Sengerammer 160×200: Få ultimativ komfort i sengen

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Bedste 160×200 sengeramme i stof: Mollis sengeramme

En luksuriøs sengeramme, tilgængelig i antracit, brun, eller beige farve, der er lavet af OEKO-TEX-certificeret stof, som er både behageligt og slidstærkt.

Bedste 160×200 sengeramme med skuffer: Messina sengeramme

Lækker sengeramme i kernebøg med 4 store skuffer og mulighed for sengehylder. Velegnet til springmadrasser eller skummadrasser med mulighed for rullelameller og indbygget sengegavl.

Bedste 160×200 sengeramme på sokkel: Kaagaard Sokkelseng

Minimalistisk sokkelseng i hvid, sort, bøg og eg med mulighed for lameller og gavl.

En sengeramme 160×200 er et godt valg til dig, der sover alene og gerne vil have ekstra plads at brede dig på – eller til parret, der ikke har plads til en dobbeltseng i soveværelset.

En seng på 160×200 cm er en god mellemting mellem en halvandensmandsseng og en dobbeltseng. Der er god plads for en enkelt person, og der er også rigeligt med plads til to.

Der findes overordnet set 3 typer af sengerammer i denne størrelse:

 • Sengeramme 160×200 på ben
 • Sengeramme 160×200 på sokkel
 • Sengeramme 160×200 med skuffer

I guiden her får du hjælp til at vælge den helt rigtige sengeramme til dine behov. Sengerammen har nemlig meget større betydning end det designmæssige udtryk.

4 af de bedste sengerammer 160×200

Sengeramme i stof

Features:

Mål: 160×200

Flere farver: Beige, Antracit eller Brun

Madrastype: Springmadras

Mollix 160x200 sengeramme
PRISER FRA
 

 

8.998,-

 

Fordele:

 • Mulighed for alt-i-et-køb
 • Lækkert design
 • Flere farver
 • 100 dages prøvetid
 • Gratis levering

Luksuriøs sengeramme i antracit, brun eller beige OEKO-TEX-certificeret stof, der både er behageligt og slidstærkt.

Her har du desuden mulighed for et all-in-one køb, da du både kan købe sengeramme, sengegavl, madras, topmadras – og endda kuvertlagen – i samme ombæring. Det er så smart, at det hele vælges på samme side, så du er sikret at få madrasser og tilbehør, der passer præcis.

Sengeramme på ben med hovedgærde

Features:

Mål: 160×200

Farve: Hvid, Sort, Bøg, Eg

Madrastype: Springmadras, boksmadras, skummadras

Kaagaard Sengeramme 160x200
PRISER FRA
 

 

3.900,-

 

Fordele:

 • Fås i flere farver
 • Fås i flere træsorter
 • Fås med flere typer lamelbund

Her får du en klassisk sengeramme 160×200 cm med ben og et integreret hovedgærde. Sengen fås i hvid, sort, bøg og eg, så den kan matche stilen i dit soveværelse.

Du kan vælge at købe sengerammen uden lameller, eller med rullelameller eller faste lameller; afhængigt af dit madrasvalg. Den kan dermed både bruges til springmadrasser og boksmadrasser.

Kaagaard Sokkelseng

Features:

Mål: 160×200

Farve: Hvid, Sort, Bøg, Eg

Madrastype: Springmadras, boksmadras, skummadras

Kaagaard Sokkelseng 160x200
PRISER FRA
 

 

3.800,-

 

Fordele:

 • Fås i flere farver
 • Fås i flere træsorter
 • Letter rengøringen
 • Øger højden på sengen
 • Gavl kan tilkøbes

Ønsker du en højere sengeramme, der letter rengøringen, er en sokkelseng en god løsning. Denne model fås i hvid, sort, bøg og eg og er i et minimalistisk design. Det er muligt at vælge sengerammen uden lameller, men der kan også tilkøbes forskellige typer af lameller, herunder faste lameller og elevationslameller samt liftbund.

