Dampmoppe test: Vælg den bedste dampmoppe

De produkter vi fremhæver er udvalgt efter grundig research og vurdering. Vi inkluderer primært produkter fra vores annoncører og samarbejdspartnere, hvorfor denne artikel bør betragtes som en annonce. Få mere at vide om vores brug af annoncelinks her.

Vores topvalg:

Bedste dampmoppe med støvsuger: Kärcher SV7 Damprenser

Spar besværet med at støvsuge før gulvvask ved hjælp af denne smarte dampmoppe med indbygget støvsuger og en kæmpe tilbehørspakke til øvrig rengøring i hjemmet.

Bedste dampmoppe til flisegulv: Vileda Steam Dampmoppe

Denne dampmoppe er udviklet særligt til flisegulve, og den gør et eminent job. Moppen er nem at bruge, fylder meget lidt, og så efterlader den et skinnende rent gulv.

Bedste dampmoppe til prisen: Shark Dampmoppe S6003EU

Søger du en billig allround dampmoppe, skal du vælge denne model fra Shark. Den egner sig til de fleste typer af gulve, og så efterlader den et super resultat til prisen.

De fleste mennesker har rigeligt at se til i hverdagen, og den daglige eller ugentlige rengøring er typisk ikke dét, der får dig til at strække armene over hovedet i ren begejstring. Rengøring er – for de fleste – noget, der bare skal overstås, og det skal gerne være hurtigt og nemt at få klaret.

Det bliver mere og mere normalt at effektivisere sine rengøringsløsninger. Det sparer nemlig tid i en travl hverdag, så der kan blive mere tid til dét, du faktisk godt kan lide at lave, hvad enten det er at bruge tid med din familie, cykle en tur i skoven eller tage på café med en god ven.

Én af de ting, der for alvor kan lette rengøringen, er en dampmoppe.

Hvad er en dampmoppe?

En dampmoppe kaldes også en damprenser. Det er nemlig ikke som sådan en moppe, som du kender den, men den har samme funktion. En dampmoppe renser gulvet ved hjælp af damp. Overordnet set bruges beskrivelsen ”dampmoppe” dog om de mindre varianter, der til forveksling ligner en moppe – eller en trådløs støvsuger. Hvorimod en damprenser typisk ligner en ordinær støvsuger, men vigtigst af alt damprenseren har typisk mere kraft at byde på i form af større vandtank, højere damptryk og højere effekt (watt).

Hvordan virker en dampmoppe?

Man kan foranlediges til at spørge, hvordan en dampmoppe kan gøre rent uden rengøringsmiddel – og om der overhovedet bliver ordentligt rent? Men det gør der – faktisk mere end med varmt vand, rengøringsmiddel til formålet og en traditionel gulvmoppe.

Dampen i en dampmoppe opvarmes nemlig til 105-110 grader, hvilket er meget desinficerende. Faktisk så meget, at hele 99,9% af bakterierne dør.  Temperaturen gør altså, at stort set alle bakterier elimineres. Derudover har dampen den effekt, at skidt og pletter løsnes fra gulvet, og du er fri for at bruge utallige forsøg på at skrubbe det væk. Selv indtørrede madrester, som kan være svære at få bugt med ved brug af en almindelig moppe og håndkraft, løsnes og fjernes let og elegant med en dampmoppe.  

På dampmoppen sidder en pude eller mikrofiberklud til formålet, der som oftest er meget absorberende. Nogle puder er monteret med velcro, mens andre har et kliksystem, der medvirker, at du ikke behøver at røre ved den våde og snavsede pude efterfølgende. Typisk kan puden komme direkte i vaskemaskinen, og materialet er desuden hurtigtørrende, så den hurtigt er klar til brug igen. Ved de fleste dampmopper medfølger der to puder eller klude med mulighed for tilkøb af flere ved behov.

Hvordan bruger man en dampmoppe?

En dampmoppe er ganske enkel at bruge. I grove træk skal den nemlig bare påfyldes vand og påsættes en medfølgende pude eller klud, og så er den ellers klar til at lette rengøringen for dig.

Ved de fleste typer af dampmopper medfølger der en hel del ekstraudstyr, som tillader dig at gøre rent andre steder i dit hjem ved hjælp af damp. Damp er nemlig ikke kun effektivt på gulvet, men også ved rengøring af vinduer, køkken, bad og i det hele taget alle øvrige steder, hvor du almindeligvis gør brug af en klud og rengøringsmiddel.

Ved nogle dampmopper medfølger også et særligt sanitetsmundstykke, som giver mulighed for at rense og desinficere toilet og bad. Det er også exceptionelt til at rengøre de genstridige fuger mellem fliserne.

