Gør støvsugningen i hjemmet nemmere med en ledningsfri støvsuger

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg


Bedste støvsuger uden ledning til dyrehår: Bosch Zoo’o ProAnimal BCH6ZOOO

Med Bosch Zoo’o ProAnimal BCH6ZOOO får du en ledningsfri støvsuger, der er velegnet til at fjerne dyrehår både fra gulve og møbler. Har du kæledyr i hjemmet, er dette en oplagt mulighed.

Bedste støvsuger uden ledning til hverdagsbrug: Dyson V11 Absolute Extra Pro

Ledningsfri støvsuger med en kraftig sugeevne, der kan bruges på alle typer af overflader i hjemmet. Støvsugeren er derfor velegnet til rengøring i hverdagen, og det er tilmed en forholdsvis støjsvag støvsuger.

Bedste støvsuger uden ledning til støvsugning og gulvvask: Philips 8000 SpeedPro Max Aqua

Her får du en praktisk og smart ledningsfri støvsuger, der både kan bruges til støvsugning og gulvvask. Den effektive 2-i-1-model har en brugstid på hele 80 minutter, så der er nok tid til at rengøre hele boligen.

5 brugervenlige og praktiske støvsugere uden ledning

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

  • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
  • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
  • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
  • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
  • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Dyson V8 Absolute Plus

Features:

Mål: 25 x 124,4 x 22,4 cm.

Vægt: 2,63 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 0,54 l.

Brugstid: 40 min.

Dyson V8 Absolute Plus ledningsfri støvsuger

Med Dyson V8 Absolute Plus får du en kraftig og fleksibel ledningsfri støvsuger med en kraftig sugeevne. Denne støvsuger kan bruges på alle overflader og er fremstillet med et specielt filtreringssystem, så allergener bliver fjernet fra luften under støvsugningen.

Takket være støvsugerens ergonomiske design er det nemt at fjerne skidt og støv fra selv steder i huset, hvor pladsen er trang. Desuden kan du skifte til en håndholdt tilstand, så du også kan bruge Dyson V8 Absolute Plus som en håndstøvsuger.

Efter en opladning har støvsugeren en brugstid på cirka 40 minutter. En fuld opladning tager omkring fem timer. Støvsugerens beholder har en kapacitet på 0,54 liter og kan tømmes med et træk i håndtaget direkte i skraldespanden.

Ved køb af Dyson V8 Absolute Plus medfølger der en lang række af tilbehør som for eksempel et mundstykke, der er velegnet til gulvtæpper.

Bosch Zoo’o ProAnimal BCH6ZOOO

Features:

Mål: 28,5 x 116 x 18,5 cm.

Vægt: 3 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 0,9 l.

Brugstid: 60 min.

Gør støvsugningen i hjemmet nemmere med en ledningsfri støvsuger - Bosch Stangstoevsuger

Her får du en effektiv og holdbar støvsuger uden ledning, der er velegnet til alle typer af overflader uanset, om der er tale om trægulve, tæpper, klinker eller lignende.

På grund af de tre effektindstillinger og det genopladelige lithium-ion-batteri kan du støvsuge i helt op til 60 minutter uden en opladning. Når støvsugeren er løbet tør for strøm, skal den oplade i omkring seks timer førend, at den er fuldt opladt. Støvbeholderen har desuden en kapacitet på 0,9 liter, hvilket betyder, at du ikke hele tiden skal tømme den.

Denne fleksible støvsuger gør det muligt at komme rundt i alle hjørner og afkroge med hjælp fra det smarte mundstykke. Samtidigt medfølger der andre børster og mundstykker, der er velegnede til eksempelvis at fjerne dyrehår effektivt fra gulvet eller dine møbler.

Dyson V11 Absolute Extra Pro

Features:

Mål: 28,5 x 116 x 18,5 cm.

Vægt: 3 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 0,9 l.

Brugstid: 60 min.

Gør støvsugningen i hjemmet nemmere med en ledningsfri støvsuger - Dyson V11 Absolute

Her får du en effektiv og holdbar støvsuger uden ledning, der er velegnet til alle typer af overflader uanset, om der er tale om trægulve, tæpper, klinker eller lignende.

På grund af de tre effektindstillinger og det genopladelige lithium-ion-batteri kan du støvsuge i helt op til 60 minutter uden en opladning. Når støvsugeren er løbet tør for strøm, skal den oplade i omkring seks timer førend, at den er fuldt opladt. Støvbeholderen har desuden en kapacitet på 0,9 liter, hvilket betyder, at du ikke hele tiden skal tømme den.

