Brændetårn: Find shops med tilbud på stablet brændetårne

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Et brændetårn er det optimale løsning for dig, der har brændeovn som primær varmekilde. Med et tårn af brænde kan du få 600-1.100kg brændsel, der rækker til flere måneders forbrug i løbet af vinterperioden.

Herunder kan du læse mere om, hvor du kan købe stablet brændetårne, og du får gode råd til at finde det bedste brændsel at fyre op med enten derhjemme eller i sommerhuset.

Vores favoritter til køb af brændetårn

Brændetårn: Find shops med tilbud på stablet brændetårne - fyrselv logo braende i saekke

★★★★★

Fyr-selv.dk

Vil du have brænde fra miljøgodkendte skove, kan du overveje at købe brændetårne hos Fyr-selv.dk. Træet hos Fyr-selv-dk kløves i fynske skove, og du kan købe dit brændsel i forskellige udgaver (både i poser og som et ”tårn”).

Foruden træ sælger Fyr-selv.dk også træpiller og træbriketter. Det særlige ved Fyr-selv.dk er, at du har mulighed for at vælge mellem forskellige træsorter herunder birk, ask, bøg og løvtræ. Dette er en stor fordel for dig som forbruger, så du kan vælge den type, der passer til din brændeovn eller pejs.

Når du gennemfører dit køb, får du 10 forskellige betalingsløsninger at vælge imellem. Du kan købe på afbetaling, så købet af brændetårnet ikke betyder, at du skal spare på andre områder i dit privatbudget.

Brændetårn: Find shops med tilbud på stablet brændetårne - davidsen

★★★★★

Davidsen

Hos Davidsen kan du købe tilbehør og udstyr til hus og have. Butikken og webshoppen har som mission at være konkurrent til de byggemarkeder og tilbyde deres tusindvis af kunder skarpe priser på ting, vi gør brug af til vedligehold af bolig samt forskønnelse af have.

I den brugervenlige webshop kan du filtrere din søgning i forhold til type af træ samt pris, så du kun får vist de produkter, der matcher dine ønsker til mængde og krav til træsort. Du finder brændetårne i form af bøg, eg og løvtræ. Alt brænde er certificeret i forhold til miljøvenlighed, og alle varer i sortimentet er beskrevet i forhold til brændværdi, mængde, kvalitet og rummeter.

Du sparer penge på levering, når du handler hos Davidsen. Fragten er inkluderet i prisen, når tårnet af brænde skal leveres hjem til din bopæl.

hesselagerenergi logo

★★★★★

Hesselager Energi

Hesselager Energi er en storforhandler af brænde, der kan købes både i sække og i større udgaver som tårne. Har du brændeovn som primær varmekilde, får du mest værdi for pengene ved at købe et tårn af brænde.

Det er praktisk at kunne vælge mellem forskellige træsorter, så du får dén variant, der matcher din pejs eller brændeovn. Hos Hesselagerenergi.dk får du et godt overblik over forskellige varianter af træ, der kan købes i stor mængde. Du kan vælge at få dit tårn leveret i træramme eller i en bigbag. Du kan være heldig at finde dit brændetårne på tilbud, når du handler hos Hesselager Energi.

Relateret: Her finder du hårdttræsbriketter til gode priser

Værd at vide om trækvalitet i brændetårn

Det er vigtigt, at du forholder dig til, hvilken type træsort dit brænde har, når du køber en stor mængde af det. Der er brænde, som egner sig bedst til brug i pejse, og der er træ, som er med ideel til opvarmning i brændeovn. 

Som tommelfingerregel kan du gå ud fra, at det er brænde af hårdt træ, der anbefales til opvarmning. Det er blandt andet birk, ask, bøg og avnbøg. Når du handler hos godkendt og dansk webshop med salg af VVS-produkter og stor erfaring indenfor varmekilder, vil du altid kunne få vigtige oplysninger om kvaliteten af brændet. 

Relateret: Få mest ud af dit brænde med en brændeovns ventilator

Pris på brændetårn

Prisen på brænde der er stablet i et stort “tårn”, befinder sig på samme niveau fra forhandler til forhandler. Der er stor konkurrence på markedet for brænde, og det betyder, at du får nogenlunde ens priser. Den store fordel ved at købe et tårn af brænde er, at denne løsning er billigere sammenlignet med køb af brænde i mindre sække. 

For dig der har brændeovnen som primær varmekilde, er det oplagt at købe en stor mængde brændsel á gangen. På denne måde slipper du for transportudgifter, da du blot skal fragte dit brænde én gang, såfremt du vælger selv at stå for opgaven. 

Hos langt de fleste forhandlere af brænde er der mulighed for at vælge fragt til. 

Levering af brændetårn

Det er et krævende arbejde selv at stå for at få fragtet dit tårn af brænde hjem. Du skal bruge en maskine, der kan løfte den store “pakke” over på en stor trailer, som efterfølgende skal fastgøres forsvarligt. Vil du slippe for opgaven, er det værd at købe dig fra det og få en lastbil til at levere tårnet af brænde til din bopæl. 

Pris for leje af en stor trailer samt udgift til transport vil ligge på omkring samme pris, som det koster at få en fragtmand til at levere dit brænde for dig. Hos nogle onlineforhandlere af brænde har du mulighed for at skrive, hvor brændet skal placeres ved din bopæl. 

Her kan du bestemme, om brændet skal leveres ved kantstenen, eller om “tårnet” skal køres ind på din grund, så du lettere kan få det opmagasineret i skur, værksted eller garage.

Relateret artikel: Kløv selv dit brænde med en brændekløver

FAQ

Hvad koster et brændetårn?

Der er forskellige priser på brændetårne. Prisen varierer af, hvilken type træsort der er brugt til brændet, og hvor mange kilo tårnet udgøres af. Der er penge at spare ved at købe en stor mængde brænde sammenlignet med brænde i sække.

Hvor mange kilo træ udgør et tårn af brænde?

Du kan få forskellige størrelser på brænde, der er stablet i tårne. De mindste er på 500-600kg, mens de største og tungeste udgaver vejer op til 1.100kg.

Hvor skal jeg opbevare mit brænde?

Du skal opbevare dit brænde på et tørt sted, hvor det ikke udsættes for fugt. Det kan være nødvendigt at bygge et brændeskur til formålet, så du kan have dit brænde samlet på ét sted. 

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.