Ved enkelte typer af dampmopper medfølger også et tekstilmundstykke, som kan være et alternativ til dit gamle strygejern. Med en dampmoppe med tekstilmundstykke kan du nemlig glatte dit tøj ved hjælp af damp, hvilket er meget effektivt. Det er også ved hjælp af en damprenser, at tøjet glattes i tøjbutikker.

Et tekstilmundstykke kan også bruges til at rense møbler, puder og tæpper på en hurtig, effektiv – og ikke mindst billig – måde.

Fordele ved dampmopper

Der er mange fordele ved at skifte den gamle moppe ud med en dampmoppe. Dels er det hurtigt at hive dampmoppen frem, og du behøver hverken at bekymre dig om tempereret vand eller hvilket rengøringsmiddel, der egentlig passer til hvilket type gulv. En dampmoppe bruger nemlig bare vand fra hanen, og der kræves intet rengøringsmiddel overhovedet.

Netop det, at du kan spare rengøringsmiddel til gulvvask væk, betyder, at du også sparer miljøet for store mængder kemikalier. Du sparer også dine gulve for det slid, som rengøringsmiddel nu en gang medfører.

Det er dog ikke kun miljøet, damp er sundere for end rengøringsmidler. Det er det faktisk også for dig, der gør rent. Der er nemlig ikke noget sundt i at gå og indånde kemikalier fra rengøringsmiddel. Damp fra varmt vand er til gengæld helt uskadeligt.

Er der nogen i familien, der lider af støvallergi eller astma, bør du også vælge en dampmoppe. Dampen binder nemlig støvet sammen, så ikke det hvirvles rundt i luften som ved almindelig rengøring. Du vil altså højst sandsynligt opleve færre nys og løbende næser, når du skifter til en dampmoppe.

Hos Husmagasinet er vi dedikerede til at give vores læsere de mest pålidelige anbefalinger. Vores produktudvælgelse er baseret på en nøje udvalgt proces, hvor vi kombinerer omfattende markedsforskning med ekspertanmeldelser.

Her er de vigtigste kriterier, vi fokuserer på:

 • Ekspertanmeldelser: Vi følger branchens førende eksperter og gennemgår deres vurderinger nøje for at sikre produktets kvalitet og pålidelighed.
 • Brugerfeedback: Selvom vi prioriterer ekspertudtalelser, tager vi også hensyn til feedback fra almindelige brugere for at få et holistisk billede af produktets ydeevne.
 • Tekniske specifikationer: Vi sammenligner produktets tekniske specifikationer med markedsstandarden for at sikre, at det lever op til, eller overgår, forventningerne.
 • Pris og værdi: Det bedste produkt er ikke altid det dyreste. Vi vurderer produkter baseret på den værdi, de leverer i forhold til prisen.
 • Tilgængelighed: Vi sikrer os, at de produkter, vi anbefaler, er lettilgængelige for vores læsere, enten online eller i fysiske butikker.

1: Shark Klik n’ Flip S6001EU

FEATURES

 • 1050 watt
 • 380 ml vandbeholder
 • 8 meter ledning
 • 2.7 kg
Shark Klik n' Flip S6001EU

Her får du en god og billig dampmoppe fra Shark med en rummelig tank, der tillader rengøring på op til 15 min. Moppen har et slank og elegant design, der ikke fylder meget i hjemmet, og som har potentiale til at komme rundt i hver en krog. Med til moppen følger der to mikrofiberklude med en rigtig god absorberingsevne, og som ovenikøbet er hurtigtørrende. Endnu en fordel er, at kludene kan vaskes i vaskemaskinen.

Selvom Shark Klik n’ Flip S6001EU ikke bruger kemikalier – kun vand fra vandhanen – vil du opleve, at gulvet bliver rent meget nemmere og hurtigere end med en almindelig moppe. Dampen bevirker nemlig, at skidt, snavs og fedt løsner sig, og du behøver dermed ikke at skrubbe, som du kender det fra normal gulvvask. Til gengæld vil du opleve, at damp har en formidabel desinficeringsevne på helt op til 99,9%. Du kan altså forvente spejlblanke gulve efter en hurtig tur med dampmoppen.

