Spar plads på badeværelset med et sammenklappeligt badekar

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Sammenklappeligt badekar – Vores topvalg

Bedste sammenklappelige badekar til voksne: Zenkuru Sammenfoldeligt Badekar

Smart sammenfoldeligt badekar med stabil konstruktion og rigelig plads til en voksen. Badekarret kan nemt klappes sammen og gemmes væk bag døren, når det ikke er i brug.

Bedste Oppustelige badekar til børn: Shrunks med hovedstøtte og opbevaringsrum

Pladsbesparende oppusteligt badekar med god plads til barn. Designet er komfortabelt med både nakkestøtte og opbevaringsrum.

Bedste foldbare badekar til børn: Stokke Flexi foldbart Badekar

Foldbart badekar til børn, der både kan bruges på badeværelset, i haven og på ferien. Fylder ikke meget, men giver en god badoplevelse til de mindste.

Tre smarte sammenfoldelige og oppustelige badekar

Zenkuru Sammenfoldeligt Badekar

FEATURES

 • Fås i flere farver
 • 250 liter
 • Med nakkestøtte og opbevaringskurv
 • Mål sammenklappet: 128 x 63 x 20 cm
 • Mål udfoldet: 128 x 60 x 53 cm
 • Inkl. afløbsrør
Zenkuru Sammenfoldeligt Badekar

Til badeværelset uden badekar er dette foldebadekar til voksne helt perfekt! Det fylder ikke meget, når det er slået sammen, men du får til gengæld et meget rummeligt og stabilt badekar, når det er slået ud. Med en længde på 128 cm og en højde på hele 53 cm kan du som voksen sagtens ligge i karret og dase – men der er også rigeligt plads til børneflokken.

Badekarret slås sammen i sin fulde længde, men fylder ikke mere end 20 cm i højden. Det betyder, at du kan skubbe det ind under sengen eller opbevare det bag døren, når du ikke bruger det. Det er derfor også perfekt til den lille bolig. Det perfekte plast badekar til voksne.

PRISER FRA
 

 

1399,-

 

Stokke Flexi foldbart Badekar (til børn)

FEATURES

 • Foldbart
 • Mål: 66 x 39 x 24 cm
 • Fri for Phthalater, BPA og bly
 • Skridsikker bund
Stokke flexi bath foldbart badekar

De fleste børn elsker at plaske i vand, og det kan hurtigt blive en våd oplevelse med et brusebad – hvor der desuden er større risiko for, at barnet glider. Med dette praktiske foldbare badekar til børn, skaber du både større badeglæde og mindre vandsprøjt på dig, da du ikke behøver at holde en bruser undervejs.  

Det sammenfoldelige badekar til børn er udformet som et kar, og det har masser af plads til plask og leg. Badekarret kan bruges på det lille badeværelse, men det er lige så velegnet til en tur i haven eller til ferien.

Shrunks® Oppustelig badekar – Bubbles

FEATURES

 • Oppusteligt
 • Hovedstøtte
 • Mål: 84 x 58 x 22 cm
 • Inkl. opbevaringsrum
Spar plads på badeværelset med et sammenklappeligt badekar - image 11

Har du mangel på opbevaringsplads, men vil alligevel gerne nyde godt af et rummeligt badekar til dit barn? Så er det denne model, du skal have fat i. Det oppustelige badekar til børn er super behageligt med både hovedsøtte og smart opbevaringsrum til shampoo eller andre produkter – og det er i en rigtig god størrelse. Til gengæld fylder det nærmest intet, når det er foldet sammen.

PRISER FRA
 

 

79,-

 

Hvilket sammenklappeligt badekar skal jeg vælge?

Hvis du ønsker et badekar uden at betale spidsen af en jetjager for at få et indbygget ét af slagsen på dit badeværelse, kan du med fordel købe et sammenklappeligt badekar. Enten en version i plast, der slås ud ved brug, eller en oppustelig version, der skal pustes op.

