Vælg den helt rigtige drikkedunk til børn

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Bedste drikkedunk med sugerør til børn: 3 Sprouts Drikkedunk

Gør drikkepauser sjove og nemme med denne farverige og børnevenlige drikkedunk, der er udstyret med et praktisk indbygget sugerør.

Bedste drikkedunk til baby: Klean Kanteen Kid Classic Sippy Cap

Giv din baby en sikker og komfortabel drikkeoplevelse med denne miljøvenlige drikkedunk, der er designet med en sippy cap for nem brug.

Bedste drypfrie drikkedunk til børn: Liewood Drikkedunk

Hold børnenes tasker og tøj tørre med denne stilfulde og funktionelle drikkedunk, der er garanteret drypfri og perfekt til aktive børn.

Drikkedunke til børn bruges i institutioner og skoler, men også på weekendture, ferier og derhjemme. Det er en smart måde at opbevare vand på i bilen eller at huske barnet på at drikke på en varm sommerdag.

De 10 bedste drikkedunke til børn

Nedenfor har vi samlet et varieret udvalg af gode drikkedunke til børn, der spænder over alle aldersgrupper. Det vil sige, at der er drikkedunke i metal, drikkedunke i plastik og drikkedunke i silikone. Der er desuden små drikkedunke til småbørn og store drikkedunke til større børn.

Paw Patrol Drikkedunk

Features:

 • Materiale: Slidstærk plastik
 • Med drikketud
 • Kan maskinopvaskes
Vælg den helt rigtige drikkedunk til børn - Paw Patrol Drikkedunk 1

Den helt klassiske drikkedunk til børn i plastik med drikketud. Flasken her er med Chase fra Paw Patrol, som især hitter hos de 2-6-årige børn.

Farven er rød med en blå prop og henvender sig både til piger og drenge. Kan vaskes i opvaskemaskine.

3 Sprouts Drikkedunk

Features:

 • Materiale: Tritanplastik og silikone
 • Med sugerør
 • Kan maskinopvaskes 
Vælg den helt rigtige drikkedunk til børn - 3 Sprouts Drikkedunk Lion

Rigtig fin drikkedunk i giftfri tritanplastik med drikketud i silikone. Drikketuden er monteret på et sugerør og er dermed velegnet til mindre børn, der endnu ikke har lært at drikke af en almindelig drikkedunk.

Drikkedunken er gennemsigtig med print af en sød løve. Der kan købes madpakke, madposer, termokande og taske i samme design.

Done By Deer Drikkedunk med sugerør

Features:

 • Materiale: Polypropen og silikone
 • Med sugerør
 • Kan maskinopvaskes
Vælg den helt rigtige drikkedunk til børn - Done By Deer Drikkedunk m. Sugeroer Elphee Blue

Fin drikkedunk i det klassiske Done by Deer design med elefanten. Drikkedunken er i plastik med sugerør af silikone, så den egner sig ekstra godt til de små. Især fordi sugerøret kan lukkes med låg, hvor der er også et lille håndtag.

Drikkedunken kan vaskes i opvaskemaskine, og der medfølger et ekstra sugerør.

Klean Kanteen Kid Classic Sippy Cap Drikkedunk i stål

Features:

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Miljøvenlig
 • Resistent mod skader
Vælg den helt rigtige drikkedunk til børn - Klean Kanteen Kid Classic Sippy Cap Drikkedunk Staal 355ml Pool Party

Er du til det miljøvenlige alternativ til de klassiske drikkedunke, skal du vælge modellen fra Klean Kanteen i rustfrit stål. Drikkedunken er pulverlakeret i en fin blå farve. Kombinationen af rustfrit stål og pulverlakering giver et holdbart design, der også er resistent mod skader.

Klean Kaneen Kid Classic kommer med smart beskyttelse til drikketuden og er desuden  kompatibel med alle Classic-låg.

Rice – Stainless Steel Thermo Drinking Bottle

Features:

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Miljøvenlig
 • Termofunktion
Vælg den helt rigtige drikkedunk til børn - Rice Stainless Steel Thermo Drinking Bottle

Virkelig fin og smart drikkedunk, der både er miljøvenlig og praktisk i og med, at den formår at holde kolde drikke kolde og varme drikke varme.

