Støvsug et mindre område nemt og hurtigt med en håndstøvsuger

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Bedste håndstøvsuger til hverdagsbrug: Electrolux Rapido ZB6114BO

Med Electrolux Rapido ZB6114BO får du en støvsuger, der er ideel til de hurtige rengøringsopgaver i hjemmet til dagligt. Den er oplagt til alt lige fra at støvsuge krummer op fra sofaen til rengøring af bilen eller noget helt tredje.

Bedste kompakte håndstøvsuger med en lav vægt: Einhell Expert Plus TE-VC 18 Li solo

Kompakt støvsuger med en lav vægt, der er nem til de små rengøringsopgaver i hjemmet. Den kan bruges til alle typer af overflader og er nem at bære rundt på, da den kun vejer 850 gram.

Bedste håndstøvsuger med en 2-i-1-funktion: Dyson V10 Absolute

Her får du en alsidig og praktisk støvsuger, der hurtigt kan omdannes til en almindelig stangstøvsuger. Du får derfor en model, der kan bruges til at rengøre de svært tilgængelige steder, mens den også er oplagt til at støvsuge gulve m.m.

5 kompakte håndstøvsugere til ethvert behov

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Electrolux Rapido ZB6114BO

Features:

Mål: 41,9 x 13,6 x 17,1 cm.

Vægt: 1,13 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 0,5 l.

Brugstid: Op til 25 min.

Støvsug et mindre område nemt og hurtigt med en håndstøvsuger - electrolux rapido ledningsfri haandstoevsuger

Electrolux Rapido ZB6114BO er en smart og genopladelig håndstøvsuger, der gør det muligt for dig at gøre rent derhjemme, i bilen, på båden samt andre steder nemt og hurtigt.

Det indbyggede Lithium TurboPower-batteri giver en brugstid på 25 minutter ved den laveste hastighed og 13 minutter ved den højeste. Opladningstiden er på 4 timer, og den medfølgende oplader sikrer, at du kan lade støvsugeren op i fem forskellige placeringer.

Modellen er især god til svært tilgængelige steder. Den er nemlig forsynet med et smart mundstykke, der kan trækkes ud, så det er nemmere at nå steder, du ikke kan rengøre med din almindelige støvsuger. De bløde hjul beskytter både dit bord, møbler samt dine gulve, mens de samtidigt aflaster dine armer og hænder. Dine overflader bliver ikke ridsede, og du kan nemmere flytte rundt på støvsugeren uden, at det er besværligt. Støvsugerens beholder har en kapacitet på 0,5 liter.

Einhell Expert Plus TE-VC 18 Li solo

Features:

Mål: 47,2 x 13 x 19,3 cm.

Vægt: 0,85 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 0,54 l.

Brugstid: Ukendt

Støvsug et mindre område nemt og hurtigt med en håndstøvsuger - Einhell TE VC 18 Li

Her får du en lille og effektiv håndstøvsuger, så du altid hurtigt kan støvsuge snavs op fra hjørnet eller krummer fra din sofa. Takket være de medfølgende mundstykker kan du bruge denne model på enhver overflade.

Mens gulvmundstykket er designet til hårde gulve og overflader, er der et andet mundstykke, som er velegnet til polstrede møbler og stof. Med sprækkemundstykket kan du give dig i kast med at støvsuge svært tilgængelige steder.

Derudover kommer Einhell Expert Plus TE-VC 18 Li solo med et forlængerrør på 46,5 centimeter. Herved kan du også nemt støvsuge gulve uden, at du skal bukke dig ned. Støvbeholderen har desuden en kapacitet på 0,54 liter, og filtrene kan renses under vandhanen.

Støvsugeren vejer blot 0,85 kg., hvorfor den er nem at anvende for de fleste. Du skal dog være opmærksom på, at både batteri og lader skal købes separat.

Nilfisk Quick NIL128390018

Features:

Mål: 46,5 x 11,5 x 12,3 cm.

Vægt: 1,45 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 0,6 l.

Brugstid: 15 min.

Støvsug et mindre område nemt og hurtigt med en håndstøvsuger - NILFISK Quick 36Vmax Black

Med Nilfisk Quick NIL128390018 får du en kompakt håndstøvsuger, så du altid kan gøre rent svært tilgængelige steder. Støvsugeren vejer heller ikke særlig meget, hvorfor du nemt kan betjene den og komme rundt i diverse hjørne og kroge i hjemmet.