Fordele

 • Stor vandbeholder
 • Fylder meget lidt
 • 2 stk. mikrofiberklude medfølger
 • God pris

Ulemper

 • Lav watt

2: Vileda Steam Dampmoppe

FEATURES

 • 1500 watt
 • 400 ml vandbeholder
 • 6,0 meter ledning
Vileda steam dampmoppe

Dampmoppen fra Vileda har gode anmeldelser, og så er den meget prisvenlig. Dampmoppen har en god stor vandbeholder på hele 400 ml, og det er nok til 13-26 minutters rengøring, afhængigt af dampmængden, som er justerbar. Vileda Steam Dampmoppe er særligt velegnet til flisebeklædte gulve, som f.eks. gulve i køkken og badeværelse. Til gengæld anbefales det ikke at bruge moppen på lakerede gulve, laminatgulve og trægulve. Der er altså ikke tale om en allround dampmoppe, men en dampmoppe, der er særligt god til flisegulve og gulvtæpper, da der også medfølger et tæppemundstykke.

Dampmoppen dræber op til 99,9% af bakterierne på gulvet uden brug af andet end vand. Du sparer altså både miljøet og pengepungen for køb af diverse rengøringsmidler til gulvvask for fremtiden. Og så er det en klar fordel, at der også medfølger mundstykke til brug på tæpper.

Fordele

 • Justerbar dampmængde
 • God størrelse vandbeholder
 • Høj effekt (watt)
 • God pris
 • Inkl. tæppemundstykke

Ulemper

 • Anbefales ikke på trægulve, laminatgulve og lakerede gulve

3: Kärcher SV7 Damprenser

FEATURES

 • 2000 watt
 • Damkapacitet på 4,00 g/min
 • 450 ml vandbeholder
 • Justerbar sugeevne og dampmængde
 • Skum- og HEPA-filter
Kärcher SV7 Damprenser dampmoppe

Vil du gerne spare en hel masse tid på rengøringen, så skal du investere i denne dampmoppe (damprenser) fra anerkendte Kärcher. Her får du støvsuger og gulvvasker i én og samme maskine, og der medfølger et hav af tilbehør til rengøring med damp i hele hjemmet, herunder f.eks. møbelmundstykke, så du kan damprense sofa, puder og gulvtæpper, samt fugemundstykke, så fugerne på badeværelset kan få en helt ny finish.

I stedet for at støvsuge for derefter at vaske gulv og efterfølgende at vente på, at gulvet tørrer, før du kan betræde det, kan du blot bruge Kärcher SV7 Damprenser, der til forveksling ligner en almindelig støvsuger. På én og samme tid kan du støvsuge, vaske og tørre gulvet – helt uden brug af kemikalier.

Både sugeevne og dampmængde kan justeres, så det passer til netop dét, der skal rengøres, uanset om det er trægulve, fliser eller gulvtæpper. Der medfølger desuden hånddyse, som kan bruges til vinduesdyssen, så damprenseren også kan bruges til at vaske vinduer og spejle.

Alt i alt får du et multiredskab til rengøring i hjemmet ved at vælge denne dampmoppe fra Kärcher, og selvom prisen er til den høje side, vil du prise dig lykkelig for al den tid, du sparer på rengøringen.

Fordele

 • Støvsuger og dampmoppe i ét og samme apparat
 • Inkl. møbelmundstykke, vinduesdysse og fugemundstykke
 • Justerbar sugeevne og dampmængde
 • Stor tilbehørspakke til forskellige typer af gulve

Ulemper

 • Prisen er til den høje side

4: Shark Dampmoppe S6003EU

FEATURES

 • 1200 watt
 • 375 ml vandbeholder
 • 8,0 meter ledning
 • Justerbar dampmængde

Shark Dampmoppe S6003EU

Her får du endnu et eksempel på en god dampmoppe af høj kvalitet fra Shark. Vandbeholderen har en udmærket størrelse på 375 ml, hvilket svarer til cirka 15 minutters intensiv rengøring, inden der igen er behov for påfyldning. Du får også testens længste ledning på hele 8 meter, så du kan komme rundt i hele hjemmet uden at spekulere på at skulle skifte stikkontakt undervejs.

Til Shark S6003EU Dampmoppe medfølger der to hurtigtørrende mikrofiberpuder med en rigtig god absorberingsevne, som nemt klikkes af efter brug, så du ikke skal i nærkontakt med skidt og snavs. Puderne kan vaskes i vaskemaskinen.

Udover én af de medfølgende mikrofiberklude er alt, du skal bruge til din gulvvask, vand fra vandhanen. Selvom dampmoppen ikke skal bruge rengøringsmidler eller andre former for kemikalier, er du alligevel sikret en desinficeringsevne på hele 99,9%.

