Slip for at tømme støvsugerposen med en poseløs støvsuger

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg

Bedste poseløse støvsuger til dyrehår: Bosch ProAnimal BGS41PET1

Med Bosch ProAnimal BGS41PET1 får du en poseløs støvsuger, der er det perfekte valg, hvis du har kæledyr i dit hjem. Den er udstyret med flere funktioner og tilbehør, der gør, at den nemt og effektivt fjerner dyrehår fra både overflader og møbler.

Bedste poseløse støvsuger til en mindre bolig: Philips PowerPro Compact FC9331

Poseløs støvsuger med et kompakt design og en let vægt, så den er nem at manøvrere rundt med i dit hjem. Har du en mindre bolig, er denne model et godt bud, da du herved ikke behøver at slæbe rundt på en stor støvsuger.

Bedste poseløse støvsuger til hverdagsbrug: Dyson V11 Torque Drive Extra

Her får du en smart og effektiv poseløs støvsuger, der tilmed er uden en ledning. Derfor er denne model velegnet til de hurtige støvsugninger i hverdagen, hvor du ikke ønsker at bruge meget tid på rengøringen.

5 smarte og effektive støvsugere uden en pose

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

  • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
  • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
  • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
  • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
  • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Bosch ProAnimal BGS41PET1

Features:

Mål: 31 x 32 x 47 cm.

Vægt: 6,7 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 3 l.

Aktionsradius: 10 m.

Lydniveau: 72 dB

Slip for at tømme støvsugerposen med en poseløs støvsuger - Bedste poseloese i TAeNK test 2017

Hvis du har kæledyr og leder efter en poseløs støvsuger, er Bosch ProAnimal BGS41PET1 et oplagt valg. Her får du en støvsuger, der er ekstra effektiv til at fjerne dyrehår takket være AirTurbo-systemet samt ProAnimal-mundstykket.

Udover ProAnimal-mundstykket medfølger der også andre mundstykker, du kan anvende alt efter, hvad der skal støvsuges.

Endvidere er dette en hygiejnisk og støvsvag støvsuger, der selv rengør filtret efter behov. Når det er nødvendigt, aktiverer støvsugeren det selvrensende system, så din støvsuger fungerer optimalt hele tiden.

Samtidigt kommer Bosch ProAnimal BGS41PET1 med et vaskbart HEPA-filter, der filtrerer 99,95 % af støv, bakterier og pollen, hvilket er optimalt for astmatikere og allergikere. Selve støvbeholderen har en kapacitet på 3 liter, så beholderen bliver ikke så nemt fyldt efter en støvsugning. Den store aktionsradius på 11 meter betyder desuden, at du kan støvsuge et forholdsvist stort areal før, at du behøver at finde en ny stikkontakt.

Philips PowerPro Compact FC9331

Features:

Mål: 28,1 x 24,7 x 41 cm.

Vægt: 4,5 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 1,5 l.

Aktionsradius: 9 m.

Lydniveau: 76 dB

Slip for at tømme støvsugerposen med en poseløs støvsuger - Philips Poseloes Stoevsuger

Med Philips PowerPro Compact FC9331 får du en lille og kompakt poseløs støvsuger med en beholder, der har en kapacitet på 1,5 liter. Støvbeholderen er let at tømme, da den kan afmonteres med en hånd.

Ydermere vejer støvsugeren kun 4,5 kilo, så den er nemmere at håndtere. Takket være dens store gummihjul kører den desuden mere problemfrit rundt på overfladerne.

Takket være dens avancerede teknologi er det en effektiv støvsuger, der giver rene gulve samt bortfiltrerer 99,9 % af det fine støv. Det betyder, at du også er sikret mere ren og frisk luft i dit hjem.

Philips PowerPro Compact FC9331 er især velegnet til hårde gulve, men kan også bruges til andre overflader såsom tæpper. Med til støvsugeren kommer der flere mundstykker, der hurtigt kan klikkes på plads på teleskoprøret.

Aktionsradiussen er en smule kort sammenlignet med andre modeller, men den er dog stadig på 9 meter.

Dyson V11 Torque Drive Extra

Features:

Mål: 26,1 x 128,6 x 25 cm.

Vægt: 2,97 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 0,76 l.

Brugstid: 60 min.