Drikkedunken fås i flere forskellige design og er i rustfrit stål. På proppen er der monteret en lille ophængssnor, så drikkedunken kan hænge på skoletasken. Egner sig godt til de større børn og rummer hele 500 ml.

Drikkedunken kan holde kolde drikke kolder i op til 24 timer og varme drikke varme i op til 12 timer.

WOW – Cup Mini – Green Dinosaurs

Features:

 • Materiale: Plastik og silikone
 • Spildfri
 • Kan maskinopvaskes
Vælg den helt rigtige drikkedunk til børn - Wow Cup Mini spildfri

Spildtfri og drypfri drikkedunk til børn fra 6 måneders alderen. Denne smarte drikkedunk kan vendes på hovedet – uden at der kommer så meget som en dråbe ud af den. Den bløde silikoneventil skal berøres og suges af, før der kommer væske ud.

Super praktisk til små børn og til brug i klapvogn og bil. Drikkedunken kan nemt skilles i 4 dele og vaskes i opvaskemaskine.

Design Letters – Personlig drikkeflaske

Features:

 • Materiale: Tritanplastik
 • Fås med alle bogstaver fra A-Z
 • 500 ml
Vælg den helt rigtige drikkedunk til børn - Design Letters Personal Drikkeflaske H

Stor og rummelig drikkedunk i tritanplast, der særligt egner sig til større børn. Drikkedunken fra Design Letters er dels meget rummelig med plads til 500 ml væske og dels med skruelåg. Skruelåget er dog nemt at åbne – også for mindre børn.

Det fine design i sort og hvid er både klassisk og stilrent, og du kan vælge barnets forbogstav for et personligt design.

Sistema Drikkedunk

Features:

 • Materiale: Tritanplast
 • Lækagefri
 • Flere farver
 • 800 ml
Vælg den helt rigtige drikkedunk til børn - Sistema Drikkedunk

Til de større børn er denne drikkedunk fra Sistema en god løsning. Den kan indeholde hele 800 ml, hvilket for de fleste er nok til hele skoledagen, og så er den designet til at være lækagefri.

Selve mundstykket er med et bredere hul, der giver et bedre drikkeflow, og også flaskens design er lavet med henblik på et godt tag om drikkedunken. Der er dermed også tale om en drikkedunk, der egner sig godt til brug ved sportsaktiviteter.

Liewood Drikkedunk

Features:

 • Materiale: Silikone
 • Drypfri
 • Flere farver
Vælg den helt rigtige drikkedunk til børn - Liewood Warren Drikkedunk Cat Rose

Så lækker drikkedunk til de små i blød silikone, så ikke tænderne kommer til skade. Vil du gerne have en drypfri drikkedunk, børn selv kan drikke af, er denne drikkedunk fra Liewood svaret. Den er desuden lækagefri, så det ikke gør noget, hvis den ligger i klapvognen eller i barnets taske.

Der medfølger en smart børste til rengøring, men drikkedunken kan også vaskes op i opvaskemaskine.

Termo Drikkedunk i Rustfrit Stål

Features:

 • Materiale: Rustfrit stål
 • Termofunktion
 • Flere design
Vælg den helt rigtige drikkedunk til børn - 24 bottles clima termo drikkedunk rustfrit staal atlantic bay 330m 1

Denne smarte termo drikkedunk fra Klean Kanteen holder drikkevandet koldt i op til 40 timer. En metal drikkedunk til børn er – udover at være et miljøvenligt valg – også en meget hygiejnisk løsning, da der ikke afgives smag til vandet eller optages smag fra drikkedunken, når den er i rustfrit stål.

Drikkedunken kan indeholde 355 ml og er i et spildfrit design med sportslåg. Drikkedunken bør vaskes op i hånden for at bevare sin termofunktion.

Relateret artikel: De bedste køletasker til madpakken

Hvilken drikkedunk til børn er bedst?

Udvalget af drikkeflasker til børn er enormt. De fås i mange størrelser, farver og materialer. Men hvilken drikkedunk er egentlig bedst?

