De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.
Vores topvalg:
Bedste symaskine til det generelle behov: Brother Innov-is A16
En fremragende all-round symaskine, der egner sig til de fleste behov. Det er ikke den billigste, men heller ikke den dyreste. Alligevel får du rigtig meget symaskine for pengene, og den har tilpas mange funktioner til, at du kan have den i mange år, uanset hvilket niveau du er på.
Bedste symaskine til prisen: Singer Symaskine Simple 3223 Rød
Sym med stil og nemhed med Singer symaskinen. En mekanisk symaskine med en robust metalchassis og justérbar stinglængde og bredde, passer den perfekt ind i ethvert hobbyværelse. Let at transportere med sin vægt på kun 6,9 kg, samt med et omfattende tilbehør og 2 års garanti.
Bedste symaskine med flest muligheder: Husqvarna Viking Opal 650
Denne symaskine er både nem og overskuelig, og så har den et hav af funktioner, som gør egnet til de fleste formål. Den har hele tre LED-lys, så du nemt kan se, hvad du laver – og så kan den brodere med skrift, så du kan sætte mærkater på de ting, du syr.
Brug af symaskine
En symaskine er essentiel, hvis du selv vil være i stand til at sy dit eget tøj, reparere tøj, sy gardiner eller stort set alle andre stof-genstande. Mulighederne er mange med en symaskine, og det er kun fantasien, der sætter grænser, selvom der naturligvis er noge symaskiner, der kan mere end andre.
Hvis du ikke har erfaring med at bruge symaskine, bør du ikke sprænge budgettet, når du skal investere i en. Alligevel er det rart at få en, som også er god, når du har haft den i et stykke tid og ønsker at prøve kræfter med mere avancerede mønstre.
I denne artikel ser du en oversigt over de symaskiner, der er bedst i test, så du kan vælge den bedste symaskine til netop dit behov. Langt hen ad vejen handler det om at vælge den symaskine, der er bedst til prisen og som samtidig matcher dit niveau og behov.
Nederst i denne artikel får du en række gode råd til, hvordan du vælger den rigtige symaskine, samt hvad du skal være opmærksom på, før du køber en. Der findes overordnet set fire forskellige typer af symaskiner, og i nedenstående afsnit fokuseres der på den elektroniske symaskine og den computerstyrede symaskine.
Symaskine test: De 6 bedste symaskiner
Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.
Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:
- Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
- Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
- Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
- Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
- Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.
1: Brother Innov-is A16
FEATURES
- Standardfod
- Knaphulsfod til fuldautomatisk knaphul
- Overlockfod
- 16 sømme
- Drop in-spolesystem
- Automatisk 1-trins knaphul
Brother Innov-is A16 er en super brugervenlig og simpel symaskine, der fås til en fair pris i forhold til de funktioner, du får. Maskinen er efterfølgeren til Brother Innov-is 15, som har scoret topkarakter i flere symaskine tests – blandt andet i Forbrugerrådet Tænk.
De gode karakterer er forståelige – symaskinen er nem at betjene, og så har den en kompakt størrelse, der gør, at den ikke fylder specielt meget i hjemmet. Denne model er fremragende, uanset om du er begynder eller ønsker en mere avanceret symaskine.
Den passer til dig, der ønsker en symaskine, som er intuitiv og nem at betjene. Du vælger nemt mellem de 16 forskellige stingtyper via drejehjulet. Efterfølgende indstiller symaskinen automatisk en stingbredde og -længde, som passer til det søm, du har valgt.
Blandt de 16 sømme har symaskinen har 3 knaphuller, og du kan nemt sy dem, da maskinen syr i 1-trin. Det er en fremragende maskine, som i dén grad lever op til forventningerne fra forgængeren; Brother Innov-is A15.
Nåletrådene på Brother Innov-is A16 er væsentligt forbedret, og LED-lyset er blevet kraftigere, så syfladen omkring nålen er nemmere at se. Herudover er både transportøren og trykfoden blevet længere, så maskinen har bedre fremføring. Den er derfor blevet nemmere at sy præcise sting ved niveauforskelle.
Fordele
- Simpel betjening betjening af maskinen
- Nemt at vælge den ønskede stingtype
- Masser af tilbehør
- Kompakt størrelse
- God til alle niveauer
Ulemper
- Du kan få billigere symaskiner til begyndere
- LED-lyset er godt, men kunne være bedre
2: Singer Symaskine Simple 3223 Rød
FEATURES
- Standardfod
- Justérbar stinglængde og -bredde
- Overlockfod
- 23 sømme
- Nemt sømvalg
- 1 stk 4-trins knaphul
Denne Singer symaskine er en klassisk, mekanisk symaskine med en robust metalchassis og en justérbar stinglængde og bredde.