Denne fleksible støvsuger gør det muligt at komme rundt i alle hjørner og afkroge med hjælp fra det smarte mundstykke. Samtidigt medfølger der andre børster og mundstykker, der er velegnede til eksempelvis at fjerne dyrehår effektivt fra gulvet eller dine møbler.

Electrolux Ergorapido EER73IGM

Features:

Mål: 26,5 x 114,4 x 14,5 cm.

Vægt: 2,46 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 0,5 l.

Brugstid: 45 min.

Gør støvsugningen i hjemmet nemmere med en ledningsfri støvsuger - Electrolux Ergorapido EER77SSM

Hvis du er på udkig efter en praktisk støvsuger uden ledning, er Electrolux Ergorapido EER73IGMmuligvis lige noget for dig. Her er der tale om en 2-i-1-støvsuger, der kan bruges som en almindelig støvsuger samt som en håndstøvsuger.

I og med at støvsugeren er ledningsfri, betyder det, at den kører på et batteri. Dette batteri giver dig en brugstid på op til 45 minutter, mens støvbeholderen har en kapacitet på 0,5 liter. Selve håndteringen af støvsugeren er nem og fleksibel, da den kan dreje rundt i en vinkel på 180 grader.

Uanset om du har trægulve, tæpper, klinker eller andet i dit hjem kan du gøre brug af Electrolux Ergorapido EER77SSM uden problemer. Desuden er støvsugeren forsynet med praktisk LED-lys, så du altid har mulighed for at se støvet og skidtet selv, når du skal støvsuge et mørkt sted.

Philips 8000 SpeedPro Max Aqua

Features:

Mål: 26 x 117 x 22 cm.

Vægt: 2,7 kg.

Kapacitet i støvbeholder: 0,6 l.

Brugstid: 80 min.

Gør støvsugningen i hjemmet nemmere med en ledningsfri støvsuger - Philips SpeedPro Max Aqua

Med denne smarte og kraftfulde støvsuger uden ledning kan du både støvsuge og vaske gulve med den samme model. Du skal blot montere et mundstykke, hvorefter du kan støvsuge og vaske dit gulv i én og samme bevægelse.

Takket være det specialdesignede 2+1 mundstykke er det muligt både at fjerne støv, pletter, bakterier og dyrehår på ingen tid. Det patenterede 360-graders støvsugerhoved opfanger 99,7 % af støv og snavs, så du er sikret et helt rent gulv.

Du kan tilmed justere sugehastigheden via Smart Digital-skærmen, der ligeledes giver besked, hvis filteret skal udskiftes. Ønsker du en ekstra kraftfuld sugeevne, kan du benytte dig af turbofunktionen.

Ydermere er støvsugeren forsynet med LED-lys, så du aldrig overser noget skidt eller snavs. Batteriet har desuden en brugstid på 80 minutter. Støvbeholderens kapacitet er på 0,6 liter.

Ved køb af Philips 8000 SpeedPro Max Aqua medfølger der en bred vifte af tilbehør, der er velegnet til forskellige typer af overflader.

Hvorfor købe en ledningsfri støvsuger?


Alle har brug for en støvsuger i hjemmet. En støvsuger hjælper nemlig med rengøring af overflader, møbler m.m.

Nogle af dem er tunge og forholdsvis store og er muligvis ikke ideelle til rengøring visse steder. I dag findes der forskellige typer af støvsugere. En model, der skiller sig ud på grund af sine mange fordele, er en ledningsfri støvsuger.

Ikke begrænset af en ledning eller en stikkontakt

I og med at støvsugeren ikke har en ledning, skal du ikke hele tiden sørge for, at du er i nærheden af en stikkontakt. Det gør det nemmere at navigere med en ledningsfri støvsuger.

At der ikke er en ledning sikrer ydermere en hurtig rengøring, da du ikke længere skal spilde tid på at justere eller flytte rundt på ledningen, mens du støvsuger. Plus en ledning kan nemt vikle sig rundt om diverse møbler såsom bordben og andre elementer.

Velegnet til en hurtig støvsugning

Hvis du godt kan lide at støvsuge dit hjem hurtigt hver dag, er det en fordel at have en ledningsfri støvsuger i hjemmet.

I og med at det ikke behøver at være en grundig støvsugning hver eneste dag, er det praktisk at kunne finde denne støvsuger frem og tage en hurtig omgang rundt i boligen.

Fleksibilitet

Brugen af en ledningsfri støvsuger betyder, at du kan tage den med dig rundt i dit hjem lige, hvor du har lyst til. Det er ekstra nemt at bevæge sig rundt med den uanset, om du skal rengøre en trappe, et møbel eller noget helt tredje.

