Udsmyk dit hus med et flot husnummer

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Husnummer – Vores topvalg

Bedste husnummer i metal: Husnummer sort – 40 cm

Standard og stilrent husnummer i metal-design (PVC-kerne belagt med aluminium). God holdbarhed og svævende design

Bedste husnummer med lys: Væglampe m/ husnumre og skumringsrelæ

Flot og afdæmpet væglampe med husnummer monteret. Lampen har en god belysning og skumringsrelæ, og så er holdbarheden imponerende.

Bedste husnummer til postkasse: MEFA bogstaver og tal flexark med pincet

Helt ark med bogstaver og tal til postkassen. Der medfølger flere af hver, så du også kan skrive adresse og/eller navn på postkassen.

Når gæster skal på besøg for første gang, eller når fragtmanden skal levere en pakke, er det dit husnummer, de leder efter i første omgang. Det er vigtigt, at husnummeret er synligt; typisk på enten facade eller postkasse, men husnummeret kan snildt have flere funktioner i form af både udsmykning og belysning.

Læs også: Se de bedste pakkepostkasser

Nedenfor finder du inspiration til dit nye husnummer; uanset om du skal flytte, eller om det gamle trænger til en udskiftning.

8 bud på dit nye husnummer

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

Væglampe m/ husnumre og skumringsrelæ

FEATURES

 • Mål: 195 x 300 x 53 mm
 • Lysstyrke: 350 lumens
 • Opsætning: På facade eller væg

Øvrige features: Skumringsrelæ

Væglampe m husnumre og skumringsrelæ
PRISER FRA
 

 

1099,-

 

Her får du en udendørs lampe med skumringsrelæ udført i UV-stabilt plast. Der medfølger ark med husnumre og bogstaver i sort (hvis du f.eks. bor i nr. 231c). Væglampen med husnummer er godkendt at bruge ved fælles adgangsveje, og så er den egnet til temperaturer mellem -20°C og 40°C.

KP-A4 Udendørs Væglampe Buet

FEATURES

 • Mål: 240 x 385 x 81 mm
 • Lysstyrke: 470 lumen (medfølgende pære)
 • Opsætning: Til facade eller væg

Øvrige features: Fås i flere design og materialer

KP-A4 Udendørs buet væglampe husnummer
PRISER FRA
 

 

5495,-

 

Udendørs væglampe i varmgalvaniseret stål, børstet stål eller kobber med husnummer (og eventuelt navn) skåret i laser. Lamperne fås i buede og kantede designs, og den kantede version kommer også i standerlampe.

HI Soldrevet LED-belysning til husnumre

FEATURES

 • Mål: 180 x 30 x 200 mm
 • Lysstyrke: Soldreven
 • Opsætning: Til facade eller væg

Øvrige features: Genopladeligt batteri medfølger

HI Soldrevet LED-belysning til husnumre

Med denne soldrevne LED væglampe med husnummer, sparer du på strømmen, samtidig med at du oplyser udearealet. Det betyder også, at du kan placere dit husnummer et sted, hvor der ikke er trukket strøm. Selve lampen er udført i rustfrit stål og plastik. Der medfølger ark med 3 af hvert tal samt 1 af hvert bogstav, og du kan derfor genbruge lampen ved flytning.

Veli Solcelle Væglampe med husnummer

FEATURES

 • Mål: 200 x 280 cm x 50 mm
 • Lysstyrke: Soldreven
 • Opsætning: Til facade eller væg

Øvrige features: Genopladelige batterier medfølger

Veli Solcelle Væglampe med husnummer
PRISER FRA
 

 

199,-

 

Fin solcellelampe med husnummer, der automatisk tænder i mørke. Væglampen er udført i rustfrit stål, og der medfølger genopladelige batterier. Derudover medfølger 3 stk. af hver af bogstaverne A, B, C og D samt 3 stk. af numrene fra 1-9.

Husnummer Hvid – 20 cm

FEATURES

 • Mål: 20 cm i højden (bogstaver 10 cm)
 • Lysstyrke: Uden lys
 • Opsætning: Til facade eller væg

Øvrige features: Fås også i sort og metal

husnummer i hvid
PRISER FRA
 

 

145,-

 

Hvidt standard husnummer skilt i 20 centimers højde. Husnummeret er udført i PVC beklædt med aluminium, der gør det vejrbestandigt og ekstra holdbart i længden. Vil du gerne have husnumre i metal, bør du vælge denne type med kerne af PVC. De fås desuden i andre størrelser og farver. Se nedenfor. Velcrosystem til montering medfølger.

