nyere modeller. Til gengæld kommer iPhone SE i en praktisk størrelse, og så er den udstyret med en lækker touchskærm samt et bagkamera med avancerede funktioner.

På grund af den kraftfulde chip er det desuden muligt at spille selv de mere krævende spil via mobilen, hvis dit barn ønsker det. Endvidere kommer iPhone SE med en IP67-certificering. Denne certificering sørger for, at telefonen ikke tager skade af at være sænket ned i 1 meter vand i en halv time.

iPhone 11

apple iphone 11

En anden mulighed er, når det kommer til en iPhone til børn, er iPhone 11. Denne model vil også være velegnet som en børne mobil. iPhone 11 kommer med en lang række af smarte funktioner såsom en lækker skærm, et kamera på bagsiden og et kamera på fronten.

Det slanke og elegante design er flot, og så er det muligt at få iPhone 11 i et udvalg af forskellige farver.

Derudover kommer mobilen med en avanceret chip, der sørger for en fantastisk ydelse og en god batteritid. Der vil derfor være mulighed for at bruge mobilen hele dagen uden, at den løber tør for strøm. iPhone 11 er ydermere vand- og stænkafvisende, da den har en IP68-certificering.

Vi har også samlet en liste over de bedste tablets til børn her.

Sådan vælger du den bedste telefon til børn

Inden du køber den første børne mobil, er der flere ting, du skal tænke godt og grundigt igennem. Det sikrer nemlig, at du vælger den helt rigtige telefon til børn. Du skal blandt andet tænke over dit barns alder, dit barns behov, dit budget og selve mobiltelefonen.

Dit barns alder

Først og fremmest skal du overveje, om dit barn overhovedet er klar til at få en mobiltelefon. Er det tilfældet, skal du have barnets alder in mente. Der er nemlig stor forskel på, om du er på udkig efter en mobil til børn under 10 år eller til et ældre barn. Om du skal give dit barn en børnemobil, er helt op til dig. Mange forældre vælger at købe den første mobil, når barnet laver flere ting selv, så I altid kan få fat i hinanden.

Dit barns behov

En mobiltelefon er med til at skabe tryghed for både barn og forældre ligesom, at den kan gøre dit barn mere selvstændig. Det er derfor en stor ting, når dit barn skal have sin første mobiltelefon.

Men det betyder også, at du skal overveje, hvad dit barn skal kunne med telefonen. Er det nok bare at sende beskeder og ringe? Eller skal dit barn også have mulighed for at gå på internettet?

Dit budget

I dag kan du finde mobiltelefoner i alle prisklasser. Du skal derfor finde ud af, hvor mange penge du vil bruge på en mobil til børn. Det kan være alt lige fra 300 kroner og helt op til 3.000 kroner eller mere. Uanset om du ønsker en dyr eller en billig mobiltelefon til børn, er det skam muligt. Prisen kommer an på, om det skal være en smartphone eller ej, hvilket styresystem det skal være og så videre.

Læs også: Find en børnevenlig drone til dit barn

Ofte stillede spørgsmål

Hvornår skal børn have en mobil?

Der er ikke en fast regel for, hvornår børn skal have en mobil. Det afhænger af forældrenes skøn og deres vurdering af barnets modenhed og ansvarlighed.

Hvor gammel skal man være for at købe mobil?

Der er ikke en fast regel for, hvor gammel man skal være for at købe mobil. Det er dog normalt, at børn i skolealderen begynder at få deres egen mobiltelefon. Du kan dog ikke købe en mobil med abonnement selv før man er 18 år.

Er mobiler gode for børn?

Mobiler kan have både fordele og ulemper for børn. Fordelene kan være, at det giver børnene mulighed for at holde kontakten med deres forældre og nære relationer, samt at det kan hjælpe dem med at lære om teknologi og kommunikation. Ulemperne kan være, at det kan øge risikoen for online trusler og afhængighed, og kan også påvirke deres sociale interaktion og fysiske aktivitet.

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.