Svaret afhænger af både barnets alder og af præferencer. I mange år var de gængse drikkedunke til børn i plastik med et drikketud – også kaldet et sportslåg. I dag er udvalget eksploderet.

Ulempen ved drikkedunke i plastik er, at vandet kan tage smag fra plastikken. Det undgås ved at vælge en drikkedunk i silikone eller metal. Silikone er et godt materiale til mindre børn, da det ikke kan gøre skade på hverken inventar eller tandsæt, mens større børn ofte vil foretrække drikkedunke i metal.

Drikkedunke i metal er typisk i rustfrit stål. Det rustfrie stål har den fordel, at det ikke afgiver smag til vandet. Bruges flasken til andet end vand, aftager drikkedunken heller ikke smag fra væsken. Nogle af drikkedunkene i stål er også med termofunktion, så vandet holdes koldt dagen igennem. Den store fordel er dog, at de fås i mange størrelser, så de større børn også kan få tilstrækkeligt væske i løbet af dagen – uden at skulle tænke på at genopfylde.

De mindre børn, der ikke forstår at hælde med en flaske, kan have glæde af en drikkedunk med sugerør. Mange af modellerne med sugerør er desuden spildfri, når låget er på, så det ikke gør noget, hvis drikkedunken ligger i tasken eller i klapvognen. Der findes også deciderede spildfri drikkedunke, som med ro i sjælen kan bruges (og efterlades) i sofaen eller autostolen.

Skal drikkedunken bruges til hverdags- eller skolebrug til større børn, kan det være en fordel at vælge en drikkedunk med skruelåg, mens det til sportsbrug et smartere med et sportslåg.

I en presset hverdag er det desuden en fordel, at drikkedunken kan tåle en tur i opvaskemaskinen, så ikke det bliver en sur pligt at skulle vaske drikkedunke op i hånden.

Køb minimum 2 drikkedunke til hvert barn

Hvis drikkedunken kun indeholder vand – og hvis den bliver tømt hver dag – kan den sagtens holde et par dage uden at blive vasket. Men på 3.-4. dagen trænger de fleste drikkedunke til en tur i opvaskemaskinen, og drikkedunke, der bruges til f.eks. saft, bør vaskes op hver dag. Derfor er det ikke nok med en enkel drikkedunk til dit barn.

Kører opvaskemaskinen hver dag, kan hvert barn nøjes med 2 drikkedunke, så der hele tiden er en ren. Men mange familier har glæde af 3 eller 4 drikkedunke til hvert barn, så der er rene drikkedunke til sportsaktiviteter, og så det ikke er en katastrofe, hvis barnet glemmer drikkedunken i skolen eller børnehaven.

Har du flere børn, er det en fordel at holde sig til, at hvert barn har én farve drikkedunk. Så dit ene barn har 3-4 drikkedunke i blå, og dit andet barn har 3-4 drikkedunke i rød. På den måde er det let og overskueligt – også for børnene – at holde styr på egne drikkedunke.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor ofte skal man vaske sin drikkedunk?

Drikkedunken bør vaskes hver dag for at sikre at den er ren og hygiejnisk. Det anbefales at vaske den med varmt vand og en mild sæbe, og at skylle den grundigt efter vask.

Hvor længe kan vand holde sig i en drikkedunk?

Det afhænger af materialet og kvaliteten af drikkedunken, men i gennemsnit kan vand holde sig i en drikkedunk i 24-48 timer. Det er vigtigt at skifte vandet ofte og at rengøre drikkedunken regelmæssigt for at sikre optimal hygiejne.

Hvordan fjerner man dårlig lugt fra drikkedunk?

Dårlig lugt i drikkedunken kan skyldes bakterier eller rester af mad eller drikke. For at fjerne lugten kan du skylle drikkedunken grundigt med varmt vand og en mild sæbe, eller du kan lave en blanding af eddike og vand og lad det sidde i drikkedunken i et par timer. Skyl derefter godt efter. Det kan også være nødvendigt at rengøre drikkedunken med en børste eller en skyllepind for at fjerne eventuelle rester i bunden eller hjørnerne.

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.