Slip for at tømme støvsugerposen med en poseløs støvsuger - Dyson V11 Torque Drive

Ønsker du en poseløs støvsuger uden ledning, er Dyson V11 Torque Drive Extra et godt valg. Denne poseløse støvsuger er lavet med en kraftig sugeevne og 14 cykloner, så du er garanteret, at dine gulve i dit hjem er helt rene og frie fra skidt, støv m.m.

I og med at støvsugeren er uden pose, kommer den i stedet med en støvbeholder. Støvbeholderen har en kapacitet på 0,76 liter, der kan tømmes ubesværet i din skraldespand, når den er fyldt. Selve brugstiden er på op til 60 minutter, før den skal oplades.

Derudover kan støvsugningen tilpasses og justeres alt efter den type af overflade og rengøring, du skal i gang med. Du kan nemlig vælge mellem tre kraftindstillinger.

Hvis der er behov for det, er det ydermere muligt at lave støvsugeren om til en håndstøvsuger. På den måde bliver det nemmere at rengøre bilen, sofaen eller andre møbler.

Ved køb af Dyson V11 Torque Drive Extra medfølger der en bred vifte af tilbehør, så du kan vælge det mundstykke, der passer til formålet.

Miele Triflex HX1 Pro

Features:

Mål: 26 x 129,7 x 28 cm.

Vægt: 4 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 0,5 l.

Brugstid: 120 min.

Slip for at tømme støvsugerposen med en poseløs støvsuger - Miele Triflex HX1 Pro

Denne poseløse støvsuger fra Miele er udstyret med fleksible funktioner og et kraftfuldt batteri. Støvsugeren er nemlig ikke kun uden pose, den har heller ikke en ledning. Brugstiden er på helt op til 120 minutter, da der medfølger et ekstra batteri. Begge batterier har en brugstid på cirka 60 minutter.

Takket være det smarte design får du en 3-i-1-enhed, da du kan justere støvsugeren, så den passer til dine behov. Du kan eksempelvis lave den om til en håndholdt støvsuger til støvsugning af bilen, eller du kan forlænge støvsugerrøret til at støvsuge loftet.

Samtidigt tilpasser støvsugerens børste sig til alle typer af gulve og sikrer, at overfladen bliver rengjort i dybden. Børsten er forsynet med et lys, så du hele tiden kan se, hvad du laver.

Støvbeholderen har en kapacitet på 0,5 liter, hvilket er en smule i den lave ende. Til gengæld er Miele Triflex HX1 Pro udstyret med en effektiv støvsamlingsteknologi, hvilket giver en fremragende sugekraft.

Electrolux Ease C4 EC412SW

Features:

Mål: 35 x 31 x 41,5 cm.

Vægt: 4,5 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 1,8 l.

Aktionsradius: 7 m.

Lydniveau: 80 dB

Slip for at tømme støvsugerposen med en poseløs støvsuger - ELECTROLUX

Med denne poseløse støvsuger skal du aldrig købe støvsugerposer igen. Beholderen kan nemt fjernes og tømmes, og så har den en kapacitet på 1,8 liter samt en aktionsradius på 7 meter. Desuden har Electrolux Ease C4 EC412SW et lufttæt design, som sikrer en mere effektiv rengøring og et minimalt energiforbrug.

Electrolux Ease C4 EC412SW anvender et 4-trins-system, der sikrer en optimal støvseparation, hvilket igen giver en bedre rengøring. Ønsker du at regulere på sugestyrken, er dette muligt at gøre manuelt.

Denne støvsuger er især velegnet til hårde gulve, men kan også sagtens bruges til tæpper og møbler. Med til Electrolux Ease C4 EC412SW medfølger der flere typer af mundstykker, så du kan vælge det bedste til formålet.

Sidst men ikke mindst er støvsugeren forsynet med bløde gummihjul, der forhindrer den i at sætte sig fast. Ydermere gør det, at den er mere stabil at køre rundt med under støvsugningen.

Hvad er en poseløs støvsuger?

Poseløse støvsugere er blevet ret almindelige de sidste par år. Med disse støvsugere, som navnet antyder, skal du ikke bruge en støvsugerpose, der opsamler støv og snavs fra overfladen.

En poseløs støvsuger er som regel forholdsvis kompakt og bruger en støvbeholder til at opbevare støv og snavs. Støvbeholderen kan nemt tømmes direkte i skraldespanden og renses efter behov.

Skal jeg vælge en poseløs støvsuger eller en traditionel støvsuger med pose?

