Gødning til frugttræer: Hvordan gøder man et frugttræ?

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Hvis du lige har plantet et frugttræ i din have, skal du sørge for, at du efterfølgende tager dig godt af det. Det sikrer nemlig, at træet har de bedste betingelser for at vokse, så du på et tidspunkt kan nyde godt af de lækre frugter.

Du skal blandt andet sørge for, at du gøder dine frugttræer. Vil du gerne vide mere om gødning af frugttræer, skal du læse med videre her.

Hvornår skal man gøde frugttræer?

Generelt kræver frugttræer ikke, at du gøder dem særlig meget. Dog har de godt af, at du et par gange om året giver dem et lille tilskud af gødning.

Som udgangspunkt foregår gødningen af et frugttræ i foråret. Du kan eventuelt bruge denne all-round gødning, hvis du har brug for gødning til dine frugttræer. Du kan ydermere gøde træet igen om efteråret.

Men som allerede nævnt skal du ikke gøde dit frugttræ særlig meget. Behovet for gødning er nemlig ikke specielt stort i de danske haver. Hvis jorden i din have er meget hård eller leret, så kan du med fordel blande jorden med kompost, når du planter træet. Desuden er det også værd at tilføje en smule kompost til dit træ om foråret.

I stedet for at fokusere så meget på gødning af dit frugttræ er det en god idé, at du sørger for, at jorden er godt ryddet rundt om det specifikke træ. Det sikrer, at træet nemmere får både vand og næring, hvilket er vigtigt for, at det kan gro optimalt.

Relateret: Undgå ukrudt i haven med disse tricks

Hvilken gødning skal jeg bruge til et æbletræ?

Skal du i gang med at plante et æbletræ i din have, så skal du gøde det på den rette måde. Det anbefales ikke, at du bruger kvælstofholdige gødninger.

Derimod kan du vælge at gøre brug af en denne organisk gødning, der forbereder jordens mikrobiologi. Derudover frigives næringsstofferne langsomt i takt med nedbrydningen eller omsætningen, hvilket er et plus.

Du kan tilmed anvende almindelig havekompost. Rent faktisk er det en af de bedste former for gødning, når der er tale om et frugttræ.

Se også: Sådan gøder du din hæk

Hvilken gødning skal jeg bruge til et blommetræ?

Et blommetræ skal gødes på præcis den samme måde som et æbletræ. Almindelig havekompost er den bedste gødning, og du skal endelig ikke benytte dig af kvælstofholdige gødninger. Gør du det, kan det ende med, at træet udvikler flere blade og ikke lige så mange frugter.

Du kan ydermere anvende en organisk gødning eller en all-round naturgødning. Det er helt op til dig.

Relateret: Sådan får du en god biodiversitet i haven

Hvilken gødning skal jeg bruge til et kirsebærtræ?

Der findes næsten ikke noget smukkere end et kirsebærtræ. Hvis du har sådan et træ i din have, eller hvis du vil plante et, er det bare med at passe godt på det. Derfor skal du igen ikke benytte dig af kvælstofholdige gødninger.

Du skal til gengæld gøde dit kirsebærtræ med hjælp fra helt almindelig havekompost. Du kan desuden vælge at bruge de samme typer af gødning, som du kan se ved de andre frugttræer.

Vælg mellem flere forskellige frugttræer til haven

Det er en god idé, at du nøje overvejer, hvilket frugttræ der skal plantes i din have. Du kan vælge mellem alt lige fra et æbletræ til et pæretræ, et blommetræ eller et kirsebærtræ. Det bedste er helt sikkert, at du vælger et frugttræ med frugter, som du elsker.

Derudover skal du tænke over træets størrelse, formen samt, hvordan du skal passe og pleje det. Det er ligeledes en fordel, at du tjekker træets vækstkrav inden køb. På den måde kan du sikre dig, at du ender med det helt rigtige frugttræ.

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.