Efter en opladning kan du bruge støvsugeren i omkring 15 minutter. Når støvsugeren er ved at løbe tør for strøm, giver batteriindikatoren besked om dette. Du får ydermere også besked, når støvsugeren sidder i opladeren og er klar til brug igen.

Denne praktiske model er udstyret med en støvbeholder med en kapacitet på 0,6 liter. Når beholderen skal tømmes, fjerner du den blot fra støvsugeren og tømmer den direkte i skraldespanden. Filtret er desuden vaskbart, så du let kan rense det efter, at du har tømt beholderen.

Dyson V10 Absolute

Features:

Mål: 25 x 126,6 x 25,6 cm.

Vægt: 2,76 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 0,76 l.

Brugstid: 60 min.

Støvsug et mindre område nemt og hurtigt med en håndstøvsuger - Dyson Cyclone V10 Absolute

Dyson V10 Absolute er for dig, der ønsker en alsidig og kompakt håndstøvsuger, som også kan bruges som en helt almindelig støvsuger.

Med denne støvsuger får du nemlig en 2-i-1-model, hvorfor den nemt kan anvendes som både en støvsuger til dine gulve samt til de mindre områder, bilen, møbler m.m. Når behovet opstår, kan du på ingen tid skifte fra håndstøvsugeren om til en almindelig støvsuger eller omvendt.

Dyson V10 Absolute er ledningsfri og har et batteri med en brugstid på op til 60 minutter. Takket være den stærke motor, effektive filtrering og 14 cykloner er du sikret en optimal rengøringsevne på alle typer af overflader.

Du kan ydermere vælge mellem tre forskellige strømtilstande og ændre rengøringsydelsen alt efter overfladen. Når det kommer til støvbeholderen, har den en kapacitet på 0,76 liter. Beholderen er nem at tømme direkte i din skraldespand.

Bosch Readyy’y 2 BBHF214R

Features:

Mål: 26,5 x 116 x 16,5 cm.

Vægt: 2,4 kg.

Kapacitet i støvbeholder: UkendtBrugstid: 35 min.

Støvsug et mindre område nemt og hurtigt med en håndstøvsuger - Bosch BBHF214R

Her får du endnu en praktisk model, der rent faktisk er en håndstøvsuger og en stangstøvsuger i én og samme model. Det giver dig langt mere fleksibilitet, da du herved både kan bruge den som en håndstøvsuger til de mindre opgaver samt som en almindelig støvsuger til de større rengøringsopgaver.

Bosch Readyy’y 2 BBHF214R kan bruges på alle typer af overflader takket være de medfølgende mundstykker. På grund af den lave vægt og det smarte EasyClean-system er støvsugeren både nem at opbevare samt vedligeholde.

Brugstiden er på op til 35 minutter, og den skal oplade i omkring 5 timer for et fuldt batteri. Støvsugeren har ydermere to hastighedstrin, så du selv kan justere og tilpasse dette alt efter behov.

Hvad er en håndstøvsuger?

Som navnet antyder, er det typisk en mindre version af den traditionelle støvsuger. Derfor er den nem at have med sig rundt, da den heller ikke vejer særlig meget.

En håndstøvsuger er let at bruge og kan anvendes svært tilgængelige steder, hvor du ikke kan gøre brug af en almindelig støvsuger. På grund af sin kompakte størrelse er den ideel til alt lige fra at støvsuge møbler til at støvsuge bilen, vindueskarme eller et helt andet mindre område.

Hvad er fordelene ved en håndstøvsuger?

Om du skal købe en håndstøvsuger eller ej kommer naturligvis an på dine behov i forhold til rengøring. På grund af sin kompakte størrelse kommer sådan en støvsuger med sine egne fordele lige såvel, som den er forsynet med ulemper.

Eksempelvis er en sådan støvsuger ikke egnet til støvsugning af store områder i dit hjem. Her har du brug for en almindelig støvsuger, da det ellers vil tage alt for lang tid. Dette er så også den største ulempe ved en håndstøvsuger.

Herunder kan du se alle fordelene ved at købe denne type af støvsuger, som du kan finde frem, når der er brug for det.

Kompakt størrelse

De fleste af disse støvsugere er utroligt små og kompakte. Deres kompakte størrelse gør dem ikke kun nemme at bære rundt på, men også nemme at opbevare på en hylde eller i et hjørne af et skab.

Vejer ikke meget

Helt generelt vejer de ikke meget, da de er lavet til, at du bærer rundt på dem i hånden. Selvom vægten naturligvis varierer fra model til model, er de alle forholdsvis lette.