Ved køb af en ny støvsuger overvejer mange, om de skal vælge en poseløs støvsuger eller en helt traditionel støvsuger med pose. I dag vælger mange at få med en poseløs støvsuger, da de ikke ønsker at udskifte støvsugerposer hele tiden. Det er nemlig meget mere praktisk blot at kunne tømme beholderen og sætte den i igen, når der er behov for det.

Der er helt klart nogle åbenlyse fordele ved poseløse støvsugere, men det betyder ikke nødvendigvis, at det er den bedste mulighed for dig.

Rigtig mange mennesker foretrækker stadigvæk traditionelle støvsugere med poser, fordi det forårsager mindre rod under bortskaffelsen af skidt og støv. Desuden har disse støvsugere ofte også en større kapacitet, når det kommer til, hvor meget støv og skidt de kan opsamle.

Med andre ord er der fordele ved begge typer af støvsugere, hvorfor det i bund og grund kommer an på dine præferencer, dit budget og hvad du ønsker fra en støvsuger. I sidste ende handler det egentligt mest om, du gerne vil udskifte poser, eller om du ønsker at slippe helt for det.

Dog er det værd at nævne, at hvis du har allergi eller er følsom overfor støv, kan det anbefales at vælge en støvsuger med en pose. Vil du meget gerne have en poseløs støvsuger, skal du gå efter de allergivenlige poseløse støvsugere, der har et helt særligt filter såsom for eksempel et HEPA-filter.

Relateret artikel: Bedste ledningsfri støvsuger

Fordele ved en poseløs støvsuger

Poseløse støvsugere er hurtigt blevet populære og kan i dag findes i rigtig mange hjem. Om det er på grund af, at folk er træt af støvsugerposer eller blot er glade for bekvemmeligheden er ikke til at vide. Men en ting er sikkert. Poseløse støvsugere er blevet mødt med en hel del entusiasme fra forbrugerne, og det er der mange grunde til.

Selv om det kan variere fra model til model og fra mærke til mærke, finder du nedenfor de største fordele ved en poseløs støvsuger.

Bedre sugekraft

En af fordelene ved en poseløs støvsuger er sugekraften. Disse typer af støvsugere mister ikke deres sugekraft lige så ofte sammenlignet med almindelige støvsugere med poser.

Almindelige støvsugere med en pose har en tendens til at miste deres sugekraft lige så stille, som posen bliver fyldt op. Når det kommer til sugekraften i poseløse støvsugere forbliver den konstant, hvilket naturligvis altid er en fordel.

Beholdere er nemme at tømme

Poseløse støvsugere leveres med en beholder, der er nem at tømme sammenlignet med at udskifte en støvsugerpose. Du behøver kun at fjerne beholderen fra støvsugeren, hvorefter den kan tømmes direkte i din skraldespand.

Du skal dog tømme beholderen på den poseløse støvsuger med lidt omhu for at undgå, at skidtet og støvet breder sig udover det hele. Derfor kan det blandt andet være en fordel altid at tømme beholderen i din skraldespand udenfor.

Ingen besvær med støvsugerposer

Dette er endnu en fordel ved at bruge en poseløs støvsuger. Udskiftning af poser kan være en irriterende og tidskrævende opgave. Hertil kommer, at hvis du ikke skifter posen til tiden, vil din støvsuger ikke yde optimalt. Selvom poseløse støvsugere har brug for en ordentlig vedligeholdelse, vil du slippe for besværet med at skifte støvsugerposerne hele tiden.

Praktisk at bruge

Poseløse støvsugere er praktiske at bruge i forhold til støvsugere med poser takket være den gennemsigtige beholder. I denne beholder kan du nemt se, om du rent faktisk støvsuger noget op.

Desuden er det nemmere at holde øje med, om du har fanget noget, som rent faktisk ikke skal smides ud. Det kan eksempelvis være, at der pludseligt ligger et smykke i beholderen eller en anden lille genstand. Dette vil du ikke have mulighed for at se eller holde øje med, hvis du har en støvsuger med en pose.

Besparende mulighed

Når du bruger en støvsuger med en pose, skal du regelmæssigt købe de poser, der passer sammen med den specifikke støvsuger. Det kan med tiden ende med at blive ret mange penge, som du bruger kun på støvsugerposer.

Når det kommer til poseløse støvsugere, behøver du ikke at bruge ekstra penge på at købe poser. Du skal bare rengøre beholderen, så den er klar til brug næste gang.