Læs også: Nem rengøring med håndstøvsugere

Du er aldrig begrænset til bestemte rum. Da der ikke er nogen ledning, kan du bruge denne type af støvsuger til at støvsuge hvor som helst samt i rum, der er uden for rækkevidde. Du kan eksempelvis tage den med dig udenfor, hvis din bil trænger til noget kærlighed.

Vejer mindre end standardstøvsugere

Du kan løfte en ledningsfri støvsuger med lethed. Herved bliver du ikke lige så nemt træt, så det er lettere at rengøre større rum.

Er der spindelvæv på væggene, eller har du en trappe i dit hjem, er det langt nemmere at løfte rundt på sådan en støvsuger fremfor en helt almindelig støvsuger. Desuden er en ledningsfri støvsuger også mindre og derfor nemmere at opbevare.

Du slipper for støvsugerposer

Det smarte ved en støvsuger uden ledning er ydermere, at du ikke skal tænke på støvsugerposer.

Disse støvsugere er nemlig forsynet med en støvbeholder, hvorfor du hverken skal bruge tid eller penge på støvsugerposer. Støvbeholderen i en ledningsfri støvsuger kan nemt tømmes direkte i din skraldespand.

Læs også: de bedste poseløse støvsugere

Sådan vælger du den rette støvsuger uden ledning til dine behov


Vil du også have en ledningsfri støvsuger ind i dit hjem? Det kan vi godt forstå. En støvsugning kan hurtigt blive nemmere med sådan et rengøringsredskab. Men uanset mærke og model er her nogle vigtige funktioner, du skal huske på, inden du foretager et køb af en ledningsfri støvsuger:

Opladning/brugstid: Når det kommer til en ledningsfri støvsuger, er det vigtigt at tjekke brugstiden (altså batterilevetiden). Brugstiden varierer meget fra model til model. Desuden afhænger den af, hvilket niveau du bruger den på.

Udover brugstiden er det en god idé, at du undersøger opladningstiden. De fleste ledningsfrie støvsugere bruger omkring fem timer på at oplade batteriet helt.

Justerbar sugestyrke: De fleste ledningsfrie støvsugere kommer med to eller tre indstillinger. Hvis du regelmæssigt støvsuger dit hjem, behøver du ikke altid at støvsuge med den maksimale effekt.

Brug af lavere hastigheder forlænger batteriets levetid og hjælper med at reducere støj. Inden køb bør du altid undersøge, om de forskellige støvsugere har flere indstillinger. Det er nemlig altid en fordel, når du kan justere på sugestyrken og hastigheden.

Tilbehør/mundstykker: Ligesom standardstøvsugere med ledning har mange ledningsfrie støvsugere også udskiftelige mundstykker. Disse mundstykker er velegnede til forskellige formål og overflader. Jo flere mundstykker, jo bedre er det typisk.

Håndholdt tilstand: Mange (men ikke alle) ledningsfrie støvsugere kan konvertere til en håndholdt støvsuger, der er velegnet til de mere akavede rengøringsopgaver.

Det kan eksempelvis være rengøring af møbler, en bil eller lignende. Ønsker du en 2-i-1-model, er det vigtigt, at du tjekker, om den valgte model kan laves om til en håndstøvsuger.

Filtre: Et filter skal være let at fjerne og rense eller skifte til et nyt. Hvis du har astma eller allergi, bør du overveje en støvsuger med et HEPA-filter.

Støj: Støvsugere er et af de mest støjende husholdningsapparater – uanset om der er tale om en ledningsfri støvsuger eller en støvsuger med ledning. Hvis din støvsuger uden ledning har en variabel effekt, vil en lavere effektindstilling sandsynligvis være mere støjsvag.

Ønsker du en støjsvag støvsuger, bør du tjekke dens lydniveau. Selvfølgelig er det ikke muligt at undgå, at en støvsuger støjer. Men du kan sagtens finde en støjsvag støvsuger, der ikke larmer lige så meget som andre modeller.

Brugervenlighed og komfort: Når det kommer til en støvsuger, er det vigtigt, at den er brugervenlighed. Du skal som regel bruge en støvsuger hver eneste uge (og måske endda hver dag), hvorfor det er vigtigt, at du føler, at den er nem at gøre brug af.

I forhold til brugervenligheden bør du tjekke alt lige fra tømning af støvbeholder til komfort ved betjening og vægt. Du kan også tjekke, om det er nemt at tænde og slukke for støvsugeren samt, om mundstykket eller støvsugerhovedet er let at manøvrere rundt med.