Fordele

 • Lang ledning på 8 meter
 • God størrelse vandbeholder
 • Justerbar dampmængde
 • Puder kan maskinvaskes

Ulemper

 • Effekten (watt) er til den lave side

5: Kärcher Damprenser – SC 3 EasyFix Upright

FEATURES

 • 1600 watt
 • Vandbeholder på 500 ml
 • 5,0 meter ledning
 • Damptryk på 3,5 bar
Kärcher Damprenser – SC 3 EasyFix Upright dampmoppe test

Kärcher er én af mastodonterne inden for damp-apparater til hjemmet, og denne dampmoppe er ingen undtagelse. Her får du kvalitet for pengene, og gulvene bliver rene og pæne. En stor fordel er, at denne dampmoppe kan bruges på de fleste typer af gulv, herunder flisegulv og trægulv. Der medfølger også mundstykke til brug på gulvtæpper.

Vandbeholderen er på imponerende 500 ml – hvilket er testens største vandbeholder – og det burde være rigeligt til 30 minutters rengøring. Tanken er dog nem at opfylde undervejs, hvis behovet opstår. Et damptryk på 3,5 bar løsner skidt, snavs, kalk og fedt hurtigt og effektivt, og du kan regne med en desinficeringsevne på hele 99,9%, hvilket er langt højere en det meste rengøringsmiddel til gulvvask, som du sikkert plejer at bruge.

Som et ekstra plus er der automatisk, indbygget afkalkningssytem på denne model. Systemet bruger en afkalkningspatron, der jævnligt afkalker moppen indvendigt, og den giver selv besked, når afkalkningspatronen trænger til en udskiftning.

Fordele

 • Meget stor vandtank
 • Høj effekt (watt)
 • Indbygget afkalkningssystem
 • Kan bruges på de fleste typer gulv

Ulemper

 • Kort ledning
 • Damptryk er ikke justerbart

Bedst i test dampmoppe

Hvad den bedste dampmoppe er i netop dit tilfælde, afhænger af en række faktorer som f.eks. din boligs størrelse og typer af gulve, samt behovet for øvrig rengøring med damp.

Ikke desto mindre er der ingen tvivl om, hvilken dampmoppe der er den ultimative testvinder overordnet set:

Kärcher SV7 Damprenser                                                       

Damprenseren fra Kärcher hedder sådan, fordi den har mere power end de øvrige modeller i testen, hvilket du kan se effekten af på dine gulve efter vask. Derudover er der indbygget støvsuger, så du både støvsuger, vasker og tørrer gulv i samme ombæring, hvilket er virkelig effektivt og tidsbesparende.

Kärcher SV7 har også en god stor vandbeholder, så du ikke skal påfylde vand så tit, og så har du mulighed for selv at justere både sugeevne og dampmængde, så det passer til behovet. Derudover følger der en kæmpe tilbehørspakke med, der blandt andet inkluderer diverse mundstykker, så du kan vaske vinduer, rense fuger og møbler og en masse andet via damprenseren. Her får du virkelig valuta for pengene.

Hvilken dampmoppe skal jeg vælge?

Selvom vores ”Dampmoppe – Bedst i test” er vores umiddelbare favorit, kan der være gode grunde til at vælge en anden dampmoppe. Valget afhænger nemlig først og fremmest af dit behov. Hvis dit hjem er meget stort, kan det for eksempel være rart med en dampmoppe med en ekstra stor vandbeholder som f.eks. Kärcher SC 3 EasyFix, så du ikke skal rende og fylde vand på hele tiden.

Valget af dampmoppe afhænger også af dine gulve derhjemme, og om du ønsker en dampmoppe med særlige funktioner, som for eksempel muligheden for rensning af tekstil eller sanitet.

Har du trægulve, skal du desuden være opmærksom på, at ikke alle dampmopper egner sig til trægulve, og at det også kan afhænge af, hvorvidt dit gulv er behandlet med olie, lak eller lud. Især ved ludbehandlede gulve, bør du undersøge, om dampmoppen er egnet, inden bestilling.

Sidst, men ikke mindst, kan der være et budget, der spiller ind, når du skal vælge dampmoppe. Og da vores dampmoppe testvinder ligger i den høje ende prismæssigt, kan du spare mange penge ved at vælge én af de øvrige modeller i testen. 

Dampmoppe på forskellige typer af gulv

Når du skal vælge dampmoppe, skal du være særligt opmærksom på, om den egner sig til den type gulv, som du har derhjemme. Mange dampmopper har en række forskellige mundstykker, så moppen kan bruges på forskellige typer af gulve. Men det er værd at notere sig, at ikke alle dampmopper kan bruges på alle typer af gulv.