Miljøvenlig mulighed

Sammenlignet med støvsugere med poser er en poseløs støvsuger den mere miljøvenlige løsning. En støvsuger med en pose kan bruge hundredvis af poser i løbet af deres levetid, men med en poseløs model vil du ikke smide noget overflødigt væk sammen med dit støv og snavs.

Hvis du er meget miljøbevidst, vil det helt klart være en bedre mulighed for dig med en poseløs støvsuger.

Det skal du overveje inden køb af en poseløs støvsuger

Din gamle støvsuger fungerer ikke længere, og du er på udkig efter en ny. Hvis du tager et kig online, vil du hurtigt kunne se, at der er mange forskellige muligheder at vælge mellem. Det er nemt at blive opslugt af den nyeste og den bedste model, hvorfor du kan ende med en støvsuger, der slet ikke passer til dine behov.

Her kan du se et par spørgsmål, der kan hjælpe dig med at indskrænke din søgning. Desuden hjælper det dig med at finde den helt rigtige poseløse støvsuger uanset, om der er tale om en fra Dyson eller en fra Electrolux.

Hvilke gulvtyper har jeg?

Den mest oplagte overvejelse er, om du primært har tæpper, hårde gulve eller en kombination af begge dele. Hvis du hovedsageligt har tæpper i din bolig, er det vigtigt, at du ender med en støvsuger, der er velegnet til tæpper. Dette gælder selvfølgelig også, hvis der primært er tale om hårde gulve i din bolig. Det kan være alt lige fra klinker til trægulve, fliser eller lignende.

Det kan være en fordel at tage et kig på de mundstykker, der følger med til støvsugeren. De fleste mennesker har en kombination af tæpper og hårde gulve i boligen, hvorfor det er ideelt, hvis der er flere mundstykker, så du kan skifte dem ud alt efter, hvad der skal rengøres.

Hvor ofte støvsuger jeg?

Hyppigheden af din rengøring er rent faktisk også en faktor, du bør have in mente. Hvis du støvsuger ofte (og nærmest hver dag), er det vigtigt med en støvsuger, der er nem og hurtig at bruge.

Her kan det være en fordel med en kompakt ledningsfri støvsuger uden en pose, som du hurtigt kan finde frem, når der er brug for det. Disse typer af støvsugere er ofte mindre end andre støvsugere, hvorfor de også er nemmere at opbevare.

Hvis du blot støvsuger en enkelt gang om ugen, er det naturligvis ikke lige så vigtigt, at støvsugeren er nem og hurtig at finde frem.

Skal det være en poseløs støvsuger med eller uden en ledning?

Sidst men ikke mindst er det værd at overveje, om du ønsker en poseløs støvsuger med eller uden en ledning. Der er fordele og ulemper ved begge typer af støvsugere, hvorfor det afhænger af, hvad du mener er den bedste mulighed for dig.

I forhold til ovenstående afsnit er det langt mere bekvemt og nemt med en ledningsfri poseløs støvsuger. Den kan du hurtigt finde frem, og du skal ikke hele tiden holde øje med, om der er en stikkontakt i nærheden. Til gengæld skal den oplades, og hvis du ikke lige får det gjort, kan du ikke tænde støvsugeren og bruge den. Derfor er det en god idé at tjekke brugstiden samt opladningstiden, hvis du vælger at gå med en poseløs støvsuger uden en ledning.

Læs også: Bedste håndstøvsuger

Ofte stillede spørgsmål

Hvad er fordelen ved en poseløs støvsuger?

En poseløs støvsuger har flere fordele, blandt andet:
Ingen behov for at købe støvsugerposer, Bedre sugeevne da luftstrømmen ikke bliver hæmmet af en fyldt pose, Nem at tømme støvbeholderen og genanvende.

Kan Dyson erstatte en almindelig støvsuger?

Ja, Dyson støvsugere kan erstatte en almindelig støvsuger. Dyson har udviklet avanceret teknologi, der sikrer stærk sugestyrke og effektiv støvopsamling, hvilket gør dem til et godt alternativ til traditionelle støvsugere.

Hvad er bedst støvsuger med eller uden pose?

Det afhænger af ens personlige præferencer. Poseløse støvsugere har som nævnt flere fordele, mens støvsugere med pose kan være mere hygiejniske, da man slipper for at håndtere støvet direkte. Det er vigtigt at vælge en støvsuger, der passer til ens behov og krav til ydeevne, vedligeholdelse og rengøring.

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.