Med sin røde farve og en kombination af plast og metal passer den perfekt ind i ethvert hobbyværelse.
Symaskinen vejer kun ca. 6,9 kg og måler 43 cm i længden, 34 cm i bredden og 24 cm i højden, så den optager ikke ret meget plads.
Der medfølger et EU-stik til strøm, en række smarte funktioner såsom friarm, ekstra højt trykfodløft og nemt sømvalg, samt en række tilbehør som standardfod, knaphulsfod, nåle, spoler, L-skruetrækker m.m. Symaskinen har to års garanti.
Fordele
- Nem betjening
- Rigeligt tilbehør
- God størrelse
- God til begyndere
Ulemper
- Ikke mange advancerede indstillinger
3: Husqvarna Viking Emerald 116
FEATURES
- Nyttetrykfod
- Knaphulstrykfod
- Trykfod med glidesål
- Trykfod til usynlig oplægning
- Trykfod til det fuldautomatiske knaphul
- Lynlåstrykfod
- Kantsyningstrykfod
- Opsprætter
Husqvarna Viking Emerald 116 er en fantastisk symaskine, der er ideel til alle typer af syning. Det er en robust og pålidelig symaskine, som har klaret sig godt i de fleste symaskine tests, den har været en del af.
Maskinen har 16 søm, som er let tilgængelige, og den er utroligt pålidelig, så du er sikker på, at alle sømmene bliver smukke og præcise. Den har hele 8 stræksømme, som egner sig perfekt til strækstoffer.
Det er nemt at vælge det søm, du ønsker at sy med, via den intuitive programvælger. Herudover har maskinen en trinløs justering af stinbredden, så du altid har mulighed for at tilpasse sømmene, så de har den bredde, du ønsker.
Du kan nemt lave knaphuller uden problemer automatiske knaphul-funktion. Husqvarna Viking Emerald 116 laver knaphuller i ét simpelt trin – det er super nemt, og det bliver ens hver eneste gang, du laver et knaphul.
Symaskinen har en indbygget nåletråder, så du hurtigt kan komme i gang med at sy. Du slipper nemlig for at få tråden ind i nålen, da dette gøres automatisk. Maskinen har et nemt syguide-skema, som du kan trække ud fra bunden af maskinen.
Guiden anbefaler den rigtige stinglængde og -bredde, trådspænding og trykfodstryk til forskellige syteknikker og stoftyper. Du får derfor nemt det absolut bedste resultat, uanset om du er på begynderniveau eller mere erfaren.
Fordele
- Klar til brug, når du åbner kassen
- Nem og intuitiv
- Fornuftigt prisleje
- Dansk instruktionsbog
- Masser af tilbehør
Ulemper
- Maskinen kunne være mere robust
- LED-lyset kunne være bedre
- Betjeningen er intuitiv, men kunne forbedres
4: Husqvarna Viking Opal 650
FEATURES
- Undertrådsspoling fra nålen
- Opsamler automatisk undertråd
- 40 mm på begge sider af nålen
- Elektronisk nålekraft
- Indbygget nåletråder
- Stor syflade på 20 centimeter
- Udvidet dobbelt stingplade med styrelinjer
- Indstillingsmenu
- Tilbehørsæske, som kan skubbes på Indbyggede trådrulleholdere
Husqvarna Viking Opal 650 er en intuitiv og overskuelig symaskine, som er utroligt nem at bruge. Den har et visuelt display, hvor du kan navigere mellem hele 160 forskellige sømme samt 7 typer af knaphuller, som alle er fuldautomatiske.
Du får et utroligt godt og behageligt lys med denne symaskine, så du nemt kan se, hvad du laver, selv i lav belysning. Via displayet kan du vælge mellem 3 skrifttyper, nyttesømme og pyntesømme samt hele 4 hukommelser. Du har derfor rig mulighed for at sætte et personligt præg på dine designs med Husqvarna Viking Opal 640.
Du kan se sømmene og indstillingerne i deres reelle størrelse via det grafiske display, før du begynder at sy. Herudover reduceres skyggerne med det tredelte LED-lys, hvilket er utroligt brugbart, når du skal sy i lav belysning – eller bare vil være sikker på, at skyggerne ikke forstyrrer.
Maskinerne har en smart start/stop-funktion, så du kan sy uden brug af fodpedal, såfremt du foretrækker det. Du har samtidig en god arbejdsflade, da syfladen er hele 20 centimeter, hvilket gør det nemt at sy store projekter.
Hvis du ønsker det, har du mulighed for at programmere og gemme dine personlige sømme i menuen Mine sømme, som tilgås via de visuelle display på symaskinen. Hvis du ønsker at sy mærkater til tøjet, kan du vælge hele 3 forskellige skrifttyper, som symaskinen efterfølgende syr automatisk.