Vær opmærksom på, at hvor tallene er 20 cm, er de medfølgende bogstaver kun 10 cm.

Husnummer Sort – 40 cm

FEATURES

 • Mål: 40 cm i højden
 • Lysstyrke: Uden lys
 • Opsætning: Til facade eller væg

Øvrige features: Fås også i hvid og metal

husnummer i sort
PRISER FRA
 

 

199,-

 

Stilrent sort husnummer skilt i 40 centimers højde. Tallene måler desuden mellem 12 og 17 centimer i bredden afhængigt af tallet. Husnummeret er udført i kerne af PVC beklædt med aluminium, hvilket gør det ekstra holdbart over for vind og vejr. Der medfølger skruer og rawplugs til montering. Husnummeret monteres med afstandsklodser, så det svæver ud fra væggen.

Farver til denne typer husnummer: sort / hvid / metal

MEFA bogstaver og tal flexark med pincet

FEATURES

 • Mål: Ikke oplyst
 • Lysstyrke: Uden lys
 • Opsætning: Til postkasse

Øvrige features: Pincet medfølger for nem montering

MEFA bogstaver og tal til postakke og husnummer

Leder du efter et husnummer – og måske også navn eller adresse – til postkassen, er MEFA selvklæbende bogstaver det nemme og oplagte valg. Arket indeholder et forskelligt antal bogstaver og tal, afhængigt af den generelle hyppighed. Der medfølger bl.a. 6 x A og og 4 x E. Dertil kommer 2 stk. af hvert tal. Bogstaver og tal er selvklæbende og monteres derfor meget nemt med den medfølgende pincet.

Folietal – 10 cm

FEATURES

 • Mål: 10 cm
 • Lysstyrke: Uden lys
 • Opsætning: Til postkasse

Øvrige features: Fås i andre størrelser og farver

folietal husnummer

Med et folietal i sort (fås også i hvid), kan du – frem for at købe et helt ark – nøjes med at købe netop dét husnummer, du mangler til din postkasse. Husnummeret her er sort og i 10 cm, men det fås også i hvid og i 6 cm. Vær opmærksom på, at når du klikker ind på et husnummer, er du inde under bestillingen af et specifikt tal (f.eks. 1). Du skal derfor allerede i oversigten vælge netop dit husnummer.

Husnummer til postkasse og væg  

Hvis du mangler et husnummer til din bolig, eller hvis det eksisterende husnummer trænger til en udskiftning, bør du tænke i at markere husnummeret på både væg og postkasse – især hvis der er langt imellem, eller hvis postkassen ikke er ved indkørslen.

Uden husnummer på din postkasse, kan du ikke forvente at modtage post. Dertil kommer, at dit husnummer skal være synligt fra offentlig vej.

Læs også: Smarte bænke med opbevaring

Valg af husnummer

Det er vigtigt at vælge det rigtige husnummer til dit hus. Det er umiddelbart det første, som nye besøgende lægger mærke til, så det skal både være synligt og i et pænt design. Gerne i et materiale og en farve, der passer til bygningen eller haven.

Om vinteren bliver det sent lyst og tidligt mørkt, og der er derfor mange timer dagligt, hvor det kan være svært at se husnummeret, hvis boligen ikke er placeret i et oplyst område. Er det tilfældet, bør du vælge et husnummer med lys. Vælg evt. et husnummer med timer, så selve lampen kun er tændt, når det er nødvendigt.

Derudover er det bedre at vælge et stort end et lille husnummer. Det skyldes, at jo større tallene er, des nemmere er de at få øje på. Det gælder både på hus og postkasse.

Vedligeholdelse af husnummer

De fleste af husnumrene i guiden her kræver begrænset vedligeholdelse. Det er dog at anbefale jævnligt at skifte pærer i lamper, så de ikke går ud. Hvis husnummeret går i stykker, bør det skiftes omgående.

Udover, at selve husnummeret skal være i god stand, skal det også være synligt fra offentlig vej. Her menes ikke kun placeringen, men også sigtbarheden. Husnummeret må altså ikke være dækket af træer, buskads eller lignende. Forekommer der meget sne over vinteren, skal husnummeret også skrabes fri hver morgen.

Læs også: Verdenskort til væggen

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.