Dette gør det nemt at bære støvsugeren rundt i huset, så du hurtigt kan støvsuge forskellige steder. Samtidigt vil det ikke være vanskeligt for dig at transportere denne støvsuger op ad trappen m.m.

Hvis du har problemer med at bære rundt på ting på grund af svage arme og håndled, er denne type af støvsuger et rigtig godt valg.Det er især fordelagtigt for ældre brugere, der kan have det svært med tungt udstyr.

Fantastisk til en hurtig rengøring

Når det kommer til disse støvsugere, er den største fordel helt klart, at de er fremragende, hvis du hurtigt skal fjerne skidt eller støv på et mindre område.

Uanset om du har en masse dyrehår på sofaen, du har brug for at fjerne, før gæsterne kommer, eller hvis dit barn har tabt en masse krummer under aftensmaden, gør en håndstøvsuger et fantastisk arbejde.

Du får nemlig en støvsuger, der hurtigt kan findes frem og rengøre små steder på ingen tid. Alt efter hvad du ønsker at bruge den til, er det værd at undersøge, hvad de specifikke modeller især er gode til.

Nogle af disse støvsugere er nemlig designet specielt til dyrehår, mens andre er designet til at håndtere både våde og tørre overflader.

Kan tages med hvor som helst

Med en håndstøvsuger ved hånden kan du tage den med dig stort set hvor end, du går hen. For eksempel er sådan en støvsuger fantastisk til udendørs brug såsom rengøring af din bil eller din campingvogn.

Mulighederne er nærmest uendelige, hvorfor det kan være en fordel at have sådan en støvsuger ved hånden, hvis du ønsker en bærbar og kompakt model til støvsugning af diverse ting uden for hjemmet.

Effektive og kraftfulde

Det ville være naturligt at tro, at en håndstøvsuger hverken er særlig effektiv eller kraftfuld på grund af dens mindre størrelse og lette natur. Men det kunne ikke være mindre sandt.

Effektiviteten varierer selvfølgelig altid fra model til model alt efter, hvilken støvsuger og hvilket mærke, du vælger. Men der er en bred vifte af disse støvsugere til rådighed på markedet, der er forsynet med masser af kraft, så de kan klare det meste.

Let at vedligeholde

En anden vigtig overvejelse at tage højde for er, at de er meget nemme at vedligeholde. Mange modeller er poseløse, så du behøver ikke at købe ekstra udstyr eller støvsugerposer. Du skal blot tømme støv og skidt ned i din skraldespand, og så er du klar til at støvsuge noget mere. De fleste filtre kan desuden nemt udskiftes, og delene skal sjældent rengøres eller repareres.

Hvad koster en håndstøvsuger?

Når ordet støvsuger bliver nævnt, tænker mange, at det kun kan være dyrt. Men det behøver det ikke at være. I hvert fald ikke når det handler om en håndstøvsuger. Selvfølgelig vil prisen variere alt efter mærke, funktioner og generelt kvaliteten.

Men du kan sagtens finde disse støvsugere af høj kvalitet til en god pris. Rent faktisk kan du købe modeller helt ned til et par hundrede kroner, hvorfor du ikke behøver at ruinere dig selv for at investere i sådan et rengøringsredskab.

Der findes en lang række af overkommelige muligheder, så der er en variant til ethvert budget. Inden du køber en håndstøvsuger, er det dog altid en god idé at have et budget i tankerne, så du udelukkende kigger på de modeller, du har råd til.

Relateret artikel: Nem rengøring med robotstøvsuger

Hvad kan jeg bruge en håndstøvsuger til?

Håndstøvsugere kan være til stor hjælp, når det kommer til rengøringen af en lang række af forskellige ting og overflader. Her finder du nogle eksempler på, hvad du kan bruge den til i dit hjem.

Fjern kæledyrshår

Store støvsugere er ideelle til rengøring af gulve i dit hjem. Det kan dog være svært at fjerne kæledyrshår mange steder med mange af de store støvsugere. Det er her, at en håndstøvsuger kommer ind i billedet, da de i sådanne tilfælde kan være til stor hjælp.

Denne praktiske støvsuger kan nemt og hurtigt fjerne kæledyrshår fra eksempelvis dine møbler eller diverse hjørner i dit hjem.

Rens dine møbler

De fleste almindelige støvsugere kommer med forskellige mundstykker og tilbehør, så du kan rengøre dine møbler. Men det kan sommetider være besværligt, da de fylder en del og ikke er så nemme at bære rundt på.