Dampmoppe på trægulv

Specielt hvis du har trægulve, bør du være opmærksom på, om dampmoppen anbefales til brug herpå. Nogle dampmopper tørrer ikke godt nok til at være egnede til trægulve, da de vil efterlade gulvet mere vådt, end godt er. Det har ikke samme betydning ved andre (og hårde) typer af gulve som f.eks. fliser eller linoleum.

Dampmoppe på linoleum

Alle typer af dampmopper kan benyttes på hårde gulve, herunder linoleumsgulve. Og faktisk egner især linoleumsgulve sig særligt til dampvask, da det ellers kan kræve knofedt at få dem rene for snavs og fedt. Dampmoppen løsner effektivt skidtet, så det hurtigt kan tørres af med den medfølgende mikrofiberklud, der sidder på moppen. Du vil opleve både at spare tid og kræfter ved at dampe gulvet frem for at rense det på traditionel manér.

Dampmoppe på fliser

Alle dampmopper kan uden problemer bruges på hårde gulve, herunder flisegulve, da flisegulve er nogle af de mest modstandsdygtige gulve. Har du flisegulve i hele huset – eller mangler du bare en dampmoppe til flisegulv, måske fordi du derudover har ludbehandlede gulve – kan du f.eks. vælge modellen fra Vileda, som er særligt udviklede til flisegulve, og som får virkelig gode anmeldelser. Dampmopper er meget effektive på flisegulve, der typisk har en meget glat overflade, og du vil opleve, at gulvvasken vil gå som en leg.

Dampmoppe på tæpper

Uanset, om du har væg-til-væg-tæpper i soveværelserne, eller om du har store tæpper i stuen, skal du sikre dig, at din dampmoppe kan bruges på tæpper. Det kræver nemlig et helt specielt mundstykke. Flere og flere dampmopper har efterhånden denne form for mundstykke til tekstil med, så dampmoppen også kan bruges på tæpper og stofmøbler som f.eks. sofaer og stole med stofbetræk.

Dampmoppe – rengøring til hele hjemmet

Selvom du sikkert leder efter en dampmoppe, fordi du er træt af at bruge oceaner af tid på at vaske gulv, kan du spare rigtig meget tid på den øvrige rengøring i hjemmet også, hvis du beslutter dig for at købe en mere multifunktionel dampmoppe. Nogle dampmopper kommer for eksempel med mundstykke til tæpper og møbler, mundstykke til vinduer og spejle og mundstykke til sanitet og fuger.

 • Med et mundstykke til tæpper og møbler kan du bruge din damprenser til at rense dine gulvtæpper, din sofa og dine sofapuder, dine stole og endda din seng.
 • Med et mundstykke til vinduer og spejle kan du pudse vinduer uden at risikere irriterende streger fra sæbevand. Mundstykket er også oplagt at bruge på spejle og på glas på indendørs døre.
 • Med et mundstykke til sanitet og fuger, kan du nemt gøre rent på dit badeværelse. Selv de gamle, efterhånden grå, fuger kan blive som nye igen. Det forlænger også fugernes levetid at blive renset med jævne mellemrum.

Beslutter du dig for at købe en multifunktionel dampmoppe, sparer du ikke kun en hel masse tid. Du sparer også penge på rengøringsmidler. Én ting er at spare penge på rengøringsmidler til gulvvask – noget helt andet er nemlig helt at spare alle hjemmets rengøringsmidler væk, fordi du kan erstatte al rengøring med damprensning.

Rengøring med en dampmoppe er tilmed mere effektivt og hygiejnisk end at gøre brug af de traditionelle støv- og gulvklude. Damp dræber nemlig generelt set flere bakterier end lunkent vand og sæbe. Det skyldes den høje og konstante temperatur, som damprengøring muliggør.

Læs også: Bedste GPS smartwatch til børn

Denne test er udarbejdet på baggrund af eksisterende produktbeskrivelser, anmeldelser og tests. Det vil sige, at Husmagasinet.dk ikke selv har indkøbt og afprøvet produkterne i praksis. Til gengæld er der lavet effektiv research på området.

For at sikre vores læsere den højeste standard af anbefalinger støtter vi os op ad troværdige ekspertkilder og omfattende produkttests. Vi tror på vigtigheden af en transparent og informeret beslutningsproces. 

Nedenfor finder du en detaljeret liste over de ekspertkilder og tests, vi har anvendt i vores evaluering, så du kan føle dig tryg ved de valg, vi præsenterer:

Photo of author

Om Cecilie

Tekstforfatter hos Husmagasinet.dk og mor til to med stor interesse i boligindretning, praktiske hjælpemidler i en travl hverdag og det bedste udstyr til børn.