kulsyrepatron

Kulsyrepatron: 2 patroner, der passer til sodastream og sodavandsmaskiner

Lav din egen sodavand med kulsyrepatroner

Hvis du har en sodavandsmaskine, kan du lave din egen sodavand. Det kræver blot, at du har den rigtige sirup og en kulsyrepatron, som kan sikre, at der kommer brus i sodavanden. De mest populære sodavandsmaskiner er SodaStream, som du formentlig kender.

Der findes dog også andre modeller, som ikke kører på SodaStream-patroner. Her har du større frihed til selv at vælge kulsyrepatroner, og det betyder, at du ofte kan opnå en større besparelse, da SodaStream-patroner ofte er i den dyre ende.

Herunder har vi samlet en række kulsyrepatroner, som du kan bruge sammen med din sodavandsmaskine. Du kan læse mere om fordele og ulemper ved de enkelte modeller, så du er sikker på, at du vælger den kulsyrepatron, der på bedste vis opfylder dit behov.

Vi anbefaler disse kulsyrepatroner

#1: SodaStream kulsyrepatron

Sodastream kulsyrepatron

SodaStream er den mest populære producent af sodavandsmaskiner, og det er der god grund til. En sodavandsmaskine fra SodaStream er nem at anvende, og du kan få kompatible kulsyrepatroner hos mange forhandlere.

Denne kulsyrepatron fra SodaStream har en kapacitet på 60 liter CO2, hvilket betyder, at du kan lave rigeligt med danskvand eller sodavand, uden du behøver at genopfylde din kulsyrepatron.

Beholderen kan nemt monteres i din maskine, og der er tale om en genopfyldningsflaske. Det betyder, at du skal aflevere den til en SodaStream-forhandler, når den er løbet tør, hvis du ønsker at få den genopfyldt.

#2: AGA kulsyrepatron

AGA kulsyrepatron

Hvis du har en Aqvia-sodavandsmaskine, skal du tilkøbe kulsyrepatroner, som passer til denne model – og det er AGA. Denne kulsyrepatron er dog også kompatibel med andre sodavandsmaskiner og køleskabe med indbygget sodavandsmaskine.

Du kan blandt andet anvende AGA-kulsyrepatroner til sodavandsmaskiner fra WasserMaxx, Soda-Fresh, Soda-Club samt ‘Source’-køleskabene fra Electrolux, ‘Aqua Fizz’-køleskabene fra AEG og ‘Homepub’-køle-/fryseskabe fra ASKO.

Fordelen ved denne kulsyrepatron er, at den kan anvendes på flere forskellige maskiner og køleskabe, hvorfor du kan opnå en besparelse i forhold til de velkendte SodaStream-patroner, som udelukkende er kompatible med SodaStreams egne maskiner.

Sådan vælger du den rigtige kulsyrepatron

Når du skal vælge kulsyrepatron, bør dit valg først og fremmest afhænge af, hvilken type sodavandsmaskine du har. SodaStream er den mest populære producent på markedet, men deres sodavandsmaskiner er udelukkende kompatible med SodaStream-patroner.

Hvis du har en sodavandsmaskine fra en anden producent, har du langt større frihed til selv at vælge, hvilken kulsyrepatron du vil anvende. De mest populære kulsyrepatroner på markedet udover SodaStreams er AGA.

Hvis du er i tvivl om, hvilken kulsyrepatron du skal anvende til din sodavandsmaskine, bør du altid sørge for at læse manualen. Her vil du kunne se, hvilke kulsyrepatroner der er kompatible med den specifikke model, du ejer.

Se også: De bedste sodastream flasker

Hvordan skal en kulsyrepatron opbevares?

Kulsyrepatroner indeholder CO2, og det er derfor vigtigt, at de bliver opbevaret sikkert. Du bør eksempelvis ikke opbevare en kulsyrepatron et sted, hvor den udsættes for varme i længere tid, da varme får den komprimerede gas til at udvide sig.

Du bør derfor sørge for at opbevare dine kulsyrepatroner på et køligt og tørt sted. De fleste kulsyrepatroner er udstyret med en sikkerhedsventil, som sørger for, at gassen frigives sikkert, hvis trykket pludselig stiger.

Det gælder for kulsyrepatroner fra både SodaStream og AGA, hvorfor der ikke er nogen fare forbundet med at opbevare kulsyrepatroner fra disse producenter i hjemmet. Køber du en kulsyrepatron fra en anden producent, skal du sikre dig, at den har en sikkerhedsventil, før du opbevarer den indenfor rækkevidde.