Relateret artikel: Lækre fritstående badekar

Udover at vælge mellem et sammenklappeligt eller oppusteligt badekar, skal du beslutte, om badekarret kun skal bruges til børnene i familien, eller om det er voksne, der skal gøre brug af det. Der findes nemlig både flytbare badekar til børn og voksne. Den største forskel er rummeligheden. Det oppustelige badekar til børn i guiden her er ret lille, og det er fortrinsvis velegnet til mindre børn. Det oppustelige badekar til voksne er til gengæld ikke egnet til mindre børn, fordi der er ”tag” på, som gør det svært at holde øje med børnene. Til gengæld er det sammenklappelige badekar egnet til både voksne og børn i alle aldre, og der er rigeligt plads til flere på én gang.

Mere til badeværelset: De bedste brusehoveder

Et flytbart badekar er perfekt til det lille badeværelse

Uanset, om du bor stort eller småt, kan boligen have et badeværelse i en beskeden størrelse. Små badeværelser har dét til fælles, at de ikke har plads til et badekar. Økonomien og lysten til et badekar kan altså sagtens være der, men hvis ikke kvadratmeterne tillader det, kan det virke håbløst. Det er dog langt fra tilfældet; du skal bare have fat i et flytbart badekar.

Fordelen ved et flytbart badekar er, at du kan stille det midt på gulvet på badeværelset, når det er i brug – og flytte det eller pakke det sammen, når du ikke bruger det. Netop fordi det kan pakkes væk efter brug, betyder det ikke noget, at det optager al gulvpladsen, når det er slået ud.

Nogle vælger et fold sammen badekar i plast, mens dem, der vil spare endnu mere på pladsen, vælger et oppustelig badekar. Fordelen ved et fold ud badekar i plast er, at du nemt og hurtigt kan folde det ud og bruge det, og at det er meget stabilt. Et oppusteligt badekar skal pustes op inden brug, og det er derfor lidt mere omstændeligt. Ønsker du kun et karbad i ny og næ, er et oppusteligt badekar dog den mest pladsbesparende løsning.

Badekar er bedre for huden end brusebad

Udover at det føles skønt at lade kroppen omfavne af varmt vand, er der også en hygiejnemæssig fordel i at tilvælge et badekar. Det renser nemlig huden bedre og på en sundere måde. I et brusebad rammer vandet kun kortvarigt i huden, og du behøver derfor sæbe for at rengøre huden ordentligt. Men hvis du befinder dig i varmt vand i 15 minutter, åbnes og renses dine porer lige så godt, og du behøver i princippet ikke bruge sæbe, hvilket sparer både hud og miljø for mere eller mindre skadelig kemi.

Det varme vand bevirker, at det yderste lag hud og dets celler svulmer op til 2-3 gange almindelig størrelse, hvilket gør det nemt for døde hudceller, skidt og snavs at blive renset ud. Det gør du blot ved at gnubbe på huden med hænderne.

Bruger du alligevel sæbe, f.eks. fordi du i samme ombæring vasker hår, eller fordi du elsker et boblende skumbad, så er det vigtigt, at du efter badet lige smutter en tur under bruseren og får skyllet alle sæberester af. Sæberester, der får lov at sidde på huden, kan nemlig give tør og irriteret hud, der i værste tilfælde slår ud med eksem.

Læs også: Stor guide til makeup spejle

Ofte stillede spørgsmål

Er karbad sundt for huden?

Ja, et karbad kan være sundt for huden, da varmt vand kan hjælpe med at åbne porerne og fjerne affaldsstoffer.

Hvad bruger mest vand karbad eller brusebad?

Et karbad bruger typisk mere vand end et brusebad.

Hvad koster det at fylde et badekar med varmt vand?

Det afhænger af flere faktorer, såsom størrelsen på badekarret, vandtrykket, temperaturen på vandet og prisen på energi i dit område. Generelt kan det dog forventes, at det kan koste omkring 5-15 kr. eller mere at fylde et standard badekar med varmt vand, afhængigt af disse faktorer. Det er vigtigt at bemærke, at dette er et groft estimat, og det kan variere betydeligt afhængigt af din specifikke situation.

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.