Støvbeholder: Designet varierer fra producent til producent, så sørg for, at du nemt kan fjerne og tømme støvbeholderen, før du køber. Nogle støvbeholdere har en klap, der forhindrer støv i at falde ud af dysen, når den vender nedad, som en envejsventil.

Desuden er mange modeller forsynet med en hygiejnisk tømning, hvilket gør det nemt for dig at tømme al støv og skidt direkte ned i din skraldespand.

Batteri: Lithium-ion (Li-ion) er den mest almindelige type af batterier, der anvendes i ledningsfrie støvsugere.

Nogle modeller har nikkel-metalhydrid-batterier (NiMH), som er billigere, men tungere. Det er værd at undersøge, hvilken type af batteri der er i de forskellige modeller. Som regel anbefales det, at du vælger en model med et lithium-ion-batteri.

Det skal du også tænke over inden køb

Lige såvel som at der er mange fordele ved en ledningsfri støvsuger, er der også få ulemper. Inden du beslutter dig for at købe sådan en støvsuger, er det derfor værd at tænke over, om fordelene kan opveje ulemperne for dig.

Den største ulempe ved en ledningsfri støvsuger er, at du er begrænset på grund af batteriets levetid. I modsætning til støvsugere med en ledning kan du ikke bare bruge en ledningsfri støvsuger ubegrænset. Samtidigt er støvbeholderens kapacitet ofte mindre ligesom, hvorfor det kræver, at du tømmer den hyppigere.

Tips til brug af en ledningsfri støvsuger


Har du en ledningsfri støvsuger derhjemme, er der stor chance for, at du allerede har taget den i brug. Du har tilmed nok fundet ud af, at den er yderst brugervenlig takket være den lette vægt, fleksibilitet og effektive sugeevne.

Men alligevel er det en god idé at vide, hvordan du bruger din støvsuger uden ledning på absolut bedste vis. Her finder du et par tips og tricks, du kan bruge til at maksimere din rengøring i hjemmet med en ledningsfri støvsuger.

Oplad din støvsuger efter brug

Forlæng din støvsugers batterilevetid ved at oplade den efter brug hver gang. Dette vil også sikre, at batteriet altid er klar til brug, når du gerne vil støvsuge.

Brug det rigtige tilbehør

Tilbehøret til din støvsuger er ikke kun til dekoration. Brug de forskellige typer af mundstykker og tilbehør korrekt for at få de bedste resultater.

Vedligehold din støvsuger

Hvis du vasker din støvsugers filtre regelmæssigt (eller udskifter dem i henhold til brugsanvisningen), vil din støvsuger køre med den maksimale ydeevne i længere tid.

Opbevar den et sikkert sted

Forlæng levetiden for din ledningsfrie støvsuger og dens oplader ved at opbevare begge ting et køligt og tørt sted. Det kan for eksempel være i et rengøringsskab, under sengen eller i et hjørne, hvor der er plads til det.

Tøm støvbeholderen regelmæssigt

Ledningsfrie støvsugere har kompakte støvbeholdere, der skal tømmes regelmæssigt for at forhindre, at støvsugerens ydeevne reduceres. Det kan være en god idé at tømme din støvsugers støvbeholder efter hver rengøring for at undgå en ophobning af støv og snavs.

Rens mundstykkerne Støvsugernes mundstykker kan se slidte ud som følge af regelmæssig brug. Det kan dog ofte blot være fordi, at støvsugerens mundstykke har fanget tråde og hår fra overfladerne. Sørg for at rense mundstykkerne jævnligt, da det kan have en indvirkning på støvsugerens ydeevne.

Læs også: Robotstøvsugere gør livet nemmere

Ofte stillede spørgsmål

Kan en ledningsfri støvsuger erstatte en almindelig?

Det afhænger af dine behov og præferencer. Ledningsfri støvsugere er gode til mindre rengøringsopgaver og til at komme ind i små hjørner og kroge, mens en almindelig støvsuger stadig er bedre til større opgaver som rengøring af gulve og tæpper.

Hvor mange watt skal en ledningsfri støvsuger have?

Det afhænger af støvsugerens specifikke model og mærke, men de fleste ledningsfri støvsugere har en effekt på mellem 100-500 watt.

Er Dyson støvsuger pengene værd?

Dyson støvsugere er generelt dyrere end andre mærker, men de har også en ry for at være af høj kvalitet og ydeevne. Om Dyson støvsugere er pengene værd afhænger af dine præferencer, budget og behov for støvsugning.

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.