Rammen er som udgangspunkt uden gavl, men der kan tilkøbes en vægmonteret 160 cm gavl, der øger den indretningsmæssige værdi.

Sengeramme med skuffer

Features:

Mål: 160×200

Farve: Kernebøg

Madrastype: Springmadras, skummadras

Messina Sengeramme 160x200
PRISER FRA
 

 

8.190,-

 

Fordele:

 • God opbevaringsplads
 • Letter rengøringen
 • Sengehylder kan tilkøbes

Her får du en en sengeramme med virkelig lækker opbevaringsplads i form af 4 store og rummelige skuffer under sengen, der tillader nem opbevaring af blandt andet sengetøj. Selve rammen er i flot slebet kernebøg, og der er mulighed for at tilvælge smarte sengehylder i samme materiale.

Rammen fås uden lameller eller med rullelameller, hvilket gør den velegnet til springmadrasser eller skummadrasser. Sengerammen har en lavere, indbygget sengegavl for en flot finish.

Sengerammen er ikke kun æstetisk

Sengerammen er en ofte undervurderet del af sengens helhed. Madrassen har naturligvis den største indflydelse på komforten, mens sengerammen i højere grad har indretningsmæssig værdi. Alligevel må netop dén værdi ikke undervurderes. Du finder dig nemlig typisk bedre til rette i et æstetisk rum – og det kan give en bedre indsovningsevne og dermed en bedre søvnkvalitet.

Udover dét, kan sengerammen også have betydning for sengens højde. Dermed kan rammen have en betydning for din ind- og udstigning af sengen, men også for muligheden for rengøring og opbevaring under sengen.

Derfor er det vigtigt at vælge den helt rigtige sengeramme på 160×200 cm.

Det skal du overveje når du vælger sengeramme

Selvom sengerammen har indretningsmæssig værdi, er den af væsentligt større betydning for komforten i hverdagen, end du måske umiddelbart tror.

Nogle af de ting, du bør overveje, når du skal købe en sengeramme på 160×200 cm – eller en hvilken som helst anden størrelse seng – er følgende:

 • Skal sengerammen være med eller uden sengegavl?
 • Skal der være integreret opbevaringsplads i sengerammen?
 • Hvor høj skal sengerammen være (i forhold til ind- og udstigning af sengen)?
 • Hvilket materiale og hvilken farve skal sengerammen være udført i?
 • Hvordan skal sengerammen støtte madrassen?

Skal sengerammen være med eller uden sengegavl?

Det er langt hen ad vejen en smagssag, hvorvidt sengerammen skal være med eller uden sengegavl. Ved nogle sengerammer er gavlen integreret eller inkluderet, mens den ved andre er et valgfrit tilkøb. Nogle sengerammer er helt uden mulighed for sengegavl. 

Noget af det vigtigste, du bør overveje, i forhold til eventuelt køb af sengegavl, er gavlens højde, hvis der er skråvægge i soveværelset. Derudover er det en fordel med en sengegavl, hvis du enten ser tv eller læser i soveværelset, da det typisk er mere behageligt at sidde op ad gavlen end op ad væggen.

Skal der være integreret opbevaringsplads i sengerammen?

Ønsker du opbevaringsplads under sengen, kan du enten vælge en sengeramme på ben og selv tilføje opbevaring i form af kasser eller bedrollers, eller du kan vælge en sengeramme med integrerede skuffer.

Fordelen ved at vælge en model med skuffer er, at der ikke er samme behov for rengøring under sengen. Det samme gælder i øvrigt en sengeramme med sokkel, som dog ikke byder på opbevaring.

Hvor høj skal sengerammen være (i forhold til ind- og udstigning af sengen)?

Sengerammer fås i forskellige højder. Nogle svarer blot til standardhøjden på en boksmadras med ben, mens andre er højere, hvilket kan være rart i forbindelse med ind- og udstigning af sengen. Især hvis du har fysiske skavanker, bør du overveje en lidt højere model.

