Gratis brænde – sådan finder du frem til dit brændsel

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Køb af brænde kan blive en stor post på budgettet, når prisen for det uundværlige brændsel stiger. Heldigvis er der forskellige muligheder for at få gratis brænde ved at benytte dig af bestemte forhandlere og salgsplatforme på nettet.

Herunder får du svar på, hvor du kan få dit brænde uden at skulle betale for det. Og du får gode råd til, hvordan du sikrer dig, at dit brænde er lovligt at bruge, når du henter det fra en privatperson eller en forhandler.

Her finder du dit gratis brænde online

Det er en god idé at afsøge nettet, når du vil spare penge på dine udgifter til varme. Du kan være heldig at finde brænde uden omkostning hos følgende websites:

facebook logo

★★★★★

Facebook

De sociale medier er for de fleste af os blevet en del af livet og hverdagen. Der findes flere tusinder Facebook grupper, der blandt andet omhandler køb/salg. Den store fordel ved Facebook grupperne er, at du som udgangspunkt kan melde dig ind i alle dem, du ønsker at være i et fællesskab omkring.

Du bliver godkendt af administratorerne, hvorefter du kan læse indlæg og selv oprette indlæg. Det er en god idé at være specifik omkring fysisk lokation, når du ønsker at finde til, hvor du kan få gratis brænde via Facebook. Du kan afgrænse din søgning efter relevante grupper, ved kun at få vist de onlinefællesskaber, der ligger tæt på din bopæl.

Relateret artikel: Sådan kløver du brænde med en elektrisk brændekløver

dba logo

★★★★★

DBA / Den Blå Avis

Den Blå Avis er stedet på nettet, hvor folk kan sætte deres brugte ting til salg eller give ting væk. Hjemmesiden har mere end 300.000 aktive brugere, som hver dag sætter ting til salg eller annoncerer, at andre må hente ting hos dem gratis.

Det er nemt og enkelt at bruge DBA.dk. Øverst på hjemmesiden er der søgefelt, hvor du kan skrive ”brænde”. Herefter vil du få vist alle aktive annoncer, hvor privatpersoner eller firmaer sælger eller tilbyder brænde. Sørg for at være opmærksom på kvaliteten af brændet samt, hvordan det skal afhentes.

Når du henter eller får brænde gratis fra en privatperson, er dit brændsel ikke dækket af garanti. Det kan derfor være en god idé at hente dit brænde selv, så du kan se brændslet an i forhold til kvalitet.

guloggratis logo

★★★★★

GulOgGratis

Gul og Gratis fungerer på samme måde som Den Blå Avis. Her kan du være heldig at finde gratis brænde hos folk, der har kløvet for meget i forhold til deres eget forbrug. 

Du skal være opmærksom på, at der kan være mange andre boligejere, der er ude efter at kunne få brænde gratis.

Derfor kan det svare sig at undersøge flere websites for at få indtryk af udvalg og muligheder for afhentning. På Gul og Gratis er det muligt for sælger at beskrive sit produkt. Du kan skrive direkte til sælger, hvis du har ønske om at få supplerende oplysninger og den type af brænde, som en privatperson giver bort.

Relateret: Her kan du købe brændetårne

Hvad er grundene bag, jeg kan få gratis brænde?

Der kan være forskellige årsager til, at du samt Danmarks øvrige husejere med brændeovn kan få gratis brænde. Hos forhandlere af træ og brændsel kan tilbuddet skyldes, at de har brænde tilovers fra sidste år, som ikke er blevet solgt. Eller at de har modtaget et parti med brænde i skæve størrelser. 

Hos portaler som Gul og Gratis samt Den Blå Avis er det privatpersoner, der fra tid til anden laver opslag til alle brugere, hvor de reklamerer med salg eller afhentning af brænde. Det kan være, en husstand har fået ny varmekilde, og derfor er kommet til at ligge inde med brænde, de ikke kan få brugt. Eller årsagen kan være, at boligejere har fældet flere træer på grunden, der er blevet kløvet, og som nu gør det muligt for dig at få brænde til billig pris.

Relateret: Brænde i sække

FAQ

Må jeg bruge træ fra naturen til at fyre op med?

Det kan være fristende at gå en tur i skoven og hente brænde fra skovbunden. Dog skal du være opmærksom på, at det som udgangspunkt ikke er tilladt at tage brænde fra offentlige arealer.

Hvor meget brænde må jeg hente gratis?

Uanset om du handler hos en forhandler af varmekilder og tilbehør, eller om du benytter dig af en portal med privat salg og køb, vil det altid stå angivet, hvor meget brænde du må hente. 

Relateret: Sådan finder du hårdttræsbriketter

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.