Fordele
- Stor syflade på hele 20 cm
- 3 indbyggede skrifttyper
- 160 forskellige sømme
- Gem dine personlige indstillinger
- 3 LED-lamper
- God til at sy knapper
Ulemper
- Høj pris
- Den støjer en del, når den er i brug
- For mange funktioner til nybegynderen
5: Pfaff Smarter 140s
FEATURES
- 6 mm justérbar stingbredde
- Indbygget nåletråder
- 21 sømme – herunder nyttesømme, pyntesømme, stræksømme og knaphul
- LED-lys
- Plastic-cover
Pfaff Smarter 140s er en simpel og brugervenlig symaskine, som er et oplagt valg til dig, der blot ønsker at prøve kræfter med at sy. Det er ikke en high-end symaskine, men den kan præcis det, den skal, og den er fremragende til det.
Symaskinen er nem at betjene, og den har 21 sømme, som inkluderer nyttesømme, pyntesømme, stræksømme og et knaphul. Du kan med fordel investere i denne symaskine, hvis du ønsker at sy simple mønstre eller blot ønsker at se, om syning er noget for dig.
Symaskinen har en integreret nåletråder, der gør trådning utroligt nemt. Du skal blot holde tråden, trække løftestangen og så klarer symaskinen resten af arbejde for dig. Her er tale om en virkelig nem begynder-symaskine, som virker med det samme, når du har pakket den ud.
Du kan justere bredden af sømmen, så den matcher dine præferencer. Det er fremragende, når du skal laves stikninger eller andre former for nøjagtig syning, hvor du har behov for, at søm-positionen kan justeres.
Pfaff Smarter 140s har indbygget LED-lys, så du nemt kan se syfladen med et køligt lys, der gør det nemt at undgå skygger. Herudover får du et hård plastikcover, så du kan transportere symaskinen sikkert og nemt.
Fordele
- Billig symaskine
- God til begyndere
- Hårdt plastikcover til transport
- Justérbar stingbredde på 6 mm
Ulemper
- Egner sig ikke til øvede
- Lyset kunne være kraftigere
- Få funktioner
6: Brother Innov-is 1100
FEATURES
- LCD-display
- 294 sømme – herunder stræksømme, overlock, knaphuller og pyntesømme
- Start-/stopfunktion
- Automatisk trådklip
- 5 års garanti
Brother Innov-is 1100 er en virkelig lækker og pålidelig symaskine i absolut topkvalitet. Du betjener maskinen på det funktionelle og brugervenlige LCD-display, der er monteret på siden af maskinen. Her kan du nemt navigere mellem og justere de forskellige søm.
Transportøren har hele 7 punkter, som sikrer en jævn fremføring, uanset hvilken stoftype du syr i. Det giver dig mulighed for at lave utroligt præcise sting, ligegyldigt om du syr i bomuld, silke eller ethvert andet materiale.
Brother Innov-is 1100 har hele 294 sømme, som du kan vælge mellem. Disse inkluderer både stræksømme, overlock, fuldautomatiske knaphuller og pyntesømme. Herudover kan du sy uden fodpedal via den praktiske start-/stopfunktion.
Symaskinen har automatisk trådklip, hvilket er en tidsbesparende og lækker funktion, som du helt sikkert vil blive glad for – og ikke kan undvære, når først du har vænnet dig til den. En anden fordel ved denne symaskine er, at den er utroligt støjsvag, så det næsten ikke er til at høre, at du arbejder, når den er i gang.
Fordele
- Vælg mellem 294 forskellige sømme
- Automatisk trådklipning
- Brugervenligt display
- Start-/stopfunktion
- Støjsvag symaskine
Ulemper
- Høj pris
- Egner sig ikke til begyndere
Guide til valg af symaskine
Når du skal vælge symaskine, er der mange ting, du skal være opmærksom på. Først og fremmest skal du finde ud af, om du ønsker en elektronisk symaskine eller en overlocker. I nedenstående afsnit får du en række gode råd til, hvordan du vælger den rigtige symaskine til netop dit behov.
Den symaskine, du bør vælge, afhænger af flere forskellige faktorer – eksempelvis om du planlægger at skulle sy tøj, gardiner eller blot reparere tøjet en gang imellem. Når du tager udgangspunkt i dit konkrete behov, kan du vælge din symaskine på baggrund af dette, så du får en bedre oplevelse og samtidig sparer penge.
Du kan også tage et kig på ovenstående symaskine test, hvor du får en række konkrete eksempler på symaskiner, der egner sig til forskellige behov. Det er en god idé at læse anmeldelser og test af symaskiner, før du køber, så du er sikker på, at modellen lever op til dine forventninger.