Typisk vil det være sengerammer med sokkel, der tilbyder mest højde, og dermed vil være lettere og mere behagelig at komme ind og ud af.

Hvilket materiale og hvilken farve skal sengerammen være udført i?

Valg af materiale og farve på sengerammen afhænger i høj grad af indretningsmæssige præferencer. Nogle foretrækker en simpel, hvid sengeramme til den minimalistiske indretning, mens andre foretrækker et mere opsigtsvækkende design eller naturmaterialer.

Hvordan skal sengerammen støtte madrassen?

De fleste sengerammer støtter madrasserne i form af lameller. Det afhænger dog af, hvilken type madras, der skal i sengen. Er der tale om en springmadras, er der ikke lige så høje krav til lamellerne, men foretrækker du en boksmadras, bør du sikre dig, at lamellerne er designet til at støtte madrassen ordentligt. Boksmadrasser kræver typisk faste lameller.

Se også: Sådan vælger du en madras til elevationsseng

Gode råd til valg af sengeramme

Kig på vægten

De fleste foretrækker en sengeramme i en form for træ; enten hårdtræ eller en form for behandlet træ. Det er også muligt at få sengerammer i metal, men det er sjældent en behagelig oplevelse.

Når du skal vælge materiale til din sengeramme, kan du i samme ombæring kigge på rammens vægt. Jo tungere materiale, des sværere bliver sengen at bære ind (og måske op) – og jo sværere bliver den at flytte igen, hvis det på et tidspunkt bliver aktuelt.

Er du typen, der ofte flytter rundt på møbler – og måske endda bytter rundt på værelser – kan det være en fordel med en så let sengeramme som muligt, og så bør du ikke vælge en model i hårdt egetræ.

Kig på prisen

Prisen har naturligvis også noget at sige for de fleste. I mange tilfælde hænger prisen sammen med materialet. Jo dyrere sengerammen har været at fremstille, des dyrere er den at købe. Design og producent spiller selvfølgeligt også ind.

Når du sammenligner priser, bør du gøre det alt inklusiv. Det vil sige, at hvis du både søger sengeramme, lameller og sengegavl, bør du sammenligne den samlede pris. Det skyldes, at hos nogle forhandlere er lameller inkluderet, mens det ikke er tilfældet hos andre. Nogle typer af sengerammer har også en integreret sengegavl, mens det ved andre typer er tilvalg.

Kig på madrastypen

Har du allerede en madras – eller har du præferencer til valg af madras – skal du vælge sengeramme ud fra dét. Stort set alle sengerammer kan bruges til springmadrasser og skummadrasser, der har det til fælles, at de er fleksible og ikke vejer så meget.

Udvalget er væsentligt mindre, hvis du leder efter en sengeramme 160×200 til boksmadrasser.

Udover størrelsen på sengerammen, der skal tillade plads til en ufleksibel boksmadras med træramme, er det i høj grad lameltypen, der bestemmer, hvorvidt en sengeramme kan bruges til en boksmadras eller kun til spring- og skummadrasser, der vejer væsentligt mindre.

Rullelameller er ikke egnede til boksmadrasser. Der skal faste lameller til. Ligeledes vil elevations- og liftlameller kræve en fleksibel springmadras for at kunne bruges. Ved nogle sengerammer kan du vælge mellem forskellige lameltyper, mens der ved andre sengerammer kun er mulighed for én slags lameller.

FAQ

Hvilken madras til sengeramme?

De fleste sengerammer er designet til springmadrasser. Nogle sengerammer kan dog også bruges til boksmadrasser og skummadrasser.

Kan man bruge en boksmadras i en sengeramme?

Det afhænger af typen af sengeramme og især af typen af lameller. En boksmadras vil typisk kræve faste lameller. Det fremgår af produktbeskrivelsen, hvilke madrasser sengerammen kan bruges til.

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.