I stedet kan du vælge at bruge en håndstøvsuger, der typisk er fremragende til dette formål. Uanset om du skal fjerne hår fra dit kæledyr i sofaen, madkrummer på spisebordsstolen eller lignende kan du anvende denne støvsuger til dette.

Læs også: Sådan renser du mest effektivt din sofa

Frisk puder og tæpper op

Selvfølgelig kan du gøre brug af en helt almindelig støvsuger, når du skal rense dine puder eller tæpper. Men det er langt mere effektivt at finde din håndstøvsuger frem. Ikke nok med at den ikke vejer særlig meget, så er den også langt nemmere at bruge til sådanne ting.

Rengør din bil

Disse praktiske støvsugere er også ideelle til rengøring af biler. I biler samles der hurtigt en masse støv, skidt, bakterier m.m. hvorfor det er et must regelmæssigt at rengøre din bil. Med en håndstøvsuger bliver det nemt at rengøre alt lige fra sæder til måtter og så videre i bilen.

Få nemt fat i tabte småting

Hvis du har tabt noget så lille som en ørering, et søm eller en skrue bag et møbel, der er svært at rykke, så bør du finde din håndstøvsuger frem. Suget fra støvsugeren kan hjælpe dig med at få fat i den tabte genstand, så du ikke skal kæmpe med at rykke rundt på dine tunge møbler.

Rengør dine køkkenapparater

Selvfølgelig kan din støvsuger ikke rense køleskabet for dig eller fjerne fedt fra en kogeplade. Men en håndstøvsuger kan stadigvæk være til hjælp i et køkken.

Du kan eksempelvis bruge denne støvsuger til at fjerne krummer i din brødrister, fjerne diverse skidt fra din blender eller lignende. Dog er det vigtigt, at du altid fjerner køkkenapparatet fra stikkontakten, inden du går i gang.

Hvad skal jeg overveje ved køb af en håndstøvsuger?

Ligesom så mange andre ting er det vigtigt, at du ender med den rette model første gang. Der er intet værre end at købe en støvsuger, der ikke opfylder dine behov.

Selvom denne type af støvsuger virker ret simpel, er der en del faktorer, du skal tænke over inden dit køb. For at vælge den rette håndstøvsuger til dine behov bør du starte med at overveje følgende:

 • Pris: Prisen er noget af det vigtigste for mange mennesker. Lav derfor et budget, inden du går i gang med at kigge på forskellige modeller.
 • Størrelse og vægt: Tjek altid støvsugerens størrelse og vægt for at sikre, at den vil føles behagelig og nem at bruge.
 • Støvbeholder: Støvbeholdere kommer i forskellige størrelser, hvorfor du skal tjekke dens kapacitet. Nogle har en langt større kapacitet end andre.
 • Tilbehør: Kommer støvsugeren med nogle former for tilbehør? Det er ideelt, hvis du ønsker at bruge den til specifikke formål.
 • Brugstid: Hvis støvsugeren er uden ledning, skal du undersøge brugstiden.
 • Formål: Hvad skal du bruge din støvsuger til? Nogle er nemlig bedre til et specifikt formål end andre, hvorfor det er værd at undersøge dette.

Læs også: De bedste ledningsfrie støvsugere

Ofte stillede spørgsmål

Hvor mange watt skal en håndstøvsuger have?

En håndstøvsugers watt-tal kan variere, men det anbefales normalt at vælge en model med mindst 15 watt for at sikre tilstrækkelig sugeevne. Men det er også vigtigt at huske på, at watt-tallet ikke altid er en pålidelig indikator for sugeevnen.

Kan man nøjes med en ledningsfri støvsuger?

Ja, en ledningsfri støvsuger kan være et godt alternativ til en traditionel støvsuger, især til mindre rengøringsopgaver. Men det er vigtigt at bemærke, at ledningsfri støvsugere normalt har en kortere batteritid og mindre sugestyrke end traditionelle støvsugere, og derfor kan de være mindre velegnede til større rengøringsopgaver.

Er Dyson bedre end andre støvsugere?

Det afhænger af ens personlige præferencer og behov. Dyson støvsugere er kendt for deres avancerede teknologi, effektivitet og innovative design. Men der er også andre støvsugere på markedet, der kan være lige så gode eller bedre til bestemte opgaver. Det er vigtigt at undersøge og sammenligne forskellige modeller og mærker for at finde den støvsuger, der passer bedst til ens behov og krav til ydeevne og brugervenlighed.

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.