Vælg den symaskine, der matcher dit behov
Det er væsentligt, at du stiller dig nogle forskellige spørgsmål, før du begynder at kigge efter ny symaskine. Først og fremmest kan det eksempelvis være praktisk at overveje følgende spørgsmål, som kan lede dig i den rigtige retning:
- Hvilken type symaskine opfylder dit konkrete behov?
- Hvor stort et budget har du til ny symaskine?
- Hvilket tilbehør har du brug for, og skal du investere i mere udstyr, end der følger med?
Når du skal købe ny symaskine, skal du finde ud af, hvad den kan bruges til. Det er nemmest, hvis du køber fra en anerkendt webshop, hvor der er en god beskrivelse af symaskinen – eller hvis du tager ud i en fysisk butik, hvor du kan få hjælp til at vælge den rigtige model.
Du bør eksempelvis overveje, hvilke materialer du får behov for at sy i, hvilke nåle du vil bruge, samt hvor let symaskinen er at komme i gang med. Hvis du er nybegynder, er det en god idé at vælge en simpel symaskine uden for mange funktioner.
Det kan eksempelvis være Pfaff Smarter 160s, som du finder en beskrivelse af i vores symaskine test herover. Det er en af de bedste symaskiner til begynderniveau, fordi den kun har få funktioner, men til gengæld syr præcist og er enormt brugervenlig.
Hvad skal symaskinen kunne?
Det varierer fra behov til behov, hvilken symaskine der er den bedst til netop det formål, du ønsker at anvende den til. Hvis du planlægger at lave dine egne gardiner og dit eget tøj, har du brug for en anden symaskine end en, der planlægger at bruge den til broderi.
Det er en god idé at lave en liste, der synliggør de forskellige ting, du vil bruge din symaskine til, før du begynder at lede efter en. På den måde har du noget at støtte dig til, når du skal finde den bedste symaskine til netop dit behov.
Du kan også altid forhøre dig hos andre, der har en symaskine, om de kan give dig indsigt i de mange forskellige funktioner, en symaskine kan have. En erfaren symaskine-bruger kan også give dig værdifuld viden omkring de forskellige mærker, du kan vælge mellem.
Hvilke symaskiner findes der?
Der findes mange forskellige symaskiner, men overordnet set vil du kunne vælge mellem fire typer, der passer til hvert deres specifikke formål. Herunder finder du en kort gennemgang af de forskellige typer, så du er klar over, hvad de kan.
Elektronisk symaskine
Den elektroniske symaskine bliver drevet af en elektrisk motor. Det er denne motor, som driver nålen i symaskinens øverste del, ligesom den også styrer undertråd og trykfod, der fører materialet ind under nålen.
Du styrer motoren med en fodpedal, som også er drevet af motoren. Den er i stand til at registrere, hvor hårdt du trykker, hvorefter tempoet justeres, så det matcher trykniveauet. Jo hårde du tryker, desto hurtigere syr du.
En elektronisk symaskine giver dig mulighed for at vælge sømme af forskellige størrelser. Disse vælges, når du drejer skriven rundt, og det er både brugervenligt og intuitivt. Dette er de absolut mest populære modeller, hvis du vil sy med forskellige stingtyper.
Computerstyret symaskine
En computerstyret symaskine gør alt, hvad den elektroniske også kan, men den kan mere end den. Den bliver styret af en computer og betjenes via et display. Her har du med de avancerede modeller mulighed for at hente programmer fra din computer, som du kan sy med.
En computerstyret symaskine gør det muligt at gemme tidligere indstillinger eller projekter. Du kan altså hente dine gamle indstillinger, hvilket giver dig en fordel, hvis du er avanceret bruger af symaskiner.
Overlocker
Overlockeren er en symaskine, der egner sig til syning i strikket stof. Den syr mere strækbare sømme, og det smarte ved disse er, at de sikrer, at tøjet holder længere, fordi sømmene kan holde til strækket, tøjet udsættes for, når du anvender det i praksis.
Hvis sømmene ikke kunne dette, ville de ikke kunne strække sig. Overlockeren er derfor egnet til dig, der ofte syr tøj og derfor har behov for, at tøjet kan strække sig, da det sikrer bevægelighed, holdbarhed og komfort.
Mekanisk symaskine
Hvis du falder over en mekanisk symaskine, vil der ofte være tale om en gammel model. Denne betjenes manuelt ved, at du drejer på et hånd- eller fodhjul, hvorefter du selv leder stoffet ind under nålen med din hånd.
Disse vil ofte være arvestykker eller antikke modeller, som du finder i en genbrugs. De har en vis charme, men egner sig ikke lige så godt til at sy, som de øvrige modeller. Det skal derfor ikke være for brugervenligheden, hvis du vælger at investere i en mekanisk symaskine.
Læs også: Vores test af de bedste vejrstationer
For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces.
Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer: